הדיירים: זוג הורים עם שלושה ילדים בגיל בית ספר, שני ההורים עצמאים. 

הדירה: הבית ממוקם בקיסריה, גודלו כ-400 מ"ר המשתרעים על פני ארבעה מפלסים - קומת סלון מטבח, חדרי ילדים, הורים ומרתף. בקומת הכניסה מבואה מרווחת, חדר עבודה, שירותי אורחים, סלון, פינת אוכל, מטבח וחדר משפחה. בקומת הילדים שלושה חדרי ילדים ושני חדרי רחצה. בקומת ההורים חדר שינה, חדר ארונות וחדר רחצה מרווחים. ובקומת המרתף חדר משחקים (ביליארד, טלוויזיה, פוקר ומשחקי שולחן), ממ"ד וחדר כביסה. הבית נבנה לפני כ-15 שנה על ידי האדריכל סעדיה מנדל. תקרת אזור הסלון ופינת האוכל בנויה עם קשתות, לכן הבית נבנה על קירות תומכים מבטון, כך שכמעט כל הקירות נבנו מבטון יצוק, דבר שהפך את השיפוץ למורכב.

אורית דרום, מסדרון
מעבר מרווח לכיוון הסלון והמטבח | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, קונסולה
שידה כפרית ארוכה בכניסה לבית | צילום: אלעד שריג
 
עוד באתר לעיצוב הבית:

אינטימיות למרות המרחב

החזון: הבית במקור היה בסגנון ים תיכוני עם אלומיניום כחול וטיח בצבע אפרסק, חללים מרווחים וגדולים. בעלת הבית לא אהבה את הסגנון האתני ורצתה להפוך את הבית לחם, אינטימי ומזמין בסגנון כפרי אלגנטי, לא כבד בצבעים רגועים, ולמרות המרחב של החללים עדיין לתת תחושה של אינטימיות ומשפחתיות. הלקוחה רצתה הרבה אור והרבה אוויר כיוון שאינה חובבת מזגנים, וביקשה לייצר אזור משפחתי באזור המטבח שבו כל הילדים נמצאים במשך היום ולאפשר גם פרטיות לכל אחד בחלל הפרטי שלו. הדיירים מארחים הרבה, ולכן גם הבית וגם האזור החיצוני של הבריכה צריך להתאים לאירוח של הרבה אנשים.

אורית דרום, סלון
תקרה גבוהה בנויה מקשתות | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, קיר לבנים
350 מ"ר המשתרעים על פני ארבעה מפלסים | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, שולחן סלון
צילום: אלעד שריג
אורית דרום, סלון
צילום: אלעד שריג
אורית דרום, סלון לפניי
הסלון לפני

הבית גדול ולכן בתכנון המקורי נבנה כחדר לכל חלל והורגש ניתוק בין החללים. אחת המטרות היתה לפתוח את החדרים זה לזה אבל עדיין לשמר אותם באזור מוגדר. בחלל המרכזי, לדוגמה, היה בר שסגר את המעבר לאזור המטבח ונהרס על מנת לפתוח את אזור המטבח לסלון.

הלקוחה אוהבת סדר וניקיון ולכן הפרקטיות בתכנון ובעיצוב היתה חשובה לה מאוד. כמו כן היא רצתה כמה שיותר שטחי אחסון, כך שפיר המעלית שהיה קיים ולא בשימוש הפך לחדר ארונות לכל קומה על ידי סגירה בבנייה קלה של רצפה ותקרה בכל מפלס, והועבר צינור שיצר פיר לפינוי כביסה מלוכלכת מכל קומה לחדר השירות בקומת המרתף.

משך השיפוץ: השיפוץ ארך כחצי שנה. במהלכו הדיירים גרו בקומת הילדים ולאחר מכן עברו לשאר המפלסים לצורך שיפוץ קומת הילדים.

אורית דרום, מטבח
כמעט כל המטבח פונה כעת לחלונות רחבים | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, אי במטבח
המון אחסון בזכות האי הגדול במרכז המטבח | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, מטבח
מלא אור ואוויר | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, ארונות מטבח
אורית דרום, ארונות מטבח | צילום: אלעד שריג

עלות השיפוץ: כשני מיליון שקלים שכללו הריסת ובנייה מחדש לפי תכנון, החלפת תשתיות, אינסטלציה, גז, חשמל ותקשורת, אלומיניום בכל הבית, ריצופים וחיפויים, כלים סניטריים, דלתות פנים, נגרות בהתאמה אישית, מזגנים, מכשירי חשמל, גופי תאורה, חלק מהרהיטים.

חומרים טבעיים בכל הבית

הכניסה: בכניסה לבית פוגשים מבואה עם ספסל, ולצדו שלוש מדרגות שמובילות למעבר מרווח לכיוון הסלון והמטבח שבקצהו קיר עם חלון מחופה בריקים ושידה כפרית ארוכה ומראה עם מסגרת ברזל.

החלל המרכזי: כולל סלון ופינת אוכל עם תקרה גבוהה בנויה מקשתות וביניהם מעבר מרווח לכיוון היציאה לחצר ולבריכה. בכל הבית נעשה שימוש בחומרים טבעיים. הסלון חופה בפרקט עץ בגוון חום אפור כהה יחסית, שמעמיק את תחושת האינטימיות בחלל הגדול. קיר הטלוויזיה והקמין חופה בבריקים מפירוק בגוון בהיר, הספות נבחרו בצבעים בהירים והשולחן והשידות מעץ אלון בגוון טבעי. הריהוט והאביזרים לסלון נקנו ב"אסם". סכמת הצבעים שנבחרה לבית מונוכרומטית, ואת נקודות הצבע הוספנו על ידי ציורים של הציירת גילה מושקוביץ, שהוסיפו חיים לכל חלל. בין פינת האוכל ופינת המשפחה מוקם קמין גז דו צדדי על מנת ליצור קשר בין שני החללים. פינת המשפחה והמטבח הם האזור המרכזי בבית שבו שוהים כל בני הבית רוב היום, ולכן הריסת הקיר בין המטבח לפינת המשפחה אפשרה לקשר בין החללים והוסיפה אור ואוויר למטבח מהחלון הגדול הממוקם בפינת המשפחה.

אורית דרום, פינת קריאה
חדר משפחה מואר, מפנק לרביצה, לצפייה בטלוויזיה ולקריאה | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, פינת אוכל
החלונות בפינת האוכל היומיומית הורחבו לוויטרינות רחבות שצופות לחצר ולבריכה | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, מזנון
המזנון בפינת האוכל. סכמת צבעים מונוכרומטית | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, מטבח לפניי
המטבח לפני. חנוק עם פינת אוכל יומיומית שהיתה דחוקה בפינה ליד חלון

המטבח: חלל המטבח הקיים היה חנוק והשאיר מעבר צר לחצר עם פינת אוכל יומיומית שהיתה דחוקה בפינה ליד חלון. כל מבנה המטבח השתנה - כמעט כולו פונה כעת לחלונות רחבים שממלאים את המטבח באור ואוויר, ולכן אין ארונות גבוהים במטבח אבל יש המון אחסון בזכות האי הגדול במרכזו. המטבח נצבע בצבע אפרפר והשיש הכהה מתאים לפרקט הכהה שחיפה גם את רצפת המטבח. אחד הדברים הכי מהירים בקבלת ההחלטות היה המטבח, שכן הלקוחה התאהבה במטבחים של חברת טאצ'ווד. החלונות בפינת האוכל היומיומית הורחבו לוויטרינות רחבות שצופות לחצר ולבריכה. בפינת המשפחה הושארה ספת ר' שהיתה, המזרנים רופדו מחדש, נקנו כריות צבעוניות (MAKE) ונוצר חדר משפחה מואר, מפנק לרביצה, לצפייה בטלוויזיה ולקריאה.

אורית דרום, חדר שינה
חדר השינה. ויטרינה הפונה למרפסת לכיוון הבריכה | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, חדר
קיר הטלוויזיה והקמין חופה בבריקים מפירוק בגוון בהיר | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, חדר ארונות
חדר הארונות. החזיתות הוחלפו | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, חדר רחצה
חדר הרחצה. חלל מרווח שכולל גם מקלחון וגם אמבטיה מעוצבת | צילום: אלעד שריג
אורית דרום, כיור
צילום: אלעד שריג
אורית דרום, חדר שינה לפני
לפני. חדר השינה היה מבנה עם נישות שפורק
אורית דרום, חדר שינה לפניי
אורית דרום, חדר רחצה
חדר הרחצה לפני. לא רע בכלל | צילום: אלעד שריג

תחושה של ניקיון שקט

חדר שינה הורים: מפלס קומת ההורים מורכב מחדר שינה עם ויטרינה הפונה למרפסת לכיוון הבריכה, חדר רחצה מרווח וחדר ארונות המחבר ביניהם. בחדר השינה היה מבנה עם נישות שפורק, ובמקומו הועמדו שידה וכורסה והקיר חופה בבריקים לבנים. המבנה בגב המיטה הושאר וחופה בנגרות. נבחרו צבעים בהירים היוצרים אווירה של ניקיון שקט ומראה טבעי ונעים. מצב הארונות בחדר הארונות היה טוב, ולכן רק הוחלפו החזיתות שלהם, שנצבעו בגוון לבן שבור.

אורית דרום, חדר רחצה
צילום: אלעד שריג
אורית דרום, חדר ילדים
אחד מחדרי הילדים. בקומת הילדים שלושה חדרי ילדים ושני חדרי רחצה | צילום: אלעד שריג

חדר רחצה הורים: עוצב כחלל מרווח שכולל גם מקלחון וגם אמבטיה מעוצבת (הג'קוזי הפינתי פורק). הרצפה חופתה באריחי בטון מצוירים. הג'קוזי הפינתי שהיה פורק ובמקומו מוקמה אמבטיה מעוצבת ומקלחון רחב שחופה בעץ טיק המשתלב עם אריחי הבטון  המצוירים שנבחרו לרצפה. קירות חדר הרחצה חופו בבריקים לבנים, המשווים לחדר מראה רומנטי יחד עם הכיורים המעוצבים.

דבר המעצב: תהליך העבודה עם הלקוחות היה נהדר, רוב העבודה נעשתה מול בעלת הבית, בן זוגה בחר לא להשתתף בתהליך. כיוון שהשיפוץ היה מוגבל בזמן ובתקציב ובזמן פנוי של הלקוחה, נדרשה קבלת החלטות מהירה ושיתוף פעולה. למזלי בעלת הבית ניחנה ביכולת הזו וגם בטעם אישי משובח, היתה פתוחה להצעות וסמכה עלי לאורך כל התהליך.

אורית דרום, בריכה
הבריכה. כמובן | צילום: אלעד שריג
 

אורית דרום, תכנון אדריכלי ועיצוב פנים
סטיילינג לצילומים: נטע צנציפר

במדור הקודם: עיצוב למזכרת במזכרת בתיה
לכל מדורי בשיפוץ

לכל כתבות המגזין