הדיירים: זוג ושלושה ילדים: בת 6, בן 3 ובן שנה.

הבית: הבית, כ-200 מ"ר בנוי על 2.5 דונם, נבנה במושב עולש, בעמק חפר בשנות ה-70, ושם נולדה הדיירת. מאז עבר הבית שיפוצים קטנים ותוספות. לפני כשנתיים, החליטה הילדה שהפכה בעצמה לבעלת משפחה, לעבור לבית ילדותה, והחליטה לעשות שיפוץ יסודי שיתאים לצרכי משפחה צעירה עם ילדים קטנים.

אייר שפירא, כניסה
הקיר שהפריד בין המפלס העליון לתחתון הוסר | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, סלון ספה
בית שעובר מדור לדור | צילום: גיא שרייבר

משך השיפוץ: תהליך השיפוץ נמשך כארבעה חודשים.

עלות השיפוץ: כל עבודות השיפוץ הסתכמו בכ-400 אלף שקלים, כולל את עבודות הגבס, החלפת השפריץ בקיר החיצוני לשליכט צבעוני, החלפת כל תשתית החשמל והמים, החלפת כל החלונות בבית. עלות החומרים והרהיטים בכ-200 אלף שקלים נוספים, שכללו את פריטי הסניטריה, התאורה, הריהוט, הנגרות, הפרקט והריצופים.

תיאור כללי של השיפוץ: הבית בנוי בשלושה מפלסים. כל מפלס בשטח כולל של כ-60 מ"ר. מפלס הכניסה הוא המפלס האמצעי, ממנו עולים לקומת החדרים ויורדים לקומה נוספת שהושכרה זמן רב ומנותקת משאר הבית. המטה הייתה לחבר בין כל המפלסים, מבלי לשנות את היסודות, כדי לא לחרוג מהתקציב. דבר נוסף שהגביל אותנו היה חיבור בין הבית לכר הדשא הענק שמאחוריו, דבר שהתאפשר רק מהמפלס התחתון. כל קומת הכניסה הייתה מחופה בעץ גלריה כהה - מראה כבד, שמאוד החשיך את הבית. רצינו להכניס אור ולקבל מראה נקי. בגלל גילאי הילדים, ההורים רצו שחדרי השינה של כולם (כולל שתי מקלחות) ימוקמו במפלס העליון, דבר שחייב אותנו לשחק קצת בלגו עד שמצאנו את הסידור האופטימלי למיקום כל החדרים.

אייר שפירא, כניסה שידה גובה
סגנון החיים הפך להיות מודרני | צילום: גיא שרייבר

קומת הכניסה: להציל את המזנון הישן

בקומת הכניסה, שכוללת סלון, מטבח ופינת אוכל, כמעט ולא שברנו קירות, מלבד קילוף של כל תקרת העץ וקירות העץ שעטפו את פנים הבית. במטבח, בגלל היותו מוסתר מחלל הכניסה, לא שינינו דבר. הוספנו במבואת הכניסה פינת עבודה קטנה עם מדפים לספרים, המשולבת עם ארון כניסה למעילים, תיקים, נעליים וכל שאר הדברים שמצטברים בכניסה. בכלל, נושא האחסון היה מאוד קריטי כאן, כיוון שמדובר בבית עם שלושה ילדים קטנים, הרבה משחקים ופיצ'פקס היו צריכים למצוא מקום.

הסלון: הריצוף, גרניט פורצלן, נשאר כמו שהוא. נושא מרכזי שהעסיק אותנו במהלך השיפוץ היה המזנון בסלון - ספסל שנבנה בזמן ילדותה של הדיירת והיא מאוד אהבה ולא רצתה להיפרד ממנו. בתור אחת שמאוד אוהבת רהיטים ישנים ושיפוצם, הצעתי להיפרד מהחלקים העליונים של המזנון ולהישאר רק עם החלק התחתון ולשפץ אותו.

היו לנו לא מעט חששות לגבי המזנון, והאם הוא ישתלב עם שאר עבודות הנגרות, במיוחד לאור העובדה שהוא היה מאוד ישן ומצופה בשכבת פורניר שהחלה להתקלף. בסופו של דבר, לאחר שהוספנו פלטת אלון מעל שתואמת את המדפים של פינת העבודה, התקבלה תוצאה מאוד יפה. כך חסכנו עלות של פתרון אחסון חדש והחלפת כל הריצוף בחלל הזה, שימרנו רהיט אהוב ונוסטלגי ושמרנו על הסביבה.

פינת עבודה: בחלל הכניסה, עם מבט לסלון, מוקמה פינת העבודה שנבנתה בנגרות אמן ולצדה ארון כניסה שמכיל את המעילים, תיקים, ובלגן שצריך להעלים. הספה נקנתה בביתילי, שידת המגירות, שעומדת מול פינת העבודה נקנתה בקארה דיזיין.

אייר שפירא, מדרגות
מכאן יורדים למפלס התחתון | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, פינת עבודה גובה
בארון הצמוד לפינת העבודה מסתתרים החפצים הרבים | צילום: גיא שרייבר

המפלס התחתון: יחידת משפחה עם יציאה לחצר

על מנת לחבר בין כל מפלסי הבית, שברנו את הקיר שהפריד בין קומת הכניסה למפלס התחתון, שהיה מנותק בעבר מהבית. שבירת הקיר עם פתיחת דלת יציאה גדולה למרפסת דק, פתחה מאוד את החלל ואפשרה להכניס הרבה אור וגינה לפנים הבית.

קומת המפלס התחתון הפכה לחלל ציבורי נוסף המשמש את הילדים בשעות היום כחדר משחקים\טלוויזיה\יצירה. גם משם נפתחה יציאה למרפסת דק מאוד גדולה המובילה לחצר הפרטית שלהם.

הקומה מכילה בנוסף, מטבחון עם משטח בר לאכילה, שבצדו השני שלו תלויה הטלוויזיה. לצדו של משטח הבר מוצבים שני כסאות עם מושבים אדומים שמעוצבים כמו פקק של בקבוק. המנורות מעל הבר הן מנורות לול אותנטיות שנמצאו במחסן של בעלי הבית. חוץ מלנקות מהן את האבק ולהתאים את גודל החור לחוט הנורה הצבעוני שקנינו ב"איקאה" – לא שינינו בהן דבר.

בקומה יש גם מקלחת עם שירותים ומקום למכונת הכביסה והמייבש. יצרנו פיר כביסה מקומת החדרים אל המקלחת בקומה התחתונה לנוחות בתפקוד היומיומי. חדר נוסף המשמש לאחסון משחקים ומיועד להיות חדר השינה השלישי בעתיד. הקומה יכולה לשמש בעתיד כיחידה נפרדת לילד מתבגר שרוצה פרטיות.

אייר שפירא, סלון מבט למדרגות
קומת המשפחה, או קומת הילדים | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, דלפק
מצד אחד דלפק, מצד שני טלוויזיה | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, מנורות
מנורות לולים ישנות עם כבלים מאיקאה | צילום: גיא שרייבר

 המפלס העליון: ספידי מקווין על הקיר

בקומת החדרים, במפלס העליון, ממוקמים שלושה חדרי שינה: חדר לבת, חדר לשני הבנים ויחידת ההורים. הרצפה צופתה בפרקט אלון (כמו במפלס התחתון) . לפני השיפוץ הייתה מקלחת אחת גדולה שהייתה משותפת לשני חדרים ובמקומה ומקלחת נוספת עם אמבטיה המשמשת את הילדים.

חדר ההורים: מכיוון שחדר ההורים אינו גדול במיוחד, יצרנו קיר זכוכית המפריד בין המקלחת לחדר השינה. כאשר חזית המקלחון קבועה ומצדה דלת הזזה זכוכית. הארון בחדר נעשה על ידי נגר אמן, מהתקרה משתלשלת מנורה של פיליפ סטרק שנקנתה בחנות התאורה קרני תכלת, כמו כל התאורה בבית. את האותיות שעל הקיר הביאה בעלת הבית מארצות הברית ותלינו אותן בכניסה לחדר. ניצלנו חלל שנשאר בין המקלחת לדלת הכניסה לחדר לטובת נישת מדפים לספרים ואביזרים דקורטיביים.

אייר שפירא, חדר שינה גובה
חדר שינה בסגנון נקי | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, חדר שינה אותיות
האותיות שעל הקיר נקנו בארצות הברית | צילום: גיא שרייבר

חדר רחצה הורים: לבקשת בני הזוג, יצרנו מקלחת נפרדת ומפנקת ליחידת ההורים הכוללת מקלחון זוגי עם שני ראשי טוש. הארון התלוי נבנה גם הוא על ידי נגר אמן מפורניר אלון. בצד של הארון שקרוב לשירותים יצרתי מדפים לנוחות המשתמשים.

אייר שפירא, חדר רחצה קולאז
חלל קטן שנוצל לטובת מדפים | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, חדר רחצה שירותים גובה
מדפים פתוחים בקצה, לטובת הנוחיות | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, חדר רחצה מקלחון גובה
חלוקי נחל על רצפת המקלחון | צילום: גיא שרייבר

חדר הילדה: הילדה מאוד יצירתית ויש לה עבודות קרמיקה רבות, לכן השתמשתי בפיר הכביסה שממוקם בחדרה ומעליו יצרתי נישת גבס עם מדפים ובהמשכה שולחן כתיבה. את אחד הקירות צבענו בוורוד פוקסיה לבקשת הילדה. הצבע הותאם לשנדליר הצבעוני שתלוי בחדר.

חדר הבנים: לבנים בחדר תלינו תמונה גדולה של ספידי מקווין שנקנתה בקארה דיזיין ובין שתי המיטות יש מדף בצורת פגוש של מכונית, שנקנתה בביתילי.

אייר שפירא, חדר ילדה ארון
נחשו מי צייר את התמונות שעל הקיר | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, חדר ילדה
פרקט אלון על הרצפה | צילום: גיא שרייבר

דבר המעצבת: בתור מעצבת קל לי להתחבר למספר סגנונות וה"אני מאמין" שלי הוא להבין מה הלקוח אוהב ולהשתדל לזרום איתו. איני כופה את עצמי על לקוחותיי ומאמינה שבסופו של דבר הם צריכים לחיות בבית ולהרגיש בו נוח, אך יש לי קווים אדומים שלא אסכים לחצות. היו מספר פריטי ריהוט ישנים שהלקוחה חשבה לשלב בבית וחשבתי שאינם מתאימים ולמרות אהבתי לריהוט ישן, החלטנו לוותר עליהם.

אייר שפירא, חדר ילדה שולחן
הילדה בחרה בקיר הוורוד | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, חדר הבנים
מכוניות על הקיר בחדר הבנים | צילום: גיא שרייבר

אחד האילוצים שאיתו נאלצתי להתמודד הוא גודל פתחי החלונות. כל הפתחים בבית היו עם כיסים לחלון, דרך שהייתה מאוד מקובלת בעבר, והרבה פחות כיום. מאוד רציתי להרחיב את הפתחים הקיימים ולקבל מפתחים גדולים יותר. מכיוון שהבית ממוקם על דרך ראשית במושב, בעל הבית לא הסכים להגדלת החלונות ובסופו של דבר החלטנו לשמור גם על הכיסים על מנת לקבל מפתח גדול של אוויר. אם יש משהו שהייתי משנה ולא מתפשרת עליו זה החלונות. מעבר לזה, יש נושאים אחרים, שהלקוח בחר לא להתפשר ולשמחתי הם מאושרים מזה בדיעבד. כמו ההחלטה על הטוש הכפול ועל קיר הזכוכית במקלחת – החלטה ששדרגה להם את חדר השינה.

אייר שפירא, אמבטיה
אמבטיית ילדים בסמוך לחדרים | צילום: גיא שרייבר
אייר שפירא, אמבטיה גובה
מראה לכל אורך הארון | צילום: גיא שרייבר

פריט אהוב: אחד הפריטים הראשונים שמצאנו הייתה שידת המגירות בכניסה לבית, שנקנתה ב"קארה דיזיין". מאוד אהבנו את הצבעוניות שלה והיא הכתיבה את העיצוב השקט יותר בחלל שמסביבה - עיצוב שמבליט את יופייה.

טיפ: להגשים חלומות קטנים וגדולים ולא להתפשר. אם מתקשים להחליט בגלל מגבלות שונות - לעשות סדרי עדיפויות של הגשמת חלומות ומתוכם לבחור את החשובים ביותר.

אייר-שפירא,-תכנית
3 מפלסים, כל מפלס בשטח של כ-60 מ"ר. התכנית

תכנון ועיצוב: אייר שפירא, עיצוב ואדריכלות פנים

במדור הקודם: לא תאמינו כמה חדרי רחצה יש בבית אחד
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו