הדיירים: זוג הורים עם שתי בנות קטנות. האבא דוקטור להיסטוריה והאמא יזמית נדל"ן.

הדירה: הדירה ממוקמת בלב תל אביב, במיקום קרוב לים וגודלה 100 מ"ר. מהקומה הרביעית נשקף נוף אורבני ומהחלונות בחדר השינה ובחדרי הרחצה רואים את הים. הבניין נבנה בתחילת שנות ה-60, והדירה הייתה מוזנחת ביותר: בוידעם עצום, חדרי רחצה מיושנים, מטבח מפורק ותריסים שעבדו לסירוגין. בקיצור, דירה תל אביבית טיפוסית.

רופין, מטבח (צילום: שי אפשטיין)
צבעוניות עליזה, אווירה שמחה ונגיעות רטרו. המטבח | צילום: שי אפשטיין

החזון: הדיירים בעלי תחביבים רבים. יש להם מאות ספרים, תקליטים, דיסקים, קלטות וידיאו ושמע, פסנתר, גיטרות, אוספי ממורביליה ואפילו אוסף של מפוחיות. לכל אלו היה צריך למצוא מקום, ועדיין לשמור על אווירה נעימה, מרווחת ולא דחוסה. השאיפה המשותפת לנו ולדיירים הייתה לשמור על צביון תל אביבי לדירה, לשמר את המאפיינים של עיצוב מקומי, ולתת לכל אחד מבני הבית את הפינה שלו. צבעוניות עליזה, אווירה שמחה ונגיעות רטרו, היו המוטיבים העיקריים שהנחו אותנו.

משך השיפוץ: התהליך ארך כשישה חודשים - מתוכם חודשיים הוקדשו לתכנון קפדני ואינטנסיבי, וארבעה חודשים לשיפוץ ארוך.

רופין, כיור (צילום: שי אפשטיין)
גישה לחלון שמאפשר מבט לים | צילום: שי אפשטיין
רופין, כיסאות (צילום: שי אפשטיין)
פתקים מכוונים על ידיות הארונות | צילום: שי אפשטיין

עלות השיפוץ: תקציב השיפוץ היה נדיב. בעלת הבית בעלת טעם משובח, גילתה נכונות להשקיע בדלתות ישנות משוק הפשפשים, ריצוף יקר וחלונות בלגיים, שמעניקים לדירה את הצביון המיוחד שלה, אבל כמובן שעולים לא מעט.

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ כלל שבירת קירות, החלפת כל התשתיות, ולמעשה, שמירה על מעטפת בלבד.

רופין, מבט מהכניסה (צילום: שי אפשטיין)
הועצמה נוכחות המסדרון | צילום: שי אפשטיין
רופין, מזנון (צילום: שי אפשטיין)
אריחי בטון המייצרים מראה של תל אביב של פעם | צילום: שי אפשטיין

ספרייה לכל אורך המסדרון

הכניסה לבית: עם הכניסה נגלה הריצוף המצויר שנבחר לדירה. אלו הם אריחי בטון, בגווני חול ואפור, המייצרים מראה תל אביבי של פעם. הבחירה באריחים היא משמעותית ביותר בדירה. ממנה נגזרו שאר החומרים והצבעים. לשמחתנו בעלת הדירה נדלקה על הרעיון (וגם הצליחה לשכנע את בעלה). הדירה צרה מאד וארוכה. למעלה מ-20 מטר אורך. לכן, ברגע שפותחים את הדלת נגלה מסדרון ארוך. החלטנו ללכת עם המבנה ולהעצים את הנוכחות של המסדרון. לצורך זה הרחבנו אותו מעט ולאורכו בנינו ספריה ארוכה, שמאכלסת כמות ספרים ודיסקים עצומה. מול ספריית הספרים ממוקמת ספריית התקליטים (המשובחים) וכן ארון שירות גדול עם מכונת כביסה ומייבש הנטמע בקיר.

ליד הדלת, לאורך הקיר מיקמנו ספסל, המאפשר ישיבה נוחה לחלוץ נעליים או לחבוש קסדות אופניים המונחות על השידה.

רופין, מבט לסלון (צילום: שי אפשטיין)
כל גופי התאורה נבחרו תוך פשפוש בחנויות מאובקות | צילום: שי אפשטיין
רופין, מבט לפינת אוכל (צילום: שי אפשטיין)
הצמחייה הגבוהה שנשתלה באדניות עץ שנבנו במיוחד, מסתירה את הכנים | צילום: שי אפשטיין

הסלון: בקצה המסדרון מוקמו הסלון, פינת האוכל והמטבח. כדי להסתיר את השכנים, בנינו אדניות גדולות מעץ, ומחלון הסלון נגלה נוף של צמחייה עשירה. בסלון ממוקם הפסנתר, הגיטרות ושידה שעשויה מעץ בוק, אותה עיצבנו במראה רטרו וצבעוני. בעלת הבית מתחברת מאד לסגנון רטרו, וזה בא לידי ביטוי בפריטים השונים, במיוחד בגופי התאורה, אותם בחרנו אחד אחד, תוך פשפוש מאסיבי בחנויות מאובקות.

מטבח: המטבח קטן, אך פונקציונלי, עם מראה רטרו הנגזר מאריחים צהובים בגודל 15/15. כמו כן, היה חשוב לנו לשמור על החלון שמאפשר מבט לים, ולכן נבחר מטבח פרללי (ארונות מקבילים), עבודת נגר, בגמר שלייפלק בגוון חאקי - גוון שחוזר עצמו במקומות נוספים בדירה. ידיות הארונות הן ידות משרדיות שמאפשרות הטמנת פתקים, עליהם נכתב מה מכיל כל ארון. משטח העבודה עשוי אבן קיסר והכיור עשוי חרס ומזכיר כיור כביסה של פעם, ליד החלון יחידת מדפים פתוחה לתבלינים ואחסון.

צבעוניות תכלכלה בחדר הרחצה

חדרי שינה ילדות: חדרי השינה חופו בפרקט אלון תלת שכבתי. גם בהם משחקים החלונות הבלגים, שנצבעו בחאקי, תפקיד חשוב. חדרי השינה של הילדות נצבעו בתכלת אפרפר. בחדר אחד, חלון צרפתי עם אפשרות לישיבה ואפסון של צעצועים. בחדר השני נגיעות צבעוניות של כתום, במנורה ובידיות הארון.

חדר ההורים
: בחדר השינה של ההורים חלון בצדו המערבי, המאפשר לשכב על המיטה ולראות את הים. בנוסף, פינת עבודה קטנה שמוקמה בחדר, גם היא פונה לים, ומאפשרת לבעלת הבית פינה שקטה ונינוחה לעבודה.
כל החדרים עם דלתות ישנות שנקנו בשוק הפשפשים ושופצו, וגם הם מוסיפים לאווירת הרטרו התל אביבית.

רופין, , חדר ילדים (צילום: שי אפשטיין)
נגיעות צבעוניות של כתום, במנורה ובידיות הארון | צילום: שי אפשטיין
רופין, חדר רחצה ילדים (צילום: שי אפשטיין)
אמבטיה פינתית מרווחת לבנות | צילום: שי אפשטיין

חדרי הרחצה: חדרי הרחצה קיבלו טיפול מיוחד. חדר הרחצה של ההורים חופה באריחי משובצים בצבעוניות תכלכלה ירקרקה, המשמרים ניחוח של רטרו ("דור קרמיקה", נמל תל אביב). לבנות אמבטיה פינתית מרווחת, המאפשרת רחצה של שתיהן יחד, האמבטיה בחיפוי של טיח וגה ואילו האריחים בחדר הרחצה הם לבנים ומשמרים מראה נקי. צבע התכלת של הארון שובר את הצבעוניות הסטרילית של לבן ואפור.

דבר המעצבות: החוויה הייתה אינטנסיבית ביותר. מצד אחד דירה בעלת נתוני פתיחה בעייתיים, הפתעות לא נעימות ברמת התשתית, כמות חפצים עצומה ופונקציות רבות שצריך לתת להן פתרון. מצד שני, הרבה פתיחות, טעם טוב ונכונות לזרום איתנו ולשתף פעולה, מצד בעלי הבית.

רופין, כריות (צילום: שי אפשטיין)
מחדר ההורים רואים את הים | צילום: שי אפשטיין
רופין, מנורה חדר שינה (צילום: שי אפשטיין)
גוף תאורה במראה עתיק | צילום: שי אפשטיין

פריט אהוב: הפריט האהוב הוא כמובן הריצוף (מ"אחוזת בית - פרטי עיצוב כמו פעם"). אריחי בטון מצוירים, בגודל 20/20. בין כמות הדוגמאות האדירה, התאהבנו מיד בדוגמה הזאת, פרחונית ועדינה.

רשימת מכולת:

שידת טלוויזיה וכל פריטי הנגרות בבית, נגריית צ'יקו בחולון.
חלונות בלגיים: גורג בהו.
גופי תאורה בסלון: "סטודיו ואט", רחוב זבולון תל אביב.
גופי תאורה במסדרון: "קריסטוף", רחוב זבולון תל אביב.
ציורים: דלית שחר, ציירת.

רופין, פסיפס רחצה (צילום: שי אפשטיין)
אריחי משובצים בצבעוניות תכלכלה ירקרקה | צילום: שי אפשטיין

תכנון ועיצוב פנים: הילה גיא והילה ברנר, 2hila.

במדור הקודם: כשאשתך לשעבר מעצבת לך את הבית
לכל הכתבות במדור בשיפוץ