הדיירים: דירת הפנטהאוז תוכננה עבור משפחה בת שש נפשות.

מאיה קידר, חלון גובה
חלונות זה שמחה | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, חלל ציבורי
החלל הציבורי. מעט מאוד קירות | צילום: שי אפשטיין

הדירה: הדירה ממוקמת במרכז הארץ בקומפלקס מגורים צעיר ורענן לאזור הוותיק. דירת הפנטהאוז בנויה בשטח של 300 מ״ר הצופים בכל חלקיה לנוף ההרים. חלל ציבורי: מטבח, פינת אוכל, סלון ופינת משפחה (יש כמובן אזורי שירות, שירותי אורחים וכו׳). את כל הפונקציות הנ״ל מקיפה מרפסת גדולה בכיווני דרום-מערב, המכניסים אור טבעי בשפע.

כל היופי הזה מתאפשר תודות לגובה החלל העצום הנישא לחמישה מטרים. אזור החדרים: חדר השינה של ההורים, חדר שינה של הילדה, חדר אמבטיה צמוד ושלושה חדרי שינה לבנים עם חדר אמבטיה גדול משותף. אזור השינה מוגדר ארכיטקטונית בגובה נמוך יותר מהאזור הציבורי, כשלושה מטרים וחצי.

במרפסת בריכה בגודל 30 מ״ר, כך שאפשר ליהנות מהנוף המשתקף מסביב. אזור דק ומשחקים בשטח של 50 מ״ר ממוקם בצמוד.

מאיה קידר, טלוויזיה
החיים יפים עם תקרה בגובה חמישה מטרים וחצי | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, סלון שני
הסלון השני. במתכונת אופן ספייס | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, סלון לנוף
חדר המגורים. מקום ההתכנסות בימי החורף | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, סלוןומרפסת
מרפסת הסלון. לחוות את הנוף | צילום: שי אפשטיין

עוד באתר לעיצוב הבית:

החזון: החזון והדרישה של הלקוחות היה לגור בבית מודרני המתוכנן בקווים מינימליסטיים ובשילוב גוונים חמים ושימוש בחומרים טבעיים. דרישה עיקרית נוספת היתה שכל/רוב הדירה תהיה פתוחה לנוף מסביב. כמה אילוצים היו אתגר בפרויקט זה.. גווני הבית נעים על סקאלה של חאקי ולבן. מאחר שקיבלנו החלטה על רצפה דומיננטית במראה, שאר הגוונים היו צריכים להיות נוכחים אך שקטים.

משך התכנון והבנייה: כשנתיים.

עלויות: הסטנדרט גבוה מאוד ומגיע לכמה אלפי דולרים למ"ר בנייה.

מאיה קידר, מרפסת
מרפסת. ריח אורנים | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, מטבח
מטבח פתוח. להיות חלק מההוויי | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, ארונות מטבח
המטבח. סקאלה של חאקי ולבן | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, כיור
המטבח. ארונות דקורטיביים | צילום: שי אפשטיין

רהיטים ממילאנו, חלל כאופן ספייס

חלל המגורים: דלת הכניסה של הדירה נפתחת למבואה קטנה ומיד נפרש חלל המגורים הגדול וחלונות הזכוכית הגבוהים המשקיפים לנוף. החלל הציבורי תוכנן במתכונת של אופן ספייס. אחד האלמנטים הבולטים מיד עם הכניסה לבית הוא רצפת פרקט עץ אלון המונחת בדוגמת fish bone. הפרקט בכל הבית מלבד החדרים הרטובים.

בחלל הציבורי יש מעט מאוד קירות (הרוב חלונות). התקבלה החלטה משותפת כי כל הקירות בדירה יחופו בנגרות מרצפה עד תקרה (לוחות mdf בצביעת אפוקסי בתנור), החלטה אסתטית אך גם פונקציונלית. חיפוי העץ מסתיר דלתות כניסה לחדרי השינה ואף את המעלית הנמצאת במרכז הבית. העבודה על עיצוב הנגרויות בבית בשילוב הריהוט היתה חלק מרכזי בתכנון. הריהוט כולו נקנה במילאנו שבאיטליה. האדריכלית מאיה כדיר והדיירים נסעו לשם יחד עם חברת טולמנס הישראלית לארבעה ימים כדי לבחור את הרהיטים המתאימים בדקדקנות. את עבודת הנגרות ביצעה נגריית קלוד המצוינת, שעבדה בצמוד למשרד המתכנן בשיתוף פעולה על כל הפרטים העיצוביים והטכניים, כולל שרטוטים פרטניים לכל פריט נגרות.

מאיה קידר, מבט לסלון
פינת האוכל. מקום לתריסר | צילום: שי אפשטיין

מהסלון הרחב אפשר להבחין בקיר המשלב קמין גז וספריית עץ אנכית. הקמין, שלו שלושה צדדים שקופים, מאפשר קשר עין בין הסלון לפינת המשפחה, ועדיין חוצץ בין שתי הפונקציות. קיר הקמין מוקף בספסל אבן שחורה משני צידיו. יש לציין שהקמין מהווה מקור התכנסות בימי החורף הקרים.

בפינת המשפחה ספה גדולה ומפנקת ומאחוריה פינת עבודה המשמשת את כל המשפחה. פינת העבודה היא חלק מחיפוי העץ הלבן שעליו שני מדפים אופקיים מינימליסטיים.

מימין לסלון פינת האוכל, שבה שולחן עץ בגודל 300/120 המאפשר ישיבה של שנים-עשר איש. גופי תאורה דמויי צינור מאירים את השולחן. גם כאן אפשר לחוות את הנוף שמשתקף. בהמשך נמצא המטבח. האי במרכז חוצץ בין פינת האוכל לאזור הרטוב ומאפשר לעוסקים במלאכת הבישול להיות חלק מהוויי האירוח. המטבח כולו לבן, ותוכנן אלמנט קוביות/ קופסאות במישורים שונים בגוני עץ בשילוב מדפים לבנים פתוחים. חלקו התחתון פונקציונלי, אפשר לפתוח את הקליפות התחתונות. השאר הוא רהיט דקורטיבי על הקיר הגבוה.

מאיה קידר, נוף
נוף מחדר השינה. הרים סביב | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, מיטה זוגית
חדר השינה. מחופה עץ בגוני חאקי משתנים | צילום: שי אפשטיין

אסתטיקה בנשמה

מסדרון גדול מוביל אל חדרי השינה. על מנת ליצור עניין ולנטרל את מראה דלתות הכניסה לחדרים, הוחלט על חיפוי הקיר כולו בעץ בגון חאקי, כולל הדלתות. לאורך הקיר והמסדרון חירוץ עדין אנכי במקצבים שונים. בקיר זה דלת המעלית, שעולה לקומה העליונה, דלת לחדר שירות, דלת לחדר אמבטיה גדול והכניסה לחדר המאסטר של ההורים.

חדר השינה של ההורים: מחופה עץ בגוני חאקי משתנים, כולל המיטה, ארון קיר גדול, גב מיטה ודלת הכניסה לשירותי ההורים. בגב המיטה שילוב של קוביות בד מרופדות ווילון מבד תואם. גם בחדר שינה זה יציאה למרפסת גדולה המשקיפה להרים.

שירותי ההורים: קיר האסלה והבידה משלבים חיפוי עץ במישורים שונים עם קוביות קלאפה לאחסון. כיור קוריאן אפור כהה מרחף ונושק למקלחת רחבה. רצפת שירותי ההורים היא אבן אפורה בהירה המשתלבת עם חיפוי הקיר ועץ הטיק במקלחון.

מאיה קידר, מקלחת
מקלחת. כיור קוריאן אפור כהה מרחף ונושק למקלחת רחבה | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, שירותים
שירותים. אלמנט הקוביות ממשיך | צילום: שי אפשטיין
מאיה קידר, חדר רחצה
חדר רחצה. גוני טורקיז חזקים | צילום: שי אפשטיין

שירותי ילדים: חיפוי האזור הרטוב בגוני טורקיז חזקים מתאים לבנים הגדלים בבית.

הבריכה: נמצאת בקומה העליונה. נבחרו גוני פסיפס ירוקים ודק איפאה מסביב. זוהי קומת ההתרגעות. אפשר לשחות וליהנות מהאוויר ומהנוף.

דבר המעצב: תכנון דירת הפנטהאוז היה חוויה יוצאת דופן. שילוב של לקוחות שהאסתטיקה בנשמתם, עיצוב ללא פשרה וכמובן תקציב שמאפשר להגשים זאת. עבודת התכנון התקדמה בשיתוף פעולה מלא ומפרה. הנסיעה יחד למילאנו אפשרה היכרות אישית יותר, שבהחלט תרמה להמשך העבודה המשותפת.

פריט אהוב: קיר הקמין במרכז החלל הציבורי.

מאיה קידר, בריכה
בריכה. מתחם התרגעות | צילום: שי אפשטיין

מאיה כדיר אדריכלות - Maya Kadir Architecture

במדור הקודם: התמקחו והפכו את הבית ב-150 אלף שקל
לכל הכתבות במדור בשיפוץ