הדיירים: שני עורכי דין בני 37, שעובדים יחד במשרד עצמאי משותף, ושני ילדיהם: בת 6 ובן 9.

הבית: הבית בן שמונה שנים, 270 מ"ר בנוי על מגרש בגודל 330 מ"ר, ממוקם בשכונה חדשה ברחובות. שלוש הקומות של הבית מתחלקות לקומת מרתף ומספר חדרים נלווים אשר יועדו להיות המשרד הביתי של בני הזוג (את הדיירת הקודמת שימש המרתף כקליניקה). קומת קרקע, ובה סלון, מטבח, פינת אוכל, פינת עבודה ושירותי אורחים. ובקומת החדרים - שלושה חדרי שינה מרווחים ושני חדרי אמבטיה.

עידית זכריה רחובות, כניסה (צילום: שי אפשטיין)
לאחסן טלפונים, ארנקים ושאר פריטים אישיים. הכניסה לבית | צילום: שי אפשטיין

החזון:  הקווים של הבית הם ישרים ומודרניים, הן מבחינת החלל והן מבחינת השימוש בחומרים. בעת הרכישה, בעלת הבית מאוד התחברה לחלוקה של החלל ולגודלו, אך פחות לעובדה שהתחושה בבית קרה. חלומה הוא ליצור בית שמח עם פינות ישיבה משפחתיות. כמו פינת טלוויזיה, נוסף לזו שבסלון ופינת מחשב לילדים בחלל הציבורי. בקשה נוספת הייתה לשנות את מראה המטבח הנוכחי ולהפכו למטבח כפרי. משיקולי תקציב נאלצנו לוותר על החלפתו והשתמשנו בדקורציה על מנת להעניק את אותה תחושה מבוקשת.

משך השיפוץ: כחודשיים.

עלות השיפוץ: 110 אלף שקלים, עלות ההום סטיילינג בלבד - כל פריטי הריהוט והדקורציה.

תיאור כללי של השיפוץ: הבית עבר שיפוץ קוסמטי: חידוש הטיח מבחוץ, צביעה, איטום, החלפת המדרגות, החלפת ריצוף ואינסטלציה בחדרי השירותים. כמו כן, הום סטיילינג, אשר כלל, פרטי ריהוט, וילונות, שטיחים, טפטים, לבנים ואביזרי דקורציה.

עידית זכריה רחובות, מטבח מבט למדרגות (צילום: שי אפשטיין)
גרם מדרגות מפריד בין החללים | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, מטבח אי (צילום: שי אפשטיין)
טפט תכלכל על הקיר המרכזי | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, מטבח חלל (צילום: שי אפשטיין)
כלי מטבח ביחידות מידוף | צילום: שי אפשטיין

חלוקה לשניים: ובמרכז המבואה

בכלליות, ניתן לומר שהבית בנוי בצורה אורכית. דלת הכניסה היא במרכז, בחלק הרחב של הבית. מיד עם הכניסה לבית, מתגלה אל מול הדלת גרם המדרגות ארוך שממוקם במרכז הבית. על מנת ליצור הפרדה בין אזור המטבח ופינת העבודה לסלון, מוקמו שני קירות צפים שמהווים הפרדה חלקית בין שני החלקים ומגדירים גם את מבואת הכניסה. שני הקירות הללו חופו בבריקים, כאשר על גב הקיר הראשון הצבנו קונסולה בגווני הירוק: זה המקום של בני הבית לאחסון טלפונים, ארנקים ושאר פריטים אישיים עם כניסתם לבית. הקיר הצף הנוסף מהווה גב לארון ויטרינה של פינת האוכל. כדי להוסיף ולהגדיר את מבואת הכניסה הצבנו הדום נמוך מעור לבן ורגלי עץ עם גלגלים, לאורך המעקה.

פינת עבודה: בעלת הבית דרשה למקם את פינת העבודה של המשפחה בחלל המרכזי והחלל שנוצר בין המטבח לפינת האוכל בדיוק התאים לפינה שכזאת. המקום החשוף לעיני כל הכתיב לנו רמה גבוהה של ריהוט ואבזור: תכננו שולחן באורך 2.40 מטר, אשר יכול להכיל שני אנשים עובדים בו זמנית. מצד ימין קיים טור מגירות וארונית ובצד שמאל מגירות בלבד. בגלל המיקום הגלוי של הפינה נדרשו מקומות אחסון מוסתרים. הפלטה היא מעץ אלון והבסיס של השולחן עשוי mdf צבוע בגוון שמנת עם ידיות. מעל השולחן תלינו שתי תיבות בצורה א-סיטמטרית וגם הן שילוב של גוון שמנת ועץ אלון.

עידית זכריה רחובות, פינת עבודה (צילום: שי אפשטיין)
פינת עבודה לכל המשפחה | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, פינת אוכל סלון (צילום: שי אפשטיין)
מבנה אורכי, מחולק לשניים | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, סלון מבט (צילום: שי אפשטיין)
עידית זכריה רחובות, סלון מבט | צילום: שי אפשטיין

סלון ופינת אוכל: הסלון ופינת האוכל נמצאים בחלל אחד, כאשר חלון הוויטרינה הגדול שפונה אל הגינה מחבר ביניהם. הריהוט הבסיסי של הסלון היה קיים: שולחן, מזנון ושתי כורסאות רחבות והחלל היה כולו בצבע חום כהה ומאוד חדגוני. על מנת להכניס עניין ריפדנו את הכורסה בבד פרחוני, בגוונים של ירוק וורוד ועל הספה המרכזית הנחנו כריות רבות באותם גוונים. התייחסנו בקפידה לגופי התאורה אשר עוצבו על ידינו ותורמים רבות לאווירה בחלל. לכולם שפה עיצובית דומה.

בפינת האוכל הסמוכה העמדנו שולחן אבירים רחב ידיים. על מנת ליצור עניין יצרנו קיר אקלקטי, עליו תלינו פריטים שונים בצורה אקראית. על הקיר הצף עם חיפוי הלבנים העמדנו ויטרינה מזכוכית בה הצבנו סטים יפים של אוכל. את נקודת הצבע הענקנו בעזרת סידור פרחים מרשים (לא אמיתי) על גבי פינת האוכל.

מטבח: לאחר חישובי תקציב הבנו שאין ביכולתנו להחליף את המטבח למטבח כפרי עליו חלמה הדיירת ולכן שדרגנו אותו בעזרת אביזרים: את הקיר המרכזי במטבח חיפינו בעזרת טפט שיבוץ בגווני התכלת, עליו הנחנו יחידת מידוף מעץ ובתוכה כלי מטבח ואביזרי נוי. מעל השיש תלינו יחידה מפורזלת ועליה כוסות קפה וצנצנות זכוכית. הוספנו וילונות רומאיים ואבזור מתאים.

חדרי שינה: לשדרג את המיטה

חדר שינה: החלטנו להישאר עם הריהוט הקיים של בני הזוג ולהעניק את האווירה הרכה והרומנטית בהלבשה. על קיר גב המיטה הדבקנו טפט טון על טון toile, המיטה המקורית הייתה בעלת גב מיטה נמוך, התקרה בחדר גבוהה מהרגיל וגב המיטה המקורי נראה עלוב. נשארנו עם בסיס המיטה והחלפנו את גב המיטה לגב מיטה גבוה עם קצוות מעוגלים. על שתי שידות הלילה הצבנו שתי מנורות קריאה גבוהות במיוחד, עם אהיל רחב. כדי להעניק אווירה חמימה בחלל השתמשנו בווילונות וואל שקופים על החלון הגדול. המנורה המרכזית מוזהבת בעלת מראה של כלוב ציפורים.

עידית זכריה רחובות, חדר שינה גובה (צילום: שי אפשטיין)
עידית זכריה רחובות, חדר שינה גובה | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, חדר רחצה גובה (צילום: שי אפשטיין)
חזיתות הארונות נצבעו | צילום: שי אפשטיין

חדר הבן: האם ביקשה חדרי ילדים בסגנון בוגר, חדרים שיכולים ללוות את הילדים למשך שנים רבות. הבן רצה חדר עם אלמנטים ספורטיביים. מאחר והוא מקצוען בתחום בשחייה, את קיר החלון הדגשנו בצבע תכלת, עליו הדבקנו מדבקה של ספורטאי. ובהקשר הזה טיפ: מדבקת קיר מתקבלת יפה אך ורק על קיר צבוע ולא על קיר לבן.

על החלונות הארוכים תלינו וילונות מפוספסים בגווני הבז-תכלת שיוצר קשר צבעוני עם שילובי העץ והגוונים הכחולים בחדר. כדי להציג את המדליות והגביעים הרבים של הילד, בחרנו ברהיט תלוי שהוא שילוב של מדף ומתלה. על גבי המדף הנחנו את הגביעים ועל המתלה תלינו את המדליות. להשלמת המראה הוספנו שטיח של גיזרי ג'ינס.

עידית זכריה רחובות, חדר ילד שולחן (צילום: שי אפשטיין)
חדר עם אלמנטים ספורטיביים | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, חדר ילד (צילום: שי אפשטיין)
וילונות מפוספסים בגווני הבז-תכלת, מתאימים לגווני החדר | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, חדר רחצה תכלת (צילום: שי אפשטיין)
רצפות הקרמיקה הוחלפו באריחי בטון מאוירים | צילום: שי אפשטיין

חדר הבת: הריהוט כולו בסגנון פרובנס רומנטי. את המיטה מיקמנו בצד שמאל של החדר, את שידת הספרים והמשחקים בצד ימין ואת הארון על הקיר של דלת הכניסה. מיקמנו גם מעין "פינת איפור" לילדות, שהיא למעשה מראת תריס עם מדף קטן להניח בו פריטים אישיים קטנים. על קיר גב המיטה הדבקנו טפט צבעוני במיוחד עם אלמנטים של פייזלי (שילובים של ורוד ואדום). את החלונות הארוכים הדגשנו בעזרת וילונות וואל ארוכים ושקופים משולבים עם סרטי סאטן ורודים. על מנת להמשיך את הקו המעוגל של ריהוט הפרובנס מיקמנו במרכז החדר שטיח עגול ורדרד.

חדרי רחצה הורים וילדים: גם במקרה הזה חלומה של האם היה חדרי רחצה בסגנון כפרי. הנתונים בשטח לא היו מבטיחים: רצפת קרמיקה בגוונים שונים של חום, ארונות אמבטיה בצבע וונגה עם ידיות מודרניות וקירות צבועים בצבע אקרילי לבן. את רצפות הקרמיקה החלפנו באריחי בטון מאוירים בעבודת יד. שילוב של בז' וטורקיז בהיר. בהזדמנות זאת, כאשר כל הרצפה פורקה, שודרגה גם הצנרת. משיקולי תקציב בלבד החלטנו להשאיר את הארונות מכיוון שמדובר בארונות גדולים, כאשר הבסיס שלהם היה טוב ושמור.

עידית זכריה רחובות, חדר ילדה ארון (צילום: שי אפשטיין)
ריהוט בסגנון פרובנס רומנטי | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, חדר ילדה כוורת (צילום: שי אפשטיין)
כולל פינת איפור | צילום: שי אפשטיין

בשני חדרי האמבטיה צבענו בצביעה אפוקסית את חזיתות הארונות. בחדר אמבטיה ילדים צבענו את הארונות בגוון טורקיז ובחדר האמבטיה של ההורים צבענו בגוון שמנת, כאשר את הפלטה העליונה השארנו בעץ על מנת ליצור קונטרסט בין החלק העליון לתחתון. בשני החדרים החלפנו את המראות הקיימות לגדולות יותר בסגנון רומנטי. מעליהן מיקמנו גופי תאורה בעלי שתי זרועות עם כוסות זכוכית חלבית מעוטרת.

חדר השירותים: חדר השירותים היה במצב טוב אבל חסר לו הטאצ' הסופי. על גבי הקיר ממול הדלת הדבקנו טפט כרזות עם הרבה עניין, מעליו תלינו ארונית לאחסון של נייר טואלט. המראה הפשוטה ללא מסגרת למראה אורכית עם מסגרת מוזהבת, על הרצפה הנחנו סלסלה לבנה עם תחרה ולהשלמת המראה פריטי אווירה על גבי פלטת העץ הארוכה.

ביליארד וטלוויזיה במרתף

מרתף: קומת המרתף יועדה בחלקה להיות המשרד המשותף של בני הזוג. החלל הנוסף יועד להיות פינת המשפחה. את פינת המרתף חילקנו לשניים, באזור אחד מיקמנו שולחן בילארד והחלק השני יועד לאזור ישיבה וצפייה בטלוויזיה. לאורך כל המרתף צבענו את חלקו התחתון של הקיר בגוון חולי עד לגובה 110 ס"מ ועליו הדבקנו קרניז. את אזור הישיבה תחמנו בעזרת ספה דו מושבית וכורסה, את קיר הפלזמה והעמוד במרכז החלל הדגשנו בטפט עם קטעי מפת עולם עליו. מעל שולחן הבילארד מיקמנו תאורת בילארד אופיינית בגווני הירוק זהב, ובשאר – גופי תאורה צמודי תקרה.

עידית זכריה רחובות, מרתף (צילום: שי אפשטיין)
פינת טלוויזיה בצד אחד של המרתף | צילום: שי אפשטיין
עידית זכריה רחובות, מרתף בליארד (צילום: שי אפשטיין)
תאורת בילארד אופיינית בגווני הירוק זהב | צילום: שי אפשטיין

טיפ: זהו טיפ שאני חוזרת עליו פעמים רבות: הכי פשוט זה לזרוק רהיט או חפץ, אבל מאמץ מחשבתי ויצירתיות יכולים לחסוך הרבה מאוד כסף. לדוגמה, ארונות האמבטיה בבית הזה: האינסטינקט הראשוני היה להחליפם בחדשים, אך לבסוף החלטנו פשוט לצבוע אותם מחדש ולהחליף ידיות. חסכנו הרבה כסף וקיבלנו תוצאה לא פחות יפה.

פריט אהוב: אני אוהבת להשתמש בטפטים. בעיני זאת דרך פשוטה ויחסית זולה לשדרג את הבית, כמובן שחשוב לא להפריז. לרוב אני מדגישה את הקיר אל מול דלת הכניסה ובו לרוב יש גם חלון. שילוב של קיר טפט ועליו וילון מתקבל מאוד יפה.

עידית זכריה רחובות, שירותים גובה (צילום: שי אפשטיין)
קיר חינני בשירותי האורחים | צילום: שי אפשטיין

עיצוב והום סטיילינג: עידית ונטע זכריה, הבית של עידה

במדור הקודם: עושים חיים בקרוואן על החוף
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו