הדיירים: זוג בשנות ה-40 לחייו.

הדירה: דירת פנטהאוז בקומה השביעית והאחרונה בבניין בן כתשע שנים בגבעתיים על גבול תל אביב. בדירה, ששטחה כ-245 מ"ר, ארבעה חדרים ושתי מרפסות. הדירה הייתה במצב שמור, אך נזקקה לרענון קוסמטי.

החזון: בני הזוג פנו אלינו סמוך לרכישת הדירה. הם ציינו בפנינו שהם מעוניינים בדירה ביתית ונעימה תוך שמירה על עיצוב קליל ונקי, בעל אופי מודרני, ובצבעוניות בסיסית של שחור, אפור ולבן. בנוסף הם הדגישו שבכל בחירה חשוב להתייחס לפרקטיקה ונוחות שחשובות להם מאוד.

עם זאת, מהרגע שנכנסנו בפעם הראשונה אל החלל נוצרה בנו כמעצבים התחושה שצריך להכניס גוני צבע עדינים נוספים לחלל המרכזי, הגדול והמואר. במהלך העיצוב הראשוני בחרנו סקאלת צבעים נוספת שלטעמנו תחמיא לחלל הדירה, ולשמחתנו הרבה בעלי הבית אהבו והתחברו מיד לכיוון המעט שונה שהצגנו בפניהם. החזון שלנו כמעצבים היה להגדיר באופן ברור כל "מתחם" בחלל הפתוח, להעניק אופי מעט שונה ועצמאי לכל אחד מהם ועם זאת לשמור על סגנון שיקשר בין כולם.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
החלל כולו מוצף באור טבעי | צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
שולחן שיש עם רגליים דקות | צילום: יואב פלד Peled Studios

משך העבודה: כחודשיים וחצי.

עלות: הועמד לרשותנו תקציב מאתגר של כ-150 אלף שקל.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

תחושה של חוץ בפנים

הכניסה: מפתח המעלית המובילה היישר אל הדירה נחשף כל חלל המגורים הגדול, המרשים והפתוח שכולל סלון, פינת אוכל ומטבח. החלל כולו מוצף באור טבעי הודות לחלון ענקי שנמשך מקצה אחד של החלל לקצהו השני והודות לחלון בתקרה (סקיילייט) מעל הסלון ופינת האוכל היוצר תחושה של "חוץ" לחלל הפנימי.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
גופי התאורה עוצבו במיוחד | צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios

הסלון: היה חשוב לנו מאוד ליצור לזוג סלון ביתי, חמים, נוח ומזמין שלא ייצור תחושת כובד ועומס. לכן האובייקטים שבחרנו משדרים מצד אחד קלילות ומצד שני משרתים את האווירה הכללית המזמינה שרצינו ליצור. בחרנו ספה אפורה, ארוכה ומפנקת בעלת רגליים דקות ומראה קליל ועליה הנחנו כריות בטקסטורות ובצבעים שונים, ושולחן מרכזי ושולחן צד עשויים שיש ובעלי רגליים דקיקות, ומזנון עץ המעניק גוון חם וביתי. צבעי השטיח הענקי כוללים את כל הדנ"א הצבעוני בסלון. לקיר הגדול והמשמעותי הענקנו אפקט בגימור בטון ותלינו עליו מדפי מסגרת דקים.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
"התאהבנו באיור הפלמינגו ממבט ראשון" | צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
השזלונג נותן לחלל צבע ורוד-סגלגל | צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios

שני האובייקטים שמבחינתנו נותנים את הטון לחלל זה הם שזלונג רחב שנותן לחלל צבע ורוד-סגלגל עמוק ותמונת פלמינגו ענקית. נתקלנו בה באתר society6.com כשחיפשנו לסלון תמונה מיוחדת ועוצמתית שתתאים מבחינת העיצוב והצבעוניות. בעלי הבית ואנחנו התאהבנו באיור ממבט ראשון והיה ברור שמצאנו את מה שחיפשנו.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, סלון (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios

פינת האוכל: את פינת האוכל החלטנו למקם בשלמותה תחת הסקיילייט כדי שבני הזוג יוכלו לקיים ארוחות תחת כיפת השמים. רצינו פינת אוכל שתאפשר ישיבה נוחה וממושכת בארוחות משפחתיות שהם עורכים לעתים קרובות, לכן בחרנו שולחן אוכל רחב וארוך בצבע ובגימור דמוי בטון – חומר המקשר את פינת האוכל ישירות לקיר הסלון ולגופי תאורה מבטון המותקנים בחלל. סביב השולחן הצבנו כיסאות עור מרופדים ונוחים שמעניקים צבע חם. מתחת לשולחן פרוש שטיח בצבעי כחול ולבן עדינים שכאילו משקפים את השמים הפתוחים שמעל. בין פינת האוכל לסלון השארנו מרווח רחב שמאפשר מעבר נוח למרפסת.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, פינת אוכל (צילום: יואב פלד Peled Studios)
פינת אוכל שתאפשר ישיבה נוחה וממושכת | צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, פינת אוכל (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, ג, עיצוב סטודיו LOROS TLV, פינת אוכל (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, ג, עיצוב סטודיו LOROS TLV, פינת אוכל (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, מטבח (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, מרפסת (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios

האתגר המרכזי שעמו נאלצנו להתמודד כמעצבים בפרויקט הזה היה התאורה בסלון ובפינת האוכל מכיוון שאי אפשר לתלות גופי תאורה על הסקיילייט. לאחר שחשבנו על פתרונות שונים, החלטנו להשתמש בקורה שלאורכו של החלל לתליית גופי התאורה. כדי להתגבר על המרחק שבין הקורה למרכז הסלון ופינת האוכל, עיצבנו גופי תאורה בעלי זרועות ארוכות  במיוחד.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

הצד שלו, הצד שלה

המטבח: בחלקו הפנימי יותר של חלל המגורים נמצא המטבח ובמרכזו אי צף גדול ורחב. השתמשנו בצבעים המקוריים שהגדירו בני הזוג – שחור ולבן – אבל  כמו שעשינו בשאר אזורי הבית, הוספנו מעט צבע באמצעות כיסאות בר עשויים עץ בגוון חם, התואמים לגוון הכיסאות בפינת האוכל ולמזנון העץ שבסלון, מצדו השני של הבית.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, מטבח (צילום: יואב פלד Peled Studios)
מטבח בשחור-לבן | צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, מטבח (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, ג, עיצוב סטודיו LOROS TLV, מטבח (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios

חדר השינה: מסדרון היוצא מהחלל המרכזי, סמוך למטבח, מוביל אל חדר השינה. בני הזוג ביקשו שנעצב את חדר השינה כחלל אישי זוגי ואינטימי. לחלל נבחרה סקאלת הצבעים האהובה על בעלת הבית, הנעה בין צבעים חומים עדינים לוורדרדים, ולהם הוספנו לחיזוק נגיעות נועזות יותר של סגול וכתום, בעיקר בפריטי הטקסטיל. את הקיר שאליו סמוכה המיטה צבענו בגוון אפור בהיר. תלינו עליו שתי תמונות במסגרות עץ, עם דימויים בוטניים המהווים אינטרפרטציה שלנו ל"צד שלו" "צד שלה". לצדי המיטה הנחנו שני שרפרפים בעלי מושב עץ ורגלי נחושת. שטיח קש טבעי מוסיף לחדר השינה אווירה טבעית, רכה ונעימה. על החלון תלינו וילון ארוך בצבע ורוד עתיק המעניק תחושה רומנטית.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, חדר שינה (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, חדר שינה (צילום: יואב פלד Peled Studios)
הדפסים בוטניים על הקיר | צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, ג, עיצוב סטודיו LOROS TLV, חדר רחצה (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios
דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, חדר רחצה (צילום: יואב פלד Peled Studios)
צילום: יואב פלד Peled Studios

במדור הקודם: מחורבה נטושה לצימר יפהפה בעכו

לכל הכתבות במדור בשיפוץ

דבר המעצבים: מהפעם הראשונה שנכנסנו לחלל הבית עמוס הפוטנציאל הזה, הראש שלנו עבד שעות נוספות. הדירה עמדה ריקה לחלוטין אבל בדמיון שלנו היא כבר הייתה מעוצבת ומרוהטת לחלוטין. מהמפגש הראשון הצלחנו להרגיש ולהבין היכן צריך להיות ממוקם כל אזור בדירה וכיצד כל האזורים יקבלו את האור החזק שנכנס לדירה כמעט מכל כיוון וגם מלמעלה. דבר נוסף שתרם לנו בתהליך העיצוב הוא הטעם הטוב של בעלת הבית המעורה מאוד בטרנדים עכשוויים בעולם העיצוב.

דירה בגבעתיים, עיצוב סטודיו LOROS TLV, שרטוט (שרטוט: סטודיו LOROS TLV)
שרטוט: סטודיו LOROS TLV
_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: אליאור סייג ובן ברוידא - סטודיו LOROS TLV

רשימת מכולת

פוף קטיפה בסלון – 1,150 שקל, Knots studio
אגרטל על האי המטבח – 690 שקל, גור ענבר
שטיח בפינת האוכל – 2,300 שקל, השטיח האדום
מדפים על קיר הסלון ומעמדי עציצים – 158-90 שקל, פלורליס