הדיירים: בני זוג, הורים לחמישה ילדים בוגרים ומתבגרים. ארבעה מהם מתגוררים בבית.

הבית: גודל הבית כ-450 מ"ר בשלושה מפלסים. גודל המגרש 550 מ"ר.

החזון: בני הזוג חלמו ודמיינו את הבית הזה שנים רבות. שניהם חולקים אהבה גדולה לעיצוב ואסתטיקה, שבאה לידי ביטוי, בין היתר, בפריטים שליקטו יחד בארץ ובעולם. כשפנו אלינו שנתכנן את ביתם, נוצר בינינו חיבור מיידי ואינטואיטיבי. ראינו מיד שיש לנו שפה משותפת ושנוכל לצאת יחד לדרך היצירה החדשה. עם תחילתה של העבודה המשותפת הפתיעו אותנו בני הזוג ברשימות הצרכים והרצונות שהעבירו לנו. שתי רשימות נפרדות ושונות מאוד, חזון של הבית בעיניה ובעיניו. הרשימה שלה היתה ארוכה ומפורטת. היא כתבה שילוב של חלומות, אהבות ורצונות עם עושר של פרטים וחומרים. הרשימה שלו הייתה קצרה ותמציתית, כמו שיר קצר שמתווה הצהרת כוונות מצומצמת ומדויקת. כך בצורה ייחודית ומאוד אופיינית התוודענו לרצונות ולאהבות של שני בני הזוג ויצאנו ארבעתנו יחד למסע המשותף.

הלל אדריכלות (3)
כ-450 מ"ר בשלושה מפלסים | צילום:
הלל אדריכלות (27) (צילום: עודד סמדר)
גן מסתורי ומזמין מלווה את הדרך פנימה | צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (95) (צילום: עודד סמדר)
החצר נושקת בניגודיות מעניינת לבית בעל הסדר והמקצב | צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (93) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (91) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
הלל אדריכלות (33) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

התחלנו, כמו תמיד, בביקור במגרש. עמדנו במרכזו וניסינו לדמיין מה הולך להיות כאן. כשחזרנו לסטודיו לניירות ולמחשב גילינו שישנם כמה כיווני מחשבה שכדאי לנסות. בחדוות יצירה פיתחנו חמש סקיצות שונות מאוד של הבית על המגרש.

בני הזוג בחרו פה אחד את הסקיצה שגם אנחנו אהבנו במיוחד. מה שאפיין אותה הוא דגש משמעותי על המטבח ופינת האוכל המהווים את לב הבית ויצירה של קיר מרכזי שמקבל את פני הבאים והכל נסוב סביבו.

כיוון שכבר גרו בבית פרטי וגידלו ילדים בוגרים, ידעו בני הזוג לספר לנו היטב מה חשוב להם וממה הם רוצים להימנע. למשל, הם ביקשו מאיתנו ליצור עבורם פינת משפחה שימושית, יומיומית, שתהיה קרובה למטבח ולא תתחרה בישיבה בסלון.

משך הבנייה: תהליך התכנון ערך כארבעה חודשים, תהליך הרישוי כחצי שנה, והבנייה עצמה ערכה כשנה וחצי.

הלל אדריכלות (84) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (83) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
הלל אדריכלות (90) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (34) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (43) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

להשקיף על המטבח מלמעלה

הכניסה: בחרנו למקם את הכניסה מחזית צד, וכך נוצרה דרך ארוכה יחסית מהשער אל מפתן הבית, שכבר בה מתחיל סוג של סיפור. פוסעים על אבני דריכה אפורות ואמורפיות ונכנסים לגן מסתורי ומזמין שמלווה את הדרך פנימה. בכניסה מקבל את פני הבאים קיר כניסה מנותק ודומיננטי, המשמש כקבלת פנים המרמזת להמשך. קיר הכניסה מהווה את המוקד המרכזי של הבית וסביבו נסוב הבית כולו. הבית שולח זרועות לחצר וזו חובקת אותו מכל הכיוונים. החצר, הפראית לעתים, נושקת בניגודיות מעניינת לבית בעל הסדר והמקצב. מעל לקיר הכניסה המרכזי יצרנו מעין מרפסת המשקיפה מלמעלה על המטבח ופינת האוכל ויוצרת חיבור הדוק בין הקומות במבט ובשמיעה. זהו האלמנט שמקנה לבית את אופיו המיוחד.

המטבח ופינת האוכל: מאחורי הקיר נמצאים - ספק נגלים, ספק נסתרים - המטבח ופינת האוכל. מצדה של פינת האוכל נפתח הסלון המרשים. מצדו של המטבח מציצה פינת המשפחה הנעימה.

הסלון: הקומה הראשונה אינה קומת חדרים קונבנציונלית. החלל המרכזי שלה הוא לב לבו של הבית וחלל אהוב במיוחד. הוא מכיל את הספרייה המשפחתית. ממוינת לפי נושאים ופריטים ומעוצבת בתכנון ייחודי של סטודיו WID, היא מרתקת ומרשימה וגם קלילה ומזמינה - לבחור ספר ולעיין בו על הכורסה העתיקה המלווה את בעלת הבית מאז ילדותה.

הלל אדריכלות (80) (צילום: עודד סמדר)
מצדה של פינת האוכל נפתח הסלון המרשים | צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (79) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (81)
צילום:
הלל אדריכלות (77) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (76) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (78) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

אווירה של חופש וים

קומת החדרים נהנית מתקרת קורות עץ חשופות גבוהה ובהירה. בקומה ממוקמים זה מול זה בצורה סימטרית שני חדרי הבנות הצעירות כשביניהם חדר רחצה אותנטי מחופה בטיח ערבה, באווירה נינוחה של חופש וים.

יחידת ההורים: ממוקמת בצדה האחורי של הקומה, משקיפה לחצר ולבריכה. לחדר מראה לופטי, מזמין ולא מתאמץ. תקרת הקורות הגבוהה מאפשרת חלוקה של החלל בחלקו התחתון בלבד, כך שלתקרה יש המשכיות מעבר לפונקציות המוגדרות בחדר. תעלת מיזוג תעשייתית מהווה אלמנט מרכזי בחלל בתפר שבין חלל השינה לחדר הרחצה וחדר הארונות. חדר הרחצה פתוח לחלל החדר ומהווה המשך ישיר שלו גם ברצפת הפרקט הבהירה. המקלחון המרווח ויחידת השירותים מוגדרות ותחומות בדלתות זכוכית חלבית. רצפת המקלחות עשויה חלוקי נחל עדינים ומחופה באריחים חלקים ניטרליים בצורה שמקשרת מיד למקלחת בטבע. יחידת הנגרות האותנטית המשמשת כארון כיור נרכשה בטורקיז האוס ומחזקת את הניגודיות המעניינת שמתקיימת בחלל הזה ובבית כולו, בין ישן לחדש, מינימליסטי למסוגנן, חם וקר.

חדר הכביסה: חדר הכביסה בקומה זכה לחלל מכובד בפני עצמו וגם לעיצוב ותכנון עד אחרון הפרטים. החדר רוצף באריחים מצוירים עדינים מאוד בגוון אפור-ירקרק שחוזר בכמה אלמנטים בבית. החדר תוכנן כך שיתאים בדיוק לצרכים של המשפחה ולתהליך הכביסה-קיפול-גיהוץ, שלעתים נוטים להתעלם ממנו, וזכה כאן לטיפול יסודי.

הלל אדריכלות (75) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (74) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (72) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (59) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (73) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (71) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (70) (צילום: עודד סמדר)
הספרייה. מרתקת ומרשימה וגם קלילה ומזמינה | צילום: עודד סמדר

המרתף: קומת המרתף שוברת את הסטיגמה של כל שניתן לחשוב או לדמיין על מרתף ביתי. זוהי קומה מוארת, מזמינה ומלאת חיים. מקומת הכניסה יורדים היישר לחלל מרכזי שמהווה את הסלון האלטרנטיבי. זה שאפשר לשחק בו, לנגן בפסנתר, לשחק ביליארד, לראות סרט טוב, לאכול ולשתות. זה חלל שמתחשק להישאר בו עוד ועוד, לארח חברים, להיזרק על הספה ולנוח. בקומת המרתף ובקומת הקרקע ממוקמים גם חדרי אחסון מאורגנים להפליא שמשמשים בנוחות את המשפחה.

יחידות הילדים: את המרחב הגדול הזה מקיפות היחידות של הילדים הבוגרים. כל חדר הוא יחידה אוטונומית עם שירותים ומקלחת משלה. החדרים מרווחים, מוארים ומעוצבים כל אחד בדרך אחרת, עיצוב אישי מאוד שמתאים לגמרי למי שגר ומבלה בחדר.

הבית כולו מאופיין בשילוב הדוק ונפלא בין אסתטיקה, עושר עיצובי, עניין וחדשנות לפתרונות נוחים ושימושיים מדויקים ומותאמים אישית.

החצר: הקשר לחצר הוא חלק בלתי נפרד מהתפיסה התכנונית-עיצובית שלנו. אנחנו מאמינות שבבית פרטי הגינה צריכה לצוץ מכל מקום ושצריך ליהנות מיופייה במבט וגם במגוון יציאות נגישות ומזמינות. בפרויקט הזה עבדנו בשיתוף עם רון זילברברג, מתכנן גינות יצירתי ומוכשר שהצליח בקסם רב ליצור גינה עשירה, מיוחדת שמספרת סיפור ויוצרת עם הבית שתכננו שילוב הרמוני ומרגש. הגינה היפה מפתה לצאת אליה, להשתרע מתחת לעץ שמוקם דווקא במרכזה, כאילו היה שם תמיד, לשבת לצד הבריכה או לחלופין להתפנק על כוס קפה בגינה האינטימית שנפתחת בפינת המטבח וחדר המשפחה. הבריכה, בחיפוי של טיח מרבלייט, מתמזגת בגינה במראה הטבעי שלה ומשרה אווירה של רוגע ונינוחות.

הלל אדריכלות (88) (צילום: עודד סמדר)
תקרת קורות עץ חשופות גבוהה ובהירה בקומת החדרים | צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (89) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (86) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (62) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (60) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (56) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (57) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (53) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

שפה עיצובית מרתקת

החומרים של הבית, פריטי הריהוט שיוצרו ונבחרו, מציגים את הדנ"א של הבית הזה. מניפה של צבעים וחומרים, עשירה, מגוונת ומאוד ייחודית. אבן הטרוורטין האפורה והדומיננטית בגדלים משתנים מהווה רקע נפלא להתרחשות בפנים ובחוץ. המטבח האותנטי של חברת מארקי איטליה (פנטהאוז רהיטים) הוא מרכז הכובד במסיביות ובכפריות שלו.

השימוש בחומרים כמו בטון, במבוק, עץ אלון ברזל וזכוכית וגם כלי מטבח הפוכים במנורת פינת האוכל, שייצר חגי וינבלום מסטודיו WID, על פי תכנונה של בעלת הבית, יוצרים ניגודים מעניינים ושפה עיצובית מורכבת ומרתקת.

הלל אדריכלות (58) (צילום: עודד סמדר)
חדר הכביסה בקומה זכה לחלל מכובד | צילום: עודד סמדר

גם הגוונים שנבחרו - ירוק אפרפר של החלונות הבלגיים, חום-עכבר של האי במטבח, הספה הכחולה-אפורה הגדולה בפינת המשפחה והשקט והניקיון העיצובי של הנגרות שיוצרה במיוחד, מרכיבים יחד תמונה תלת ממדית מורכבת ואסתטית מאוד שחוויה לבלות בה ותענוג לגור בה כמשפחה.

האלמנט המפתיע ביותר בבית הוא ההומור. מעבר ליופי ולשימושיות יש רבדים נוספים שמספרים סיפור עם קריצה. בגב המעלית יש ציור של אליס נופלת למטה, בקצה העליון של חלל המדרגות תלוי בלון צבעוני. הבית שופע הפתעות קטנות שמתגלות רק במבט שני ושלישי.

הלל אדריכלות (66) (צילום: עודד סמדר)
קומת המרתף שוברת את הסטיגמה | צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (65) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (64) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (67) (צילום: עודד סמדר)
כל חדר הוא יחידה אוטונומית | צילום: עודד סמדר

דבר המעצב: הרבה דברים היו חשובים לבני הזוג, חלקם משמעותיים ופרקטיים וחלקם בלתי ניתנים להגדרה של ממש כמו מבט מסוים מחלון, או חוויה של הדרך הביתה בשביל הכניסה. ניסינו להכיל את כל אלה, וכך נוצר לו הבית הזה. חוויית מגורים מותאמת אישית מכל הבחינות. בנוחות, בסגנון החיים, בחוויות ובחומרים שבחרנו יחד.

פריטים אהובים: המטבח של מארקי, פנטהאוז; הספריות היפות בתכנון של סטודיו WID; התאורה המדויקת של תומס תאורה; הריהוט המושלם של סיאם; ו... יש גם איקאה. חנות אהובה שפריטיה מתמזגים בחן ברחבי הבית; שפע של אוספים ופריטים מהילדות וממסעות בעולם וגם פה קרוב; שידות העץ מטורקיז האוס המשמשות כארונות רחצה; האמנות שעל הקירות, כולל שתי יצירות של האמנית אירית קוטינסקי.

הלל אדריכלות (68) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (1) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (87) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
הלל אדריכלות (61) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ 

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: הלל אדריכלות ועיצוב פנים - שירה מוסקל והדס רוט

במדור הקודם: כאן גרים זוג אבות טריים שאוהבים לארח
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק