הדיירים: זוג בשנות ה-30 לחייהם, עם שני ילדים - ילדה בכיתה א', ופעוט בן 4. 

הדירה: דירת גג דו מפלסית בבניין בן 25 שנה בשכונת הדר ברמת השרון. מפלס קרקע 85 מ"ר ובו מטבח, מרחב מגורים-סלון, חדר משחקים, שני חדרי שינה לילדים, שירותים וחלל רחצה נפרדים שאוחדו לחלל רטוב אחד מרווח. שטח מפלס הגג 55 מ"ר ושטח הגג עצמו 25-30 מ"ר. לאחר השיפוץ הפך חלל הגג ליחידת מאסטר להורים עם חלל רחצה צמוד.

החזון: מצד אחד, תקציב לא גבוה במיוחד הגביל את תהליך התכנון, ומצד שני הביא את הסטודיו להתמודדות חדשה ומאתגרת: להעביר דירה מהפך בלי לשבור את כל מחיצות הפנים ולתכנן את הדירה מאפס.

רוני קרן (2), סלון ג (צילום: יואב גורין)
הסלון הולבש מחדש | צילום: יואב גורין
רוני קרן (3), שידת טלוויזיה ומדפים ג (צילום: יואב גורין)
הדרישה: דירה מעוצבת אבל לא כזו שיצאה ממגזין | צילום: יואב גורין
רוני קרן (4), שידת טלוויזיה ג (צילום: יואב גורין)
שילובים של ברזל ועץ | צילום: יואב גורין

הפרוגרמה שהוגדרה הייתה לייצר מרחב ציבורי חם, משפחתי, צעיר ולא עמוס. בני הזוג מאוד אוהבים שילוב של עץ, ברזל, צבע. אחת האמירות הראשונות שאני זוכרת של הלקוחה הייתה שהיא רוצה דירה מעוצבת אבל שלא תהיה תחושה שחיים במוזיאון או בתמונה מתוך מגזין עיצוב, לשמור על המינון האיזון של מרחב מחיה חם, מעוצב ומטופל שההשראה שלו מעולם הים והטבע.

משך השיפוץ: התהליך נמשך כארבעה חודשים, וכלל שלב תכנון של שני המפלסים, תכנון פרטי נגרות ומסגרות, ליווי בבחירת חומרי גמר, שיפוץ (6-8 שבועות), הלבשת הדירה בכל הנוגע לטקסטיל, רהיטים, אביזרים משלימים, תאורה, צבעים ואביזרים משלימים להעשרת המראה.

רוני קרן (6), קיר בסלון (צילום: יואב גורין)
רשת הפרדה: בין המטבח לסלון | צילום: יואב גורין
רוני קרן (19), מטבח (צילום: יואב גורין)
בשל אילוצי תקציב, המטבח היה מחוץ לתחום השיפוץ | צילום: יואב גורין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

הכניסה: על הקיר נתלתה רשת ברזל בהזמנה לפי מידה. מצד אחד היא יוצרת נקודת פוקוס כבר בכניסה לבית ומצד שני מאפשרת לשני המרחבים הנותרים, המטבח והסלון, להישאר נקיים. הרשת מאפשרת בצורה מאוד יפה ודינמית לתלות חפצים, תמונות ואלמנטים שמעשירים את המרחב ומעניקים לו את האופי הייחודי של המשפחה שגרה בדירה.

בתחילה הרצון היה להדגיש את הנישה, והרעיונות הראשונים היו עיבוי הנישה באמצעות בלוקים מבטון או צביעת הקיר בצבע מגנט שחור. הלקוחות רצו לשמור על נראות עדינה יותר והרשת שילבה את שני הרצונות. מתחת לרשת ספסל מעץ גושני המגדיר את חלל הכניסה.

הסלון: במרחב המגורים לא שברנו מחיצות פנים, ועיקר השינוי נבע מהעמדה שונה של הריהוט, ומחלוקת המרחב לשלושה חלקים: מטבח, מבואת כניסה ומעבר, סלון. השינוי הגדול במפלס הקרקע התרחש באזור הפרטי: בחלוקה לחדרי הילדים, באיחוד שירותי אורחים עם חלל האמבטיה ותכנון החלל מחדש לפי הצרכים וההרגלים של בני המשפחה.

המטבח: אחד האילוצים היה מיקום המטבח שלא השתנה והפרופורציה האורכית של החלל המרכזי. מסגרת התקציב שהוגדרה על ידי הלקוחות עזרה למקד את התהליך ולהחליט מהן הנקודות שבהן כדאי להשקיע, ולכן הוחלט לא לשפץ את המטבח ולהתמקד בחללים האחרים.

רוני קרן (15), חדר הורים ג (צילום: יואב גורין)
הממלכה של ההורים עלתה לגג | צילום: יואב גורין
רוני קרן (14), חדר שינה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
רוני קרן (18), חדר הורים ג (צילום: יואב גורין)
חלל משפחתי רך | צילום: יואב גורין
רוני קרן (16), חדר הורים ארון (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

חדרי הילדים: כל אחד מחדרי הילדים טופל בצורה ממוקדת בהתחשב באופיו של הילד ובצבעים האהובים עליו. בשני חדרי הילדים הודבקו טפטים על מנת להעשיר את החלל, נבחרו רהיטים לפי ההעמדה החדשה וכל חדר קיבל התייחסות באלמנט מוביל. לחדר הילדה נבחר טפט עם הדפס גאומטרי בגוון סלדין ולבן בשילוב קירות שנצבעו בגוון ורוד. בחדר הילד שילוב של טפט אפור עם הדפס גאומטרי סולדי בשילוב גוון כחול, המשמש רקע למשטחים של סרגלי עץ (במקום ראש מיטה) שחוברו יחד ויצרו קיר ספרייה דינמי שיכול להשתנות בהתאם לצרכים.

חדר ההורים: את מפלס הגג הקדשנו ברובו לזוג, שם יצרנו יחידת מאסטר מפנקת המשקיפה לגג. נבחרה פלטת צבעים רכים: סלדין מעושן נבחר לחזיתות ארון הבגדים, מיטה מרופדת כולה בגוון חאקי אפרפר, שידות ששוברות את הסימטריה וגם הן בסקלה של האפורים. חלל המאסטר מתפקד כחלל משפחתי רך ונעים ובכוונה אינו לבן מאחר שברור היה שהוא ישמש כחלל אירוח כשהגג פעיל.

רוני קרן (7), חדר ילדים  ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
רוני קרן (8), חדר ילדים (צילום: יואב גורין)
טפט שנותן עומק לחדר | צילום: יואב גורין
רוני קרן (9), שידה חדר ילדים ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

דבר המעצב: אחת ההתמודדויות הייתה הפרופורציה המלבנית והאורכית הנתונה של מפלס הקרקע. בהתחלה היה לי ברור שהאתגר והמטרה בפרויקט תהיה לטשטש ולנסות לבטל את נתוני הטבעיים של המרחב, אך שלב הגדרת הפרוגרמה שינה את כל השקפתי ביחס לחלל, ככל שלמדתי את החלל, את צורכי הלקוחות, את סדר יומם וההתנהלות היומיומית שלהם הבנתי שההתעסקות בטשטוש הפרופורציות מצריכה תקציב ומשאבים שערכם בסופו של דבר לא היה מספיק.

לכן, במקום לבטל בחרתי לחלק את המרחב לשלושה חלקים שהמעבר ביניהם טבעי. ניצלתי כל אחד מהמרחבים והענקתי לו אופי משלו שהשפה הכללית היא החוט המקשר ביניהם. הרעיון היה שכל אחד מהמרחבים יתפקד כישות אינדיבידואלית כשהאופי, השפה והיחסים בין שלושתם מייצרים ואף מכתיבים את ההתנהלות היומיומית.

רוני קרן (11), קיר משחק, ג (צילום: יואב גורין)
חדר המשחקים של הילדים | צילום: יואב גורין
רוני קרן (10), קיר משחק ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין
רוני קרן (12), חדר רחצה ג (צילום: יואב גורין)
חדר הרחצה הוגדל | צילום: יואב גורין
רוני קרן (13), חדר רחצה ג (צילום: יואב גורין)
צילום: יואב גורין

רשימת מכולת

  • גוף תאורה מבטון: איתי בר און, נרכש בתומס תאורה כפר מלל, 2,850 שקלים
  • שולחנות קפה וסלון: Pas Normal רמת גן, 1,700-2,200 שקלים
  • ספה: בדוסה ג.ב. עיצובים בע"מ, תל אביב, 10,500 שקלים
  • שטיח בסלון: Pas Normal רמת גן, 3,500 שקלים
  • רשת ברזל לתלייה: TWO M חולון, החל מ-400 שקלים, תמחור לפי מידה
    רוני קרן (1), תכנית (שרטוט: יחסי ציבור)
    התוכנית | שרטוט: יחסי ציבור

תכנון ועיצוב פנים: סטודיו רוני קרן. מעצבת פנים אחראית: אורטל בן צור לנגה

במדור הקודם: מונוכרומטיות אלגנטית בחוף הכרמל
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק