הדיירים: זוג בשנות ה-40 המוקדמות, האם – יועצת אירגונית, האב – עורך דין, ולהם שלושה ילדים בגיל בית ספר יסודי וגן, שני כלבים, חתולה, תוכים וחמש תרנגולות.

הבית: בית ישן בשכונת רמת החייל בתל אביב. בית פינתי עם חצר גדולה. כ-100 מ"ר בנוי, על מגרש של כ- 250 מ"ר, פרושים על פני קומה אחת שבה ארבעה חדרים. הבית נבנה בשנות ה-50, ולכן מצב התשתיות היה רעוע וישן, ובנוסף החללים הציבוריים היו חשוכים יותר בשל העובדה שחלק מהחלונות היו צרים ומיושנים.

החזון: הדיירים התגוררו בבית זה במשך שמונה שנים בשכירות. כשהתאפשר להם, הם רכשו את הבית מתוך אהבה גדולה למבנה ולמה שהוא מסמל עבורם. ולכן בתחילת העבודה המשותפת היה ברור לי ולהם שאנחנו מכבדים את הקיים, מקפידים על שימוש בחומרים ממוחזרים ויוצרים בית חם ואקלקטי: מצד אחד – חדשנות, קווים נקיים, תשתיות מתקדמות והרחבה של חדר נוסף, ומצד שני – ריהוט חם, שימוש חוזר בחומרים שנמצאו בבית ובחצר, עיצוב וינטג' ותחושה אינטימית. כחלק מחזון הלקוחות הקפדתי שרוב עבודות הנגרות והריהוט שעיצבתי ושנבנו במיוחד עבור הבית הזה יהיו מעץ ממוחזר - עץ של כוורות שסיימו את תפקידן, לוחות עץ וארונות ישנים שעברו עיבוד ותריסים ישנים שהפכו לדלת מחיצה בסוויטת ההורים בין חלל השינה למקלחת הפרטית. אפילו שער הכניסה לבית הולחם מסורגים ישנים שהיו תלויים על אחד החלונות לפני השיפוץ.

הילה אייזנברג, חצר (19) (צילום: שירן כרמל)
בית פינתי עם חצר גדולה | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, מבחוץ (18) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, חצר (20) (צילום: שירן כרמל)
אווירה כפרית מתוך חיבור לטבע ותפיסת עולם ירוקה | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, חצר (22) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, חוץ (5) (צילום: שירן כרמל)
חוות החיות | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, חוץ (23) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

משך השיפוץ: מכיוון שהמשפחה התגוררה בבית, היה צורך לייעל את התהליכים ולקצר את זמן העבודה בשטח. לכן שלב התכנון וההכנות לעבודה עצמה היה מקיף ויסודי ונמשך שלושה חודשים. עבודות הקבלן, עיצוב הבית וריהוטו נמשכו כחמישה חודשים.

כחלק מדרישות הדיירים שימרנו על כמה שניתן את החלוקה הפנימית של הבית, אך על מנת ליצור סוויטת הורים מרווחת שתעמוד בצרכים של הזוג, הוספנו לאחד החדרים מרפסת סגורה.

העבודות כללו: תכנון מקיף של השיפוץ כולו, בחירת חומרי גמר ושפת עיצוב לבית, רכישת כלים סניטריים, החלפת כל התשתיות, החלפת חלונות וריצוף כל החללים הפנימיים והחיצוניים, עיצוב ותכנון הגינה, בחירת רהיטים חדשים ושיבוץ רהיטים קיימים.

אחד החלומות של הדיירים היה להחליף את כל חלונות הבית בפרופיל בלגי. בשל אילוצי תקציב הצלחנו להגשים את חלומם גם אם לא במלואו: בחללים הציבורים וסוויטת ההורים השתמשנו בפרופיל בלגי ובחדרים האחרים חלונות אלומיניום בעיצוב דמוי בלגי.

הילה אייזנברג, ויטרינה (1) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, חצר (21) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, מסדרון (38) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, כניסה (24) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, חלל (31) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, כלב (16) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, תאורה (39) (צילום: שירן כרמל)
גוף תאורה ייחודי שהתגלה במהלך השיפוץ ועוצב מחדש | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, קמין (35) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית:

לתכנן לול תרנגולות

הכניסה: אחרי שעוברים את שער הבית, שיצרנו מסורג שפורק בשימוש חוזר, מגיעים לדלת הכניסה שנוצרה מפרופיל בלגי. מעל הראש נחשף גוף התאורה הייחודי שהתגלה במהלך השיפוץ ועוצב מחדש בצבע שחור עם נורות פחם. מצד ימין שירותי האורחים, שבהם הכיור הוא סיר לילה ישן שהותאם לתפקידו החדש, מלפנים הסלון הכפול ומשמאל המטבח ופינת האוכל.

המטבח: המטבח הוא לב הבית והמשפחה, ולכן פינת האוכל הוכנסה פנימה, כמו גם פינת עבודה להורים). השולחן עוצב מלוחות עץ שבגלגול הקודם היו כוורות, ורגלי הברזל נמצאו בחצר ונצבעו בצבע שחור. במטבח הוחלפו כל התשתיות והצנרת, הורחבו הפתחים והחלונות. ארונות המטבח נרכשו באיקאה.

הסלון: הסלון למעשה מחולק לשני אזורים – אזור הילדים, מרבץ צבעוני (Sitaka) שיכול להפתח למיטה כפולה. הספה צופה לטלוויזיה ולכוננית ספרים מרשימה. מהצד השני של הספה – סלון המבוגרים בעיצוב וינטג'. במרכזו קמין עץ והוא משקיף אל החצר הירוקה. מכיוון שהסלון צר וארוך, נדרשתי למצוא פתרון שייתן תחושה של חלל פתוח ומרווח, ולכן נפרץ חלון פנימי בתוך הבית. מצד אחד הסלון ומהצד השני המסדרון המוביל לחדרי השינה.

הילה אייזנברג, סלון (36) (צילום: שירן כרמל)
עיצוב וינטג' ותחושה אינטימית | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ספרייה (33) (צילום: שירן כרמל)
הסלון מחולק לשני אזורים | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, שולחן (32) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, ספרייה (34) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, כורסה (27) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, חלון (30) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

חדרי הרחצה: שני חדרי הרחצה רוצפו במרצפות בצורת משושה מאויר בגוון אפור ואריחים ריבועיים בצבע לבן, ובשניהם בחרנו במקלחון גדול ומפנק. בחדר הרחצה של הילדים נבחר ארון כיור מאיקאה, ובחדר הרחצה של ההורים ארון כיור בגון ירוק בקבוק עם כיור מונח.

חדר הילדים: שלושת ילדי המשפחה בחרו שלא להיפרד לחדרים נפרדים ולהמשיך ולישון יחד. לשם כך הוצבה מיטת קומתיים ומיטת יחיד. בחדר זה השפה העיצובית נועדה ליצור אווירה רגועה, חמה, ביתית וכיפית, ולכן עיקר העיצוב הוא סביב הצבעים והטקסטיל.

חדר משחקים: סמוך לחדר הילדים, ניצב חדר משחקים, שבעתיד יוכל להפוך לחדר שינה ולעת עתה נמצאים בו המשחקים והצעצועים של השלושה, שולחן כתיבה מקצה לקצה עם פינה לכל אחד מהילדים.

הילה אייזנברג, מטבח (26) (צילום: שירן כרמל)
המטבח הוא לב הבית והמשפחה | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, מטבח (25) (צילום: שירן כרמל)
פינת האוכל הוכנסה למטבח | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, שולחן (28) (צילום: שירן כרמל)
גם פינת עבודה להורים בחלל המטבח | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, מטבח (29) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, מטבח (17) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

סוויטת הורים: לפני ההרחבה החדר היה צר וקטן ושימש את אחד הילדים. ומעברו השני של הקיר – מרפסת סגורה. במהלך השיפוץ נשבר הקיר המפריד והחלל הוכפל. כל החלונות הוחלפו בפרופיל בלגי (כולל דלת מעבר לחצר האחורית), נבנה חדר רחצה נוסף (כחלק מהסוויטה). דלתות מקלחת הורים נבנו מתריסי עץ ישנים שנרכשו בשוק הפשפשים. ארון הבגדים הותאם במיוחד לנישה ולשיפוע בתקרה ודלתות המקלחת נבנו מתריסים ישנים. גם בחדר השינה שילבנו רהיטים חדשים ביחד עם רהיטים קיימים כמו השידה ומראת וינטג' שחורה.

החצר: שולחן האוכל בחצר הוא שולחן נגרים ישן שהוסב לשולחן אירוח. כמו כן, שום דבר כמעצבת לא הכין אותי לרגע שבו הייתי צריכה לתכנן לול תרנגולות בחצר בית עירוני. אז למרות שמדובר בבית בצפון תל אביב, המשפחה המקסימה מקפידה על אווירה כפרית מתוך חיבור לטבע ותפיסת עולם ירוקה.

הילה אייזנברג, שינה (2) (צילום: שירן כרמל)
חדר השינה. במהלך השיפוץ נשבר הקיר המפריד והחלל הוכפל | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, שינה (3) (צילום: שירן כרמל)
היטים חדשים ביחד עם רהיטים קיימים | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, שינה (7) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, שינה (8) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, שינה (4) (צילום: שירן כרמל)
מראת וינטג' שחורה | צילום: שירן כרמל

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הרגע שבו נולדים רהיטים

דבר המעצב: המפגש עם המשפחה המקסימה שכל כך מחוברת לבית ולטבע לימד אותי שני דברים: הראשון - שלא חייבים לשבור קירות או לבנות מחדש כדי ליצור בית בעל שפה עיצובית יחודית. השני - מתוך הכבוד שרכשנו לבית, לחומרים בשימוש חוזר, לפתרונות המכבדים את הסביבה ואת העבר נוצר עיצוב קסום ובית מזמין וייחודי שמשקף את המשפחה המיוחדת.

הילה אייזנברג, ילדים (12) (צילום: שירן כרמל)
חדר הילדים. עיקר העיצוב הוא סביב הצבעים והטקסטיל | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ילדים (9) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, ילדים (11) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, פינת עבודה (14) (צילום: שירן כרמל)
שולחן כתיבה מקצה לקצה בחדר המשחקים | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, שולחן (15) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, שירותים (13) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, ג, תרנגול (6) (צילום: שירן כרמל)
מומלץ בחום | צילום: שירן כרמל

טיפ: הרגעים הכי מלאי יצירה וסיפוק שאפשר לחוות הם רגעים שבהם נולדים רהיטים ואלמנטים עיצוביים שמקבלים תפקיד חדש משמוש חוזר ברהיטים ישנים וחומרים משומשים.

טיפ נוסף: גדלו תרנגולות בחצר – החביתות טעימות הרבה יותר.

פריט אהוב: הפריט האהוב עלי הוא דלתות חדר הרחצה ביחידת ההורים – תריסי עץ ישנים שנרכשו בשוק הפשפשים, עברו מהפך בעזרת נגר ומסגר והפכו לדלת יחודית שאין בשום מקום.

הילה אייזנברג, ג, תוכים (37) (צילום: שירן כרמל)
גם התוכים הם דיירים | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, לפני, צילום ביתי (2) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, לפני, צילום ביתי (1) (צילום: שירן כרמל)
לפני השיפוץ | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, לפני, צילום ביתי (3) (צילום: שירן כרמל)
לפני השיפוץ | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, לפני, צילום ביתי (4) (צילום: שירן כרמל)
לפני השיפוץ | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, לפני, צילום ביתי (5) (צילום: שירן כרמל)
לפני השיפוץ | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, תוכנית לפני (צילום: שירן כרמל)
תוכנית לפני | צילום: שירן כרמל
הילה אייזנברג, תוכנית אחרי (צילום: שירן כרמל)
תוכנית אחרי | צילום: שירן כרמל
_OBJ

עיצוב פנים: הילה אייזנברג 

במדור הקודם: מחמישה חדרים לשלושה בנס ציונה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ