הדיירים: זוג הורים עם שני ילדים קטנים.

מנורות מעוצבות (צילום: דודי מוסקוביץ)
נגיעות של אדום במטבח | צילום: דודי מוסקוביץ

הבית: הבית, ששטחו כ-200 מ"ר, ממוקם ביישוב באזור השרון. הוא נבנה בשנות ה-80 וכלל קשתות מרובות, חללים לא מנוצלים ומאפייני עיצוב ברוח התקופה. קומת הכניסה הייתה מחולקת לסלון, פינת אוכל ומטבח. בקומה השנייה שני חדרי ילדים, יחידת הורים, מעברים ונישות חשוכות. ובקומה התחתונה: מרתף מרווח אך מוזנח. בנוסף, מבנה הבית היה מנותק מהגינה והחוץ.

החזון: בעלי הבית ביקשו להכניס אור טבעי ולחבר את הגינה לבית, תוך שמירה על פרטיותם מהרחוב. כמו כן,  להתאים את הבית לצורכי המשפחה המתרחבת. ולעצב בית שיהיה פונקציונאלי בעל חללים פתוחים, אווירה כפרית חמה והרבה נגיעות של צבעים עליזים.

אי במטבח (צילום: דודי מוסקוביץ)
אי גדול לעבודה, לאחסון ולישיבה | צילום: דודי מוסקוביץ
מגירות (צילום: דודי מוסקוביץ)
מראה כפרי למגירות | צילום: דודי מוסקוביץ
ספה (צילום: דודי מוסקוביץ)
כאן אפשר לקרוא סיפור לפני הארוחה | צילום: דודי מוסקוביץ

משך השיפוץ: השיפוץ הפנימי והחיצוני ארך כשישה חודשים.

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ כלל שינוי משמעותי גם בחוץ וגם בפנים הבית, תוך הקפדה על שמירת המבנה הבסיסי. אנחנו מאמינות בקשר חם ופתוח עם מזמיני השיפוץ, שיאפשר לנו להכיר אותם מקרוב. לכן, חלק משמעותי בהיערכות, היה הקשר שנוצר עם המשפחה, ובעקבותיו - הלמידה על אופי החיים והצרכים המיוחדים שלהם. מאחר והבית בנוי בארבעה מפלסים, היה צורך לשלב בין מרכיבי העיצוב השונים, בקשות בעלי הבית ועמידה בתקציב.

על ידי פתיחת חלונות בגדלים שונים אפשרנו כניסת אור טבעי והתאמנו אותם למיקום ולעיצוב הכולל של המרחב בו נפתחו, ולחיבור בין הקומות. על מנת לשמור על האווירה הכפרית, חודשו תריסי העץ המקוריים. יצרנו המשכיות בחומרים בין הפנים והחוץ וחיזקנו את הקשר ביניהם בצבעים, בבריקים, בריצוף ובתאורה. השתמשנו בצבעים בהירים ובחומרים טבעיים ושילבנו נקודות צבע בחדרים השונים. פתחי הקשתות בוטלו בקומת הכניסה, למעט במטבח.

חלון (צילום: דודי מוסקוביץ)
נוצר חיבור בין הבית לחצר | צילום: דודי מוסקוביץ
מבט לסלון (צילום: דודי מוסקוביץ)
פינת האוכל במקום טוב בין הסלון למטבח | צילום: דודי מוסקוביץ
סלון (צילום: דודי מוסקוביץ)
החלונות הוגדלו, האור נכנס בטבעיות | צילום: דודי מוסקוביץ
סלון לפני שיפוץ (צילום: תומר ושחר צלמים)
מבט לסלון לפני השיפוץ | צילום: תומר ושחר צלמים

כניסה ומבואת הבית: יצרנו רחבת כניסה רחבה ומקורה, המאפשרת ניצול המקום, התארגנות ועצירה לפני הכניסה לבית. דלת הכניסה הוחלפה בדלת עם ויטרינה, שמכניסה אור מהדרום.

סלון ופינת אוכל: הסלון הינו המרחב הגדול של הבית ולכן, שינינו את מיקום החלונות, והגדלנו אותם. העמדה של רהיטים תואמים אפשרה פתיחות וחיבור למרכז הבית ולגינה בו זמנית. כמו כן, צביעה של תקרת העץ הישנה בלבן ותכנון תאורה נכונה, פתחו והאירו את החלל המרכזי. בסלון בחרנו בהעמדה של ספה ארוכה וגדולה, במראה מזמין ובבדים פרקטיים, במרכז קיר הלבנים (כדי לחזק את הדומיננטיות שלו) ובשתי כורסאות קטנות ואדומות עם הגב ליציאה, שאינן חוסמות את המרחב. כמו כן, הוחלט על הדום גדול שיכול לשמש הן כשולחן והן כמרבץ נוסף בעת הצורך. פינת האוכל עברה ללב הבית, בחלל הכפול עם הסלון.

מראה בכניסת הבית (צילום: דודי מוסקוביץ)
מראה פשוטה ומיוחדת, הפריט האהוב | צילום: דודי מוסקוביץ
מראה (צילום: דודי מוסקוביץ)
אהיל מנצנץ בכניסה לבית | צילום: דודי מוסקוביץ

מטבח: הגדלנו את החלל המשותף על ידי ביטול המזווה, והוספנו אי גדול לעבודה ולישיבה. המטבח מהווה מקום חשוב מאוד לבני הבית, הן להכנת אוכל, אכילה, בילוי בצוותא, עבודה ונקודת תצפית נהדרת על הבית והחוץ גם יחד. לכן, מעבר למטבח המעוצב בסגנון כפרי, עדיין היה חשוב מאוד שהאי הגדול שבמרכזו יהיה עם ארונות אחסנה  ומקומות ישיבה נוחים. האזור שמתחת לחלון העגול (הקשת במקור) הוסב לפינת ישיבה נהדרת ונוחה עם מגירות אחסון.

שירותי אורחים: הקירות נצבעו בשליכט עדין באפור חאקי, הכיור בצבע כתמתם שמאירה את החלל כנקודת חן, מנורת חרוזים בצבע צהבהב, ומראת חלון עם תריסים שמתכתבים עם חלונות העץ בבית.  

קומת המגורים: הזזת מיקום חדר הרחצה לאזור לא מנוצל, אפשר להגדיל את כל החדרים, ולארגן מחדש את קומת המגורים. בחדר הילדים נשמרו הפתחים ותריס העץ חודש, הקיר נצבע בצבע ירקרק בהיר וכל הקומה רוצפה בפרקט לימנציה.

חדר רחצת הילדים: בשל אילוצים תכנוניים, נוצר חדר אסימטרי ומאתגר. על ידי שימוש באריחים דמויי פסיפס בגוונים שונים של כתום ותכלת ובקווים אופקיים, הושגו הרמוניה ושילוב נכון בין כל האלמנטים השונים.

מראה מעל הכיור (צילום: דודי מוסקוביץ)
תריס עץ גם בחדר השירותים | צילום: דודי מוסקוביץ
כיור כתום (צילום: דודי מוסקוביץ)
וכיור בצבע עליז | צילום: דודי מוסקוביץ
פרחים בחלון (צילום: דודי מוסקוביץ)
הקירות בצבע אפור חאקי | צילום: דודי מוסקוביץ
חדר רחצה לפני שיפוץ (צילום: תומר ושחר צלמים)
מראה מיושן. חדר השירותים לפני השיפוץ | צילום: תומר ושחר צלמים

המרתף: השמשנו את המרתף שהיה סגור והפכנו אותו לחלל משחקים ומפגש משפחתי. התוצאה הושגה באמצעות פתיחת חלונות וחלוקת החלל לאזורים: משחק, טלוויזיה, שירותים, מנוחה וכו'.

ספות לבנות (צילום: דודי מוסקוביץ)
ועוד מקום מפגש משפחתי בקומת המרתף | צילום: דודי מוסקוביץ

חוץ וחצר: במסגרת שינויים חיצוניים, הטיח התחדש, החלונות הוחלפו, התריסים התחדשו, הגג תוקן והוחלף למראה כפרי יותר. הוספו פרגולות בכניסה ובגינה. כל אזור הכניסה – מהחנייה עד הדלת הכניסה, תוכנן מחדש על ידי מדרגות אבן רחבות ובמפלסים נוחים לעלייה.

היציאה מהסלון הורחבה, והרחבה שעשויה מעץ וצופה אל הגינה (בהמשך לקונספט הכפרי), משמשת את בני המשפחה לישיבה ומשחקים (נדנדה), ומקושרת על ידי מספר מדרגות עץ שמובילות למשטח דשא עם פינות נוי וצל, להנאת בני הבית.

חדר ילדים (צילום: דודי מוסקוביץ)
בחדר הילדים ירוק ושמח | צילום: דודי מוסקוביץ
חלון מעץ (צילום: דודי מוסקוביץ)
תריסי העץ המקוריים חודשו | צילום: דודי מוסקוביץ
חזית הבית (צילום: דודי מוסקוביץ)
פרגולות הותקנו בכניסה ובגינה | צילום: דודי מוסקוביץ

דבר המעצבות: היה חשוב לנו מאוד להתחבר לבעלי הבית. כאשר הקשבנו לחלומות שלהם, למחשבות, לרצונות ולצרכים, יכולנו לשלב בין התכנון האדריכלי, ועיצוב הפנים לבין החיים של המשפחה בבית בצורה נוחה, ובתכנון עיצובי מקסימלי. דיאלוג מתמיד עם הלקוחות, ושיתוף מלא בכל שלב, הינם אבן יסוד בעבודה שלנו (המשפחה היא שתגור בבית, ולא המתכננים). לאורך כל התהליך אנו עוקבות אחר התוצאות, ודואגות שיישארו במסגרת שסוכמה. אנו בוחרות את חומרי הגלם בקפידה ומתאימות אותם לקונספט העיצובי הכולל, תוך התאמה מלאה ביניהם.

השילוב בין אדריכלות ועיצוב פנים, העובדים מתחילת הפרויקט ועד סופו בשיתוף פעולה מלא, נותנים מסגרת מושלמת לשיפוץ הכולל. הליווי המשפחתי מותאם לכל משפחה.

גינה (צילום: דודי מוסקוביץ)
והמדרגות הורחבו | צילום: דודי מוסקוביץ
אדנית בכניסה (צילום: דודי מוסקוביץ)
לא פחות יפה מבחוץ | צילום: דודי מוסקוביץ
מנור על קיר לבנים (צילום: דודי מוסקוביץ)
והאירוח היה יוצא מן הכלל | צילום: דודי מוסקוביץ

טיפ: התכנון וההתארגנות לוקחים זמן, והם חשובים ביותר להצלחת התהליך, ולכן אסור לדלג עליהם. הכנה טובה חוסכת כסף וכאבי ראש. כמו כן, נכון להשתמש בריצוף שמתאים גם לפנים וגם לחוץ, ולשלב בין גדלים שונים. ריצוף זה, נתן בשיפוץ את האופי המיוחד לבית, החיבור בין הפנים לחוץ, תוך התחשבות בדרישת הדיירים לתחושה נעימה ופרקטית. בחירת הריצוף הוא אחד הדברים החשובים והמנחים בעיצוב הבית.

פריט אהוב: המראה בכניסה - פריט פשוט ומיוחד. צבע הכסוף המשתלב עם מנורת הקריסטלים נותן ניצוץ נחמד בכניסה לבית. הספסל הבנוי במטבח מאפשר ישיבה ליד החלון המקושת היחיד בחלל הגדול והצצה לחצר הירוקה.

אדנית (צילום: דודי מוסקוביץ)
שלום ותודה, נשמח להתארח גם בסוכה | צילום: דודי מוסקוביץ

אדריכלות: סטודיו דינה למפרט וטלי דורה- Space Design
עיצוב פנים:
גליה גורקי קורנהאוזר

 במדור הקודם: וילה על צלע הר
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

המדריך המלא לעיצוב מטבחים כפריים 

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו