הדיירים: זוג צעיר +1 בדרך, שניהם באזור גיל 35. היא עוזרת אישית למנכ"ל הוא קבלן אינסטלציה מצליח.

הדירה: דירת קבלן שנרכשה על הנייר, גודלה כ-80 מ"ר, והיא ממוקמת בשכונת נחלת יהודה באזור החדש ראשון לציון. במקור תוכננה הדירה בידי הקבלן כדירה עם שלושה חדרי שינה, בתכנון החדש היא הפכה לדירת שני חדרי שינה.

עוד באתר לעיצוב הבית:

מבשלים יחד

החזון: החלום של הדיירים היה לגור בבית פרטי גדול, מרווח ומואר. כתחנת ביניים נרכשה הדירה שתהווה להם בית לשנים הבאות עד להגשמת החלום. בראש ובראשונה הקו המנחה בתכנון הדירה היה לתת תחושה של חללים מרווחים, בעיקר באזור הציבורי (סלון, מטבח, פינת אוכל). הדרישות של בעלי הדירה מבחינה פונקציונלית היו: חלל ציבורי גדול הכולל סלון מרווח בו יוכלו לארח חברים ובני משפחה; פינת אוכל אינטימית; מטבח גדול שיתאים לשני אנשים המבשלים יחד ובו דלפק בצמוד לפינת האוכל שישמש גיבוי לאירוח לא פורמלי, ונוסף לכך יאפשר לארח חברה למי שמבשל במטבח; יחידת הורים שתכלול חדר רחצה וחדר ארונות מפנק; חדר רחצה מרווח, מעוצב ומואר הכולל אמבטיה גדולה.

הדיירת חובבת עיצוב מושבעת, וכך נתבקשתי לשים דגש על הפן העיצובי מראשית התכנון של הדירה, תכנון הנגרויות, בחירת הכלים הסניטריים, האריחים ולסיכום הלבשת הבית עד לכדי רכישה של כלי מטבח, מגבות מטבח, כלי רחצה וכדומה.

האווירה שרצו ליצור היא נעימה, חמימה, עדכנית ומתוחכמת. הבעל התחבר לסגנון אירופי, אלגנטי, והאישה לעומתו אוהבת נגיעות של סגנון תעשייתי, גולמי ומחוספס,  ולכן בחרתי לשלב עצים שונים (אלון ואגוז) בגימורים שונים, ברזל, טיח מינרלי מהודק ורצפה דמוית בטון. סכמת הצבעים שנבחרה היא ניטרלית ומונוכרומטית בשילוב של נגיעות צבע.

שני מור
החלום של הדיירים היה לגור בבית פרטי גדול, מרווח ומואר | צילום: גלעד רדט
שני מור
לשים דגש על הפן העיצובי מראשית התכנון של הדירה | צילום: גלעד רדט
שני מור
סכמת הצבעים שנבחרה היא ניטרלית ומונוכרומטית בשילוב של נגיעות צבע | צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט

בשבחי הדק הסינתטי

מכיוון שהחלל הציבורי תוכנן כחלל אחד גדול ללא כל הפרדה ודיירי הבית ואורחיהם מבלים בכל אחד מהאזורים, היה צורך להתייחס לאלו לא רק בהיבט הפונקציונלי אלא לתת הרבה מקום לאסתטיקה, וכך נבחרו בקפידה גופי תאורה, המכשירים החשמליים במטבח, הכלים הסניטריים וכלי המטבח. האילוצים כאמור היו טמונים בעצם העובדה שזוהי דירת קבלן, ועל כן קורות העוברות ברצפה, קולטנים, עמודי בטון וקירות הדף הגבילו את התכנון. כמו כן במרפסת היתה בעיית גובה, מה שמנע מאיתנו להתקין דק מעץ טבעי. בסופו של דבר השתמשנו בדק סינתטי, והתוצאה היתה מוצלחת ומרשימה במיוחד.

משך השיפוץ: התהליך ארך כשנה וחצי.

עלות השיפוץ: מעבר לרכישת הדירה, בעלי הדירה השקיעו כ-300 אלף שקל, שכללו את שכר המעצבת, שדרוגים בבנייה, שדרוגים בבחירות האריחים והכלים הסניטריים, דק סינתטי במרפסת, פרקט למינציה איכותי בחדרי השינה, מערכת מיזוג אינוורטר מיני מרכזית, נגרות לכל הדירה שתוכננה והותאמה אישית בידי המעצבת, רכישת גופי תאורה, מראות, זכוכיות, עבודות לאחר קבלת מפתח והלבשה מלאה של הדירה. כל הריהוט בדירה נקנה, עוצב והותאם אישית לדיירים, צרכיהם וטעמם האישי.

שני מור
מטבח מרווח בגב הכניסה לדירה, המקבל חלון הפונה מזרחה וזוכה לאור בוקר קסום | צילום: גלעד רדט
שני מור
אווירה נעימה, חמימה, עדכנית, צעירה, נקייה אך מתוחכמת | צילום: גלעד רדט
שני מור
דלפק אכילה הנראה כמרחף ויושב כגוש עץ בקצה משטח העבודה | צילום: גלעד רדט
שני מור
נישה נצבעה בצבע גיר ומגנט, ובין השאר מסתירה את פח האשפה | צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט

ספה לאנשים גבוהים

הבית תוכנן באופן כזה שברגע שנכנסים לדירה נחשפים לחלל גדול של הסלון ופינת האוכל. ארון שחרות ובתוכו ארון החשמל ותקשורת מוצנע מאחורי דלת הכניסה.

הסלון: היתה הגדרה מחודשת של הסלון. הסלון נתחם על ידי קיר ומוקם באופן שמותיר את חלון הוויטרינה כמה שיותר חשוף כדי לאפשר קשר ישיר עם מי שיושב במרפסת. הדיירים חלמו על ספה גדולה ונוחה שבה יוכלו להתרווח ולהתפנק, בעיקר כי בעל הדירה גבוה במיוחד. נרכשו שני שולחנות ניידים וקלים שיקנו תחושה אוורירית ומרווחת. האמנות בסלון היא של Yellow corner. 

המטבח: בתכנון המקורי היה מטבח קטן, רחוק מהכניסה, ומזווה שרחוק מהמטבח. לא היתה הפרדה בין החלל הציבורי לפרטי. החלל הציבורי היה קטן ולא הותאם לצרכים ולחלומות של הדיירים, ועל כן בתכנון החדש בוטל חדר שינה אחד והמזווה הקטן. במקומם תוכנן מטבח מרווח בגב הכניסה לדירה, המקבל חלון הפונה מזרחה וזוכה לאור בוקר קסום. בהמשך הציר הגבוה של המטבח נשארה נישה שנצבעה בצבע גיר ומגנט ובין השאר מסתירה את פח האשפה. יחידות המדפים הפתוחות נועדו לתת צבע ולהפר את הקו הנקי השולט בבית וגם לאחסון והצגה של אוסף הכלים היפים של בעלת הדירה. בהמשך לאותו קו תוכנן דלפק אכילה הנראה כמרחף ויושב כגוש עץ בקצה משטח העבודה. לבעלת הדירה היה חלום לאי במטבח, בהנחיה של המעצבת ויתרו הדיירים על האי לטובת שטחי עבודה ואחסון וניצול מקסימלי של החלל. המטבח החדש תוכנן בשאיפה לדמות אי במטבח אך הוא עדיין מאפשר להרוויח שטחי עבודה ואחסון. בפינת האוכל תוכננה שידת אחסון ומספר מדפים המשמשים כספרייה ומעגנים את שולחן האוכל.

שני מור
שולחנות ניידים וקלים המקנים תחושה אוורירית ומרווחת | צילום: גלעד רדט
שני מור
על מנת לנכס את המרפסת לחלל האירוח בדירה נקנתה מערכת ישיבה בגוונים שדומים לספה בסלון | צילום: גלעד רדט
שני מור
למרפסת השמש נבחר דק סינטטי שהוא קל ונוח לתחזוקה ואף נראה נהדר | צילום: גלעד רדט

המרפסת: למרפסת השמש נבחר דק סינטטי שהוא קל ונוח לתחזוקה ואף נראה נהדר. על מנת לנכס את המרפסת לחלל האירוח בדירה נקנתה מערכת ישיבה בגוונים שדומים לספה בסלון (סט ישיבה למרפסת כולל מנגל מעוצב של טולמנס ריהוט גן 10,000 שקל). הצמחייה במרפסת פוזרה בכלים שונים ומגוונים שוב על מנת לשבור את הקו הנקי והמהוקצע ולהוסיף נקודות צבע בחלל.

חדר רחצה: דרך מסדרון מוצנע מגיעים אל החלל הפרטי. בדלת הראשונה מתגלה חדר רחצה מרווח ומואר ובו אמבטיה גדולה עם נישה לבקבוקי רחצה וארון כיור רחב ידיים. מכונות הכביסה והמייבש מוסתרים בארון, שתוכנן במיוחד כדי לשמור על המראה הנקי. גם כאן מופיע מוטיב הקונטרסט שבין הקו הנקי לאלמנטים מחוספסים, גולמיים, כדוגמת אריחי הז'יליז' שיוצרו בעבודת יד (ויה ארקדיה, 800 שקל למ"ר), מדף העץ הלא מעובד שמעל הכיור וגימור טיח מינרלי מהודק לקירות.

שני מור
חדר הרחצה. מוטיב הקונטרסט שבין הקו הנקי לאלמנטים מחוספסים, גולמיים, כאריחי הז'יליז' שיוצרו ביד | צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט

יחידת ההורים: בהמשך יחידת ההורים הכוללת חדר ארונות מפנק, חלל שינה שעוצב בגוונים בהירים ונעימים וחדר רחצה אינטימי ומזמין. תכנון מדויק של נגרות אפשר ניצול של מדף בחדר הארונות לטובת אחסון מכשירי המדיה המשמשים את הדיירים מחדר השינה. ויתרנו על שידה מתחת לטלוויזיה והרווחנו מעברים גדולים ומראה נקי וקליל. במקום המטבח, בתכנון הישן ובהמשך לחדר השינה של ההורים תוכנן חדר ארונות מפנק הכולל ארונות לשם תלייה, קיפולים ומקום מיוחד להנחה ואוורור הנעליים.

שני מור
חלל השינה עוצב בגוונים בהירים ונעימים | צילום: גלעד רדט
שני מור
מעברים גדולים ומראה נקי וקליל | צילום: גלעד רדט
שני מור
יחידת ההורים הכוללת חדר ארונות מפנק | צילום: גלעד רדט
שני מור
מעברים גדולים ומראה נקי וקליל | צילום: גלעד רדט

תהליך ארוך ורגיש

דבר המעצב: היה תהליך דינמי ומרתק, מאחר שהקו העיצובי לא היה ברור ומובהק מההתחלה. היתה חוויה נהדרת לעבוד עם דיירים שהיו שותפים מסורים ונתנו לי יד חופשית לתרגם את הצרכים והחלומות שלהם לכדי בית מקסים.

טיפ: אם בחרתם מעצב, חשוב שתסמכו על הניסיון שלו ועל היכולת שלו לראות את התמונה בכללותה. הוא יוכל להוביל אתכם למקום שחפצתם בו ויותר. זה תהליך ארוך ורגיש ומערכת יחסים של אמון, כבוד והערכה היא הדרך להגיע לתוצאות הטובות ביותר.

פריט אהוב: שידת ברזל בסלון המתפקדת כשידת מדיה, שעוצבה בידי מיקי מסטודיו Fe; איזון נכון בין שילוב של כמה חומרים מייצר בית מעניין ומלא רבדים.

שני מור
חדר רחצה אינטימי ומזמין ביחידת ההורים | צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט
שני מור
התוכניות | צילום: גלעד רדט
שני מור
צילום: גלעד רדט

 שני מור מעצבת פנים

במדור הקודם: דירה שכורה ומטריפה
לכל מדורי בשיפוץ

לכל כתבות המגזין