האדריכלים אמיר וחן נבון ושני ילדיהם הקטנים, בן ובת, מתגוררים בבבניין באוהאוס שעבר שימור בקרבת היכל התרבות ומתחם הבימה במרכז תל אביב. הדירה, שששטחה 97 מ"ר ועוד 37 מ"ר מרפסת היקפית הצופה על השדרה הירוקה, הייתה מחולקת לפי תכנון שרווח לפני שנים וכלל הפרדה בין חדרים ומסדרון צר וארוך שגרם לכך שהתנועה בדירה הייתה מסורבלת ומקוטעת. בנוסף, הדירה הייתה חשוכה למרות שהיו ארבע יציאות למרפסת והתחושה הכללית הייתה של דירה חסרת אופי.  

אמיר וחן נבון, מטבח
המטרה: ליצור חלל אחד מרוווח שנותן תחושה של רעננות | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, מטבח
נגיעות של ירוק עז, כחול ונחושת | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, מטבח
קובייה ירוקה המוקפת בוויטרינת זכוכית מחולקת בפרופיל ברזל בלגי לבן | צילום: גדעון לוין

את השיפוץ עשו ליטל אופיר ואילנה ברונפן במסגרת פרויקט המנטורינג לבוגרים מצטיינים של סטודיו B6, והוא נמשך ארבעה וחצי חודשים לא כולל שלב התכנון. "רצינו ליצור חלל ציבורי אחד גדול, מרווח ומואר שנותן תחושה של רעננות וקלילות יחד עם מקסום הפונקציונליות", מספרות אופיר וברונפן. "השטח המצוצמצם הנתון הכתיב תכנון קפדני כדי ליצור שלושה חדר שינה, מטבח, פינת אוכל, שני חדרי רחצה ומקום רב לאחסון. כדי לשמר את מורשת הבניין הקלאסית-אירופית בתוך הדירה השתמשנו בחומרים כגון זכוכית  משוריינת, ברזל וחיפוי עץ טבעי לרצפה. בחרנו בסקלת צבעים אפורה הנעה בין לבן-אבן לאפור כהה בפריטי העץ והמסגרות ובצבע הקירות עם נגיעות של ירוק עז, כחול ונחושת".

הדירה אף נבחרה לאחרונה על ידי מגזין העיצוב האינטרנטי Archilovers כאחד מהפרוייקטים הטובים ביותר לשנת 2017. כבוד. 

אמיר וחן נבון
הקוביה משמשת לאחסון משני צדיה | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון
"בחדר הילדים רצינו לקבל מרחב פתוח ונקי לכל פעילות" | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, חדר ילדים
אמיר וחן נבון, חדר ילדים | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, חדר ילדים
אמיר וחן נבון, חדר ילדים | צילום: גדעון לוין

 עוד בערוץ עיצוב הבית:  

 

שמירה על רצף התנועה

"החלטנו ליצור חלל מלבני פתוח שגודלו 11X4.2 מטרים במקביל למרפסת הבאוהאוס. חלל זה נוקה מכל הנמכות התקרה שהיו בו כך שהגענו לגובה התקרה המקורי, כשלושה מטרים. ארבעת הפתחים מציפים את החלל באור המגיע מהמרפסת. בתוך החלל הנקי מיקמנו סדרה של אלמנטים עצמאיים שאינם פוגעים בשלמות החלל, מעין 'איים' שאפשר להקיף כדי לשמור על רצף התנועה: קוביית אחסון ירוקה, אי דו כיווני, פינת אוכל, ספה".

המבואה תחומה מימין על ידי אחד מקירות הממ"ד שבו אי אפשר היה לגעת. משמאל הוצבה ויטרינת זכוכית מחוסמת המחולקת על ידי פרופיל ברזל בלגי צבוע לבן. "הוויטרינה השקופה יצרה תחושה הפוכה מכניסה דרך מסדרון", מסבירות המעצבות. מול הכניסה ניצבת יחידת עץ המשמשת מצד אחד כארון שירות עם ספסל ומראה, ומצד שני כארון הבגדים בחדר ההורים. מאחורי הוויטרינה ניצבת שידת עץ ארוכה בעיצוב אישי לאחסון צעצועים וחומרי יצירה.

אמיר וחן נבון, סלון
מהסלון יש שתי יציאות למרפסת | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, סלון
הספה תוחמת את אזור הסלון | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, פינת אוכל
משני צדי החלון הוצבו ספריות ברזל הנושקות לתקרה | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, סלון
צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, ג, מרפסת
מרפסת היקפית מזמינה | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, ג, מרפסת
צילום: גדעון לוין

האלמנט המרכזי במטבח הוא קובייה ירוקה המוקפת בוויטרינת זכוכית מחולקת בפרופיל ברזל בלגי לבן. הקובייה משמשת לאחסון ומכילה גם מקרר. במקביל לקובייה הירוקה נבנה אי דו כיווני באורך 2.70  מטרים, שחלקו לא נוגע ברצפה, והוא כולל כיור, כיריים, תנור, מדיח ומשטח עבודה. האי עוצב במיוחד והוא כולל פריטי מסגרות ייעודיים כגון דלת מרשת מתכת, מתלה מגבות ומעמד לספרי מתכונים. משטח העבודה של האי עשוי מגרניט פורצלן לבן עם גידים אפורים. הכיור מובנה במשטח, והברז הלבן משלים את המראה. המעצבות מספרות שהאי הוא הפריט האהוב עליהן בבית, בזכות תחושת הקלילות והאווריריות שהוא יוצר בחלל. במקביל לאי הוצבה פינת האוכל ומעליה נתלו ארבעה גופי תאורה של E15 בלבן ונחושת.

הסלון תחום בספה כחולה הפונה לקיר לבני סיליקט מקורי שנצבע בלבן ובמרכזו חלון גדול הצופה לשדרה. משני צדי החלון הוצבו ספריות ברזל הנושקות לתקרה, בסגנון שנות ה-30 עם רוזטות ברגליים. מהסלון יש שתי יציאות למרפסת. כדי להוסיף תחושת עומק ומרחב נצבע אחד הקירות בצבע אפור בהיר.

את המרפסת תכננו ועיצבנו בעזרתו של ניר מ"גנן על הגג". המרפסת רוצפה בדק איפאה, צמחייה נמוכה מקשטת את המעקה ואדניות ובהן צמחים גבוהים מסתירות את הדיירים מעיניהם של העוברים ושבים בשדרה למטה.

אמיר וחן נבון, חדר שינה
חדר השינה הוגדל על חשבון המסדרון | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, חדר שינה
מיטה מינימליסטית | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, ג, חדר רחצה
וגופי תאורה של אסף ויינברום | צילום: גדעון לוין

מיטה כפולה בחדר הילדים

חדר השינה הוגדל על חשבון המסדרון. הכניסה לחדר השינה היא מהחלל המרכזי דרך דלתות זכוכית המחולקות באמצעות פרופיל ברזל בלגי צבוע לבן, המאפשרות חדירת אור טבעי. "עיצבנו מיטה זוגית מינימליסטית המוצבת במרכז החדר בתוך נישה צרה קיימת והוספנו טפט כחול כהה עם נגיעות זהב של Ferm Living", מספרות המעצבות. בחדר הותקנו גופי תאורה עם בסיסי נחושת של אסף ויינברום.

אמיר וחן נבון, חדר רחצה
אמבטיה פרי סטנדינג בחדר הרחצה הראשי | צילום: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, ג, חדר רחצה
צילום: גדעון לוין

חדר הרחצה של ההורים כולל מקלחון, ארון עץ ומדפים שעוצבו במיוחד. החדר רוצף בפסיפס מעוינים לבנים עם רובה שחורה. גופי תאורה מקוריאן בדוגמת טרצו שחור לבן של אסף ויינברום הותקנו מעל הכיור והשידה.

"בחדר הילדים רצינו לקבל מרחב פתוח ונקי לכל פעילות", מסבירות המעצבות. בחדר מוצבת מיטה אחת ארוכה כאורך שתי מיטות ילדים, התחומה במסגרת עץ. כך הילדים יכולים לישון לחוד או ביחד. לכל ילד מקום אחסון משלו מתחת למיטה. ממול הוצב ארון בגדים הכולל שידת החתלה.

בחדר הרחצה הראשי, כמו בחדר הרחצה של ההורים, יש רצפת פסיפס וגופי תאורה של אסף ויינברום. בנוסף, מוצבות בו אמבטיה פרי סטנדינג ויחידת אחסון מברזל שחור שעוצבה במיוחד.

אמיר וחן נבון, לפני שיפוץ, חדר שינה
הצצה לאחד החדרים לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
אמיר וחן נבון, לפני השיפוץ, חדר רחצה הורים
צילום: צילום ביתי
אמיר וחן נבון, לפני השיפוץ, מסדרון
צילום: צילום ביתי
אמיר וחן נבון, תוכנית אחרי השיפוץ
תכנית הדירה לפני | שרטוט: גדעון לוין
אמיר וחן נבון, תוכנית אחרי השיפוץ
תכנית הדירה אחרי | שרטוט: גדעון לוין

 << רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

סיעור מוחות מפרה

"העבודה עם הלקוחות שהם אדריכלים במקצועם תרמה לסיעור מוחות מפרה ומעורר השראה במיוחד במהלך התכנון והעיצוב", מספרות אופיר וברונפן. "הייתה עבודת צוות של ממש עם ירידה לפרטים הכי קטנים".

הטיפ שלהן הוא "לא לפחד להעז - עם צבעים, חומרים או רעיונות. הסוד הוא במינון, וכשהמינון נכון גם מטבח ירוק לא יימאס לעולם. דווקא האילוצים שאיתם צריך להתמודד לפעמים במהלך השיפוץ הם אלו שמביאים אותנו לעיצובים היצירתיים ביותר. לדוגמה, בעת הריסת הנמכת תקרה שהייתה בממ"ד התגלתה קורת בטון עם חיזוקי פלדה החוצה את כל החדר לאורך החלון. מפאת מצבה אי אפשר היה לחשוף אותה ולהפוך אותה לאלמנט עיצובי. אתגר זה דחף אותנו לעיצוב מיטת הילדים הזוגית. רוחבה של המיטה, 90 ס"מ, כמרחק הקורה מהקיר כשדפנות המיטה עולים על הקירות וסביב הקורה".

ליטל אופיר – מעצבת פנים, אילנה ברונפן – מעצבת פנים, אדריכל אמיר נבון, אדריכלית חן נבון

רשימת מכולת: 

ספה - 28,000 שקל, The box

גופי תאורה – 10,000 שקל, E15 בהביטאט

שטיח – 24,000 שקל, Doshi Levien בטולמנ'ס

כיסא – 10,000 שקל, ויטרה בהביטאט

גופי תאורה – 4,500-1,000 שקל ליחידה, אסף וייברום

וילונות - 10,000 שקל, קלאסיקיר