הדיירים: זוג הורים עם שני ילדים. ההורים רואי חשבון והילדים בני 4 ו-8.

הבית: הבית בבנימינה, בשכונה בעלת צביון כפרי עם בתים פרטיים. גודל הבית 245 מ"ר עם 6 חדרים, שתי קומות. הבית בן 12 שנים. השינויים שבוצעו במהלך השיפוץ היו שינויים בחלוקת החללים, שינויי פתחים והתאמת הסגנון העיצובי לטעמם של הדיירים.

החזון: יצירת בית מוקפד עם מוטיבים כפריים, אבל לא שגרתי. תכנון שיביא לפתיחת החלל הציבורי וייתן ביטוי גם לגינה ולחוץ.  

משך השיפוץ: תהליך התכנון והביצוע נמשך 6 חודשים.

עינב גלילי, ג, חוץ (1)
שכונה בעלת צביון כפרי עם בתים פרטיים | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, כניסה (4)
בית מוקפד עם מוטיבים כפריים | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, סלון (6)
תכנון שפותח את החלל | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, סלון (3)
קו נקי על ידי שימוש בחומרים טבעיים ובצבעים ניטרליים | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, סלון  (9)
רקע אחיד ורגוע | צילום: אביב קורט

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

במה אלגנטית לפרטי הנגרות

החלל הציבורי בבית המקורי היה חשוך מאוד והמטבח ומבואת הכניסה היו תחומים בנפרד. על מנת ליצור חלל ציבורי אחד פתוח ומואר הוסרו קירות ההפרדה ובוצעו שינויי פתחים. השיפוץ כלל את החלפתם של כל הריצופים והחיפויים בבית. כמו כן בוצע שינוי חלוקת חללים בקומה השנייה המשמשת כקומת ילדים – הגדלת שטח הקומה, שינוי חלוקת חדרי הילדים והוספת חלל משחקים.

הבסיס לעיצוב החלל הציבורי היה יצירת קו נקי על ידי שימוש בחומרים טבעיים ובצבעים ניטרליים של אלמנטים מרכזיים בחלל (רצפת עץ שחורה, בטון מוחלק, חלונות עץ לבנים, ריהוט עץ מלא, לבנים מפירוק). בסיס זה יוצר רקע אחיד ורגוע ומהווה במה אלגנטית ומוקפדת לפרטי הנגרות והריהוט המשלים אשר מביאים עמם את הצבעוניות והרעננות לחלל.

עינב גלילי, מטבח (11)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, מטבח (2)
המטבח תוכנן על ידי האדריכלית | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, מטבח (14)
משדר קו נקי ורגוע | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, מטבח  (12)
רצפת הבטון המוחלק מהווה במה לאי ולשטיח | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, כיור (15)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, פינת אוכל (7)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, פרחים (17)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, שולחן אוכל, ג (8)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, שולחן אוכל (10)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, אי (13)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, בריקים (16)
צילום: אביב קורט

כחלק מקונספט זה נבחרה רצפת הפרקט השחורה והדרמטית ומנגד לה נבחרה רצפת המטבח מבטון מוחלק המביא אתו מראה יותר קליל ומודרני ומהווה ניגודיות לפרקט השחור. דלתות וחלונות העץ הלבנים תורמים גם הם למראה הנקי והיוקרתי. כל פרטי הנגרות הקבועה תוכננו על ידי האדריכלית בהתאמה אישית. פרטי הריהוט והתאורה הוחלפו בחדשים והושם דגש על פרטי עיצוב נלווים להשלמת המראה המוקפד.

האילוצים שאיתם היה צריך להתמודד היו אילוצים קונסטרוקטיביים כדוגמת עמוד שהיה ממוקם במרכז החלל הציבורי וטופל על ידי עיבוי של כל פאותיו באמצעות קירות מחופים בבריקים, דבר שהפך אותו לאלמנט מרכזי ורב שימושי בחלל – מצד אחד ארון המוסיף חן ושטח אחסון למטבח ומצדדיו הנוספים מהווה גב לקמין ולאי. כך הפך החיסרון ליתרון.

עינב גלילי, שינה (22)
רצפת חדר השינה הוחלפה לפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, שינה (24)
קיר גב המיטה חופה בבריקים שנצבעו לבן | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, שינה (23)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, ארון (27)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, שידה (5)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, שידה (21)
צילום: אביב קורט

ראש פתוח ותעוזה גדולה

הכניסה: נכנסים לבית דרך מבואה קטנה הפתוחה לכלל החלל הציבורי ובה ממוקם ארון המעילים ונישה עם שידה מעץ מלא ובה מגירות אחסון לחפצים.

הסלון: מראה הסלון מואר ומזמין. הספה יוצרה במיוחד בהתאמה אישית. פרטי הטקסטיל משווים לחלל תחושת צבעוניות קלילה וחמימה.

פינת אוכל: השולחן מעץ גושני. הכיסאות במראה מתועש – שילוב עץ וברזל.

עינב גלילי, ג, דלת (18)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, רחצה (28)
חדר הרחצה | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, רחצה (20)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, רחצה(19)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי , ג, רחצה(25)
צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, רחצה (26)
צילום: אביב קורט

המטבח: המטבח תוכנן על ידי האדריכלית ומשדר קו נקי ואלגנטי. רצפת הבטון המוחלק מהווה במה ראויה לכתמי הצבע שמביאים עמם האי הכחול ושטיח הקילים. הדלתות בקיר המקרר משמשות למעבר נסתר לחדר מזווה.

חדר השינה: הרצפה הוחלפה לפרקט עץ אלון בדוגמת פישבון. קיר גב המיטה חופה בבריקים שנצבעו לבן.      

דבר המעצבת: פרויקט שיפוץ זה החל את דרכו בסימן של שיפוץ סטנדרטי, וככל שהעמיקה עבודתנו המשותפת גיליתי שניצב בפניי זוג עם ראש פתוח ותעוזה גדולה. הרגשתי שעם הזמן הם לומדים לסמוך עלי יותר ויותר ושיש לי יכולת ליישם קו עיצובי פחות סטנדרטי ושגרתי. היו בינינו הבנה, זרימה ואנרגיות חיוביות ונעימות לכל אורך הדרך. כל פעם מחדש הופתעתי מהקלות שבה הם פתוחים לרעיונות חדשים ואחרים, מה שאפשר לי ליהנות מחופש יצירתי ולהביא לידי ביטוי את טעמי האישי. רמת המעורבות שלי הייתה טוטאלית ויכולתי לבחור ולהשפיע על כל פרט קטן כגדול בעיצוב הבית. תהליך עבודה שכזה יוצר אצלי סיפוק אדיר, והתוצאה הינה מיטבית וגורמת לי אושר גדול.

עינב גלילי, כניסה לפני, צילום ביתי
הכניסה לפני | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, פינת אוכל, לפני, צילום ביתי
פינת האוכל לפני | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, מטבח לפני, צילום ביתי
המטבח לפני | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, הסלון לפני, צילום ביתי
הסלון לפני | צילום: אביב קורט
עינב גלילי, ג, שירותי אורחים לפני, צילום ביתי
שירותי אורחים לפני | צילום: אביב קורט

טיפ: סמוך על בעלי המקצוע שאתה בוחר כלקוח.

פריט אהוב: כורסת עור והדום צהוב מטורקיז האוס. שוברים את המראה הכפרי הקלאסי.

רשימת מכולת:

שולחן אוכל עץ גושני, כורסת עור+הדום צהוב, שידת TV ברזל שחורה, תאורה ואקססוריז – טורקיז האוס בני דרור.
כיסאות פינת אוכל – פיק-אפ.
שטיחים – אלי ששון._OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תכנון: עינב גלילי אדריכלות ועיצוב   

במדור הקודם: שיפוץ נקי ומדויק בשיכון דן
לכל הכתבות במדור בשיפוץ