הדיירים: זוג הורים עם ילדה בת שנתיים ואחת נוספת בדרך, ושני חתולים. האם עוסקת בשיווק ובעלת מותג לבגדי תינוקות והאב מהנדס חשמל.

הדירה: בשכונת קרניצי הירוקה ברמת גן, שכונה חדשה בתהליכי בנייה. דירה חדשה מקבלן. שטח הדירה 103 מ"ר ו-10 מ"ר מרפסת שלא טופלה מטעמי תקציב. במקור הדירה הייתה ארבעה חדרים אך דיירי הבית (עוד בטרם שכרו את שירותיי) הפכו אותה לדירת שלושה חדרים ואת החדר הנוסף פתחו לכיוון החלל הציבורי והוא משמש כפינת משפחה ועבודה.

החזון: אחד הדברים שהנחו אותי וליוו אותי בצורה מובהקת במהלך הפרויקט היה הטפט הירוק שמודבק על הקיר המרכזי בסלון. הלקוחות נדלקו עליו עוד בטרם התחלנו לעבוד יחד ואני דחפתי אותם ללכת על זה. הפריט המרהיב הזה הכתיב את פלטת הצבעים ואת הטון העיצובי של הבית.

נעם רוזנבלט, כניסה, ג (34) (צילום: שירן כרמל)
נישת הכניסה היא חלק מקובייה רב תכליתית | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, כניסה, ג (33) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, כניסה, ג (29) (צילום: שירן כרמל)
מן העבר השני: פינת עבודה ומשפחה | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, ילדים (36) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח (11) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

משך השיפוץ: משך התהליך כולו היה כחצי שנה.

עלות השיפוץ: התקציב היה 200 אלף שקלים והוא כלל ריהוט מלא לכל הבית, פרטי נגרות, גופי תאורה, וילונות, אקססוריז, מטבח, מוצרי חשמל למטבח, פתיחת מרפסת שירות ואיחודה עם חלל המטבח, הרחבת מסדרון חדר הורים, הזזת נק' חשמל ותאורה, תמונות, מתלים למגבות ונייר טואלט וכל הפריטים המשלימים. התקציב לא כלל שינויים ושדרוגים שעשו הלקוחות במסגרת שינויי דיירים שביצעו לפני ששכרו את שירותיי.

תיאור כללי של השיפוץ: תהליך העיצוב כלל תכנון מטבח וביצוע סטיילינג מלא לכל חלל הדירה. כאמור, בתחילת העבודה הדירה כבר הוסבה מארבעה חדרים לשלושה ובוצעו כל השינויים המבניים, החשמל והאינסטלציה. כשבני הזוג רכשו את הבית עדיין לא נולדה בתם, והם ולא ראו סיבה שיהיו במטבח אי ופינת אוכל. כשפגשתי אותם אחרי לידת הבת, יצאתי במסע שכנועים להוספת פינת אוכל, אך לא הייתה לי אפשרות לשנות את המיקום הכללי של המטבח מכיוון שכבר מוקמו הגז והאינסטלציה. בתכנון המחודש החלטנו לקצר את האי בחצי ולהוסיף בהמשכו שולחן אוכל. כך התקבל האי שכל כך רצו אבל עדיין יש להם פינת אוכל לשבת יחד כמשפחה ולארח.

על מנת להגדיל את המטבח סופחה מרפסת השירות למטבח והתקבל מטבח מקביל וארוך. הקיר שהפריד בין המטבח לחלל השירות הוסר והוגדל חלל המטבח. מכונת הכביסה והמייבש גם הם מוסתרים בארונות המטבח.

נעם רוזנבלט, סלון (11) (צילום: שירן כרמל)
הלבשת בית מלאה ב-200 אלף שקלים | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון, ג (59) (צילום: שירן כרמל)
הטפט הכתיב את פלטת הצבעים ואת הטון העיצובי | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון (21) (צילום: שירן כרמל)
הירוק שמעיר לחיים את הבית כולו | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון (23) (צילום: שירן כרמל)
רהיטי וינטג' של המשפחה שוחזרו ושולבו | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון (53) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח, ג (18) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון (25) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון, ג (22) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון, ג (49) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון, ג (50) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון, ג (51) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון, ג (28) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

הכניסה: הנישה היא חלק מקובייה בנויה שעומדת במרכז הבית ומכילה מצדה השני את פינת העבודה. בנישה ממוקמת שידת הכניסה, שמלבד לסמן "ברוכים הבאים" יש בה מקום לדואר מהתיבה, משקפיים, מפתחות וכו'. מעל השידה מראה ושלט שאפשר להחליף את המסר שלו בכל פעם מחדש. מימין לשידה מתלים בצורת טיפות שחורות, המשמשים כפריט דקורטיבי ושימושי כאחד. מעל המתלים גוף תאורה קירי שחור שחלקו הפנימי צבוע זהב, תכשיט קטן ומקסים לכניסה לבית. הכניסה בנויה כצומת T: מימין חדר ילדים וחדר רחצה ילדים ומשמאל המטבח.

המטבח: צד אחד של המטבח שצמוד לקיר הוא כולו ארונות תחתונים, עליונים וארונות גבוהים. משמאל יחידות גבוהות, מקרר ויחידת בילט אין עבור תנור ומיקרוגל. אחריהם משטח עבודה עם מגירות בארונות התחתונים ומסגור החזית של המטבח בארונות עליונים. באזור הארונות העליונים הושארה יחידה אחת פתוחה על מנת "לשבור" מעט את הכתם האפור של המטבח. היחידה חופתה בפורניר בגוון אלון וכל המטבח חופה בפורמייקה בגוון אפור בהיר. הפורמייקה נבחרה מטעמי תקציב ופרקטיות: היא זולה יותר מצבע או מפורניר והרבה יותר קלה לניקוי ותחזוקה.

מתחת לכיור ארון גדול שבו מקום לשלושה פחים להפרדת פסולת ומימין לכיור מדיח. בהמשך שוב יחידות גבוהות, מזווה וארון כביסה גדול שמשמש גם לאחסון. הפס המקביל של המטבח משמש כאי רחב (120 ס"מ) שמשמש לעבודה ולישיבה. בתחתית האי שש מגירות גדולות ומעליהן משטח עבודה וכיריים. בהמשך האי שולחן פינת האוכל, שיכול להיפתח לאירוח. על קיר המטבח הודבקה קרמיקה שחורה מט שקופצת החוצה ומקנה למטבח מראה שיקי. לקרמיקה השחורה הוצמדה רובה בגוון לבן שמבליטה את האריחים עוד יותר. במטבח תאורת עבודה חזקה ומעל פינת האוכל גוף תאורה דומיננטי עשוי יציקת בטון שנותן תאורה חמה, רכה ונעימה לארוחות משפחתיות.

נעם רוזנבלט, סלון (13) (צילום: שירן כרמל)
מבט אל הסלון מן המטבח | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון (12) (צילום: שירן כרמל)
המטבח בלע לתוכו את מרפסת השירות | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, סלון (9) (צילום: שירן כרמל)
האי קצר, וצמוד לו שולחן אוכל | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח (26) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח (16) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח (14) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח, ג (16) (צילום: שירן כרמל)
חיפוי אריחים שחורים עם רובה לבנה | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח, ג (17) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח (17) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח (15) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, מטבח (22) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

הסלון: תוכנן כולו סביב הטפט הירוק שאי אפשר להתעלם מהגוון ומהייחודיות שלו. כתם צבע המים שאיננו חזרתי מאפשר התייחסות אליו ממש כאל אמנות. מתוך גוון הטפט יצרתי פלטת צבעים הכוללת ירוק, ורוד פודרה, אפור, אלון, שחור וקצת זהב, ואלו שולבו של פרטי וינטג' שעברו מסבא וסבתא. לסלון נבחרו ספה תלת מושבית בצבע אפור והדום בגוון הספה. לצד הספה כורסא בעלת מסגרת בקווים ארכיטקטונים בגוון ירוק-טורקיז. בין המטבח לסלון, כמעין חוצץ, ממוקמת שידת מגירות וינטג' (של המשפחה) שעברה רסטורציה ומעליה גוף תאורה במראה וינטג' מזכוכית שקופה שיוצר קומפוזיציה מעניינת וא-סימטרית. מתחת לטלוויזיה שתי שידות וינטג (גם הן של המשפחה)שבתוכן ציוד המדיה.

במרכז הבית עומדת "קובייה" בנויה, שמצדה האחד שידת הכניסה ומצידה השני פינת העבודה. הקובייה הזו יוצרת מעבר סיבובי בין כל חלקי הבית. המקום שבו היה אמור להיות החדר הרביעי של הבית נותר פתוח לסלון והפונקציה שלו היא חלל עבודה ומשפחה. מימין (על צלע של הקובייה) פינת עבודה שתוכננה על ידי והותאמה במידותיה בדיוק לנישה. על הקיר השמאלי של הנישה הודבק לוח שעם שמשמש גם כחיפוי דקורטיבי לקיר וגם כלוח מודעות והשראה עבור האם שלאחרונה הקימה מותג עיצוב בגדים לתינוקות.

הספרייה: מול השולחן ספרייה ענקית שתוכננה על ידי ובוצעה על ידי נגר. הספרייה הזו היא ללא ספק אחד הדברים שאני אוהבת בבית. היא מתמצתת את פלטת הצבעים בצורה מעולה והיא ייחודית ומיוחדת ושנית כי יש בה המון מקום אחסון: ספרים, דיסקים, צעצועים ואפילו קלאפה אחת שמשמשת כמקום למדפסת. החלק התחתון משמש בחלקו כשולחן נמוך עבור בת השנתיים, מעליו מדף שמיועד לספרים שלה ועל גב השולחן מחובר גליל נייר לציור.

גמר הספרייה הוא צבע בתנור בשני גוונים של אפור ושני גוונים של ורוד. לספרייה הותאמו ידיות בגוון זהב מוברש ומושחר, למגירות למטה (שמיועדות לצעצועים) ידיות גדולות ונוחות ושאר הדלתות או המגירות נפתחות בידיות קטנות או בלחיצה. בפינת החדר הוצב אוהל בד שמשמש למשחק. על פאה נוספת של הקובייה נתלה פוסטר של הסרט "שמש נצחית בראש צלול" שעובר עם הזוג מדירה לדירה והא כאן כדי להישאר. ובפאה הרביעית הפונה לכיוון הסלון נתלתה תמונה בשחור לבן שממש משאירה חותם בחדר.

נעם רוזנבלט, פינת ילדים (39) (צילום: שירן כרמל)
מבט אל הסלון מפינת העבודה והמשפחה | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, פינת ילדים (40) (צילום: שירן כרמל)
הספרייה הגדולה בפינת המשפחה. יש מקום לכולם | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, פינת ילדים (38) (צילום: שירן כרמל)
שני גוונים של אפור ושני גוונים של ורוד | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, פינת ילדים, ג (41) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, פינת ילדים, ג (42) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, פינת עבודה (14) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, עבודה, ג (30) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, פינת עבודה (13) (צילום: שירן כרמל)
פינת העבודה מעברה השני של מבואת הכניסה | צילום: שירן כרמל

חדר הילדים: החדר (שהוא גם הממ"ד) תוכנן לילדה אחת מקסימה אבל לקראת סוף התהליך התבשרתי שתהיה תוספת למשפחה והוא עוד יעבור שינויים. ככה זה עם חדרי ילדים. הקיר המרכזי בחדר נצבע בגוון כחול כהה מאוד, כמעט שחור, ועליו ועל הקיר שלצידו הודבקו באופן אקראי מדבקות משולשות בגוון ורוד, זהב ולבן. בצד הכהה מוקמה מיטת עץ  והמזרן מונח על במה על הרצפה, מה שיצר ממש "זולה" כייפית בחדר השינה. שרפרף של איקאה עבר שדרוג ונצבע ע"י אם המשפחה והוסב להיות שידת צד. הארון שעבר מהדירה הקודמת, נצבע בלבן ועליו הודבקה מדבקה קסומה שנקנתה ברשת.

חדר ההורים: לחדר נכנסים במעין מבואה. ממול לדלת ארון מצעים ונעליים שבוצע ע"י נגר ומימין ארון קיר גדול. הארון הוא בשני עומקים שונים - 40 ס"מ ו-60 ס"מ – עקב אילוצי תכנון. על החלונות נתלו וילונות באפור כהה המשווים לחדר מראה דרמטי וסקסי. הקיר המרכזי של החדר נצבע בוורוד (כתום) סלמון המוסיף דרמה לחדר. המיטה בגוון חום-כהה כמעט שחור ולצידה שתי שידות מגירות דומות אך שונות בגוון אלון ואפור. משני צידי המיטה גופי תאורה תלויים בשילוב שחור וזהב.

נעם רוזנבלט, שינה (45) (צילום: שירן כרמל)
חדר שינה מלא דרמה בכתום ובאפור | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, שינה (44) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, שינה (46) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, ילדים, ג (58) (צילום: שירן כרמל)
חדר הבת. פתוח לשינויים עתידיים | צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, ילדים, ג (59) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, ילדים, ג (57) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, ילדים, ג (56) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל
נעם רוזנבלט, ילדים, ג (55) (צילום: שירן כרמל)
צילום: שירן כרמל

דבר המעצב: בראש ובראשונה אלו הלקוחות המקסימים והמאפשרים שלי. אני מאמינה שמערכת יחסים בין מעצבת ללקוחות שלה צריכה להתבסס על אמון וביטחון. הלקוחות הנפלאים האלו סמכו עליי ובטחו בהחלטות שלי ובמקצוענות שלי וזה הרווח הכי גדול שלי בפרויקט הזה. בשורה התחתונה אני מעצבת בתים לאנשים והכיף שלי הוא שהם מאושרים בכל יום להגיע הביתה וזה לגמרי קרה בבית הזה. יכולתי לעצב את הדירה הזו במיליון אופציות אחרות אבל היא מתאימה בדיוק ללקוחות האלה וזה כיף גדול.

פריט אהוב: שניים עיקריים, הראשון הוא הטפט הירוק, שאני חושבת שהוא נקודת מבט מאוד מרגשת, מעניינת וייחודית בעיצוב הבית. הפריט השני הוא שידת הווינטג' עם המגירות הצרות. השידה של סבא וסבתא של בעל הדירה, הייתה במצב מדהים ובנוסף היא עברה תהליך רסטורציה והיא ללא ספק פריט ריהוט מדהים ומלא נוסטלגיה. השילוב בין הטפט לבין שידת המגירות יצר דו-שיח שעובד יחד מעולה ויוצר נקודת מוקד מאוד מרכזית בבית.

נעם רוזנבלט,תכנית לפני (שרטוט: יחסי ציבור)
התכנית לפני | שרטוט: יחסי ציבור
נעם רוזנבלט, תכנית אחרי (שרטוט: יחסי ציבור)
התכנית אחרי | שרטוט: יחסי ציבור
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

רשימת מכולת:

כורסה ירוקה בסלון: סימפלי ווד, 2,350 שקלים
טפט ירוק בסלון: anewalldecor  (הזמנה און ליין), 1,400 שקלים
כיסאות פינת אוכל: סימפלי ווד, 425 שקלים ליחידה
כיסאות בר: פיק אפ, 700 שקלים ליחידה
מנורה מזכוכית (מעל שידת המגירות): תומאס תאורה, 266 שקלים

תכנון ועיצוב פנים: נעם רוזנבלט אלדן

במדור הקודם: מול החורשה - דירה הפוכה ביד אליהו
לכל הכתבות במדור בשיפוץ