הדיירים: זוג הורים צעירים העוסקים בהיי טק ותינוק טרי.

הדירה: דירת גן במגדל מגורים חדש, הממוקמת באחת משכונות עבר הירקון. שטח הדירה הוא כ-95 מ"ר פלוס גינה. בדירה שני חדרי שינה, שני חדרי אמבטיה/שירותים, ממ"ד המשמש כמשרד, סלון ומטבח. את דירת הגן רכשו הדיירים מידי הקבלן המבצע של המגדל כשהיא ריקה לחלוטין. בשלב התחלתי זה מעטפת הדירה הכילה כמה הכנות בסיסיות למעברי תשתיות. נקודות חשמל ואינסטלציה מוקמו על בסיס תוכנית מקורית שהכינה החברה הקבלנית ושהוצגה לדיירים טרם רכישת הדירה.

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, מטבח
מעבר טבעי למטבח, אווירה נינוחה של מרחב אירוח | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, חדר שינה
האי במטבח גולש והופך למדף במבואה | צילום: שי אפשטיין

החזון: הדיירים ביקשו דירת גן שתתאים לתינוק החדש. שטחי אחסון רבים ועם זאת תחושה פתוחה ויצירת חלל המשכי.

תיאור כללי של השיפוץ: תכנון הדירה כפי שהוצג על ידי החברה הקבלנית לא התאים לצורכי המשפחה הטרייה. הדיירים דרשו, כאמור, שטחי אחסון רבים שלא הופיעו כחלק מהתכנון המקורי, ואלה הכתיבו תכנון ועיצוב אוורירי שיקנה לדירה תחושה מקסימלית של מרחב פתוח בהתחשב בגודלה. תכנון מרחבי מוקפד של פרטי הנגרות ושימוש במראות קריסטליות בנקודות אסטרטגיות יצרו אפקט של חלל המשכי, כמעט אינסופי, שמקנה לחלל הדירה תחושה פתוחה.

כמו כן, בתכנון שהוצג על ידי החברה הקבלנית מוקם חדר שינה שיועד לתינוק (הכולל חדר מקלחת צמוד) בתוך ממ"ד הדירה. עצם היותו של החדר ממ"ד, מיקומו בצדה השני של הדירה, הרחק מחדר השינה של ההורים, וחדר המקלחת הקטן והבלתי הולם (המשמש גם כחדר שירות) דרשו חשיבה מחודשת על חלוקת החלל של הדירה. כדי להתאים את הדירה לצורכי הדיירים בוצעה הצרחה בין המטבח לחדר השינה שבממ"ד וחדר המקלחת הסמוך אליו.

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, סלון
פריטי נגרות הותאמו לדירה | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, סלון
תחושה מקסימלית של מרחב פתוח, בהתחשב בגודל | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, כיור
ויצירת חלל המשכי | צילום: שי אפשטיין

משך השיפוץ: כשלושה חודשים.

עלות השיפוץ: כ-300 אלף שקל לכלל עבודות הקבלן (הכוללות, בין השאר, גם את השינויים שבוצעו בתשתיות החשמל והאינסטלציה שהוכנו מראש על ידי הקבלן המבצע), עבודת התכנון והעיצוב, הכלים הסניטריים, החיפויים, מראות ולוחות זכוכית, עבודת הנגרות, רצפת הפרקט (פרקט 4U), הרהיטים, מכשירי החשמל, גופי התאורה ותכנון וביצוע מלא של הגינה.

עוד באתר לעיצוב הבית:

פאשניסטשה: הדירה של קארין זלאיט
21 חדרים לבנים, כי לבן זה פרקטי
לא צריך לשבור קירות כדי לשפץ

אווירה של התבוננות בגוף מים

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, מסדרון
פתרונות האחסון הכתיבו עיצוב זורם | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, בר
האי והמטבח. קיר לבנים מזכוכית בגוון כחלחל אפרפר | צילום: שי אפשטיין
כניסה ומטבח:
דלת הדירה נפתחת לתוך מבואת הכניסה המחופה בצדה על ידי מראה קריסטלית מרצפה לתקרה. המראה משכפלת את מרחב האירוח המרכזי ואת הגינה החיצונית ועץ הזית שניטע בפינתה.

פינת האוכל, המשמשת כחלק מאי המטבח, כמו גולשת למבואת הכניסה והופכת למדף פתוח ולשטח אחסון המשמש את הדיירים בכניסתם וביציאתם מן הדירה. ארון יינות סמוך משמש את אוסף היינות הצנוע של הדיירים.
קיר המטבח חופה באריחי "בריקס" מזכוכית בגוון כחלחל אפרפר. השילוב בין הגוון הטבעי לאבן המבריקה מזכיר מעט התבוננות בגוף מים, ובכך מנסה להשלים את האווירה הנינוחה של מרחב האירוח.
לצד חלל המטבח מובילה דלת נסתרת אל תוך הממ"ד, שלעת עתה משמש את המשפחה כחדר עבודה המכיל בתוכו ארון אחסון רחב ידיים.  

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, מסדרון
הדירה חולקה מחדש כך שתתאים לצרכי הדיירים | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, מזנון
המעצב והדיירים יצאו למסע משותף | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, בר
מחבר בין המבואה והמטבח. האי | צילום: שי אפשטיין

סלון: בפינת האירוח המובילה אל הגינה החיצונית מוקמה ספת שזלונג בסמוך לוויטרינה החיצונית, באופן המאפשר מעבר רציף לגינה שבחוץ. שידה מינימלית למכשירי הטלוויזיה הוטמעה בקיר ההקרנה, וזאת תוך שמירה על מעברים פתוחים. שולחן אמורפי בצבע תכלכל (אייטמס) במרכז החלל.

אור בשעת הרחצה

חדר הרחצה: מסדרון הגישה לחדרי השינה מוקם לאורך ארון אחסון ושירות (המשמש גם למכונות הכביסה והייבוש), ובו ממוקמים גם מדפי ספרייה פתוחים שתוכננו כך שיאפשרו הרחבה של המסדרון הצר. מסדרון הגישה מוביל בתחילה לחדר הרחצה של הילדים. חדר זה מנצל את החלון רחב הידיים (שיועד לשמש בתחילה את המטבח בתכנון הישן) המאיר מצדו את  חדר הרחצה במיוחד לפנות ערב, בשעות הרחצה.

בחדר הרחצה מוקמה אמבטיה במקום המקלחת הקטנה שהוצגה בתכנון הישן. ארון תרופות השקוע בתוך נישה המגיע עד תקרת החלל מוסיף לשטח האחסון המצומצם, ודלת המראה שלו מייצרת תחושה של חלל נרחב.

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, חדר שינה
תכנון מצומצם וקפדני בחדר השינה | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, אמבטיה
אגף ההורים: חדר שינה ורחצה | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, אמבטיה
גם כאן המראות מרחיבות את החלל | צילום: שי אפשטיין

חדרי השינה: חדר השינה של התינוק ממוקם בהמשך המסדרון. מבואת הכניסה אל החדר מייצרת מצדה השני נישה לארון בגדים, כך שחדר השינה שומר על צורתו הפשוטה והנקייה.

בקצה המסדרון המשותף ממוקמת דלת הכניסה לחדרי השינה והרחצה של ההורים. הכניסה לחדר השינה מתבצעת אף היא דרך מבואה המשכית למסדרון המשותף, המשמשת גם כחדר ארונות. גם כאן מוקמה באופן אסטרטגי מראה קריסטלית מרצפה עד תקרה. המראה משכפלת את קצה חדר הארונות המוביל לחדר הרחצה ולחדר השינה של ההורים ומגדילה את תחושת המרחב הפתוח. לצד המיטה הוצבו שתי שידות לילה בסגנון רטרו להשלמת המראה הנקי (אייטמס).

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, חדר עבודה
הממ"ד שהוסב לחדר עבודה הפך לחלל נעים | צילום: שי אפשטיין

פתרונות אחסון: בסמוך לחלון חדר השינה של ההורים, הצופה לגינה האחורית, מוקם ארון נוסף לאחסון נעליים ושידה המשכית למכשירי הטלוויזיה.

דרישותיהם הצנועות של הדיירים בכל הקשור לגודל חדר הרחצה שלהם דרשו תכנון מצומצם וקפדני. כדי למנוע שוב את התחושה המחניקה שחלל קטן וצר עלול לייצר, מוקמו שוב, מראות על גבי הקיר ועל דלת ארון התרופות.

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, חדר ילדים
כל זה לכבודו: החדר של הדייר החדש
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, חצר
אמבטיה נוספת, צמודה לחדר הילדים | צילום: שי אפשטיין

דבר המעצב: פגשתי את זוג ההורים המקסימים בשלבים מתקדמים של היריון, ויצא לי ללוות אותם ממש עד שלב הלידה ואחריו. בואו של "הדייר החדש" לעולם הקנה בי תחושת אחריות רבה והתרגשות שליוותה אותי לאורך כל תהליך התכנון והביצוע. אני ממש מקווה שהוא מרוצה מהתוצאה. מבחינתי, שיתוף הפעולה שנוצר ביני ובין הדיירים נדיר עד מאוד. מעטים הם המקרים שבהם הלקוחות יוצאים באמת למסע משותף עם המתכנן, כשהם נותנים לו לנווט באופן מלא וסומכים עליו לחלוטין בעיניים עצומות. לתחושתי, במקרה זה, כך היה. 

בשיפוץ, ירון ברונשטיין, חצר
דירת גן: החצר זורמת מתוך הדירה | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, חלל
גם כאן הילד יחגוג. החצר | צילום: שי אפשטיין
בשיפוץ, ירון ברונשטיין, תכניות
תכנית השיפוץ: שיתוף פעולה נדיר | צילום: שי אפשטיין

אדריכלות ועיצוב פנים:  ירון ברונשטיין

במדור הקודם: בבטברנה: וילה ים תיכונית בקיבוץ
ל
כל הכתבות במדור בשיפוץ

מחפשים דירה חדשה? היכנסו לכאן בונים