הדיירים: משפחה צעירה הכוללת זוג הורים בני 30 ושני פעוטות: ילד בן שנתיים ותינוקת בת שלושה חודשים. האב מנהל פרויקטים בתחום חקר המוח והאם רופאה. גילוי נאות: מדובר בדירתם של אחותי וגיסי, כך שהליווי הצמוד, יחד עם שותפתי הדס, נערך באווירה משפחתית ונעימה.

שיפוץ הלל אדריכלות, כניסה מראה גובה (צילום: לירן שמש)
בגלל מצוקת מקום לא התאפשרה נישת כניסה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, כניסה תמונות גובה (צילום: לירן שמש)
וכך נוצר קיר התמונות | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, כניסה מפתחות (צילום: לירן שמש)
עושים מקום למפתחות | צילום: לירן שמש

הדירה: דירת דופלקס הממוקמת ברחוב בן עטר בשכונת פלורנטין בבניין בן כעשר שנים. גודל הדירה כ-110 מ"ר בנוי ועוד 50 מ"ר המרפסות (שלוש מרפסות). 

החזון: בני הזוג עברו לדירה מדירה מעוצבת ויפה, אבל קטנה מדי בלב תל אביב. הדירה לפני השיפוץ היתה במצב קטסטרופלי. היא הושכרה למספר דיירים וסבלה מהזנחה קשה. היה צורך בהרבה דמיון כדי לראות את החזון והפוטנציאל שלה.

משך השיפוץ: השיפוץ ארך כחודש בלבד. תאריך הלידה המשוער של התינוקת המדהימה שנולדה בינתיים, הכתיב את הקצב.

עלות השיפוץ: כ-300 אלף שקלים. נושא התקציב דרש מכולנו התייחסות ופעולה בהתאם לאורך כל הדרך. ההחלטה העקרונית היתה לבחור בתכנית השינויים הנכונה והטובה עבור הדירה. הפשרות שנעשו על מנת שלא לחרוג כללו את השארת חלונות האלומיניום הקיימים, בחירה במיזוג החלל המרכזי במזגן עילי ולא מיני מרכזי וכדומה.

תיאור כללי של השיפוץ: המבנה המקורי של הדירה היה מאוד בעייתי. דלת הכניסה נפתחה היישר אל מול דלת שירותי האורחים. מי שנכנס המשיך במעבר צר וארוך בין המדרגות ומבנה השירותים. המדרגות משיש חברון עם מעקה ברזל מגושם השרו אווירה מדכדכת. על כל זה העיקה מלמעלה ההנמכה המגושמת של המזגן. בהמשך מימין מוקם המטבח די גדול יחסית לחלל וגם סגור ברובו, כך שנותר חלל ממש מצומצם ששימש כסלון ומעבר למרפסת הקטנה. כל השטח שמתחת למדרגות שימש לאחסון פתוח והציג בלגן. בקומה ישנו גם ממ"ד ששימש כאחד מחדרי השינה. החסרונות הגדולים היו: כניסה בעייתית, מטבח סתמי ומצוקה של מרחב מחיה.

הקומה השנייה לפני השיפוץ הכילה שני חדרי שינה, שתי מרפסות, חדר רחצה כללי וחדר רחצה להורים, ששימש כחדר כביסה. הגישה למרפסת הגדולה היתה מחדר השינה בלבד. המרחב המצומצם לא אפשר אופציות רבות מדי לתכנון וההתמודדות היתה לנסות לענות על הדרישות הבאות: להשאיר שני חדרי שינה טובים. לייצר להורים חדר רחצה שהוא המשך של החדר - כלומר סוויטה. לייצר חדר רחצה ילדים שיכיל אמבטיה. והבונוס אם נצליח - שהמרפסת הקטנה מבין השתיים תהווה המשך של יחידת ההורים.

שיפוץ הלל אדריכלות, סלון פינת אוכל (צילום: לירן שמש)
מטבח, סלון ופינת אוכל בחלל אחד | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, סלון שולחן (צילום: לירן שמש)
פרקט סינטטי בגוון בהיר המדמה עץ אלון | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, סלון (צילום: לירן שמש)
פלזמה בין שני עמודי גבס | צילום: לירן שמש

בסופו של דבר נבחרה סקיצה שהצליחה לענות על כל הדרישות. בזכות הגדלה של שטח הרצפה בקומה על חשבון חלל המדרגות, הצלחנו לרווח את חדר הרחצה של הילדים. בנוסף, צמצמנו חלק מחדר השינה של הילדים בצורה שתאפשר מעבר למרפסת הגדולה ויחד עם זאת תותיר גודל סביר של חדר עבורם. התוצאה: חדר ילדים נעים ומקסים, חדר רחצה מרווח עבורם. יחידת הורים מפנקת עם חדר רחצה מרווח ומרפסת נעימה.

גם המעברים זכו לטיפול עיצובי ופריטים יפים ומשמחים ניתלו על הקירות וגם הונחו על הרצפה וגולת הכותרת - המרפסת הגדולה שכעת ניתן בכיף ובהנאה גדולה להשתמש בה לבילוי בחוץ ואירוח. החומרים בקומה ממשיכים את הקו העיצובי וסקאלת הצבעים של קומת הכניסה. צבעוניות עדינה וקלילות של פריטים, בדים וטקסטורות שמתחשק למשש.

תמונות ופריטים אהובים על קיר הכניסה

הכניסה: ראשית ניגשנו לטפל בכניסה. מיקמנו אחרת את שירותי האורחים כך שהכניסה תהיה מול קיר ולא מול דלת. בשל מצוקת המקום לא יכולנו אפילו לייצר נישת כניסה. בסופו של דבר המלצנו לבעלת הדירה ליצור קיר כניסה שמשלב תמונות ופריטים אהובים והיא עשתה זאת בכישרון רב.

את דלת הכניסה לשירותים העלמנו בכך שהפכנו אותה למראה עם מסגרת. רק מי שיבקש יפה יגלה היכן ניתן להתפנות. מי שיכנס יתקל ברצפת אריחים מצוירים בשחור ולבן במראה תל אביב הישנה. את המדרגות חיפינו בפרקט עץ אלון ואת המעקה החלפנו בעבודת מסגרות קלילה ופשוטה. הריסת הקיר המפריד בין המטבח לסלון איפשרה למקם בחלל הנתון שלוש פונקציות במקום שתיים ובכך למקם בין המטבח לסלון פינת אוכל קומפקטית שניתנת להרחבה לפי הצורך.

שיפוץ הלל אדריכלות, מטבח מבט (צילום: לירן שמש)
ארונות המטבח תכננו בצורת רייש | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, מטבח גובה (צילום: לירן שמש)
אי עצמאי המשמש כאחסון לכלים ולמקרר יינות קטן | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, מטבח משקל (צילום: לירן שמש)
משקל של פעם ותותים עסיסיים | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, מטבח פלפלים (צילום: לירן שמש)
מי רוצה סלט? | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, מטבח רדיו (צילום: לירן שמש)
מדף לכל התבלינים | צילום: לירן שמש

מטבח: מטבח בגוון שמנת עם משטח עץ אלון מגוון באי והרבה פריטים צבעוניים ושמחים. את ארונות המטבח תכננו בצורת רייש והוספנו אי עצמאי המשמש כאחסון לכלים ולמקרר יינות קטן וגם לישיבה יומיומית. 

הסלון: כדי להעצים את תחושת המרחב בחרנו להדגיש את הקיר המשותף לפינת האוכל ולסלון. הטפט הנבחר מוסיף הרבה לאווירה בחלל. את הטפט בחרה בעלת הדירה אחרי ישיבה של שעות על הרצפה ב"מאירס טפטים" עם בטן של חודש תשיעי - ואנחנו כמובן אישרנו. את הקיר שממול שעליו תלויה הפלזמה תחמנו בשני עמודי גבס וביניהם מוקמה שידת עץ נמוכה. החומרים שנבחרו תרמו גם הם ליצירת אווירה חמימה וקלילה: פרקט סינטטי בגוון בהיר המדמה עץ אלון בצורה ממש מדויקת ומשתלב בצורה מושלמת עם הפרקט של המדרגות.

את הריהוט ליקטו בעלי הבית מכמה חנויות בצורה מאוד יצירתית. הכורסאות למשל נרכשו מדוכן בשוק הפשפשים והספה ופינת האוכל נרכשו ב-Items Gallery הממוקמת גם היא בשוק. חלק מהאקססוריז והפריטים נרכשו דרך האתר ETSY ומאתרי עיצוב נוספים וכן ממעצבים ישראלים צעירים (חמוטלת, פלורה, Paper Bella). מתחת למדרגות ממוקם הפסנתר של בעל הדירה ועליו אוסף בבושקות מקסימות ולצידן מדף ספרים ורטיקלי המהווה אלמנט עיצובי.

שיפוץ הלל אדריכלות, חדר משחקים (צילום: לירן שמש)
הממ"ד משמש כחדר משפחה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר משחקים ארון (צילום: לירן שמש)
משחקים ופינת עבודה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר משחקים קוף גובה (צילום: לירן שמש)
האותיות הראשונות בשמות שני הילדים תלויות מעל הספה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר משחקים אי גובה (צילום: לירן שמש)
משמשות כמתלים לפריטים יפים | צילום: לירן שמש

חדר משחקים: לבני הזוג שני ילדים קטנטנים כך ומכיוון שחדרי השינה ממוקמים בקומה השנייה נבחר הממ"ד לשמש כחדר משפחה המשמש למשחקים וכפינת עבודה. את תקרת המגשים הכעורה פירקנו וגילינו את התקרה המקורית. זה איפשר לנו לתכנן ארון קיר לכל הגובה ולנצל חלק מהקיר לפינת עבודה מבלי לפגוע בשטחי האחסון. בנוסף ממוקמת בחדר ספת ג'ינס נפתחת ומולה טלוויזיה. שולחן ילדים שובה לב ושפע של משחקים שממש עושים חשק להתחיל לשחק. האותיות הראשונות בשמות שני הילדים תלויות מעל הספה ומשמשות כמתלים לפריטים יפים. המרפסת עברה גם היא שידרוג. הריצוף הוחלף ועל המעקה ניתלו אדניות תחרה יפיפיות.

שיפוץ הלל אדריכלות, חדר שינה כיסוי (צילום: לירן שמש)
שני ארונות קיר בחדר ההורים | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר שינה מיטה (צילום: לירן שמש)
טפט רומנטי בגב המיטה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר שינה מבט (צילום: לירן שמש)
ראש המיטה נרכש בנפרד | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר שינה מרפסת (צילום: לירן שמש)
ויציאה למרפסת פרטית | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, מרפסת ערסל גובה (צילום: לירן שמש)
ערסל מפנק ומכונת כביסה | צילום: לירן שמש

חדר הילדים: חגיגה לעיניים

חדר ההורים: ביחידת ההורים ההתמודדות היתה לאפשר חלל אחסון רב בחדר לא גדול. מיקמנו שני ארונות קיר בחדר. שלא כהרגלנו ומאילוצים של חוסר מקום לא השקענו אותם בנישות. כדי לטשטש את דופן הארון שמול המיטה בחרנו להדביק עליה מראה גדולה המשמשת כמראת גוף וגם מגדילה את תחושת המרחב כשנכנסים לחדר. בגב המיטה הודבק טפט מקסים. השידות הובאו מהדירה הקודמת וראש המיטה נרכש בביתילי. בזכות הוויטרינה הגדולה למרפסת האינטימית, החדר נראה הרבה יותר גדול משטחו בפועל. מכונת הכביסה והמייבש ממוקמים בנישה נמוכה שיצרנו ביציאה למרפסת.

חדר הרחצה של ההורים: חדר הרחצה מרוצף באריחים אפורים במראה בטוני, המקלחון מחופה באריחים לבנים ומיכל ההדחה מחופה באריחים צבעוניים במגוון דוגמאות בצבעוניות של כחול דהוי וחום חלודה.

שיפוץ הלל אדריכלות, שירותים מראה גובה (צילום: לירן שמש)
אריחים אפורים במראה בטון על הרצפה. חדר הרחצה של ההורים | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, שירותים גובה (צילום: לירן שמש)
ואריחים צבעוניים סביב מיכל ההדחה | צילום: לירן שמש

חדר ילדים: חדר הילדים הוא חגיגה לעיניים גם של מבוגר ובוודאי של ילד. שידת הנעליים המיוחדת, הדגלונים התלויים והספרים המוצגים על המדף כמו בחנות בוטיק - נבחרו על ידי בעלת הבית בהתאמה מושלמת מבחינתנו. כחדר שמשמש בן ובת היתה התלבטות לגבי הצבעים ובמיוחד לגבי הטפט. הטפט שנבחר בפסים עדינים של גוון שמנת וכחול-ג'ינס, משמש רקע נהדר לריהוט ולפריטים.

שיפוץ הלל אדריכלות, חדר ילדים כללי (צילום: לירן שמש)
חדר של בן ובת | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר ילדים מיטת מעבר גובה (צילום: לירן שמש)
טפט בפסים עדינים של גוון שמנת וכחול-ג'ינס | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר ילדים מיטות (צילום: לירן שמש)
דגלונים מעל המיטה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר ילדים ינשופים גובה (צילום: לירן שמש)
ינשופים כתליונים | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר ילדים בובות (צילום: לירן שמש)
בובות כמו בחנות בוטיק | צילום: לירן שמש

חדר רחצה ילדים: חדר הרחצה של הילדים רוצף באריחים דמויי קרשי עץ מיושנים בגוונים דהויים של חום ותכלת. הבחירה הזו הובילה לבחירות של אקססוריז לחדר באווירה ימית וקלילה. העוגן משמש כמתלה מגבות והמראה מציצה מבין תריסי העץ הלבנים.

שיפוץ הלל אדריכלות, חדר רחצה ילדים גובה (צילום: לירן שמש)
גוונים דהויים של חום ותכלת על הרצפה בחדר הרחצה של הילדים | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר רחצה עוגן גובה (צילום: לירן שמש)
אקססוריז באווירה ימית וקלילה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר חצה כיור (צילום: לירן שמש)
העוגן משמש כמתלה מגבות | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, חדר רחצה גובה (צילום: לירן שמש)
המראה מציצה מבין תריסי העץ הלבנים | צילום: לירן שמש

המרפסת: המרפסת הגדולה צופה על גגות תל אביב. היא רוצפה מחדש באריחים אפורים. היא מכילה פינת אוכל של חוץ וגם ספסל ישיבה כייפי המשמש גם לאחסון. היא מזמינה לשבת, להירגע ולהרגיש את העיר.

דבר המעצב: כיף גדול לעצב לאנשים קרובים כל כך. כבר בתחילת הפרויקט הקמנו קבוצת וואטס-אפ שכללה גם את האמא - המנטורית העיצובית של כולנו וכל שינוי או התקדמות תועדו, נשלחו וזכו לקריאות עידוד. כך גם לגבי הצעות עיצוביות שלנו ולחילופין, רעיונות לרכישות ומציאות של הדיירים. בזכות הקשר הטוב והאמון, ההחלטות היו מהירות וטובות. החלק המוצלח ביותר בעניין הוא שהקשר מאפשר להמשיך וליהנות מהחלל שעיצבנו, לבקר בו, להתארח וגם לקבל עליו מחמאות.

טיפ: להיות קלילים ופתוחים בחשיבה. הפתרון היצירתי לחלל יכול לחולל שינוי מדהים. מי שמקובע ושמרני עלול לפספס פה.

שיפוץ הלל אדריכלות, מרפסת (צילום: לירן שמש)
המרפסת הקטנה שודרגה | צילום: לירן שמש
שיפוץ הלל אדריכלות, מרפסת גובה (צילום: לירן שמש)
על גגות תל אביב | צילום: לירן שמש

פריט אהוב: יש הרבה פריטים אהובים: המראה על קיר הסלון (Items Gallery), מנורת צבי מקסימה בסלון (בעיצוב SturlesiDesign),אדניות התחרה שבמרפסת (פלורה), חישוקי הרקמה שעל הקיר (חמוטלת) ועוד רבים וטובים. הפריטים משלימים את התמונה ומעשירים אותה.

תכנון ועיצוב: שירה מוסקל והדס רוט, הלל אדריכלות

במדור הקודם: מי מפחד ממטבח ירוק
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו