הדיירים: הפנטהאוז תוכנן על ידי המעצבת ומשתתפת העונה השנייה של הסדרה "מעושרות", יעל גל, עבור גבר גרוש פלוס שניים, עוסק בנדל"ן, יזם מוכר וידוע.

הדירה: פנטהאוז, בשטח כולל של 400 מ"ר, שממוקם בבניין חדש בצפון החדש של תל אביב בקו ראשון לים. הפנטהאוז מורכב מדירת אורחים בקומה 12 שמחוברת לפנטהאוז בקומה ה-13. ככזה, תוכננו ועוצבו עבור הלקוח דירה אישית שבה גם שתי סוויטות הילדים ועוד דירת אירוח מחוברת שבה חדר אירוח, מרפסת ענקית וחדר לאופר.

משך התכנון והשיפוץ: שבעה חודשים.

יעל גל, נוף ים
להמציא ולייצר בכל פעם מחדש מציאות מרהיבה ומפתיעה | צילום: אילן נחום
יעל גל, ואזות
פנינה אלגנטית וייחודית | צילום: אילן נחום

עוד באתר לעיצוב הבית:

דרמה שמתרחשת בחלל

החזון: לרוב ללקוחות שלי אין ראייה מרחבית, ולכן אני חייבת לזכות באמונם המלא כדי לייצר עבורם את המוצר שחלמו עליו, אומרת אדריכלית ומעצבת הפנים יעל גל, מסיבה זו אני צריכה להמציא ולייצר בכל פעם מחדש מציאות מרהיבה ומפתיעה בצורת חלל מגורים שיהיה גם פרקטי וגם מעוצב. אני עובדת קשה מאוד כדי לשמוע בסוף את המשפט 'זה מעבר לכל ציפייה שהיתה לנו'. רק אז אני יודעת שעשיתי עבודה טובה.

יעל גל, סלון
סלון. ספות בגוונים בהירים עם נגיעות צבע | צילום: אילן נחום
1
פינת האוכל. מוקמה כך שניתן לצפות ממנה על הנוף | צילום: אילן נחום
יעל גל, יצירת אמנות
המראה העגולה משקפת את המרפסת והים | צילום: אילן נחום
יעל גל, כורסה
כורסה נוחה ומפנקת. הודות לז'אן פול גוטייה | צילום: אילן נחום

תיאור כללי: הדירה עוצבה במראה דרמטי המשקף את אישיותו של הלקוח. למעשה, לקחנו פנטהאוז סטנדרטי והפכנו אותו לפנינה אלגנטית וייחודית בעלת אמירה אישית. השילוב עם הנוף לים, שנראה מכל עבר, והאור הטבעי, ששוטף את הדירה, הביאו לעיצוב שמקנה תחושת חופש ונינוחות ברמת גימור בלתי מתפשרת".

תיאור מפורט: כל פינה בחלל מעובדת ומטופלת. בחרתי להעלים את הכניסה לבית עם קיר מחופה בנגרות ומעוטר בקמין שניצב, מצדו הפנימי, מול פינת האוכל.

בסלון בחרתי שטיח וטפט בשחור-כחול כרקע לכל הדרמה המתרחשת בחלל זה. לפינת הישיבה בחרתי ספות בגוונים בהירים עם נגיעות צבע שונות. כדי לייצר מראה גברי, הוספתי פינת שחמט שמקנה תחושת רוגע באמצעות ישיבה בכורסאות נוחות ומפנקות. להשלמת המראה בחרתי בציור של האמן יגאל עוזרי, שפונה לחלל המרפסת ונשקף לכל עבר. וילון אוורירי בגוון אפור כהה מסכם תמונה עוצמתית שמשקפת את אופיו של הדייר.

1
חלל מגורים גם פרקטי וגם מעוצב | צילום: אילן נחום
יעל גל, אי
שני החומרים החזקים שנבחרו לבית הם פרקט ודק טיק בורמזי | צילום: אילן נחום
יעל גל, מטבח
מטבח. חיפוי המטבח צבוע שחור מט וכך גם משטחי העבודה שהוזמנו | צילום: אילן נחום

פינת האוכל הסמוכה משמשת כעוגן שחולש על הבית שחוזר ומתגלה מזוויות שונות. הפינה מוקמה כך שניתן לצפות ממנה על הנוף. לצד שולחן האוכל העגול תליתי מראה עגולה שבה משתקפים המרפסת והים שמקנים תחושה נעימה של חוסר גבולות בין פנים וחוץ. דגש מיוחד מתקבל בפינה באמצעות גופי תאורה ענקיים שנתלו גם במטבח, נצבעו בשחור ומדגישים עוד יותר את הקו הגברי והחזק המלווה את הבית כולו. המטבח הצמוד תוכנן בהתאמה אישית ובוצע על ידי נגר. חיפוי המטבח צבוע שחור מאט וכך גם משטחי העבודה שהוזמנו בשחור תואם. מקרר יין מוצפן בפנים לפי בקשת הלקוח.

ג'קוזי המשקיף לים

פינה נוספת שממשיכה ישירות את הסלון היא המרפסת. זו זכתה לטיפול מיוחד והפכה לסלון שני ולפינת אירוח מרכזית בדירה. המרפסת רוהטה בתחכום, בין השאר עם טלוויזיה ומטבח חיצוניים, שמשלימים תחושה של סלון חמים ושווה ערך לסלון בחלל פנים הבית. בשל אהבתו של הלקוח למים, תוכנן גם ג'קוזי המשקיף לים ולצדו מפל מים מחופה באבן בזלת מסורקת שמימיו נופלים היישר לתוך בריכת דגים. חיפוי הקירות בגוון בהיר ממשיך אל תוך הבית פנימה, מטשטש את הגבולות בין חוץ לפנים ויוצר חלל עצום ואחיד באורך 22 מטרים.

יעל גל, דק
קו ראשון לים | צילום: אילן נחום
יעל גל, ג'קוזי
ג'קוזי עם נוף | צילום: אילן נחום
יעל גל, מרפסת
המרפסת. יפה גם בערב | צילום: אילן נחום
1
המרפסת. הפכה לסלון שני ולפינת אירוח מרכזית בדירה | צילום: אילן נחום

חדר השינה הוא חלל רומנטי שבו נכנס הגוון הכתום במטרה להעניק לו חום וחיות. כאן הדגש היה על בחירת ריהוט שיהיה נוח, אלגנטי ואיכותי. גם כאן נתלה ציור של האמן יגאל עוזרי, שמוסיף לדרמטיות ולאווירה הרצויה. קיר אחד חופה במראה אפורה כדי להעצים את החלל ולתת תחושה של עומק אינסופי ואפילו מסתורי. חזית המיטה ויחידת הריהוט המשמשת מסתור לטלוויזיה תוכננו בעץ טיק בורמזי כהמשך לריצוף ולמתן תחושת אחידות. כריות מנומרות על המיטה מוסיפות גם הן ליצירת אווירה עוצמתית וגברית. חלל חדר רחצה הצמוד, המלווה בחדר ארונות, מעוצב בדרמטיות מאופקת בשילוב המשך רציף של רצפת העץ. קיר המקלחון חופה זכוכית על מנת לאפשר מיקום טלוויזיה בתוכו.

יעל גל, מסדרון
מסדרון. כל פינה בחלל מעובדת ומטופלת | צילום: אילן נחום
יעל גל, מיטות חדר שינה
חדר השינה. חלל רומנטי שבו נכנס הגוון הכתום במטרה להעניק לו חום וחיות | צילום: אילן נחום
1
חדר השינה. כריות מנומרות | צילום: אילן נחום
יעל גל, חדר רחצה
חדר הרחצה. דרמטיות מאופקת בשילוב המשך רציף של רצפת העץ | צילום: אילן נחום

דבר המעצבת: שני החומרים החזקים שנבחרו לבית הם פרקט ודק טיק בורמזי המלווים את כל החללים בו. הצבע השחור משתלט על כל פינה בבית וחוזר בנגיעות במרפסת. אליו הותאמו אפור, גרפיט, כחול, זהב וגוונים עזים כמו כתום. הבית כולו הולבש בפרטי ריהוט וחיפויים בהזמנה מיוחדת, ובחירת הטקסטיל נעשתה בקפידה רבה והוזמנה באופן אישי מחו"ל. מעבר לכך שולבו עבודות אמנות ישראליות ייחודיות ומקוריות שנבחרו  בהתאמה לאופי הלקוח".

יעל גל, חדר רחצה שחור
חדר שירותים שחור. מראה דרמטי | צילום: אילן נחום
1
אגרטל של פורנסטי | צילום: אילן נחום

פריט אהוב: המעצב ג'אן פול גוטייה, הידוע מעולם האופנה, החל לעצב גם טקסטיל לבית והפך את עולם עיצוב הפנים להרבה יותר מתוחכם. בחרתי בכורסאות שלו כפריט האהוב.

טיפ: אני אוהבת במיוחד לעבוד עם חברת קסטיאל, שאפשרה לי גמישות ויצירתיות על ידי כך שאני תכננתי פריטים, ללא הגבלה מצדם, והם ייצרו אותם. כמו כן, אפשרו לי לרפד את הכורסאות בריפוד של ז'אן פול גוטייה לחברת רנבי. נהניתי מאוד לעבוד עם PARQUETEAM, שאחראים לחיפוי האבן, לפרקט ולדק, וכן עם גלריית זימאק בכיכר המדינה.

1
יעל גל. צריך לזכות באמון הלקוח | צילום: אילן נחום

יעל גל – אדריכלות ועיצוב פנים
לכל הכתבות במדור "בשיפוץ"