סטפני גריב בשיפוץ, סלון גובה
הפכו את החלל הריק לקליל ושמח | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, סלון ספה
ספה אפורה כרקע לצבעוניות | צילום: יוראי ליברמן
הדיירים: 
זוג הורים עם ארבעה ילדים בגילים חצי שנה עד שמונה. האם מהנדסת והאב דוקטורנט.

הדירה: הדירה ממוקמת ביישוב הדתי נחושה, צפונית מזרחית לקיבוץ בית גוברין. הבית, שגודלו כ-180 מ"ר, מתפרש על שתי קומות ומכיל חמישה חדרי שינה ומרפסת גדולה שמשקיפה אל נוף הררי וירוק. המשפחה עברה להתגורר בדירה לפני כשנתיים, כשהושלמה הבנייה, ולמעט ריהוט סטנדרטי ומינימלי שעבר איתם, כמו: שולחן אוכל וכמה תמונות, הבית היה ריק לחלוטין וחסר אופי.

החזון: הדיירים, ובמיוחד בעלת הבית, רצו ליצור בית חם ומאוד צבעוני. בעלת הבית ביקשה להשתמש בשלל צבע הקשת כדי לעצב את הבית מחדש ולרענן את כל החללים המשפחתיים בהם הסלון, פינת האוכל,המטבח, חדר המדרגות וחדר המשפחה. השאיפה היתה לצקת תוכן ועניין לחלל הריק ולהפוך אותו לקליל יותר ושמח.

משך השיפוץ: חודשיים.

תיאור כללי של השיפוץ: במהלך עבודות השיפוץ לא נשברו קירות או הוחלפו תשתיות וריצוף, ולמעשה כל השיפוץ התרכז בהלבשת הבית, סטיילינג, שדרוג רהיטים קיימים, אבזור וצבע בחללים הציבורים.

סטפני גריב בשיפוץ, סלון
מגוון של מקומות ישיבה בסלון עבור כל בני המשפחה ואורחיה | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, סלון ג'ירף
ג'ירפה חיננית בפינה | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, סלון מדפים
כוורות עם ספרים על הקיר | צילום: יוראי ליברמן

טקסטורת טווס לכורסה

קומת כניסה: עם הכניסה לדירה מתגלה חלל פתוח הכולל סלון מצד שמאל, מטבח מימין ופינת אוכל.

הסלון: הסלון האקלקטי רוהט בספה אפורה וניטרלית, כדי שתתמזג עם הצבעוניות שנבחרה לעטוף את הסלון. משני צדי הספה הודבקו פסים של טפט דומיננטי וצבעוני בגוונים אדומים וכתומים. הדיירים, שהשקיעו בספרייה בקומה העליונה, רצו להציג מבחר מצומצם של ספרים בסלון, לכן נבחרה ספריית דמויות כוורת.

לבקשת הדיירים, נוצרו מגוון אמצעי ישיבה בסלון עבור כל בני המשפחה ואורחיה. הכורסה שנקנתה בשוק הפשפשים רופדה בבד בטקסטורה של טווס שנקנתה בחנות "קטיפה כחולה". לצדה, הדום קטיפתי בצבע כתום שקיבל שידרוג בעזרת חוט פונפונים צבעוני, ופוף הודי בגוונים של טורקיז ורוד אשר נרכש בחנות YMA. שלושה שולחנות צד נקנו באתר "יד 2" תמורת 150 שקלים, ונצבעו בצהוב קיצי. אחרי חיפושים רבים נבחר שולחן הקפה עם בסיס הנירוסטה מחנות "דנדש", תמורת 600 שקלים. במקור היתה הפלטה העליונה מכוסה בבד דמוי עור בצבע שחור, אבל הוחלט לרפדה מחדש דווקא בצבע לבן.

בפינה השמאלית בסלון הוצבה ג'ירפה דקורטיבית שנקנתה בחנות "סופי" תמורת 350 שקלים. שטיח טלאים צבעוני הונח על הרצפה, בעוד הווילונות והתאורה שנבחרו בצבעים ניטרליים ולא בולטים. הווילונות מבד טול לבן נקנו באיקאה תמורת 30 שקלים לזוג, והם מהווים רקע בלתי מורגש לצבעוניות שבבית.

סטפני גריב בשיפוץ, סלון כיסא
כורסה משוק הפשפשים שרופדה מחדש | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, כוננית צהובה
ויש גם יונה לבנה אחת | צילום: יוראי ליברמן

פינת אוכל: פינת האוכל היא למעשה הלב של הבית והפינה החשובה ביותר לבעליו הבית. היא כוללת את שולחן השבת, את פריטי הקדושה של דייריו בהם הפמוטים, ספרי הקודש ועוד. הגישה לעיצוב הפינה נעשתה עם הרבה כבוד למנהגים ולסדר שהמשפחה מכירה. השולחן הקיים עבר שדרוג על ידי ריפוד כיסאות האוכל. בעלת הבית לא רצתה לרפד את הכיסאות אלא ליצור כיסויים אשר ניתן להוריד ולכבס בקלו. הבדים שנקנו בחנות "בדולינה" בגוונים שמחים, העניקו לפינת האוכל הרצינית והכבדה מראה חגיגי אך עליז. המדף הירוק הוא למעשה גוף תאורה שנקנה ב"סנדל ווד" והפך למדף עליו הונחו אגרטלים וכלים דקורטיבים. פרחי הקיר המקסימים הם למעשה קעריות צבעוניות שנקנו ב"גולף הום" והוברגו אל הקיר כדי ליצור קיר מקסים ושונה בנוף.

סטפני גריב בשיפוץ, פינת אוכל
הכסאות מעניקים לפינת האוכל הרצינית והכבדה מראה חגיגי ועליז | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, כיסא כיסוי
בד מ"בדולינה" | צילום: יוראי ליברמן

מדבקות שמדמות אריחים במטבח

מטבח: מטבח לבן וסטרילי עם שני כיורים - בשרי וחלבי, שודרג באמצעות מדבקות שמדמות אריחים מצוירים - אלו הודבקו על גבי אריחים הלבנים חיים חדשים. שולחן האוכל נשאר כשהיה, אך שלושה מכיסאותיו הלבנים נצבעו בכחול, צבע שחזר על עצמו גם בפרטים שמקשטים את המטבח ובמנורה המרכזית שנתלתה מעל שולחן האוכל.

סטפני גריב בשיפוץ, מטבח שולחן
שלושה מהכיסאות הלבנים נצבעו בכחול | צילום: יוראי ליברמן

גרם המדרגות: בעלת הבית רצתה להפיח חיים בגרם המדרגות המוביל לקומת החדרים. היה לה חשוב לצבוע את הקירות כדי שטביעות הידיים של הילדים הקטנים לא ישאירו מזכרת על הקירות. לבסוף, במקום להתמודד עם צביעות, הוחלט להדביק טפט לרוחב הקיר, אותו ניתן להסיר בקלות. על גבי הקיר נתלה גם שטיח צבעוני שהיה מיועד בתחילה לסלון. מובייל של תאורה בגובה 2.5 מטר מאיר את המדרגות כל הדרך מלמעלה למטה. המובייל, שעשוי מחוטים צבעוניים, הורכב במיוחד לחלל זה.

סטפני גריב בשיפוץ, מטבח עציצים
צהוב, ורוד, ירוק, סגול | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, מטבח אריחים
מדבקות על האריחים | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, מטבח סנאי
וסנאי בכחול על לבן | צילום: יוראי ליברמן

חדר המשפחה: כדי ליצור פינה משפחתית שתתפקד כחדר משחקים עבור הילדים, נוספו לספה הקיימת, כריות צבעוניות. לשלושת ההדומים הקיימים תפרנו כיסויים מבדים שנקנו בנחלת בנימין. שולחן הקפה נקנה ב"יד 2" תמורת 100 שקלים ועבר צביעה. למעט הריהוט הקיים, השקענו בקישוטים כמו חוט תאורה, וילון חרוזים ותמונה.

סטפני גריב בשיפוץ, מדרגות מנורות
מובייל של תאורה בגובה 2.5 מטר | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, מדרגות רוחב
טפט נגד טביעות ידיים | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, מדרגות גובה
חוטי חשמל צבעוניים | צילום: יוראי ליברמן

דבר המעצבת: מהרגע הראשון היה לי חיבור מאוד טוב לבעלי הבית. דייריו ביקשו להפוך את הבית שלהם לקן חם ושמח, וזרמו עם הבחירות העיצוביות לאורך כל הדרך. נוצרה בינינו הבנה שהעניקה לי יד חופשית מבחינת צבעים וחומרים והתוצאה מדברת בעד עצמה.

פריט אהוב: קיר הקערות בפינת האוכל הוא הקיר האהוב עלי, הוא מקורי ומגניב והשוס שלו הוא שעלותו  הסתכמה בכ- 150 שקלים. סכום זעום לעומת התרומה הייחודית שלו לדירה.

סטפני גריב בשיפוץ, שולחן ספה
פינה משפחתית שמתפקדת כחדר משחקים עבור הילדים | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, ספרים
השקיעו בקישוטים | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, שולחן ירוק
שולחן הקפה נקנה ב"יד 2" תמורת 100 שקלים ועבר צביעה | צילום: יוראי ליברמן
סטפני גריב בשיפוץ, כפתורים על הקיר
כפתורים על הקיר | צילום: יוראי ליברמן

עיצוב והום סטיילינג: סטפני גריב

במדור הקודם: שני החברים רכשו מגרש משותף ובנו שני בתים שונים
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו