הדיירים: זוג צעיר עם שני ילדים קטנים בגילי גן.

הבית: בן למעלה מ-13 שנה באזור גוש דן, במצב די טוב אך נראה כי כבר היה זקוק לריענון, שדרוג והתאמתו לדיירים החדשים. מדובר בקוטג' פרטי, פינתי בן שלוש קומות, בגודל של 230 מ"ר על מגרש בן 250 מ"ר שכולל חמישה חדרי שינה ושלושה חדרי רחצה.

טלי רוזנשטיין, מסדרון ספרייה (צילום: אלעד שריג)
ספרייה תעשייתית עם מדפי סגסוגת בפינת המשפחה | צילום: אלעד שריג
טלי רוזנשטיין, מסדרון חלון (צילום: אלעד שריג)
ספסל נלסון עם שתי כריות ישיבה מתחת לחלון | צילום: אלעד שריג

החזון: מדובר בבית שכור שאוכלס מחדש על ידי משפחה צעירה שחזרה משליחות בת כמה שנים בחו"ל. למרות שהם שכרו את הבית רק לכמה שנים, הם רצו להרגיש בבית, "לחיות בבית שלהם". הם ציינו שחסר לבית אישיות וסגנון עדכני, טאץ' אלגנטי ושיש לשדרגו כך שלא יראה מבוגר או מנוכר. החלום שלהם היה ליצור בית עם אווירה מאוד משפחתית, מקום מרווח אך חמים ושנעים לחיות ולארח בו. הם הדגישו שחשוב להם שנייצר כמה פינות בחלל הציבורי, בסלון במבואה, פינות משפחתיות בהן ההורים והילדים יכולים ליהנות ביחד. 

משך כל השיפוץ והסטיילינג: שישה חודשים.

עלות השיפוץ: כ-250 אלף שקלים לתכנון, עיצוב, תשתיות, עבודות גבס וכו'.

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ החל בשבירת קירות מיותרים שנוספו על ידי הדיירים הקודמים וחסמו את החלל. פתחנו את החלל, יצרנו מבואת משפחה נעימה בקומת חדרי השינה של הילדים, חידשנו והשלמנו חיפויי ריצפה בפרקט. הותאם גוון חדש של צבע בהיר לקירות. רכשנו את רוב פרטי הריהוט בבית, כולל תכנון השלמת פתרונות האחסון בנגרות. בחרנו גופי תאורה חדשים, ועשינו כמה שיפורים בתכנית התאורה, על הבסיס הקיים. התאמנו וילונות לחלל המגורים ולחדרי השינה בשתי הקומות. הדגש בפרויקט היה על עיצוב אווירה, הלבשה והום סטיילינג.

מראה עכשווי בקו ישר ונקי

נכנסים לבית מסמטה צדדית ושקטה, זהו בית פרטי, פינתי, ולו דלת כניסה גדולה מעץ, צבועה בירוק טחב. נכנסים למבואה בכניסה, משמאל פינת אוכל ומטבח, מימין גרם מדרגות לקומות העליונות ולמרתף, ממול סלון ויציאה לחצר. גרם המדרגות למטה מוביל לאחר חצי קומה לשירותי אורחים ולחדר שירות. בקומה למטה יש מרתף שמשמש כחדר משחקים גדול וכחדר עבודה. הקומה השנייה משמשת כקומת משפחה. חדר לכל ילד, חדר שירות, חדר אורחים. בין החדרים יש מבואה.

המטבח ופינת האוכל: נרכשו פריטי ריהוט וגופי תאורה חדשים: כולל: שולחן עץ אלון גושני בעל מראה עכשווי בקו ישר ונקי - עשוי חומר טבעי אותנטי וחמים. לשולחן צוותנו כסאות של "אימס" אייקוניים בלבן, עם רגלי ניקל. כיסא פלסטיק פונקציונאלי לילדים, אך גם אלגנטי ועדכני. מעל השולחן נתלו שני גופי תאורה תעשייתיים שנרכשו בשוק הפשפשים, עשויים מפח וצבועים בגוון לבן, שתואם לכיסאות. למטבח נרכשו אביזרי נוי ואקססוריז חיוניים, ביניהם גם שעון מיושן ואביזרי פרזול ונוי שנתלו ופוזרו בחלל.

מטבח פתוח, טלי רוזנשטיין (צילום: אלעד שריג)
קירות נשברו, חלונות נפתחו | צילום: אלעד שריג
טלי רוזנשטיין, כניסה גובה (צילום: אלעד שריג)
דגש על הלבשה והום סטיילינג. הכניסה לבית | צילום: אלעד שריג

כל הפתחים בסגנון בלגי והרבה אור נכנס לחלל, אתו צמחייה עשירה שמאוד תורמת לאווירה הכפרית בבית. החלון בפינת האוכל משמש גם כדלת יציאה לחצר, וכמו בסלון הוא הולבש בווילון אוורירי, בבד רך ולבן. 

הסלון: נקודת המוקד בסלון היא החצר הגדולה והמוארת שבגב הבית הנשקפת מחדר המגורים. החזית האחורית של הסלון היא ויטרינה גדולה מדלתות עם פרופיל בלגי. כל החלונות הפונים לגינה הולבשו בווילונות לבנים תואמים שמוסיפים שכבת אלגנטית ורכה של טקסטורה. נבחר בד קל בהיר ושקוף במראה טבעי ומואר של פשתן, סינתטי ופונקציונלי (ולכן קל לתחזוקה).

כל פריטי הריהוט נרכשו מחדש: הזמנו ספה רחבה בסגנון נקי ועכשווי, בחרנו לה בד ריפוד בגוון שחור אפור עמוק, שיהיה גם יפה וגם פונקציונאלי לבית עם ילדים קטנים. מצאנו זוג כורסאות וינטג' בשוק הפשפשים, שרופדו מחדש בגלריית וינטג'. הלכנו על גוונים עמוקים שקטים של כחול עמוק ואפור פחם, למראה אלגנטי. את שולחן הקפה ממתכת מרוקעת הזמנו לפי מידות בחנות "מטרו" שבשוק הפשפשים.

טלי רוזנשטיין, סלון (צילום: אלעד שריג)
כל פריטי הריהוט נרכשו מחדש | צילום: אלעד שריג

המראה של השולחן מצד אחד תעשייתי ומצד שני בגלל שיש בו כתמים בוהקים של מתכת - גם מאד אמנותי. חיבור של שטיח אלגנטי אירופאי מסוג זיגלר מעגן ומאחד באופן מעניין ומיוחד את כל מערכת הישיבה הזאת. המראה מושלם עם יחידת מדיה (מה שקראו פעם "מזנון") מעץ במראה גס וגושני ושולחן דייגים שמזכיר יותר ארגז עץ תעשייתי.

על יחידת המדיה הונחו אביזרי נוי מתאימים ולבקשת הדיירים גם הוספנו ספרייה, ויחידת אחסון לצעצועים, במראה תעשייתי ובה מגירות גדולות לצעצועים שמצויים בסלון. אלו עוזרות לשמור על מראה מסודר ומאורגן בחדר האורחים. התמונות שנבחרו לחללים הציבוריים הן תמונות אמנות מקורית, בסגנון מופשט אורבאני, של הצלם לידור ויסוצקי. הן הודפסו ומוסגרו בשלב האחרון של תהליך העיצוב בשיתוף הצלם.

טלי רוזנשטיין, פינה מדפים (צילום: אלעד שריג)
ושתי כורסאות בצד השני | צילום: אלעד שריג

חדר שגדל עם התינוקת

חדר הילד: הגוונים המובילים: כחול וחאקי. בהתאם נבחרו חוטים בגוונים ומרקמים מתאימים ונסרגו השטיחים. שני קירות חופו בטפט, לא ילדותי ולא מתוק מדי - שיתאים לחדר גם כשהילד יגדל. הותאמו בד בגוון וטקסטורה מתאימה של וילון רומי בגוון חאקי, בדים לסדינים, לכיסוי המיטה ולכריות הנוי. רכשנו שידות לילה וצבענו בגוון רצוי משלים, כדי שישתלב בהרמוניה עם יתר הצבעים והחומרים שבחדר. תמונות של רכבים נוסטלגיים, מוסגרו ונתלו מעל מיטת הבן.

טלי רוזנשטיין, חדר ילד (צילום: אלעד שריג)
כחול וחאקי הם הגוונים המובילים בחדר של הילד | צילום: אלעד שריג
טלי רוזנשטיין, חדר ילד גובה (צילום: אלעד שריג)
טפט לא ילדותי מדי על הקיר | צילום: אלעד שריג

חדר התינוקת: המתיקות המתוחכמת הושגה בזכות שילוב של גוון שוקולדי כהה לצד גוונים של ורוד, שמנת וחאקי. שני קירות חופו בחלקם התחתון בטפט עם פס דקור. המראה צרפתי ושיקי, ילדותי אך עם זאת לא מתוק, כדי שיוכל להתבגר עם התינוקת. לכן גם בחרנו בווילון מוסת לבן, רך ורומנטי, שיכול להתאים גם לחדר של נערה. בשוק הפשפשים קנינו כיסא נדנדה נוסטלגי, מעץ כהה, בסגנון דני. בחרנו בד מתאים לאהיל, בהדפס רך ומשובץ וכך יצרנו מנורת עמידה שעומדת על רקע הטפט הפרחוני.

טלי רוזנשטיין, חדר תינוק (צילום: אלעד שריג)
מראה צרפתי ושיקי בחדר התינוקת | צילום: אלעד שריג
טלי רוזנשטיין, חדר תינוק כיסא נדנדה (צילום: אלעד שריג)
כיסא נדנדה נוסטלגי מעץ כהה | צילום: אלעד שריג

מבואת המשפחה: ממוקמת בקומת חדרי השינה של הילדים: פתחנו קיר וחצי שחסם את החלל. מתחת לחלון הוצב ספסל נלסון ושתי כריות ישיבה נתפרו במיוחד לכורסאות שמוקמו בצד השני של החלל, מתחת לחלון. עוד במבואה: ספרייה תעשייתית עם מדפי סגסוגת, ופרופיל ברזל שחור, פינת קריאה נעימה עם שתי כורסאות בסגנון שנות ה-70. שטיחי קילים צבעוניים, שהתאימו לגוונים הכתומים והאדומים, וגופי תאורה וינטג'יים שהיו לדיירים. על הקיר שמול הספרייה במבואת המשפחה נתלו תמונות משפחתיות.

חדר שינה הורים: יחידה מפנקת, מרווחת, הממוקמת בקומה העליונה עם חדר רחצה ומרפסת צמודים. במרכז החדר מתחת לקורות הגג החשופות, וצינור המיזוג התעשייתי, על רקע רציף של חלונות שמכניסים אור נעים ונוף ירוק מהגינה, ניצבת מיטה זוגית גדולה, בעלת גב מיטה מרשים וכהה. המיטה מולבשת בסדינים לבנים מפנקים והחדר משרה אווירת זן מינימליסטית שיש בה איזון בין שקט לנינוחות ויוקרה בסגנון כפרי בפרובנס.

לצד המיטה, שתי שידות צד ועליהן ניצבות מנורות קריאה אלגנטיות, שיוצרות קומפוזיציה סימטרית מרשימה וחזקה בחלל. בירכתי המיטה ספסל עץ של ג'ורג נלסון, שמתחבר לפרקט. בצד אחד פרוס שטיח זיגלר מפנק בגוון אדמוני, ובשני כורסת קריאה והכל ביחד משלים את המראה האירופאי בחדר, שכמעט ואין בו קירות היות והוא מוקף בחלונות שמוצללים בווילונות לרמת החשכה כללית במידת הצורך.

דבר המעצבות: רצינו לתת אופי חדש לבית שכור, כך שיתאים בדיוק לדיירים החדשים, שחיו בחו"ל, נהנו שם מתרבות עיצוב ודיור ברמה גבוה עליה לא רצו להתפשר. בדרך כלל יש נטייה למעצבי פנים להקצות את רב התקציב לשיפוץ מחדש של המטבח וחדרי השירותים והרחצה ששואבים תקציב גדול מהפרויקט. היות  והחדרים הרטובים היו במצב סביר, הפעם הלכנו "הפוך" וזה הוכיח את עצמו: לא נגענו כמעט בחדרים הרטובים, כך שחלק גדול מהתקציב הוקצה להום סטיילינג והלבשה, עם המון חשיבה על עיצוב אווירה משפחתית.

טלי רוזנשטיין, חדר שינה שטיח (צילום: אלעד שריג)
קורות גג חשופות וצינור מיזוג תעשייתי, | צילום: אלעד שריג
טלי רוזנשטיין, חדר שינה כיסא (צילום: אלעד שריג)
חדר שכמעט ואין בו קירות | צילום: אלעד שריג

מעצבות פנים והום סטיילינג: טלי רוזנשטיין ורקפת גולדפרב, סטודיו Home-Styling

במדור הקודם: רווקה פלוס חתול בדירת 67 מ"ר
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו