הדיירים: זוג צעיר בשנות ה-30 לחייהם ושני ילדים קטנים (בן ובת).

הדירה: דירת קבלן 100 מ"ר בת ארבעה חדרים בבניין בן עשר שנים ברחובות. הדיירים גרים בדירה כחמש שנים, הדירה היתה במצב סביר אך לדיירים היה צורך בחידוש ורענון.

החזון: כשנכנסו לדירה מצאנו דירת קבלן סטנדרטית ואפלולית המנוגדת לאופי האנשים החיים בה. מיד בפגישה הבנו את צורך הלקוחה ביצירת תחושה נעימה בבית, על ידי הכנסת חיות וצבע. נקודה חשובה שציינה בפנינו היתה הרצון לפינת אוכל נעימה ומזמינה לארוחות משפחתיות סביב שולחן האוכל, משהו שלא קרה לפני, שתשתלב עם מטבח פתוח.

דקלה גלזר, כניסה (צילום: שירן כרמל)
קומודה עם מגירות קטנות לאחסון ומעליה מראה עגולה גדולה | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, סלון (5) (צילום: שירן כרמל)
הסלון. אווירה צעירה | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, סלון (צילום: שירן כרמל)
מתחשבים גם בילדים | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, סלון (4) (צילום: שירן כרמל)
ספה בצבע ירוק כהה | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, סלון (3) (צילום: שירן כרמל)
הכנסת צבע ובחירת ריהוט צעיר ומודרני | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, מרפסת (צילום: שירן כרמל)
המרפסת. הוחזרה לייעודה המקורי | צילום: שירן כרמל

הדרישה היתה לדירה חמימה, מוארת, מעוצבת אך פרקטית, שתתאים לצרכים של משפחה עם ילדים קטנים. שילוב צבעים בהירים עם נגיעות צבע. כבר בתחילת התהליך הבנו שיש מולנו דיירת עם טעם אישי משובח, בעלת תעוזה ופתוחה לרעיונות, והצלחנו לממש זאת ולהכניס לדירה קצת יותר מנגיעות צבע.

משך השיפוץ: תהליך התכנון ארך כחודש, כולל בחירת חומרים, כל זה בזמן שהדיירים גרים בדירה. השיפוץ עצמו ארך כשלושה שבועות, שבהם הדיירים בחרו לצאת מהדירה, וחזרו בסופם לדירה מוכנה.

עלות השיפוץ: 190 אלף שקל, הכוללים את התכנון, שיפוץ הדירה (ריצוף חדש, פרקטים בחדרים, דלתות פנים חדשות, מטבח כולל אינסטלציה, תיקוני חשמל, צבע), ריהוט, תאורה וסטיילינג.

דקלה גלזר, סלון ומטבח (צילום: שירן כרמל)
שילוב של פופי ישיבה במקום ספה או כורסה | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, סלון ומטבח (2) (צילום: שירן כרמל)
משאירים את החלל פתוח | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, סלון (2) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

עוד באתר לעיצוב הבית:

לצבוע במקום לקנות

השיפוץ התרכז בחלל הציבורי של הדירה במטבח וסלון, ובחלל הפרטי בחדר השינה של ההורים ובחדר הילדים. היה חשוב לעמוד בזמנים כיוון שהדיירים גרו בדירה בזמן התכנון. תכנון המטבח היה השלב הראשוני בתכנון הדירה כולה והוא שהכתיב את לוח הזמנים.

לא היה צורך בשבירת קירות ושינוי החלל הפנימי של הדירה. השיפוץ כלל החלפת ריצוף בכל הבית כולל מרפסת. בחרנו ריצוף מסוג גרניט פורצלן לפטו בגון בז' לחלל הציבורי, ולמרפסת בחרנו גרניט פורצלן דמוי פרקט לתחושה חמימה. בחדרים בחרנו פרקט לימינציה בגון אלון טבעי. המטבח הוחלף במלואו כולל שיש וקרמיקה. דלתות הפנים של הדירה הוחלפו בדלתות חדשות בגון שמנת. הדירה כולה נצבעה בגון שמנת כמעט לבן.

רהיטים חדשים נקנו בעיקר לחלל הציבורי של הדירה, ומשיקולי תקציב הוחלט לא לקנות ריהוט ומיטות חדשות לחדרי השינה, ובמקום זאת חידשנו את מיטת ההורים על ידי צביעתה.

דקלה גלזר, מטבח (צילום: שירן כרמל)
המטבח. אחסון רב יותר ונוחות ברמה הפרקטית | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, פינת אוכל (צילום: שירן כרמל)
פינת האוכל. הגיע הזמן לארוחות משפחתיות | צילום: שירן כרמל

בית עם אופי מחויך

הכניסה: מהצד הימני של הכניסה על קיר הסלון תלינו מדף המשלב מתלה למעילים ומן הצד השני של הכניסה בקיר הכניסה למטבח מיקמנו קומודה עם מגירות קטנות לאחסון ומעליה מראה עגולה גדולה שנתלתה על וו מרוחק מהקיר מעט ולא צמוד אליו, כך התקבל מראה מיוחד ולא סטנדרטי.

הסלון: הספות בסלון היו בגוון חום כהה, וכך גם שידת הטלוויזיה, והתחושה הכללית היתה של כבדות חשוכה ומנוגדת לחלוטין לאנשים החיים בה. רצינו ליצור אווירה צעירה יותר שתתאים לאופי הצעיר והמחויך של הדיירים, בעזרת הכנסת צבע ובחירת ריהוט צעיר ומודרני תוך התחשבות בילדים הקטנים. לכן בחרנו ספה בצבע ירוק כהה. רצינו להשאיר את החלל פתוח ועשינו זאת באמצעות שילוב של פופי ישיבה במקום ספה או כורסה. בחרנו בשולחן משולב עץ וברזל ושטיח צבעוני ומיוחד. תמונות הסלון צולמו על ידי בעל הדירה והשתלבו היטב עם הצבעוניות.

המרפסת: המרפסת שימשה בעיקר כמחסן, ולאחר שמצאנו פתרונות אחסון לכל הדברים החזרנו אותה בחזרה לתפקידה המקורי. ריצפנו באריחי גרניט פורצלן דמוי פרקט. את ספסל העץ שהיה זרוק בה החזרנו לשימוש בתוספת כריות וכך גם את הערסל.

המטבח: בתחילת הדרך חשבנו מטעמי תקציב לחדש את המטבח הישן, אך עם הבנתנו את צורכי הלקוחה הגענו להחלטה משותפת שיש לתכנן מטבח חדש עם חלוקה שונה, שתאפשר אחסון רב יותר ונוחות ברמה הפרקטית, וכמובן, שיתאים לקונספט העיצובי החדש של הבית. בחרנו בצבע נייטרלי לארונות המטבח בגון שמנת ("פשטות מטבחים"), שילבנו כמה סוגי ידיות ליצירת עניין, ואת הצבע הכנסנו בקרמיקות על ידי שילוב של שלושה צבעים, בהם כתום עז ("טורקיז האוס").

פינת האוכל: חלל פינת האוכל הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח. לפני השיפוץ הדיירים הזניחו את פינת האוכל, שהיתה צמודה לקיר וריכזה את הבלגן של הבית. בחרנו בפינת אוכל עגולה כדי לייצר הרמוניה וזרימה ולהחזיר את הארוחות המשפחתיות סביב שולחן האוכל, דבר שהתברר כשינוי מבורך.

דקלה גלזר, חדר הורים (צילום: שירן כרמל)
חדר ההורים. המיטה נצבעה כחול | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, חדר הורים (2) (צילום: שירן כרמל)
לייצר אווירה זוגית | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, חדר הורים (צילום: שירן כרמל)
פינוי הרהיטים שהצטברו | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, חדר הורים (3) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, חדר הורים (2) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

שימוש נכון בחומרים, צבע וטקסטיל

חדר שינה הורים: לחדר השינה של ההורים היה פוטנציאל מכיוון ששטחו גדול יחסית (חדר רחצה וחדר ארונות בנפרד), ודווקא בגלל גודלו הוא צבר לתוכו עם השנים והילדים גיבוב של רהיטים שאינם קשורים בסגנונם, בהם שידת תינוק ועריסה. המטרה היתה בעיקר לייצר אווירה זוגית על ידי פינוי הרהיטים המיותרים והכנסת חמימות ושימוש נכון בחומרים, צבע וטקסטיל.

כדי לעמוד בתקציב החלטנו לא לקנות מיטה חדשה אלא לחדש את הקיימת על ידי צביעתה ("גילי עיצוב בצבע"). בחרנו בגוון כחול עמוק דומיננטי שיהווה את הבסיס לשאר הצבעים בחדר. החלטנו להוסיף טפט גיאומטרי בגון תכלת בקיר גב המיטה ליצירת מסגרת ועומק בחלל. החלפנו והוספנו נקודות תאורה לצד המיטה ויצרנו פינת ישיבה/קריאה שתורמת להשלמת האווירה.

חדר ילדים: בחדר הילדים היה חשוב לעשות סדר וליצור חדר משותף לבן ולבת שיהיה רגוע ונעים ויתאים לשני המינים. נתנו מסגרת לחדר על ידי חלוקה בפס הפרדה דקורטיבי וצביעת פסים בגון מוקה ושמנת (הגוון הכללי של הבית) בחלקו התחתון של הקיר. מיקום הרהיטים בחדר שונה ואורגן מחדש בתוספת פריטים משלימים.

דקלה גלזר, חדר ילדים (צילום: שירן כרמל)
חדר הילדים. רגוע ונעים | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, חדר ילדים (2) (צילום: שירן כרמל)
לחדר ניתנה מסגרת על ידי חלוקה בפס הפרדה דקורטיבי וצביעת פסים בגון מוקה ושמנת | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, חדר ילדים (צילום: שירן כרמל)
מתאים לשני המינים | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, גובה, חדר ילדים (2) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

דבר המעצב: חיבור נכון, הבנת הצרכים וטעם משובח של הלקוחה הובילו לעמידה בזמנים ולסיום הפרויקט תוך שלושה שבועות מתחילת יום השיפוץ, כל זאת באווירה נעימה, נינוחה וכיפית עבורנו, וחשוב מכך, עבור הלקוחות, שנהנו מאוד והיו חלק בלתי נפרד מהתהליך עצמו.

טיפ: זמן מוגבל לשיפוץ, בעיקר כאשר גרים בדירה, מחייב הכנה ותכנון מראש עד הפרט האחרון. גם בשיפוץ קטן יחסית, אל תתפשרו על הדברים החשובים והמהותיים לכם בבית. עדיף לדחות שיפוץ של חלל מסוים בדירה ולהשקיע יותר בחלל אחר מאשר לשפץ הכל בסטנדרט נמוך. ודבר אחרון - לא לפחד להעז עם צבעים, כמובן במינון ובשילוב נכון.

פריט אהוב: השטיח הצבעוני בסלון.

דקלה גלזר, פינת האוכל לפני, צילום ביתי (צילום: שירן כרמל)
פינת האוכל לפני | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, חדר ההורים לפני, צילום ביתי (צילום: שירן כרמל)
חדר השינה לפני | צילום: שירן כרמל
דקלה גלזר, המטבח לפני, צילום ביתי (צילום: שירן כרמל)
המטבח לפני | צילום: שירן כרמל
_OBJ_OBJ

דיקלה גלזר, עיצוב פנים והום סטיילינג
מעין גבאי, עיצוב ותכנון פנים

במדור הקודם: שכירות הוגנת בתל אביב
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

לכל כתבות המגזין