הדיירים: זוג יהודים שוויצרי בשנות ה-60 לחייהם שרוצים לעשות עלייה ונמצאים כמה חודשים בשנה בישראל זה שנים. האב אדריכל בפנסיה והאם אשת חינוך. בני הזוג החליטו שנמאס להם ממלונות והם רוצים להרגיש קצת יותר בבית, בעיקר בחודשי החגים. לזוג שלושה ילדים. הבכור, בן 32, נשוי עם שני ילדים ומתגורר בארץ, ולכן נעשו שני חדרי שינה מאסטר לאירוחם. שני הילדים האחרים בני 27-25.

הדירה: דירת 80 מ"ר במרכז תל אביב המיועדת לדירת נופש עבור משפחה שאוהבת לארח. ממוקמת בקומה ראשונה ובעלת שני כיווני אוויר. מצבה של הדירה לפני השיפוץ דרש חידוש התשתיות וחלוקה פנימית מחדש של החלל. בהתאם לכך, מלבד העמודים התומכים, הרסנו את כל הפנים וחילקנו מחדש את החלל בצורה ליניארית שיצרה מעין גריד ובו חלל ציבורי מרווח ושני חדרי שינה מאסטר. הגריד הפך לקונספט העיצובי של הפרויקט והוא ניכר בעיצוב חללי הבית, הריהוט, התאורה והסטיילינג. כל פרטי הריהוט, הנגרות, המסגרות והתאורה עוצבו על ידינו.

החזון: ליצור חלל ציבורי נעים ומרווח לאירוח, מרפסת שמש ושתי יחידות מאסטר מפנקות. שני אילוצים עמדו בפנינו בשלב התכנון. האחד, מבנה הדירה הוא סטריפ ארוך וחשוך. אורכה של הדירה הוא 19 מ׳ ורוחבה 3.70 מ׳ בלבד. השני, לדירה שני כיווני אוויר בלבד, כלל חלונות הדירה (מלבד ויטרינת הסלון) ממוקמים לאורך צדה הדרומי של הדירה. על מנת ליצור חללים מרווחים ומוארים מיקמנו את חללי הדירה הפרטיים בהתאם לחלונות הקיימים ובחרנו להשתמש בחומרים שיחדירו כמות אור מקסימלית. את שתי מרפסות השירות ביטלנו. את האחת הקצנו לטובת המטבח ואת השנייה לטובת יחידת מאסטר ההורים.

גובה התקרה הוא 2.75 מ׳, ועל מנת לתת תחושה של תקרה גבוהה ומראה נקי, יחידות מיזוג האוויר של כלל הדירה מוקמו בהנמכות תקרה בחדרי השינה והרחצה, כך שהתקרה בחללים הציבוריים נשארה בגובהה המקורי.

על מנת לתת תחושה של המשכיות וחלל רחב ומואר יותר, החלל הציבורי עוצב בגוונים מונוכרומטיים בהירים. רצפת הדירה חופתה כולה בשכבת מיקרוטופינג בגוון בטון בהיר. קירות החלל ופרטי הנגרות נצבעו בלבן.

משך השיפוץ:  השיפוץ ארך כשבעה חודשים כולל תכנון וביצוע.

יעל ודפנה, סלון (32)
החלל חולק כולו מחדש | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, ספרייה (19)
ספרייה מינימליסטית מברזל לבן | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, סלון (31)
צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, סלון (5)
צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, סלון (2)
צמחייה ופרטי עיצוב על מסגרת עץ סביב החלון | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, סלון (20)
צילום: איתי בנית

עוד בערוץ עיצוב הבית:

כמו שמציגים בגלריה

הכניסה: הכניסה לדירה חוצה את הדירה לשניים. משמאל לכניסה נמצא החלל הציבורי ומימינה החללים הפרטיים.

המטבח: את משטח העבודה של המטבח מיקמנו בנישה שנוצרה באזור שבעבר שימש כמרפסת שירות. חשפנו את עמוד וקורת הבטון שתוחמים את אזור משטח העבודה. בניצב אליהם, ארונות גבוהים שבהם אוחסנו מקרר לבן ויוקרתי ושאר מוצרי החשמל של המטבח. בין משטח העבודה לארונות המטבח הגבוהים הנחנו שולחן עגול וארבעה כיסאות מתכת מינימליסטיים. בחרנו בשולחן עגול על מנת ליצור אינטראקציה נעימה בין הסובבים ולרכך את המבנה הריבועי של אזור המטבח.

הסלון: החלל הציבורי כולל את המטבח, הסלון ומרפסת השמש. החלל מונוכרומטי ולבן ברובו ולכן עיצבנו אלמנטים תלת ממדיים שייתנו ממד נוסף לחלל. לאורך קיר הסלון והמטבח עיצבנו ספרייה מינימליסטית מברזל לבן, שאורכה 8 מ׳ ועומקה 20 ס״מ, והצגנו בה ספרי עיצוב, מגזינים ויצירות אמנות כפי שמציגים אותם בגלריה. ממול לספרייה הדגשנו את חלון הסלון שממוקם בקיר הדרומי. תחמנו אותו במסגרת ברזל דקיקה לבנה בעומק 10 ס״מ בלבד ועליו הנחנו צמחייה ופרטי עיצוב שהוסיפו לחלל. גם את ספות הסלון בחרנו לעצב בעצמנו - שתי ספות מודולריות שניתן לשבת עליהן מכל צדדיהן ובנוסף, כשמצמידים אותן, נוצרת ספת מרבץ מפנקת לצפייה בטלוויזיה. הספות מאפשרות יצירת אינטראקציות רבות בין האנשים היושבים בסלון ובמטבח ומאפשרות אירוח לאנשים רבים. בין הספות הונחו שלושה שולחנות עגולים משיש וברזל בגוונים שונים. גם הם מודולריים וניתן לשנות את מיקומם בהתאם למיקום הספות בחלל.

מרפסת שמש: את מרפסת השמש תחמנו במסגרת עץ שחורה כחלק מהקונספט הגיאומטרי, ונוסף לכך, על הקיר הדרומי נבנה ספסל בטון שחולק לשניים ומשמש כמקום ישיבה ואדנית לצמחייה גבוהה.

יעל ודפנה, מטבח (3)
המטבח. נחשפו עמוד וקורת הבטון שתוחמים את משטח העבודה | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, מרפסת (15)
מרפסת שמש נעימה | צילום: איתי בנית

המסדרוןהמסדרון שמוביל לשני חדרי המאסטר בהיר ומואר. קירות המסדרון נצבעו לבן. קיר זכוכית אפור בהיר חוצץ בין המסדרון לחדר מאסטר ההורים ומאפשר החדרת אור רבה למסדרון. בקצה המסדרון דלת זכוכית שחורה גבוהה למאסטר האורחים. במסדרון נתלה גוף תאורה. כבל חשמל אדום שאליו מחוברות שתי נורות פחם נתלה במבנה גיאומטרי על קיר ותקרת המסדרון.

יעל ודפנה, מסדרון כניסה(17)
המסדרון. כבל חשמל אדום שאליו מחוברות שתי נורות פחם | צילום: איתי בנית

חדר מאסטר הורים: חדר ההורים מוקם במקום המטבח ומרפסת השירות שהייתה צמודה אליו במבנה המקורי של הדירה. חדר ההורים מינימליסטי ונצבע בכמה גוונים של אפור. קיר זכוכית אפור בהיר מפריד בית חדר השינה לבין המסדרון. תושבת המיטה מברזל שחור ומצדיה שני גופי תאורה השונים זה מזה, וכך גם השידות לצדי המיטה. מצדה האחד של המיטה שולחן עגול שחור ומינימליסטי, ומצדה השני שידה גיאומטרית שעוצבה במיוחד לחדר השינה. מתחת לחלון הגדול (בעבר הייתה שם מרפסת השירות הצמודה למטבח) עוצבה שידת מגירות לאחסון. ארון בגדים אפור מפריד בין אזור השינה לבין חדר הרחצה. חדר הרחצה עוצב כולו כגריד שחור לבן. אריחי קרמיקה לבנים, ברזים שחורים ופרטי מסגרות שעוצבו ויוצרו במיוחד לפרויקט. בחדר הרחצה מקלחת מפנקת עם ראש גשם שחור ושירותים. ביניהם, כיור קוריאן עגול מונח על גבי פרט מסגרות משולב עם זכוכית שחורה, המשתלבים בצורה מושלמת עם גריד הקרמיקה. מעל הכיור נתלה פרט מסגרות לאחסון מוצרי הטיפוח היומיומיים ומראה עגולה השוברת ומרככת את המראה הריבועי של החלל.

יעל ודפנה, שינה (11)
חדר השינה. כמה גוונים של אפור | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, שינה (10)
צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, רחצה (14)
חדר הרחצה עוצב כולו כגריד שחור לבן | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, ג, רחצה (13)
צילום: איתי בנית

חדר מאסטר אורחים: הכניסה לחדר נעשית דרך דלת זכוכית שחורה בגובה התקרה שנמצאת בסוף המסדרון. בשונה ממאסטר ההורים, חדר השינה עוצב בגוונים בהירים. הקירות נצבעו בלבן. משני צדי מיטת הברזל נתלו שתי שידות גיאומטריות אפורות שעוצבו במיוחד. מעל שתי השידות תלויים שני גופי תאורה שחורים ארוכים על כבל חשמל אדום. חלל הרחצה הצמוד עוצב בגוונים מונוכרומטיים. קירות חלל הרחצה והשירותים חופו בטיח ערבה מינרלי בגוון אפור, כיור מלבני מקוריאן מונח על תושבת ברזל שחורה, ובמקלחת, ראש גשם מפנק וברזים שחורים. זכוכית לבנה מפרידה בין חלל הרחצה לאזור השינה. שליש מגובה הזכוכית נשאר שקוף על מנת לאפשר כניסת אור מרבית לאזור השינה כשמחיצת הזכוכית סגורה.

יעל ודפנה, שינה (6)
חדר האורחים. גופי תאורה שחורים ארוכים על כבל חשמל אדום | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, ג, מקלחון (7)
צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, ג, שירותים (9)
צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, כיור (8)
צילום: איתי בנית

שירותי האורחים: דרמטיים וכהים יותר משאר חללי הבית. קירות החלל נצבעו בגוון אפור כהה עם פיגמנט ירוק זית. הכיור והאסלה לבנים, הברזים וגוף התאורה שחורים. כיור עגול מקוריאן הונח על תושבת ברזל דקיקה שיוצרה במיוחד. צילינדר ארוך נתלה מהתקרה ואלומת אור עגולה ונעימה מאירה את הכיור העגול.

משמאל לכיור בסמיכות לאסלה תלוי מתקן מברזל שחור להנחת סבון הידיים, אחסון נייר הטואלט ומגבות ידיים קטנות. המתקן נתלה משמאל לכיור כך שהוא לא נראה מהחזית, והמראה הכללי של החלל נשאר נקי מאביזרים.

יעל ודפנה, ג, שירותים (4)
שירותי האורחים. דרמטיים וכהים | צילום: איתי בנית

אל תפחדו להתפרע

דבר המעצב: כבר בפגישה הראשונה עם הלקוחות הבנו שמבנה הדירה הארוך, הצר והחשוך מאתגר. לאורך כל הפרויקט נצמדנו לקונספט העיצובי ולדיוק בפרטים הקטנים. בגלל האילוצים ובגלל המבנה המאתגר, חללי הבית תוכננו בצורה מהודקת ומדויקת עד המילימטר האחרון.

טיפ: לא לפחד להתפרע עם רעיונות, להיצמד לקונספט העיצובי והתכנוני ולדייק, משום שהפרטים הקטנים הם שיוצרים את התמונה הגדולה.

פריט אהוב: את כל פרטי הריהוט עיצבנו בעצמנו והם יוצרו במיוחד בשבילנו. נהנינו מחדוות היצירה והסיפוק העצום כשראינו את ההתאמה המושלמת של כל פרטי הריהוט בחללי הבית.

יעל ודפנה, סלון לפני השיפוץ, צילום ביתי (24)
הסלון לפני השיפוץ | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, סלון לפני השיפוץ, צילום ביתי
הסלון לפני השיפוץ | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, מטבח לפני השיפוץ, צילום ביתי (29)
המטבח לפני השיפוץ | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, מרפסת לפני השיפוץ, צילום ביתי
המרפסת לפני השיפוץ | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, לפני השיפוץ, צילום ביתי (1)
לפני השיפוץ | צילום: איתי בנית
יעל ודפנה, תוכנית (33)
התוכנית | צילום: איתי בנית
 _OBJ

תכנון ועיצוב פנים: יעל פרי ודפנה גרבינסקי
הנחיה: אדריכל אמיר נבון במסגרת פרויקט המנטורינג של סטודיו 6B. 

 במדור הקודם: בית משפחה במרכז הארץ שמתאים בדיוק
לכל הכתבות במדור בשיפוץ