הדיירים: אני, מעצבת פנים בעלת משרד ביתי, בעלי העוסק בתחום ההייטק, ושני ילדינו, סטודנט בן 25 וחיילת בת 19.

הדירה: הבית נבנה בהוד השרון על ידינו לפני כ-15 שנים, אנו דואגים לשמור עליו היטב ולא נותנים לו להתיישן. בכל תקופה מטפלים בחלק אחר של הבית, מעולם לא היה פה שיפוץ כולל. שטח הבית כ-330 מ"ר. האדריכל היה עודד טל, הפנים עוצב על ידי ושודרג עם השנים. בשנתיים האחרונות שופצו כל חדרי השינה, מקלחת ההורים שודרגה, ובמטבח נעשה השינוי הכי משמעותי – נפתחו בחזית שני חלונות גדולים וכל המטבח הוחלף.

אביבה סיטון, חוץ (44)
הבית. בהוד השרון, בן 15 שנים | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, כניסה (4)
דלת הכניסה. עשויה עץ אגוז אפריקאי | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ג, חוץ (1)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, חצר (3)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ישיבה בחוץ (43)
צילום: שי בן אפרים

עוד בערוץ עיצוב הבית:

לפתוח חלון לגינה ולרענן את הבית

החזון: כיוון שהבית בן 15, המטרה הייתה לרענן את החדרים, שאמנם נראו לא רע בכלל אבל בכל זאת תוכננו עבור ילדים קטנים שכעת הם אנשים צעירים עם צרכים וטעמים אחרים. השיפוץ בחדרים התרכז בעיקר בתכנון מחדש של כל הריהוט ובחירת צבעים ואקססוריז חדשים ומתאימים יותר. הנגרות שתוכננה לפני שנים נעשתה אז בתקציב מאוד נמוך, וכעת תוכננה על ידי ובוצעה בהקפדה יתרה.

החזון היה להתאים את הבית לרמה שבה אני מבצעת היום את הבתים ללקוחות שלי. שנים רבות חלמתי לפתוח את קיר החזית במטבח הפונה לגינה היפה, ולפני שנה הגיע הזמן לכך וכבר הוחלף כל המטבח (שאגב, כיוון שהיה כל כך שמור עבר הלאה והיום הוא מורכב בבית של זוג צעיר ונחמד).

משך השיפוץ: המרתף וחדר העבודה טופלו לפני כשש שנים, לפני כשנתיים טופלו חדר ההורים וחדרי הילדים במשך כחודש, ולפני כשנה בוצע השינוי במטבח שנמשך כחודש גם הוא.

עלות השיפוץ: קשה להעריך בדיוק מכיוון שהשיפוץ התנהל בהמשכים אבל הרווח שלנו הוא שתמיד הבית נראה טוב ומעודכן ואף פעם לא מגיע למצב של בית הרוס שלא נעים לחיות בו וגם אין עלויות גדולות מאוד של שיפוץ כולל לבית כזה גדול.

אביבה סיטון, מבט מלמעלה (37)
שומרים על הבית ולא נותנים לו להתיישן | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, סלון
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, סלון (28)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ג, סלון (26)
חומרים טבעיים ועל זמניים | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, סלון (29)
פתוח מאוד לגינה אך גם פרטי ועוטף מהסביבה החיצונית | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ג, סלון (27)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, מדרגות (33)
הסלון הלבן עומד במבחן הזמן כבר 12 שנים | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, מטבח (34)
צילום: שי בן אפרים

הבסיס הוא על זמני

החומרים הבסיסיים של הבית: ריצוף, אלומיניום, חיפויים במקלחות, פרקטים, מעקה, דלת כניסה ועוד, נבחרו לפני 15 שנים. אם הייתי מתכננת היום את הבית הייתי עושה כמה דברים קטנים אחרת ובחירת החומרים הייתה יותר עכשווית. אבל מכיוון שבזמנו נבחרו לבסיס חומרים טובים, טבעיים, לא טרנדיים וכמעט על זמניים, ומכיוון שאנו מאוד שומרים על הבית, הכל במצב מצוין והחומרים משמשים אותנו נאמנה למרות שהם איתנו המון שנים. כך בשינויים קלים יחסית שדרגתי את הבית והוא נראה מעודכן לגמרי. לפעמים אני כמעצבת מנסה להראות ללקוחות חומרים חדשים ומרוב שהחומרים אצלי נראים טוב ואפילו מעודכנים הם רוצים כאלה.

הכניסה לבית: שער כניסה רחב בגוון ירקרק-אפרפר מוביל היישר אל מבואת הכניסה החיצונית. כל הדרך אליו שטופת צמחייה ירוקה וצבעונית, מזמינה ומשדרת שמחה וחמימות ביתית. דלת הכניסה הרחבה עשויה עץ אגוז אפריקאי בגוון טבעי, נפתחת למבואה רחבה המשקיפה על כל קומת הקרקע ומציצה לגשר בקומה העליונה. זהו מראה מרהיב ומזמין. מימין פינת האוכל, שולחן אבירים מעץ משוחזר ומבוקע שבצידו האחד ספסל תואם ובצדו השני כיסאות מרופדים בקטיפה שחורה. השילוב מעניין מאוד: מצד אחד העץ הגולמי הגס והמיושן ומצד שני הקטיפה היוקרתית.

אביבה סיטון, טלוויזיה (32)
פינת ישיבה נוספת | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, מגזינים (14)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, פינת אוכל (36)
פינת האוכל. שולחן אבירים מעץ משוחזר ומבוקע | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, פינת אוכל (39)
צילום: שי בן אפרים

המטבח: משמאל לכניסה ממוקם המטבח, עיצובו מאוד עכשווי, מינימלי במידה ויחד עם זאת מאוד חם. הצבעים השולטים הם גוני המוקה והשוקולד בשיש הטבעי שנקרא: "אלגנט בראון" ואכן כשמו כן הוא. הידיות עשויות בעבודת יד - מודרניות אבל לא מהוקצעות לחלוטין. השילוב כולו של השוקולד, המוקה והעץ מותז החול באי מרגש מאוד, מכל עבר מציצה הגינה השופעת.

אבל לפעמים הסנדלר קצת הולך יחף: במטבח היו לנו שני חלונות צרים מאוד בצד ימין של המטבח. במשך שנים היה רצון לפתוח חלון גדול בקיר זה. היינו כל כך בטוחים שאנחנו זוכרים נכון, ושאין סיבה הגיונית שיהיה עמוד בקיר זה, ולכן לא טרחנו להסתכל בתוכניות. כמה ימים לפני השיפוץ הסתכלתי בתוכניות ופתאום אני רואה עמוד בערך ב-1/3 הקיר. חשכו עיניי, אבל עם קצת יצירתיות ווירטואוזיות וקצת מזל הצלחתי, עם טיפול קל יחסית בעמוד, ליצור שני חלונות גדולים וסימטריים ואנו מאוד מאוד מרוצים מהתוצאה למרות שהתכנון הראשוני היה חלון אחד גדול לרוחב כל המטבח.

היום למרות שכולם טענו שאני משוגעת ואין שום סיבה להחליף את המטבח הקודם שהיה בסדר, ולא הבינו למה צריך את החלונות, הרי יש יציאה של ויטרינה כפולה לגינה מהמטבח, בכל פעם שנכנסים אלינו הביתה הם עומדים ומודים בפה מלא התלהבות שהיה שווה בהחלט!

אביבה סיטון, מטבח (6)
המטבח. השינוי הכי משמעותי: שני החלונות הגדולים במטבח | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, מטבח (7)
מאוד עכשווי ומינימלי ובו בזמן משדר חמימות | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, מטבח
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ג, אי (35)
האי במטבח. עץ מותז חול | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, חלון מטבח
צילום: שי בן אפרים

הסלון: ממוקם פנימה מעט יותר, רחב בגודלו, עם שפע של אור ובחלקו בעל קומה כפולה ופתוחה. הגינה שוטפת אותו בנועם. מצד אחד הוא פתוח מאוד לגינה ומצד שני פרטי ועוטף מהסביבה החיצונית. ספות לבנות רחבות, עמוקות ומלאות בכריות נוחות, ומעברה השני של הספה שני שזלונגים תואמים. הסלון הלבן עומד במבחן הזמן כבר 12 שנים. הסלון ממשיך עם שילוב של נגיעות החומרים הטבעיים והחומרים היוקרתיים, קונספט המאפיין את הבית כולו ועובר כחוט השני המקשר את כל חללי הבית. צמוד לסלון נמצא חדר המשפחה עם פרקט וספה גדולה רכה ומפנקת.

חדר הבן: מעלה המדרגות מוביל למפלס שבו חדרו של הבן הסטודנט. המיטה וגב המיטה נצבעו והשולחן והארון תוכננו מחדש. כמו כן הוחלפו הצבעים והאקססוריז.

חדר הבת: במפלס הבא ממוקם חדרה של הבת החיילת. כל הריהוט כולל מיטה, שולחן, ארון ושידה תוכנן מחדש, הווילונות נשארו כשהיו.

המרתף: שודרג לפני כחמש שנים, והפך מחדר משחקים לילדים לחדר קולנוע ומועדון לבוגרים. כעת החדר במרתף משמש חדר השינה של הבן (שאר החיים, לימודים וארון, בחדר למעלה).

אביבה סיטון, סלון (30)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, סלון (31)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ג, מדרגות (38)
גרם המדרגות פתוח למבט עד המרתף | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, שולחן פול (41)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, עבודה (12)
המשרד הביתי. מיושב ומהודר | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, עבודה (13)
צילום: שי בן אפרים

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

חדר שינה הורים: נמצא בהמשך הגשר המשקיף אל הסלון. העיצוב בחדר מאוד עכשווי ועדכני, גוונים צעירים, הצהוב, המוקה והאפרפר הבהיר - אותה משפחת הצבעים ממשיכה בכל הבית. הנגרות עשויה היטב ומתוכננת כך שתשרת את הדיירים באופן הכי שימושי, המראה נקי עם כמה טוויסטים מעניינים. הוחלפה כמעט כל הנגרות ונרכשה מיטה חדשה, גדולה ומרופדת בלבן (אל דאגה, הריפוד נשלף). הקיר נצבע מוקה כמו בכל החדרים בקומה. מעל המיטה ארבע דמויות המסמלות את בני המשפחה, עשויות בחוט ברזל עם מסגרת לבנה. בארון הגדול הוחלפו רק החזיתות ופנים הארון נשאר כשהיה.

חדר רחצה הורים: הריצוף וחיפוי הקירות נשאר אך בכמה מקומות הוסרו חלק מהאריחים הקטנים כדי להקליל את האווירה ולקבל מראה פחות כפרי. כמו כן תוכנן ארון עץ חדש והוחלפו התאורה והטיח על הקירות. מקלחת ההורים במראה יוקרתי קלאסי עם נגיעות עכשוויות.

המשרד הביתי: המשרד הביתי ששופץ כבר לפני כשש שנים במראה מיושב ומהודר יותר, חזיתות הספרייה שחורות ובסגנון אנגלי ופלטת עץ האלון בשולחן בגוון טבעי, שילוב מנצח ומרהיב.

המרתף: הפך את עורו מחדר משחקים צבעוני לילדים לחדר הצבוע בגווני שוקולד העובדים טוב עם חדר קולנוע-מועדון שהוא משמש עכשיו. החדר במרתף שמשמש את הבן הסטודנט לשינה ממשיך את הצבעים האפלים ומתוכננן בסגנון ניו יורקי (תזכורת לכך שהבן נולד בניו יורק).

אביבה סיטון, חדר (24)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, חדר (22)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ג, חדר (23)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, פינת מחשב (25)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, חדר הבת(8)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, חדר הבת (10)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, חדר הבת (9)
צילום: שי בן אפרים

דבר המעצב: כיוון שהדיירים בבית זה הם אנחנו רוב ההתלבטות הייתה ביני לביני. למרות שבבית גרים ארבעה דעתנים לא קטנים, בסופו של דבר הם סמכו עליי וכולם מאוד מרוצים מהתוצאות: גם מהיופי וגם מההתאמה ומהנוחות.

טיפ: כמעצבת אני תמיד דוגלת בכך שאת בחירת החומרים הבסיסיים והעיקריים לבית יש לעשות בתשומת לב רבה ובחשיבה עתידית: לא לקחת חומרים טרנדיים או לבחור דברים שהם כבר בקצה תקופת האופנה שלהם. כמו כן, כדאי לבחור חומרים איכותיים שישרדו שנים רבות את המגמות המשתנות ושיהיו כמה שיותר טבעיים (כי האופנה שלהם עובדת הכי טוב), כדי שיישארו רלוונטיים לשנים רבות כיוון שקשה ויקר מאוד להחליף אותם אחר כך. אם עושים בחירות כאלה, אפשר בשדרוגים יחסית קלים לרענן את הבית ולעדכן אותו בלי לפרק אותו מהיסוד, כפי שנעשה בבית זה שנראה מעודכן עד היום, למרות שהחומרים הבסיסיים נבחרו לפני 15 שנה.

עוד טיפ חשוב הוא שאפשר וכדאי לשלב חפצים איכותיים עם חפצים זולים מאוד, בשילוב הנכון גם הם יראו מיליון דולר. יש לי בבית הרבה איקאה, שוק פשפשים ודומיו שמשתלבים יפה מאוד בעיצוב הבית ונראים מצוין.

אביבה סיטון, שינה(15)
חדר השינה של ההורים. מראה נקי עם טוויסטים | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, שינה (20)
ארבע דמויות המסמלות את בני המשפחה | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, שינה (16)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, שינה (21)
צילום: שי בן אפרים

פריט אהוב: האמת היא שקשה לי מאוד לומר איזו פינה אני אוהבת יותר בבית, אני אוהבת הכל: את הסלון ואת המטבח והגינה ואת פינת המשפחה ואת פינת האוכל, את שירותי האורחים שכמעט לא שונו 15 שנים (רק מנורה וברז הוחלפו) וכן אוהבת מאוד את התוצאה של השיפוץ בחדר השינה ובחדרי הילדים - בקיצור הכל.

החפצים בבית נאספים במשך שנים רבות מהארץ ומהעולם והם כולם נמצאים לשנים רבות כי עד שחפץ נכנס אלי הביתה אני צריכה לאהוב מאוד מאוד, לא קונה סתם. למשל, יש לי גזע עץ בקונסולה מאחורי הספה שנסחב לפני שנים מהוואי, שעון במטבח, שולחן ברזל קטן ליד הכורסה ושמיכה וכריות בסלון שנקנו בניו יורק, פסל אישה שנרכש אצל אמנית בצפון הארץ ובקבוקי העץ ה"עקומים" על האי במטבח שנקנו בברצלונה.

אביבה סיטון, חדר הבן (42)
החדר במרתף. בסגנון ניו יורק | צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, רחצה (19)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, רחצה (17)
צילום: שי בן אפרים
אביבה סיטון, ג, כיור (40)
צילום: שי בן אפרים
_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: אביבה סיטון

במדור הקודם: האתגר התל אביבי: תקציב מצומצם ותוצאה מושלמת
לכל הכתבות במדור בשיפוץ