הדיירים: זוג הורים בשנות ה-40 המאוחרות לשני בנים. האם בעלת חברה לניקיון ותחזוקה המתנהלת מהמשרד הביתי. האב אופטומטריסט ובעל רשת משקפיים חיפאית. הבן הגדול עבר להתגורר בתל אביב, והבן הצעיר בגיל תיכון, מתגורר בבית.

הדירה: דירת גן בעלת שלושה מפלסים הממוקמת בוורדיה שבחיפה. שטח הדירה 157 מ"ר, 6 חדרים, ושטח המרפסות והגינה כ-120 מ"ר נוספים.

שלום אדריכלות, ג, כניסה
צילום: אביב קורט

החזון: לאחר שהתגוררו בשכירות 12 שנים בבית, ולאחר שלא הצליחו למצוא חלופה שתענה על כל דרישותיהם, החליטו הדיירים להישאר בבית, לרכוש אותו ומיד לשפץ. הדירה היא אחת מתוך ארבע דירות במבנה מדורג, בעלת כניסה נפרדת, חניה, מרפסת ונוף מדהים המשקיף על מפרץ חיפה. בימים בהירים ניתן לראות עד עכו.

כשנכנסנו אל הבית לראשונה, הרגשנו שהנוף המדהים זקוק לבמה יותר גדולה. ומשם נולדה התפיסה העיצובית ששירתה את הבית בהמשך. הבית עוצב כך שזרימת הקווים היא אל הנוף, אל החוץ. נוצרה חזרה טורית של שלושה קווים, וביניהם שני מעברים. הקו הראשון הוא מטבח הפנים המתחבר אל מטבח חוץ, הקו השני הוא פינת האוכל ויחידת המדיה בשילוב קיר חלוקי הנחל, והשלישי הוא פינת הישיבה בסלון. היינו צריכים להתחשב בעמוד קונסטרוקטיבי, שמטעמי תקציב הוחלט להשאירו ולהפוך אותו לחלק מקיר חלוקי הנחל שעליו נתלתה הטלוויזיה.

משך השיפוץ: השיפוץ ארך שלושה חודשים.

עלות השיפוץ: 400 אלף שקל.

שלום אדריכלות, סלון
קומת הקרקע פונה כולה אל נוף מפרץ חיפה | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, סלון
הסלון. מרוהט בספות כסופות ורחבות | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, סלון
שולחן מגלריה בעין תמר | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, סלון ופינת אוכל
נשבר הקיר המפריד בין הסלון למטבח | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, שולחן אוכל
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, ג, קיר אבנים
עמוד בשילוב קיר חלוקי נחל | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, כיור
מטבח בלתי סטנדרטי | צילום: אביב קורט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

החלל הציבורי: פונה אל מפרץ חיפה

כשנכנסים בדלת הראשית מתגלה החלל המרכזי של הבית, קומת הקרקע פונה כולה אל נוף מפרץ חיפה. בקומת הקרקע שברנו את הקיר שהפריד בין הסלון והמטבח ופתחנו יציאה אל הגינה. היציאה אל הגינה צופתה בציפוי מיקרוטופינג הממשיך את רצפת הפנים, במטרה ליצור המשכיות ולמקד את העין בגולת הכותרת- הנוף.

הסלון: מימין הסלון, מרוהט בספות כסופות ורחבות, ובשולחן שנרכש אצלJOJO  בגלריה בעין תמר. הטלוויזיה נתלתה על קיר חלוקי נחל, העשוי מרשת ברזל מגולוון, שקועה בריצוף. ממול הכניסה המדרגות שצופו במיקרוטופינג.

המעקה לאורך המדרגות נעקר והוסר ובמקומו הותקן מעקה זכוכית. הפאנלים לאורך כל קירות הבית הוסרו והחליפו אותם פרופילי אלומיניום, ליצירת מראה קירות מרחפים. 

המטבח: בהמשך למדרגות, יחידת הקיר האחידה של המטבח המורכבת מדלתות רחף יוקרתיות למראה אחיד ונקי. בתוכה נוצר חלון גישה לכיור ומדיח אינטגרלי, גם הם בצבע שחור. קיר המטבח צופה במשטחי שאריות עץ, לריכוך השחור הדרמתי, ולהדגשתו. המטבח כולו הוחלף במטבח חדש. פינת האוכל הוזזה למרכז החלל, ומהווה כיום את ההפרדה בין הסלון והמטבח. וממשיך אותה קיר חלוקי נחל קוורץ, שהוצבו בתוך רשת ברזל מגולוון.

שירותי האורחים: נמצאים בהמשך הקומה. שימשו בעבר גם חדר שירות. הסרנו את אריחי הקיר הישנים, והקירות צופו בטיח נטורה (נירלט) שחור. זהו חדר מרווח במיוחד בעל מראה יוקרתי ודרמטי. כיוון שהדיירים ביקשו למצוא מקום לאמבטיה אחת עבור הנכדים העתידיים, ראינו נכון להציב בחלל הריק מתחת למדרגות שבשירותי האורחים אמבטיה פרי סטנדינג מפנקת עם ברז יוקרתי. עוד בחדר נישה מאורכת מצד לצד מחופה במדף עץ אלון ומודגשת בתאורה נסתרת, כיור בטון תלוי וברז מהקיר.

שלום אדריכלות, אמבטיה
חדר הרחצה של האורחים. חדר מרווח במיוחד בעל מראה יוקרתי ודרמטי | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, ג, אמבטיה
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, ג, שירותים
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות
אמבטיה לנכדים שבדרך | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות
צילום: אביב קורט

החלל הפרטי: הסקסיות שבשקיפות

פאטיו: כאשר נעלה אל המפלס השני נגיע לפאטיו ובמרכזו כורסה מפנקת ומעליו תלויה מנורת GRAND NUAGE מרהיבה עם קריצה, מבית המותג הצרפתיDESIGN HEURE. כבלי המנורה גמישים ולכן ניתן לתלותה בלי לחשוש מחבטות בראש.

שלום אדריכלות, ג, כורסה
פאטיו עם כורסה מפנקת | צילום: אביב קורט

סוויטת ההורים: הפטיו מוביל אל חדרי השינה, שהבולט שבהם הוא חדר השינה של ההורים. שברנו את הקיר שהפריד בין חדר הרחצה של ההורים לחדר השינה. בתור חדר הרחצה יצרנו אקווריום משותף לאסלה ולמקלחון, עם דלת הזזה מזכוכית. ממול הכניסה פריט הנגרות המשלב כיור ושידת איפור, ומשמאל נבחין בוויטרינה גדולה שנפתחה אל מרפסת חדר השינה, על מנת לזמן את הנוף פנימה. הטלוויזיה קיבלה מקום בתוך דלת ההזזה של הארון.

חדר השינה של ההורים הוסב לחלל פתוח, שלא בהכרח היה מתאים לכל זוג, אבל הדיירים שלנו התחברו לסקסיות שבשקיפות, ולזרימה של החדר מהמקלחת אל החוץ. כך שמי שעומד במקלחת יכול לראות את הנוף הנשקף מכל חלונות הבית.

שלום אדריכלות, ג, שינה
חדר השינה. מי צריך קירות | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, שינה
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, רחצה
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, שינה ורחצה
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, שינה
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, ג, רחצה
צילום: אביב קורט

חדר הרחצה העליון: חופה בטיח טדלקט שחור, ויועד כחדר השירות החדש בשילוב עם מקלחון, שירותים וכיור.

שלום אדריכלות, ג, רחצה
חדר השירות החדש | צילום: אביב קורט

חדר העבודה: במפלס השלישי נמצא המשרד הביתי, שבכניסתו ניצבת שידת מגירות פח צבעונית.

שלום אדריכלות, תיבות
המשרד הביתי, שבכניסתו ניצבת שידת מגירות פח | צילום: אביב קורט

יותר מפנק ממלון בוטיק

דבר המעצב: מהרגע הראשון שבו התחלנו לעבוד על הפרויקט הרגשנו שהלקוחות נותנים לנו יד חופשית וביטחון מלא לבחור ולהעז. אם זה חדרי רחצה ללא אריחים עם טיח שחור; רצפת מיקרוטופינג במראה בטון מוחלק, קירות מרחפים, או שימוש בחומרים פחות קונבנציונליים במטבח כמו חיפוי עץ, שיש שחור, ברז שחור ודלתות רחף יוקרתיות. כשלקוח בתום פרויקט מספר לנו ששהה במלון בוטיק בחו"ל והרגיש שהוא לא מפנק כמו הבית שלו, אנחנו יודעים שעשינו את שלנו.

טיפ: שיפוץ בית הוא תהליך ארוך ויקר. שימו מבטחיכם במעצב שהתאהבתם בעבודותיו ובקבלן אחראי ומומלץ. זכרו שלא מדובר ברכב או בחופשה, מדובר בהשקעה שתלווה אתכם לעשור לפחות. זהו המקום הראשון שבו תפקחו עיניים, ושם גם תעצמו אותן בסוף היום. המקום שצריך להיות לכם הנעים מכולם, ועם עיצוב נכון תוכלו להתרגש מחדש.

פריט אהוב: מנורת ה-GRAND NUAGE המרהיבה מבית DESIGN HEURE.

שלום אדריכלות, חוץ
התפיסה העיצובית התחילה מהחוץ | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות
מטבח הפנים מתחבר אל מטבח החוץ | צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, חוץ
צילום: אביב קורט
שלום אדריכלות, נוף
הנוף המדהים זקוק לבמה יותר גדולה | צילום: אביב קורט

רשימת מכולת:

שולחן נפחות JOJO, גלריה בעין תמר, 3,500 שקל.
שולחן פינת אוכל, פנטהאוז, 17,000 שקל.
כורסת פטיו, ביתילי, 4,200 שקל.
מנורת "חדר ניתוח" לסלון, ביתילי, 9,700 שקל.
שידת מגירות במשרד,הומאז' יפו – 7,000 שקל.
כלי עץ מאורך בשילוב עור בפינת האוכל, פנטהאוז, 1,400 שקל. 

שלום אדריכלות, ג, לפני השיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
שלום אדריכלות, לפני השיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
שלום אדריכלות, ג, לפני השיפוץ
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי

שירי רודה שלום - מעצבת פנים; עידו שלום - אדריכלות ושימור - שלום אדריכלות ועיצוב פנים 

במדור הקודם: דירת פאטיו מלאת נשמה ביפו
לכל הכתבות במדור בשיפוץ