הדיירים: גיא, רווק תל אביבי בן 36 יזם נדל"ן והיי טק.

הדירה:  דירת קרקע בבניין שנבנה בשנות ה-40, ממוקמת במרכז תל אביב בבעלות פרטית. הדירה בת שני חדרים בגודל 95 מ"ר - 65 מ"ר חלל מגורים ו-30 מ"ר מרפסת.
חלל הדירה היה מוזנח אבל מלא בפוטנציאל בלתי ממומש. הצבע הישן התקלף מהקירות, הריהוט כהה, מרופט ולא עדכני, עומס של פריטים לא רלוונטיים, מקומות אחסון מלאים לעייפה בבגדים ישנים ומסמכים מלפני עשור. וילונות שמזכירים מלון מהסבנטיז, ומרפסת גדולה ופורחת אבל ללא מקומות ישיבה. בקיצור, דירה שזקוקה לקוסמטיקה כללית וחמימות.

עדי אזולאי, שטיח בכניסה (צילום: ליאור שניידר)
קורקינט אאוט, שטיח אין | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, שידת כניסה (צילום: ליאור שניידר)
תמונות מעל הקונסולה בכניסה | צילום: ליאור שניידר

החזון: בפגישתנו הראשונה שאלתי את הלקוח: "מה לא עובד לך בדירה?", מספרת המעצבת עדי אזולאי שמתמחה בעיצוב דירות של גברים, והוא השיב לי בכנות כובשת: "אני רוצה להתחתן. העיצוב הנוכחי כבר לא מתאים לי, אני צריך שינוי".
היה ברור שהכיוון הוא עיצוב פרקטי ונוח אבל גם חם וביתי (מכירה היטב צורך זה מקהל לקוחותיי המורכב ברובו מגברים). עיצוב קליל והומוריסטי אך בוגר, צעיר ואורבני - בית שיהיה מזמין לאירוח אנשים ובעיקר נשים.

אילוצים: לא נפטרים משולחן הביליארד, מההליכון בחדר השינה, מפינת העבודה והכיסא שעובר כבר כמה דורות במשפחה. כמו כן היה ברור לשנינו שיש להעניק טיפול מיוחד לכניסה, להציף את הבית באור ולמצוא פיתרון הולם לבקבוקי האלכוהול. לגבי שאר הסוגיות העיצוביות, קיבלתי יד חופשית.

עדי אזולאי, שרפרפים בסלון (צילום: ליאור שניידר)
קיר בריקים מחמם בסלון | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, שולחן סלון (צילום: ליאור שניידר)
וספת ריש לצד הדום אדום | צילום: ליאור שניידר

משך השיפוץ: כחודש.

עלות השיפוץ: כ-60 אלף שקלים שכוללים: תכנון ועיצוב, עבודות צבע וחשמל, ריהוט, טקסטיל ואקססוריז.

ספה שמאפשרת להרים רגליים, קיר צהוב במטבח

תיאור כללי: החלטתי לבצע בדירה שינוי קוסמטי מבלי לשבור קירות, והתוצאה מבחינת הלקוח הייתה שינוי מהותי. לפעמים תזוזה של רהיט בחלל עושה הבדל גדול: החלפתי בין המיקום של שולחן הביליארד לבין מיקומו של שולחן העבודה והדברים החלו להסתדר ולזרום טוב יותר בחלל. כמו כן, התקבלה נקודת מבט טובה יותר מפינת העבודה לטלוויזיה (כן, זה חשוב לאדם שעובד מהבית). כיסא העבודה רופד בצבעים שמתכתבים עם הספה החדשה.

אזור שולחן הביליארד הפך לחלק הכיפי של הבית; הקיר הסמוך לו נצבע בצבע לוח גיר. וזאת למרות שבעל הבית פחד שהצבע הכהה ייצר חושך וסגירות. להפתעתו, המדפים הלבנים שתלינו לבקבוקי האלכוהול, והאיורים הצבעוניים שנוספו ברקע, הפכו את האזור לנקודת אור עליזה בבית.
בנוסף, הדירה אובזרה בוילונות רומיים וונציאניים, ששומרים על מראה מודרני ואורבני.

עדי אזולאי, סלון (צילום: ליאור שניידר)
תחושה של לופט מרווח | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, פינת עבודה (צילום: ליאור שניידר)
ופינת עבודה שמשתלבת בחלל | צילום: ליאור שניידר

סלון: כדי להכניס חום לחלל הסלון, החלטתי להוסיף קיר בריקים במראה עירוני. מזנון לבן במראה נקי, שנקנה במכירה מיוחדת באידיזיין, הוצמד לקיר מול הספה, ועליו הנחנו עציץ סחלב וקערה אדומה מאיקאה, הספה  תוכננה ועוצבה על ידיי, במבנה מודולרי. הבד בצבע בהיר ובטקסטורה עשירה. ראוי לציין שבתחילת התהליך, אני ביקשתי להציב ספה באורך שלושה מטרים וכיסא רטרו מהמם שמצאתי בחנות מיוחדת בקריית ענבים, אבל כשהבנתי כמה חשוב לדייר להרים את הרגליים כשהוא צופה בטלוויזיה, יצאתי לתכנן את הספה הפינתית והנוחה יותר.

לצד הספה, הוצב הדום אדום שיכול לתפקד גם כשולחן צד. גופי תאורה שקוף בסלון מדבר באותה שפה עיצובית של המנורה העומדת לצד המיטה בחדר השינה - כך, כשמסתובבים בבית יש תחושה של חלל אחד.
להשלמת האווירה, נבחר שטיח צמר בהיר, אך לא אחיד בצבעו, לטשטוש כתמים עתידיים. תמונה נשית וקלאסית נתלתה על הקיר והיא מעוררת חיוך ושומרת על מראה קליל בחלל.

המטבח: קטן וחשוך, ולכן בחרנו לצבוע את הקירות בצבע צהוב ומרענן. מדבקת קיר ענקית עם כיתוב, בעיצוב אישי, הודבקה לאורך המסדרון הארוך והריק בדרך למטבח. וילונות ונציאניים לבנים מסתירים את את החלון המוזנח. על המדף הונחו שלוש צנצנות מלאות בסוכריות, ולדברי הדייר, הן הפכו לאטרציה בקרב החברים.

שולחן האוכל הישן היה במצב טוב ונראה טוב, לכן, רק הכיסאות הפשוטים של איקאה הוחלפו בכיסאות חדשים בצבעים של שחור ולבן. צבעים שמתכתבים עם השעון ומדבקת הקיר השחורים.

עדי אזולאי, מטבח (צילום: ליאור שניידר)
צהוב זורח במטבח | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, שולחן אוכל (צילום: ליאור שניידר)
וכיסאות חדשים לפינת האוכל | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, מסדרון (צילום: ליאור שניידר)
רעבים? | צילום: ליאור שניידר

חדר שינה: כדי לייצר תחושת מרחב ונינוחות בחדר השינה, החלטתי לרענן את הריהוט. השידות השמרניות מעץ ונגה כהה, הוחלפו בשידה לבנה. מאוורר התקרה הוחלף בחדש, ובמקום הווילון המיושן, הותקן וילון רומי גדול מידות ואוורירי. קירות החדר נצבעו בצבע אפור בשילוב גוון חום - קונטרס לקיר הגדול שנצבע בפסים כחולים סטייל "רלף לורן". על הקיר נתלו שתי רפרודוקציות של האמן "דגה".

נישת המדפים ששימשה קודם לכן להנחת מכשירי מולטימדיה נוקתה מחפצים מיותרים, ואובזרה בפריטי נוי. בתחתית הנישה הותקן מדף נוסף. המיטה כמובן אובזרה במצעים לבנים עם שלל כריות מפנקות.

חדר רחצה: חוץ ממתקן לסבון ולמברשות שיניים שבור, חדר הרחצה היה ריק ועזוב וממש התחנן לרענון. ליצירת תחושה של ניקיון ואסתטיקה, פוזרו אבנים בכיור (הדייר עדיין מתרגל לנוכחותן), ומגבות מגולגלות בקערה שבה ניתן גם לאפסן את כלי הגילוח. כמו כן, הוצב עציץ סחלב שתמיד מכניס רוך לחלל, תלינו מתלה למגבות הומוריסטי ושלוש תמונות ממוסגרות שמכניסות צבע.

עדי אזולאי, מיטה (צילום: ליאור שניידר)
חדר שינה בהיר ומזמין | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, וילון חדר שינה (צילום: ליאור שניידר)
וילון גדול בחדר השינה | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, חדר רחצה (צילום: ליאור שניידר)
לאבנים עוד מתרגלים | צילום: ליאור שניידר

הכניסה: בגלגול הקודם שימשה הכניסה כמקום לחנייה של הקורקינט החשמלי של בעל הבית - דבר שהסב נזק לקירות וגרם להם להיראות פצועים ומג'ויפים. במהלך השיפוץ, הוסכם שהדייר ייחנה את כלי הרכב הקט בחניית האופניים החיצונית, בכדי שנוכל להפוך את הכניסה לחלל אסתטי ומזמין.
לשם כך, פרשנו שטיח אתני מחמם, ארבע תמונות של אמן ידוע מוסגרו ונתלו מעל הקונסולה, שמשמת לאחסון דואר וכו'. ומכיוון שהלקוח הוא חובב חיות מושבע, הוצבו בכניסה גם שני פסלי ג'ירפות ושני מתלי צבי מדליקים.

 מרפסת: רציתי ליצור שלושה אזורים שונים שמעוצבים באופן עדכני ורענן: זולה מעוצבת נמוכה ליד ההאט טאב, בר גבוה שייראה גם מהסלון ושולחן אוכל נוח לארוחה. את הפינות הגדרנו באמצעות ריהוט גן עדכני ונוח.

השינוי מתחיל בבית

דבר המעצב: כשנכנסתי לדירה של הלקוח הרגשתי, מה שאני מרגישה בהרבה דירות של גברים שחיים לבדם: חוסר ארגון, וגיבוב של חפצים ורהיטים לא קשורים בחלל ריק וקר. תחושה של דירה זמנית (למרות שאינה שכורה תמיד). הדייר הוא אדם צבעוני, כיפי, מצחיק ומצליח שחי בדירה שלא משקפת אותו.
היה לי חשוב שהדירה הזו תהיה שונה מכל דבר אחר שעשיתי, וכמו עם כל לקוח, גם אותה עיצבתי כאילו היא דירתי שלי.

לרוב לקוחותיי מבקשים ממני לנהל עבורם את כל התהליך שאורך כחודש, כולל משלוחים וניהול אנשי מקצוע. הם מפקידים בידיי מפתח ואמצעי תשלום. אבל במקרה הזה, הלקוח ביקש שאלווה אותו בתהליך השיפוץ. היה לו חשוב להיות חלק מהתהליך. בעיניי, זה היה מקסים ומרענן, ושיקף את הרצון שלו לעשות שינוי אמיתי ולעבור לשלב הבא בחיים דרך הבית - דרך מבורכת בעיני.

גיא בר נתן, דירה בתל אביב
מרוצה מאוד מהתוצאה. גיא בסלון דירתו

טיפ של מעצבת: אנחנו מאוד שמרניים בארץ בכל הקשור לעיצוב באמצעות צבע. אני קוראת לכם לא לפחד להוסיף צבע לקירות הבית. בחירת של צבע נכון גורם לחלל להיראות טוב יותר וגדול יותר. למשל: קונטרסט בין קיר אפור כהה לצד קיר ירוק בהיר בחדר קטן, ישווה לו תחושת מרחב. 
כמו כן, תחושת בית נוצרת על ידי משחק של טקסטיל: וילונות, שטיחים, כריות בשפע, הוספת פריטים מעץ, עציצים.
רצוי לחלק את החלל לכמה מקומות עם ייעודים שונים: למשל בבית הזה פינת ביליארד משולבת עם אלכוהול, סלון לצד פינת עבודה, מרפסת שמאפשרת אירוח מסוגים שונים. עברו הזמנים של מערכת סלונית של ספות דו ותלת, היום משלבים מספר סגנונות יחד. שימו לב, ספה בלי ידיות או ידיות רק בצד אחד מעניקה תחושת מרחב.

פריט אהוב: התמונות בכניסה, שמוסגרו מתוך ספר של מעצב שמצאתי בחנות ספרים מיוחדת במתחם התחנה. הן בעלות אופי ומוסיפות עניין לחלל.

רשימת מכולת:

שולחן סלון: 4000 שקלים, וינטג', דיזיין סנטר, רחוב הלח"י, רמת גן
קונסולה לכניסה פלוס שני פסלי ג'ירפה: 3300 שקלים, פרימיטיב, יהודה הלוי, ת"א
שטיח בסלון: 3600 שקלים, שטיחי איתמר, דיזיין סנטר, רחוב הלח"י, רמת גן
פינת רביצה למרפסת: 1700 שקלים, zula4u, הוד השרון

עדי אזולאי, שולחנות מרפסת (צילום: ליאור שניידר)
שלושה אזורים במרפסת אחת | צילום: ליאור שניידר
עדי אזולאי, שולחן מרפסת (צילום: ליאור שניידר)
ובר לנשנושים | צילום: ליאור שניידר

 עדי אזולאי, מתמחה בארגון ועיצוב דירות לגברים 

במדור הקודם: החיים במפלסון העליון
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו