ליה גיל
אוהבת לארח בבית. ליה גיל | צילום: ליה גיל, יחצ
 הדיירים: זוג הורים + שלושה ילדים – האם, ליה גיל, עצמאית בתחום התכנון, עיצוב והום סטיילינג, אבא עובד באל על, שלושה ילדים: חיילת בת 19 ושני בנים בני שלוש וארבע וחצי.

הדירה: בית פרטי צמוד קרקע, 360 מ"ר בנוי במושב קדימה. מצב הבית לפני תכנון ועיצוב - שלד לא גמור. בקומת הכניסה סלון ופינת אוכל עם יציאה לגינה הפרטית, מטבח ומשרד. בקומה הראשונה חלל משותף וארבעה חדרים -  חדר שינה של שני הבנים, מקלחת ושירותים, חדר שינה הורים עם מרפסת לנוף פתוח 180 מעלות, חדר ארונות וחדר אמבטיה ושירותים, משרד של אבא, חדר שינה לאירוח וחדר שירות לכביסה גדול ומפנק. כמו כן יש מרתף הוכלל יחידת דיור עם כניסה נפרדת וחדר רחצה  לבת החיילת, ממ"ד וחדר משחקים לילדים.

ליה גיל
ברוכים הבאים | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
חדר המגורים | צילום: ליאור שניידר

עוד באתר לעיצוב הבית:

עד 18 אורחים

החזון: דרישות המשפחה היו חדר אירוח נוח ומפנק, שני משרדים לאם ולאב, יחידת דיור לבת ה-19 עם כניסה נפרדת, חדר משחקים פתוח וגדול לילדים, פינת אוכל גדולה שמכילה עד 18 אורחים וניצול חללים מקסימלי למקומות אחסון.

ליה גיל
השולחן משמש גם כמערכת אחסון | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
פינת האוכל. מנורות של קמחי תאורה שאפשר להנמיך לפי הצורך | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
היהלום של הבית | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
המטבח הבהיר | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
פינה במטבח | צילום: ליאור שניידר

משך השיפוץ: מגמר שלד עד הכניסה - חודשיים.

עלות השיפוץ: כ-300 אלף שקל, כולל מיזוג אוויר, הנמכות גבס לכל הבית, מטבח ואי ענקי (4.60 על 1.30 מ'), פרטי נגרות נלווים - ארונות בנישות וארונות אמבטיה בחדרי הרחצה, תאורה, וילונות, גינון בסיסי, שער כניסה, מוצרי חשמל.

תיאור כללי של השיפוץ: תכננתי חלוקת מרתף לחללים מוגדרים ונפרדים לחלוטין, יצירת יחידת דיור שלא היתה קיימת בתכנון המקורי, הבדלה בין אזור של פינת האוכל המיועדת לאירוח ופינת האוכל היומיומית במסגרת העמידה בתקציב העומד לרשותנו. מוזמנים להציץ.  

ליה גיל
גרמי מדרגות שמובילים גם לקומה הראשונה וגם למרתף | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
סלון פתוח | צילום: ליאור שניידר לקמחי תאורה
ליה גיל
תמונות המשפחה וסירה מעץ עתיק מאינדונזיה | צילום: ליאור שניידר

רטרו אמיתי וקצת רומנטיקה

כניסה לבית עם דלת וחצי מעוצבת מובילה לאזור של החלל המרכזי של הבית הכולל פינת אוכל, מטבח וסלון. שני חלונות עם ויטרינות ענקיות משקיפות לנוף פתוח 180 מעלות ויציאה לגינה. מצד ימין יש שירותי אורחים ונישה עם ארון למעילים ונעליים ומעבר למשרד של האמא. 

המטבח: בסגנון כפרי פרובנסי, כירים קרמיות עם משטח עבודה רחב וכיריים. הוא עשוי MDF צבוע. כל הכלים הסניטריים ברוחב לא סטנדרטי (90 ס"מ). אריחים מצויירים שמשלימים את העיצוב הפרובסני. כל אריח הוא יוצא דופן וייחודי. מתוכנן לאורך כל גובה החלל ותאורה שקועה בהנמכת גבס.

פינת אוכל: היהלום של הבית - סביב השולחן הענק נפגשת המשפחה המורחבת לארוחות שבת וחג. פינת האוכל בעיצוב ותכנון אישי שלי. הרגל של השולחן משמשת כמערכת אחסון, פלטת העץ העליונה מעץ מלא (אלון מבוקע). את המערכת משלים ספסל בתכנון אישי בגובה בן 90 סנטימטר. תאורה משלימה מעל האי - שתי נברשות עם משקולות בסגנון ייחודי ביזנטי עתיק (קמחי תאורה, 2,000 שקל – האחראים לכל התאורה בבית) שניתן להוריד או להרים בהתאם לסוג הארוחה, ארוחה רומנטית או ארוחה עם ילדים והמשפחה.

ליה גיל
פינה משרדית | צילום: ליאור שניידר לקמחי תאורה

הסלון: בצבעים בהירים ומזמינים. פריטים מיוחדים: עץ בעבודת חיתוך CNC עם תמונות המשפחה וסירה מעץ עתיק מאינדונזיה. מימין לסלון גרמי מדרגות שמובילים גם לקומה הראשונה וגם למרתף.

ניחוח פרובנסי

בקומה הראשונה מימין חדר שינה הורים הכולל חדר אמבטיה ושירותים, חדר ארונות ויציאה למרפסת ענקית עם נוף משגע ופתוח מול השקיעה. חדר השינה מעוצב בסגנון שאבי שיק כפרי קליל עם ניחוח פרובנסי. רהיט מיוחד: שידה מעץ עתיק משופשף מפירוק משולבת צבעים שונים - חום, תכלת וצבעי אדמה.

ליה גיל
שידה מעץ עתיק משופשף מפירוק משולבת צבעים שונים - חום, תכלת וצבעי אדמה | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
חדר השינה. נוף משגע | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
חדר הרחצה | צילום: ליאור שניידר

חדר ילדים: תוכנן כחדר שינה בלבד. דרישתם של שני האחים שיש ביניהם הפרשי גילים קטן היתה לישון יחד. בחדר פריט נגרות מודרני בעיצוב אישי שלי לאחסון טלוויזיה עם דלתות וחזיתות מעץ וזכוכית ופרטי נגרות בסגנון רטרו אמיתי.

חדר שינה לאורחים: מתוכנן כחדר זמני, אך פרקטי עם ארון והכנה לשולחן עבודה או חדר לאחד הבנים - ברגע שירצו להיפרד ושלכל ילד יהיה חדר. במקרה הזה יעבור חדר האירוח לקומת המרתף.

חדר כביסה: מחושב ומתוכנן ברמה הכי פרקטית - מקום לקיפול כביסה, אחסון לחומרי ניקיון ומצעים. נגרות בהזמנה ותכנון אישי (תולי וייס).

משרד של האב ובו כורסת מסאז' מפנקת ואוסף של רהיטים ופרטים מהבית הקודם.

ליה גיל
ניחוח פרובנסי | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
חדר הילדים. פריטי וינטג' אמיתיים | צילום: ליאור שניידר

כניסה למרתף דרך מבואה. ממנה נפתח חלל פתוח. מצד ימין נמצא ממ"ד ומול גרמי המדרגות - דלת כניסה ויחידת הדיור של הבת, דלת המקשרת בין הבית לבין היחידה. ביחידה כניסה נפרדת, כך שיש פרטיות ליחידה מכל הבחינות. היחידה מעוצבת בסגנון רומנטי באמצעות מחיצה מקיר גבס המפריד בין חלל האירוח לחדר השינה. היחידה מתוכננת כאופן ספייס. פריט נגרות מיוחד - ארון לכל אורח.

ליה גיל
סגנון רומנטי | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
כפריות קלילה | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
חדר השינה של הבת | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
נוח ומפנק | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
יחידת הבת | צילום: ליאור שניידר

לא להיצמד לסגנון אחד

דבר המעצבת: עיצוב הפרויקט היה הגשמת החלום לבנות בית שיהיה בו כיף ונוח לחיות, לגדל ילדים, לארח וליהנות מכל רגע. לא להיכנס להוצאות בלתי צפויות בפרויקט אלא לעמוד בתקציב - זה אחד הדברים הלא פחות חשובים בתהליך היצירה. בית פרקטי, משרת ומפנק. חומרים טבעיים שעומדים בתקנים. תאורה שמשרה אווירה מיוחדת ומשלימה את העיצוב הכללי. לא להיצמד לסגנון אחד, לתת לכל חלל אופי וסגנון שונה, אך כזה שישלים, לנצל פרטים שכבר קיימים ולהכניס אותם לעיצוב הכללי.

טיפ: לגבש תקציב, לבחור קונספט, להסביר את כל הדרישות למעצב ולהעז לצאת מהמסגרת. לא לוותר על החלומות, לא לוותר על התכנון - עד שלא מגיעים לתוצאה מושלמת מכל הבחינות. להכניס טכנולוגיות ומערכות, צבעים, וילונות, חיפויים, טפטים - זה משלים את העיצוב הכולל.

פריט אהוב: אנחנו עם חם, שאוהב לארח ולפנק, ולכן האי הוא הפריט האהוב עלי. סביבו אנחנו נפגשים עם מי שאנחנו  אוהבים, זה מקום שבו אנו מספרים סיפורים וסודות, ומפנקים את המשפחה והחברים בארוחות. זה המקום עם הכי הרבה חוויות, שמייחד את המשפחה.

ליה גיל
חדר רחצה | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
שחור לבן ונגיעות צבעוניות | צילום: ליאור שניידר
ליה גיל
עוד קצת סטייל | צילום: ליאור שניידר

עיצוב פנים והום סטיילינג: ליה גיל

במדור הקודם: גאווה ישראלית - דירה בכחול לבן
לכל מדורי "בשיפוץ"