הדיירים: זוג הורים, שתי בנות וכלבה. האם עצמאית, האב עובד בתחום התקשורת והבנות בגילאי 9 ו-6.

שיפוץ בית במושב
דלת עץ ענקית מקבלת את פני הנכנסים | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
שידת וינטג' ותמונה עבודת יד | צילום: לימור הרצוג אהרוני

הבית: הבית הממוקם במושב באזור השרון, הנו בן שתי קומות ושטחו הבנוי כ-250 מ"ר על שטח של 550 מ"ר. הבית נבנה לפני כעשור ואופיין בחללים גדולים ללא חלוקה פנימית. חלל גבוה עם תקרה בגובה של שמונה מטרים וריצוף שיש מבריק במיוחד שגרם לו להיראות גדול יותר בגלל השתקפויות השיש.

החזון: החלום של הדיירים היה להפוך את הבית רחב הידיים בעל העיצוב הקר, לאינטימי, חם ומשפחתי.

משך השיפוץ: התכנון והביצוע ארכו כחודשיים בלבד.

עלות השיפוץ: כ-150 אלף שקלים.

שיפוץ בית במושב
שטח הסלון כוסה בפרקט לימינציה בגוון אגוז | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
פינת קריאה מאחורי הספה | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
חלונות הוויטרינה הגדולים כוסו בווילונות | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
ספת "ריש" גדולה ורכה עם כריות צבעוניות | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
קיר של תמונות | צילום: לימור הרצוג אהרוני

תיאור כללי של השיפוץ: במהלך השיפוץ הוחלף הריצוף בסלון בפרקט, במטבח ובפינת האוכל נבחר ריצוף קרמיקה בשילוב מרצפות מצוירות, נוספו הנמכות גבס, נוסף חדר עבודה, החלל הכפול בגלריה נסגר ויצרנו חדר משפחה בקומה השנייה.

אלדד ומיכל, סלון פינת קריאה גובה
אור טבעי מהחלון | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
מנורה תלויה שסוחטת קריאות התפעלות | צילום: לימור הרצוג אהרוני

הסלון הוקטן באמצעות תוספת חלל עבודה

הכניסה: נכנסים לבית דרך דלת עץ מאסיבי, אשר מולה ויטרינה גדולה הפונה לגינה ולצידה פינת קריאה נעימה.

הסלון: מימין לכניסה ממוקם הסלון. שטח הסלון כוסה בפרקט לימינציה בגוון אגוז ונבנה קיר גבס מונמך ליצירת חדר עבודה ולהקטנת החלל הגדול במיוחד. חלונות הוויטרינה הגדולים כוסו בווילונות ליצירת תחושה אינטימית וחמימה. בסלון מוצבת ספת ריש גדולה ורכה ולצידה כוננית ספרים מעץ גושני. בחלקו האחורי של הסלון פינת קריאה נוספת ולצידה שידה עתיקה משופצת ופסנתר.

שיפוץ בית במושב
כוננית ספרים מעץ גושני | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
נגיעות של צבע | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
קיר שנוסף לטובת חדר עבודה | צילום: לימור הרצוג אהרוני

פינת עבודה: פינת העבודה שנגרעה מהסלון, מוסתרת מאחורי קיר גבס ומאפשרת לבעלת הבית ליהנות מפינה שקטה משלה.

המטבח: משמאל לכניסה נמצאים המטבח ופינת האוכל. במטבח שהיה מיושן ומוזנח הוחלפו הדלתות והידיות, קורות תמיכה קבועות בין הארונות צופו בפח מגלוון שנצבע בגוון זהה לדלתות - למראה אחיד. למטבח רחב הידיים הוספתי אי שנקנה באיקאה, האי הוסיף מקום אחסון שהיה חסר ויצר שולחן-בר לארוחות קלות. ליצירת אווירה חמימה במטבח הודבק (מעל מרצפות השיש) ריצוף גרניט פורצלן דמוי בטון ובפינת האוכל שולבו מרצפות מצוירות ליצירת חמימות כפרית.

פינת האוכל: שולחן האוכל המוצב בפינת האוכל הינו של המותג הצרפתי הוותיק "grange" - מתנה מסבתא שעברה לדיור מוגן.

שיפוץ בית במושב
הרצל אמר. הכניסה למטבח | צילום: לימור הרצוג אהרוני
אלדד ומיכל, קולאז מטבח
אי שנקנה באיקאה | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
הוסיף מקום לאחסון | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
לעבוד ולאכול | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
מעמד מוזיקלי לספרים | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
ומה יותר מתאים מספרי מתכונים | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
את שולחן האוכל הם קיבלו מהסבתא | צילום: לימור הרצוג אהרוני

400 פרחים על הקיר

עולים במדרגות ומגיעים לקומת המגורים, הכוללת פינת משפחה, חדר לבנות, אמבטיה וחדר אורחים וכן את יחידת ההורים הכוללת את חדר השינה ואמבטיית ההורים.

חדר ההורים: בחדר ההורים נוספו וילונות גלילה ונתלו מדפים. על חלון הישיבה הגדול הודבק טפט שקוף עם מרקם תחרה - גם תורם לפרטיות וגם למראה החדר. חדר הרחצה הצמוד שודרג: הארון השחור נצבע בצבע שעורבב עצמאית משאריות של צבעים שנותרו במהלך השיפוץ וקיבל גוון ירקרק אפרפר משגע.

שיפוץ בית במושב
עולים לקומה השנייה | צילום: לימור הרצוג אהרוני

חדר הבנות: בחדר הבנות ציירתי כ-400 פרחים על הקיר בגוון ורוד וירוק (עתיק מלוכלך) בצבעי קיר. צבעי הקיר חוזרים בפינות. מיטת הקומותיים שהובאה מהדירה הקודמת (והקטנה) פורקה והפכה לשתי מיטות. בחדר הרחצה של הבנות נצבע הארון בצבע טורקיז שמח.

שיפוץ בית במושב
הרבה פרחים קטנים על הקיר | צילום: לימור הרצוג אהרוני
ציורי פרחים חדר ילדים
ציירה אותם אחד אחד
שיפוץ בית במושב
וילונות חצי שקופים | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
חדר הרחצה של הבנות שודרג | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
הארון מצבע בטורקיז שמח | צילום: לימור הרצוג אהרוני

דבר המעצב: האתגר שעמד בפני היה "להקטין" בית גדול ולהפוך אותו לחמים ומשפחתי, וזאת בתקציב קטן יחסית.

טיפ: במקרה של תקציב לא גבוה האתגר המרכזי הוא למצוא פתרונות יצירתיים: בבית הזה הריצוף הוא למינציה ברמה גבוהה ובמטבח - לא תמיד צריך להרוס הכול בשביל שייצא מטבח מקסים. אפשר להיות יצירתיים וגם לחסוך ועדיין תצא תוצאה מרשימה.

שיפוץ בית במושב
ומציצים לחדר השינה | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
כאן חיים ומשחקים | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
קיר מונמך שיצר חלל משחקים | צילום: לימור הרצוג אהרוני

פריטים אהובים: מנורת הפחם התלויה בסלון ומעוררת קריאות התפעלות (מ-"(be longing (s" בכפר ויתקין); רהיטי הוינטאג' (מ"וינטאג מאניה"); כוננית ספרים מעץ מלא ("פרימיטיב").

שיפוץ בית במושב
המגירות הישנות נתלו על הקיר | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
ומשמשות כמדפים | צילום: לימור הרצוג אהרוני
שיפוץ בית במושב
צאתכם לשלום | צילום: לימור הרצוג אהרוני

מעצבת פנים והום סטיילינג: מיכל ויינברגר.

במדור הקודם: מתנת לידה מושלמת: דירה משופצת בפלורנטין
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו