הבית: בית פרטי בקריית אונו שנבנה לפני 13 שנים. שטח הבית, שלו ארבעה מפלסים, כ-300 מ"ר על פני מגרש ששטחו 600 מ"ר. הבית היה במצב מצוין אולם לא התאים עוד לאופי המשפחה.

הדיירים: זוג הורים בשנות ה-40 לחיים, שתי תאומות בנות 21 ובן 6.

משך השיפוץ: השיפוץ נמשך כשנה: ארבעה חודשי תכנון מפורט של הפרויקט וביצוע מכרז לאיתור קבלני ביצוע, ובשאר הזמן השיפוץ עצמו.

עלות השיפוץ: כמיליון וחצי שקלים.

החזון: הדיירים ביקשו בית עם חלל ציבורי פתוח וגדול שבו מגוון פינות אירוח, מטבח גדול וקשר מרבי עם החוץ. כמו כן, ביקשו שמירה על איזון בין פרטיות מרבית לכל אחד מבני הבית לבין היכולת להתכנס יחד כמשפחה בחללים הציבוריים.

עמירם ביטון, דלת כניסה (22) (צילום: שרון צרפתי)
בית בן 13, שעבר מתיחת פנים כללית | צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, סלון (21) (צילום: שרון צרפתי)
ארבעה מפלסים, כ-300 מ"ר | צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, סלון, ג (22) (צילום: שרון צרפתי)
קיר הטלוויזיה: אגוז אמריקאי בגימור מסגרת שחורה | צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, סלון (24) (צילום: שרון צרפתי)
כורסאות עמוקות עם כריות מפנקות | צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, סלון, ג (23) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, עבודה, ג (14) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

המחסן שבמרתף הפך לקומת מגורים

הרעיון היה לבצע מתיחת פנים כללית בכל חלקי הבית, ולנצל חללים שלא היו בשימוש והוגדרו מחדש. השינוי המרכזי היה הסבת המרתף, ששימש בפועל כמחסן, לקומת מגורים עצמאית עבור הבנות הגדולות. מהלך זה אפשר תכנון מחדש של קומת המגורים בצורה מרווחת יותר. הבית בנוי משלושה אגפים עיקריים שבהם חלל ציבורי הכולל יציאה למרפסת אחורית וחצר קדמית, קומת המגורים של ההורים והבן הקטן וקומת המגורים של הבנות הכוללת יציאה לחצר האחורית. חלוקה זו מאפשרת מצד אחד פרטיות מוחלטת ומצד שני אפשרויות מפגש שונות בין בני המשפחה.

החלל הציבורי: פינת האוכל רחבת הידיים נראית מיד עם פתיחת דלת הכניסה. השולחן גדול הממדים עשוי רגלי מתכת הנושאות פלטה בגמר פורניר אגוז אמריקאי. מסביבו ניצבים כיסאות נוחים בגוון אפור. ברקע הוצב מזנון גבוה וארוך בגמר בטון שחור עם נגיעות פליז המתכתב עם יחידה נוספת תואמת הניצבת במטבח. יחד מייצרים שני הרהיטים חיבור וזרימה בין החללים.

המטבח: עוצב בדגש על פונקציונליות וייצור מקסימום יחידות אחסון. במרכז המטבח ניצב אי עבודה גדול מחופה שיש דקטון שחור. משטחי האי משמשים הן לבישול והן כבר אכילה המאפשר מפגש בין בני הבית. חזיתות המטבח נצבעו בצבע רכב בגוון שמפניה. מהמטבח ישנה יציאה לחצר קדמית הכוללת מטבח חוץ מאובזר ופינת ישיבה.

הסלון: נמצא מימין לכניסה ועוצב כך שיהיה מזמין ומפנק ויאפשר ישיבה נוחה. על מנת לשמור הן על נינוחות והן על מראה יוקרתי, נבחרו כורסאות עמוקות עם כריות מפנקות בגוני אפור ואליהן הוצמדו כורסאות ורודות בסגנון דונה. כדי לקבל תחושת עוצמה חופה קיר המיקוד של הסלון, שבו משולבת הטלוויזיה, בעץ אגוז אמריקאי בגימור מסגרת שחורה. קיר זה מכיל יחידות אחסון נסתרות וכן מסתיר מאחוריו את מערכות המדיה והמיזוג. להשלמת מראה כולל של רכות, נעטף הסלון בווילון לבן בגובה התקרה.

עמירם ביטון, פינת אוכל (24) (צילום: שרון צרפתי)
פינת האוכל: רגלי מתכת נושאות פלטת פורניר אגוז אמריקאי | צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, פינת אוכל, ג (21) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, פינת אוכל, ג (6) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, רחצה (12) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, מטבח (4) (צילום: שרון צרפתי)
המטבח: דגש על פונקציונליות ומקסימום אחסון | צילום: שרון צרפתי

קומת המגורים העליונה כוללת את סוויטת ההורים, פינת עבודה משותפת, חדר שינה לילד, חדר משחקים ואורחים ומקלחת כללית המשמשת את הבן.

סוויטת ההורים: עוצבה תוך מחשבה על מתן תחושה של מעבר למקום וזמן אחר עם הכניסה לחדר. קיר גב המיטה הועצם בעזרת חיפוי פורניר אלון שבו מסתתרים שני חדרי ארונות, לו ולה. שטיח כהה, גימור רך של המיטה, גוונים חמים ווילונות מתנפנפים שדרכם נשקפת צמחייה מקנים לחדר אווירת נועם ורוגע.

חדר השינה של הבן: עוצב בסגנון נקי כדי שיוכל להשתנות עם גדילת הילד וכדי שיאפשר לו לצקת אליו את התוכן הרצוי לו שכמו אצל כל הילדים משתנה באופן תדיר.

עמירם ביטון, מטבח, ג (5) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, שינה (9) (צילום: יחסי ציבור)
סוויטת ההורים. תחושה של מקום וזמן אחרים | צילום: יחסי ציבור
עמירם ביטון, שינה, ג (11) (צילום: יחסי ציבור)
קיר גב המיטה הועצם בעזרת חיפוי פורניר אלון | צילום: יחסי ציבור
עמירם ביטון, שינה, ג (10) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
עמירם ביטון, רחצה (13) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, ילדים (10) (צילום: שרון צרפתי)
חדר הבן הצעיר. סגנון נקי שיוכל להשתנות | צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, ילדים (13) (צילום: שרון צרפתי)
צילום: שרון צרפתי

קומת המגורים התחתונה: ממוקמת במרתף ומשרתת את שתי הבנות הגדולות. קומה זו יכולה לתפקד באופן עצמאי ומנותק מהבית ומכילה סלון, מטבחון, פינת אוכל קטנה, שני חדרי שינה, חדר ארונות משותף, מקלחת ושירותים. בתכנון הקומה הושם דגש על הדומה והשונה בין האחיות ועל בחירות צבעוניות מותאמות אישית בחדרים שהתמזגו בחללים המשותפים.

בחדרי השינה הושם דגש על קיר גב המיטה המעניין שרופד בבד תלת ממדי ונמתח עד לתקרה כדי ליצור תחושת גובה. בנוסף, בכל חדר תוכננה עמדת איפור מאובזרת בשילוב פורניר אלון וצבע טורקיז או ורוד בהתאם להעדפת הבנות.

דבר המעצב: תהליך העבודה עם בני המשפחה היה מאתגר ומהנה. כבר בתחילת התהליך קיבלתי יד חופשית שתאפשר לי להוביל את הפרויקט למקום שיפתיע וירגש אותם. במערכת היחסים הקרובה ובדיאלוג הפורה שפיתחנו הצלחנו לזקק את הרצונות שלהם בצורה מקסימלית ומוצלחת.

עמירם ביטון, מטבח (15) (צילום: שרון צרפתי)
המטבחון המשותף לבנות בקומת המרתף | צילום: שרון צרפתי
עמירם ביטון, שינה (19) (צילום: יחסי ציבור)
חדרה של אחת התאומות | צילום: יחסי ציבור
עמירם ביטון, שינה (20) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
עמירם ביטון, שינה (18) (צילום: יחסי ציבור)
חדר שינה נוסף בקומת המרתף | צילום: יחסי ציבור
עמירם ביטון, רחצה (13) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
תכנית קומת קרקע (שרטוט: יחסי ציבור)
תכנית קומת קרקע | שרטוט: יחסי ציבור
תכנית קומה א (שרטוט: יחסי ציבור)
תכנית קומה א | שרטוט: יחסי ציבור
תכנית קומת מרתף (שרטוט: יחסי ציבור)
תכנית קומת מרתף | שרטוט: יחסי ציבור
_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: עמירם ביטון סטודיו לאדריכלות ועיצוב

במדור הקודם: מדירת שיכון מוזנחת לווילה בניחוח טורקי
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק