הדיירים: זוג כבני 60, שגרים בבית בעיקר שניהם. היא מורה למחשבים והוא רופא שיניים.

הדירה: הבית במושב גן חיים, בן 20 שנה, 160 מ"ר + 50 מ"ר מרתף, שלוש קומות: מרתף, קומת קרקע וקומה עליונה. מצב הבניין לפני השיפוץ היה טוב מאוד. סיבת השיפוץ היתה חידוש המראה והתאמת הבית לתקופת החיים הנוכחית. היו מעט רטיבויות שדרשו טיפול אבל לא משהו אקוטי. בני הזוג הם שבנו את הבית באופן עצמאי ומכירים אותו על כל יסודותיו, כך שמהבחינה הזו היה קל לדעת על העבר של הבית ועל אופן הבנייה שלו.

דנה שבדרון, שידה וכורסה
דנה שבדרון, שידה וכורסה | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, שידת כניסה גובה
דנה שבדרון, שידת כניסה גובה | צילום: גלעד רדט

החזון: הדיירים אהבו את הבית מאז ומתמיד, את המבנה שלו, את האווירה בו ואת הסביבה שלו. במשך כמה שנים הם רצו לשפץ, אבל לקח זמן עד שהבשיל הרגע לשינוי וליישום. לפני שיצרו איתי קשר, היה זמן רב של תכנון וחיפוש אחר מעצבת שתתחבר אליהם ולצרכים שלהם. לשמחתי הרבה זה הוכיח עצמו והיה תענוג לעבוד יחד.

הדיירים רצו להפוך את הבית למודרני יותר. הקונספט העיצובי היה צבעים בהירים, רגועים, עדינים, סגנון מעט כפרי, או אפשר לומר כפריות מודרנית. הקו היה צבעי אפור, לבן, שמנת ומעט גרפיט ופליז בשילוב מעט עץ שיחמם את האווירה. המטבח אפור בהיר וכך גם השיש ושאר הריהוט. הבסיס הוא רצפת עץ מעושנת בהירה שנותנת חמימות לכל האפור וניגוד של גרפיט מהחלונות, המעקה והקמין. רצינו את הבהיר והעדין אבל שיהיה גם עוד כיוון מנוגד שיאזן.

מאחר שהילדים כבר גדלו ובעיקר שני בני הזוג בבית, הגדלנו את חדר השינה שלהם על חשבון חדר הטלוויזיה. שירותי האורחים, שהיו בירידה למרתף, היו קטנים והמיקום לא היה נוח, אז יצרנו בקומת הקרקע שירותי אורחים עם נגישות טובה יותר וגודל מספק יותר. כחלק מחדר ההורים יצרנו גם חדר רחצה גדול ומפנק, ולחדר השינה מובילה דלת דו כנפית – מפתח רחב הנותן הרגשה של גדול.

האילוץ היחיד היה גרם המדרגות באמצע הבית, שתופס חלק נכבד ממרכז הבית וצורתו עגולה ורחבה מאוד. הכל למעשה התנהל סביבו. כשנכנסתי לבית פעם ראשונה, גרם המדרגות הזה מאוד הפריע לי. בסוף השיפוץ הגענו למצב שגרם המדרגות דווקא הוסיף למראה הבית ואף העצים את היופי שלו.
את החלונות הישנים החלפנו בחלונות בלגיים חדשים בצבע גרפיט, מה שנתן ניגוד לכל הבהירות והניקיון בעיצוב.

דנה שבדרון, מדרגות
האילוץ היחיד היה גרם המדרגות באמצע הבית, שתופס חלק נכבד | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, מדרגות גובה
והכל התנהל מסביבו | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, ספה גובה
צילום: גלעד רדט

משך השיפוץ: התכנון נמשך כשלושה-ארבעה חודשים. השיפוץ כשלושה חודשים. סך הכל מפגישתנו הראשונה ועד ליום בו צילמנו את הבית פחות או יותר מושלם, חלפו כעשרה חודשים.

עלות השיפוץ: כחצי מיליון שקלים שכללו: עבודות שיפוץ הריסה, בנייה, חשמל ואינסטלציה. חלונות מטבח, סלון וחדר רחצה. נגרות במטבח, ארונות חדר הורים וחדר רחצה. צביעת הבית מבחוץ, שיפוץ דלת הכניסה, דלתות פנים וריהוט חלקי. פרקטים, חיפויים וסניטריה. כמו כן את עבודת המעצבת.

דנה שבדרון, סלון גובה
ספרייה לא סמטרית בסלון | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, ספה וכוננית
צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, סלון
שתי כורסאות מפנקות ושטיח קילי בצבע טורקיז | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, שולחן סלון
שולחן לסלון, 4,000 שקלים, ניו וינטג', זיזיין סנטר | צילום: גלעד רדט

עוד באתר לעיצוב הבית:

להכניס את הגינה לבית

נכנסים למבואת כניסה מאוד גדולה ומוארת שמיד מכניסה את מי שנכנס אל מעמקי הבית. במבואת הכניסה חלונות גדולים ומעט מרחב.

מטבח: ראשית שינינו את הפתחים. סגרנו חלק מהחלון הפינתי ופתחנו שני פתחים צרים וארוכים שסייעו לחלק את המטבח לשלושה חלקים ושני מעברים. שני החלונות הכניסו המון אור, משהו שהיה מאוד חשוב לדיירת. החלונות החדשים התחילו 60 סנטימטר מהרצפה ואפשרו לגינה להיכנס קצת אל תוך הבית. כל הצמחייה על האדמה נחשפה אל תוך הבית. אני כמעצבת רציתי אפילו ליצור מהפתחים הללו דלתות, אבל שם הלקוחה כבר עצרה אותי מאחר שהיתה מתחת מרפסת אנגלית, ויציאה מהטבח היתה עלולה לסגור את האור למרתף.

המטבח תוכנן בשלושה קווים: אזור כיור, אזור כיריים וישיבה ואחרון חביב אזור מכשירים כמו מקרר, מיקרו, תנורים וכו'. במטבח יש מקרר אינטגרלי ברוחב 120, שני תנורים כי היה לבעלת הבית חשוב לארוחות המשפחתיות. השיש והכיור אינטגרליים ואין חיבורים בין כיור לשיש – הכל מאותו חומר. את הכיריים הפרדנו מהכיור לחזית אחרת ובכך יצרנו משטח עבודה גדול.

כמובן, כמו בכל בית שתמיד חסר מקום לאחסון, יש שני מזווים מאוד גדולים. במטבח יכולים לשבת שלוה אנשים לארוחות יומיומיות. על ידי פתיחת שני חלונות נוספים במטבח שמגיעים קרוב מאוד לרצפה – הכנסנו המון אור טבעי ולא מעט ירוק מהגינה.

את שולחן האוכל הישן החלפנו בשולחן אוכל שיכול להיפתח לפי מספר הסועדים הנדרש בסופי השבוע, כשבני הזוג נוהגים לארח את כל המשפחה.

דנה שבדרון, מבט למטבח
את החלונות הישנים החלפנו בחלונות בלגיים חדשים בצבע גרפיט | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, מטבח
כסאות בר מעץ עם מושב מרופד עור, 750 שקלים, טורקיז האוס במושב בני דרור | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, אי במטבח גובה
המטבח תוכנן בשלושה קווים: אזור כיור, אזור כיריים וישיבה ואחרון חביב אזור מכשירים | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון,ארונות גובה
צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, שידה במטבח
צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, תבלינים במטבח
צילום: גלעד רדט

מקום ראוי לפריטי הנוי

סלון: לפני השיפוץ לא היתה טלוויזיה בסלון מאחר שהייתה פינת טלוויזיה. בשיפוץ ביטלנו את פינת הטלוויזיה ויצרנו נישה לטלוויזיה, עם רמקולים שקועים וכל מכשירי האודיו חבויים כדי לשמור על הקו הנקי. מעל הספה יצרנו ספרייה קטנה לא סימטרית עם פריטי נוי אותנטיים, חפצים ייחודיים שהיו לדיירת שנים קודם ולאחר השיפוץ היה מקום ראוי יותר בשבילם. בסלון ספה רחבת ידיים ושתי כורסאות מפנקות, שולחן עץ בגוון חם עם מגירות. שטיח קילי אותנטי בצבעי תכלת וירוק.

חדר הורים: הגדלנו והרחבנו כולל חדר רחצה הורים ויצירת מקום לארונות רחבי ידיים. יצרנו שירותי אורחים מרווחים ונוחים שלא היו בקומה טרם השיפוץ.

דנה שבדרון, פינת אוכל
שולחן אוכל שיכול להיפתח לפי מספר הסועדים הנדרש בסופי השבוע | צילום: גלעד רדט

נסו לא להתעצבן

דבר המעצב: כשהמעצב והלקוח מדברים באותה שפה והסגנונות מאוד קרובים, תוך עבודה מסודרת ודו שיח אמיתי, ניתן להגיע לתוצאות מאוד טובות. כבר בשלב התכנון הורגש שנעשית עבודה יסודית ויש הקשבה בין שני הצדדים. גם בתהליך השיפוץ נשמרה אווירה נעימה מאוד, בתקופה שבה בדרך כלל הלקוחות כבר חסרי סבלנות בשל תהליך השיפוץ. בעלת הבית שמרה על קור רוח, מה שהשפיע על התוצאה היפה ועל המוטיבציה של כל שאר בעלי המקצוע.

דנה שבדרון, חדר שינה
חדר שינה מרגיע בצבעים ניטרליים | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, חדר רחצה הורים
חדר הרחצה הורחב | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, חדר שינה הורים
מצעים מכותנה מצרים עם רקמה בצבעי לבן אפור, בין -500- 1000שקלים. אורית טראוב | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, מיטה
טקסטילים מחממים | צילום: גלעד רדט

לא היו פשרות רבות מעבר לפשרות שיש בכל שיפוץ. בעלי הבית ואני היינו לרוב תמימי דעים. האילוצים והפשרות היו יותר סביב המבנה היסודי של הבית כמו מבנה הגג/תקרה, קירות תומכים וכו'. 

טיפ: אני ממליצה תמיד לא להתעצבן יותר מדי בתחילת התהליך, לנסות להפוך את תהליך השיפוץ לחוויה מהנה. לפעמים כשיודעים לקראת מה הולכים יותר קל לעבור את זה.

דנה שבדרון, חדר רחצה
חדר השירות המרכזי | צילום: גלעד רדט
דנה שבדרון, כניסה גובה
דלתות הכניסה שופצו | צילום: גלעד רדט

דנה שבדרון – מעצבת פנים

במדור הקודם: פנינת קסם יפואית. היכנסו
לכל הכתבות במדור בשיפוץ  

לכל כתבות המגזין