הדיירים: זוג בשנות ה-50 לחייו. היא אמנית רב תחומית והוא בעל מקצוע חופשי.

הדירה: הדירה חדשה וממוקמת במגדל במרכז תל אביב. הדירה מכילה שלושה חדרים ומרפסת בשטח כולל של 200 מ"ר.  

החזון: הדיירים עזבו את ביתם בפרבר תל אביבי במטרה לגור במרכז חיי התרבות והבילוי של תל אביב כשהכל נמצא במרחק הליכה מדירתם החדשה. מכיוון שהילדים לא גרים בדירה החדשה, ביקשו ההורים דירה שתהיה קלה יותר לתחזוק.

משך התהליך: בסך הכל שנתיים, מתוכן תשעה חודשי עבודות פנים שבוצעו על ידי קבלן פרטי.

החזון: לדיירים היה חשוב שהדירה תקבל מראה של לופט, מה שהתאפשר בעזרת התקרות הגבוהות. עוד חשוב היה להם שהחללים הציבוריים יהיו פתוחים האחד כלפי השני ליצירת חלל אחד. למרות שהדירה מעוצבת בקווים מודרניים ישרים, היא בהחלט אקלקטית ומכילה ישן וחדש כמו גם אוספים מכל העולם. לתחושת חמימות, בדירה כולה נעשה שימוש בחומרים טבעיים ומגוונים כמו ברזל, בטון עץ ואבן, וכן שולבו יצירות אמנות של הדיירת לצד עבודות של צלמים ידועים. מבנה הדירה אפשר חלוקה מאוד מסוימת לאזורים וחדרים שמסדרון ארוך מקשר ביניהם. מצאנו פתרון שגם הפך את המסדרון לחלק אינטגרלי מהדירה וגם שילב בו תוכן עיצובי מעניין.

נורית לשם, סלון (21) (צילום: עמית גירון)
מרפסת חיצונית הפונה אל הנוף מהווה חלק אינטגרלי מחלל האירוח | צילום: עמית גירון
נורית לשם, סלון (19) (צילום: עמית גירון)
מראה הלופט התאפשר בגלל התקרות הגבוהות | צילום: עמית גירון
נורית לשם, נוף (1) (צילום: עמית גירון)
הנוף האורבני הנשקף הופך לחלק בלתי נפרד מהדירה | צילום: עמית גירון
נורית לשם, סלון (11) (צילום: עמית גירון)
סקלת גוונים זהה במנעד שבין לבן ושחור בתוספת צבעי אדמה ומעט כחולים | צילום: עמית גירון
נורית לשם (5) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון

עוד בערוץ עיצוב הבית:

זריחות ושקיעות והרבה אור טבעי

הכניסה לדירה מתבצעת באמצעות מעלית פרטית שמגיעה למבואה מחוץ לחלל הדירה אך מעוצבת ברוח הדירה.

מול הכניסה ישנו קיר מחופה בטון שחור שעליו נשענת קונסולה מקושטת ביצירות אמנות ופריטי נוי. הקיר מפריד את הכניסה מאזור המטבח ומשמש מעין סימן דרך. מימין פונים לאגף המגורים ומשמאל לאגף האירוח והמגורים.

לאורכו של המטבח ישנו חלון מסך עשוי זכוכית מרצפה עד תקרה ובמקביל אליו ניצב אי גדול שאורכו חמישה מטרים. האי, שפונה אל הנוף המרהיב בחוץ, מכיל אזור ישיבה, בישול וכיור וממוקם באופן שמשאיר אותו קרוב לפינת האוכל וחשוף לכיוון הסלון.

נורית לשם, מטבח (9) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
נורית לשם, מטבח (16) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
נורית לשם, פינת אוכל (15) (צילום: עמית גירון)
לאורכו של המטבח ישנו חלון מסך עשוי זכוכית מרצפה עד תקרה ובמקביל אליו ניצב אי גדול | צילום: עמית גירון
נורית לשם, פינת אוכל (12) (צילום: עמית גירון)
אזור ישיבה, בישול וכיור | צילום: עמית גירון
נורית לשם, פינת אוכל (14) (צילום: עמית גירון)
האי ממוקם באופן שמשאיר אותו קרוב לפינת האוכל וחשוף לכיוון הסלון | צילום: עמית גירון

הסלון ופינת האוכל חולקים את אותו חלל פתוח וכן סקלת גוונים זהה במנעד שבין לבן ושחור בתוספת צבעי אדמה ומעט כחולים. הטקסטורות השונות של הרהיטים, האביזרים המשלימים ויצירות האמנות מוסיפים עניין לשקט הצבעוני. חלונות מסך, שמעברם מרפסת עם מעקה שקוף, מכניסים פנימה נוף אורבני מרהיב, זריחות ושקיעות והרבה אור טבעי במהלך רוב שעות היום. לקבלת תחושה אינטימית וחמימה הותקנו לאורכם וילונות הזזה ווילונות גלילה נסתרים.

הדירה עטופה כולה בקירות מסך ענקיים, כך שהנוף האורבני הנשקף מהם הופך לחלק בלתי נפרד ממנה. מרפסת חיצונית הפונה אל הנוף מהווה חלק אינטגרלי מחלל האירוח.

נורית לשם, ג, שידה (2) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
נורית לשם, שידה (8) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
נורית לשם, מסדרון (18) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
נורית לשם, ג (10) (צילום: עמית גירון)
יצירות אמנות של בעלת הבית | צילום: עמית גירון

תחושה אוורירית ומרווחת

המסדרון רחב הידיים, שנראה כמו גלריה ומציג מאוסף האמנות של בעלי הבית, מוביל לחדר השינה הראשי הגדול והמרווח. מכיוון שכל הקירות החיצוניים בו הם קירות מסך, תוכנן גב מיטה שעומד חופשי בחלל ומהווה חציצה בין החלון למיטה. בחדר זה נעשה שימוש בגוונים טבעיים ובאפורים שונים בתוספת נגיעות צבע קטנות בצהוב, אדום ותכול.

חדר שינה נוסף, קטן יותר ומיועד לאורחים, מופרד מהמסדרון באמצעות דלתות הזזה גדולות. כשהדלתות פתוחות נוצרת בו תחושה אוורירית ומרווחת.

נורית לשם (17) (צילום: עמית גירון)
מסדרון רחב ידיים מוביל לחדר השינה | צילום: עמית גירון
נורית לשם, שינה(6) (צילום: עמית גירון)
חדר השינה. שימוש בגוונים טבעיים בתוספת נגיעות צהוב, אדום ותכול | צילום: עמית גירון
נורית לשם, שינה (4) (צילום: עמית גירון)
חדר שינה המיועד לאורחים. בעל תחושה אוורירית ומרווחת | צילום: עמית גירון

כל חדרי הרחצה והשירותים בבית, שעוצבו בגוני לבן, אפור ושחור, חופו באבן בזלתינה שנחתכה והותאמה במיוחד. הממ"ד משמש כחדר ארונות, ודלתו הוסתרה על ידי קיר פנלים דמוי בטון.

דבר המעצב: התהליך כולו ארך כשנתיים אינטנסיביות אך זרם בנעימים בשל העבודה עם הלקוחה בעלת הפתיחות העיצובית והטעם המשובח. שלב התכנון הפונקציונלי הוא השלב הקשה ביותר בעיקר מכיוון שיש רמת ציפיות גדולה מדירה בעלת נתונים קיימים. אבל אחרי לבטים רבים הגענו לתוצאה משביעת רצון לכולם.

פריט אהוב: תמונה צבעונית שמונחת על הקונסולה בכניסה, פרי יצירתה של בעלת הבית.

נורית לשם, רחצה (20) (צילום: עמית גירון)
חדרי הרחצה. חופו באבן בזלתינה שנחתכה והותאמה במיוחד | צילום: עמית גירון
נורית לשם, ג, רחצה (3) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
נורית לשם, ג, רחצה (7) (צילום: עמית גירון)
צילום: עמית גירון
_OBJ_OBJ

נורית לשם, עיצוב ואדריכלית פנים

במדור הקודם: ביקש דירת מסיבות וקיבל דירת חלומות
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

לכל כתבות המגזין