הדיירים: זוג הורים, האם מעצבת פנים האב ברוקר בשוק ההון, ושתי ילדות בנות חמש ושבע.

הבית: ממוקם בהרחבה של אחד ממושבי בשרון. גודל הבית 160 מ"ר שטוח, נבנה לפני עשר שנים על ידי חבר מושב להשקעה ונמכר לזוג לפני כחמש שנים. תכנון הבית היה בעייתי ולא פונקציונלי. הבעיות העיקריות היו חוסר ניצול של הגינה, מטבח קטן, פינת אוכל קטנה, מסדרון רחב מדי ולא מנוצל. מבחינה אסתטית: ריבוי של קירות אלכסוניים ושימוש בחומרים ואביזרים הפשוטים ביותר במטבח, הריצוף, כלים סניטרים וכו'.

מטבח אחרי שיפוץ. אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
המטבח הוגדל ושינה פניו | צילום: שי אפשטיין
מסדרון אחרי שיפוץ. אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
נישה לאחסון במסדרון הארוך | צילום: שי אפשטיין

החזון: החלום של הזוג היה בראש ובראשונה לאפשר גישה לחלקי הגינה הבלתי מנוצלים וליצור מספר פינות ישיבה ואירוח. מכיוון שהזוג נוהג לארח בביתו, חשוב היה להגדיל את פינת האוכל והמטבח. פונקציות הכרחיות נוספות: חדר נפרד לכל ילדה, פינת משחק וטלוויזיה, חדר עבודה, מקומות אחסון לצעצועים, ספרים, מזון, כביסה, בגדים ונעליים. חלומות נוספים של בני הזוג היו קמין גז מודרני בסלון, הוט טאב בגינה ומקלחת גדולה ומפנקת בחדר ההורים.

משך השיפוץ: שלושה חודשים.

עלות השיפוץ: 800 אלף שקלים בסך הכל. 200 אלף שקלים מתוכם עלתה הגינה החדשה.

תיאור כללי של השיפוץ: מאחורי המטבח נמצא הממ"ד ולכן לא ניתן היה להרחיבו. הפתרונות: בניית מחיצת גבס בין פינת האוכל למטבח ויצירת נישה חדשה למקרר. כך התפנה מקום לארונות מטבח נוספים ולמשטח עבודה גדול יותר. ביטול של דלת היציאה מהמטבח לטובת יחידת בילט אין, וביטול של חלון בפינת האוכל לטובת ארון מזווה גדול.

כל תכניות הנגרות בבית למעט המטבח (רגבה) בוצעו על ידי נגרים שונים והותאמו לצרכים ולסגנון הבית. פרטי עיצוב, רהיטים וגופי תאורה מיוחדים אשר נרכשו לפני השיפוץ, חזרו אל הבית ואליהם נוספו רהיטים חדשים,שטיחים, תמונות ואביזרים שונים.

פינת ישיבה בסלון, אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
גופי תאורה מיוחדים שנרכשו לפני השיפוץ הוחזרו אל הבית | צילום: שי אפשטיין
פינת אוכל, אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
אליהם נוספו פסלים ואביזרים שונים | צילום: שי אפשטיין

 מבואה גדולה בכניסה, וקמין גז בסלון

המעקה הבנוי המגושם סמוך לפינת האוכל וארבע המדרגות המובילות למפלס החדרים נהרסו לטובת הרחבת פינת האוכל. אחד מחדרי הילדים ששימש בעבר כחדר משחקים נפתח ומשמש כפינת משחק וטלוויזיה ומאפשר כניסת אור לפינת האוכל. מדרגות חדשות נבנו בסמוך לפינת הטלוויזיה.

במסדרון, שרוחבו בעבר היה שני מטרים, נבנתה נישה לארון אחסון גדול לנעליים, צעצועים, שמיכות, מפות וכו' ובנוסף, יחידה אחת של הארון מכילה בתוכה מכונת כביסה, מייבש ומגירת כביסה גדולה. העברת מכונות הכביסה לארון, פינתה את הממ"ד שהיה בעבר חדר כביסה והפך לחדר עבודה. חדר העבודה הישן נהרס בכדי לאפשר יציאה לצד הדרומי של הגינה. במקומו נבנו שירותי אורחים והחלל הנותר משמש כמבואה גדולה בכניסה לבית, עם פתח יציאה לגינה.

מבט לפינת האוכל, אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
ופינת האוכל הורחבה | צילום: שי אפשטיין
סלון אחרי שיפוץ. מיכל סיני ואפרת רז (צילום: שי אפשטיין)
גם שימושי וגם יפה: קמין גז בסלון | צילום: שי אפשטיין

בעבר, פתח היציאה לגינה היה אלכסוני וממוקם בסלון שבצד הצפוני של הבית. פינת הישיבה החיצונית הייתה קטנה מאוד וקרובה מדי לבית הסמוך. את הקיר האלכסוני יישרנו ובתוכו מיקמנו קמין גז. הגישה לכל הצד הצפוני של הבית נחסמה ועברה כאמור לצד הדרומי שהוא גדול בהרבה ואין בתים סמוכים אליו. גם הכניסה לחדר ההורים הייתה אלכסונית. על ידי יישור של דלת הכניסה יצרנו נישה לארון קיר גדול. חדר הארונות הישן סופח בחלקו לחדר הרחצה ומשמש כמקלחת גדולה, הכוללת ספסל וראש גשם.

חדר ילדים אחרי שיפוץ, אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
שולחן פונקציונאלי | צילום: שי אפשטיין
אפרת רז - חדר ילדים (צילום: שי אפשטיין)
צבעים רגועים בחדר הילדים | צילום: שי אפשטיין

 הוט טאב בחצר האחורית

בחצר האחורית (מזרחית) של הבית, שהגישה אליה נשארה דרך חדרי השינה, נבנה הוט טאב והדיירים יכולים ליהנות מפרטיות באזור הזה מכיוון שהוא מוסתר על ידי הבית מצד אחד ועל ידי גדר חיה גבוהה מאד מצדדיו האחרים. בהמשך אליו, בפינת המגרש, מוקמה פינת ישיבה עם ספות ושולחן. הצד המזרחי של הגינה היה בעבר מדשאה ארוכה ומשופעת. במקומה נבנו שלושה מפלסי דק איפאה: העליון לפינת ישיבה והוט טאב, באמצע שולחן אוכל ובדק התחתון מוקמה נדנדת יחיד שהיושב עליה יכול ליהנות מבריכת נוי מקסימה המקיפה את כניסת הבית.

דלת הכניסה לבית, פלטות עץ אירוקו עמיד בחום ולחות בדומה לעץ איפה, הוזמנה מנגר ועוצבה ללא משקוף ומסרגלי עץ, מכסה את כל קיר הכניסה לבית ומשווה לבית מראה מרשים ומודרני. שביל הכניסה והחנייה חופו באבן אפורה ומעל בריכת הנוי מוקמה אבן ענקית בשלמותה, המשמשת מעין גשר מעל המים.

חדר רחצה אחרי שיפוץ. אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
וראש גשם במקלחת | צילום: שי אפשטיין

ריהוט בהיר בחדרי השינה

שטחם של חדרי השינה, הן של הבנות והן של ההורים, אינו גדול ולכן נבחרו עבורם רהיטים בהירים שנטמעים בקירות. בצורה זו הרהיטים קיימים, אבל לא תופסים את העין, כדי לא להעמיס על החלל. שולחן כתיבה ארוך בחדר של אחת הילדות משמש גם לאחסון הבובות והמשחקים. את החדר של הילדה הגדולה מקשט פנתר ורוד עשוי כולו חרוזים, שנקנה בחנות "הרהיטים של סבא שאול" בכפר מלל.

דבר המעצב: שלבי התכנון של הבית הם קריטיים מאד ודורשים זמן, מחשבה ותחקור של דיירי הבית לפרטי פרטים. חלוקת החלל, מקומות אחסון, בחירת הצבעים ופרטי העיצוב שיוו לבית מראה גדול מרווח ומסודר, למרות שגודלו נשאר 160 מ"ר כפי שהיה לפני השיפוץ. מחשבה עתידית יכולה לחסוך בעיות ושיפוצים נוספים בעתיד. במקרה זה למשל, פינת הטלוויזיה עתידה להפוך לגרם מדרגות לקומה נוספת כאשר הבנות יגדלו ומתחשבתבתכנית הגג (שיפועים, מרזבים, מסתור לדוד שמש וכו').

תכנון תקציב השיפוץ חשוב ביותר. בכדי למנוע עוגמת נפש יש לקחת בחשבון לפחות 30 אחוז נוספים על התקציב המתוכנן. פעמים רבות מחליטים הדיירים על שינויים או תוספות תוך כדי שיפוץ ובנוסף, עלולים להתגלות במהלך השיפוץ דברים בלתי צפויים הדורשים פתרון מהיר ויצרתי. כל אלה יהיו כרוכים בתשלומים נוספים לבעלי המקצוע השונים.

פריטים אהובים: פריטים בעלי ערך שנאספו במהלך השנים יכולים להקנות לבית אופי וסגנון ייחודי ולכן מומלץ להציג אותם בפני המעצב לפני תחילת השיפוץ בכדי שיוכל לשלבם בצורה הרמונית עם הפריטים החדשים. למשל מנורת עצי הסחף שממוקמת בסלון נרכשה ב-"LOFT" לפני השיפוץ ומשתלבת בצורה נפלאה עם שטיח החבלים וכורסאות הצמר החדשים וכולם ביחד מוסיפים אלמנט טבעי לבית המודרני.

אפרת רז - חצר (צילום: שי אפשטיין)
כשהגדר החיה מאפשרת פרטיות | צילום: שי אפשטיין
גינה אחרי שיפוץ. אפרת רז ומיכל סיני (צילום: שי אפשטיין)
בחצר אפשר להתנדנד וליהנות מבריכת הנוי | צילום: שי אפשטיין

במדור הקודם: דירת גן משופצת בשוהם
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

עיצוב ואדריכלות פנים: מיכל סיני ואפרת רז
מיכל סיני, 054-8085857 
אפרת רז, 052-7333183
צילום: שי אפשטיין

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו