הדיירים: זוג הורים אקדמאים, שלהם בת סטודנטית מחוץ לבית.

הדירה: דירה חדשה במגדל יוקרתי במרכז תל אביב. 4 חדרים. 90 מ"ר קומה גבוהה.

החזון: בעלי הבית הם אנשי העולם הגדול עם מודעות חזקה לעיצוב ותרבות, ודרישתם הייתה כי נתכנן עבורם חלל שיאפיין אותם שבו יוכלו "להרגיש בבית, בית שיש בו אווירה נעימה, אינטימית וחמה עם אישיות ואופי אליהם נוכל להתחבר" . לאחר היכרות מעמיקה עם צורכיהם ורצונותיהם, אופיים ולימוד שגרת חייהם, בנינו והתאמנו לבעלי הבית את העיצוב והאופי הנכון להם והתפור למידותיהם.

הקונספט התכנוני בדירה קטנה זו בתל אביב, שתכנונה המקורי היה צפוף וסגור, היה בראש ובראשונה לייצר פתיחות ומרחב מקסימליים, הן בתוך החלל והן בקשריו עם החוץ, וליצור תחושת מרחב בחלל, הגדולה מממדיה הפיזיים.

המרחב הציבורי והאירוח תוכנן כחלל פתוח שבמרכזו אלמנט עיצובי מרכזי העשוי משילוב שתי מתכות – פליז במראהו הזהוב וברזל. האלמנט המרכזי עוצב בניקיון צורני המקנה לו עדינות ואלגנטיות ובו בזמן לחומריות שלו נוכחות ועוצמה. יחד עם היותו אלמנט עיצובי מרכזי הוא גם מאוד פונקציונלי – המעטפת החיצונית מסתירה בתוכה יחידות אחסון, בר משקאות, וכמובן מעלימה בתוכה צנרות, מערכת אודיו, ארון חשמל ומערכות מיזוג. המעטפת בנויה ממודולציית מלבנים מפליז היוצרת מראה חזיתות אחיד שאינו מסגיר איפה קיימת דלת פתיחה לארון או סתם יחידה קבועה לצד מלבנים פתוחים העשויים מברזל מושחר והחורגים ממישור היחידה המשלבת יחידות סגורות ויחידות פתוחות ומייצרת קומפוזיציה של גלוי מול נסתר וזאת בנוסף לעניין שבמשחק ובמפגש שבין שתי מתכות שונות - פליז וברזל.

אשרי ודנה, מבט מהסלון
מגדל יוקרתי במרכז תל אביב | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, סלון
עיצוב ואופי נכון לדיירים והתפור למידותיהם | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, קובייה
אלמנט עיצובי מרכזי ומאוד פונקציונלי | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, קוביה נפתחת גובה
מסתיר אחסון, כבלים ומערכות מיזוג | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, קובייה גובה
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, קוביה קלוז אפ
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, קובייה קלוז אפ
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, קוביה גובה
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, מסדרון
צילום: עודד סמדר

שקט עיצובי

כחלק מתפיסת העיצוב שלנו, הדוגלת בשימוש בחומרים טבעיים, בחרנו בשילובי ברזל ופליז כחומר דומיננטי בנוכחות שלו. התכנון גובה בחומריות מצומצמת וטבעית בלבד החוזרת על עצמה בכל חללי הדירה - שילוב של ברזל ופליז, עץ אלון בגוון מעושן ובגוון מושחר, אבן טבעית - שיש קררה. וזאת לצד משחקי אור, צל ועומק.

בתכנון ועיצוב פנים הדירה גובש קונספט המשלב לא רק חומריות מעניינת כדוגמת שילובי הפליז והברזל, אלא גם טקסטורות שונות המייצרות גיוון ויזואלי בחלל ומשוות לו אופי ואישיות. בחלל אחד שולבו טקסטורות שונות ובאמירה חזקה שמופיעה במשטחים גדולים, באופן יחסי לדירה קטנה, ובמלאכת מחשבת. השימוש בטקסטורה כמוטיב עיצובי מופיע בשימושים שונים, בוורסיות מגוונות וברמות גימור שונות במטרה להקנות לחלל עושר עיצובי, אווירה חמה, ייחודית ואישית ומזמינה. המאחד בין הטקסטורות היא צורניות גרפית מעניינת המשתלבת בהרמוניה, כך שהאיזון בין הגיוון הוויזואלי בחלל לצד ניקיון ואחידות יוצר את תחושת השקט העיצובי. כך, למשל, קיר המטבח מחופה בעץ צבוע לבן בצורת אדרת דג שנעשה בעבודה ידנית; שולחנות הסלון ממשטחי עור טקסטורלי, ריצוף רצפת חדר הרחצה ברצפת פסיפס טקטורלי משיש קררה; ואלמנטים וחפצים בטקסטורות כמו השטיח, משטח שולחן האוכל, חפצי נוי וטקסטיל.

בתכנון הפנים קיימת אקלקטיקה בעיצוב הפרטים, בבחירת החומרים, בבחירת הטקסטורות, גופי התאורה, הרהיטים, האלמנטים המשלימים והאמנות, שילוב הרמוני המייצר אווירה נעימה, מרגיעה וחמה לצד אמירה אישית, אינדיבידואלית ואותנטית.

משך השיפוץ: ארבעה חודשים. 

אשרי ודנה, מטבח פינת אוכל
פינת האוכל | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, מטבח פרונט
המטבח. יחידות האחסון הסגורות בגוון אפוקסי בגוון אפור פחם | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, מטבח
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, מראות מטבח
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה,  מדפים מטבח גובה
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, כיריים גובה
צילום: עודד סמדר

עוד באתר לעיצוב הבית:

מראות להכפלת המרחב ומדפים תלויים למראה אוורירי 

חלל המגורים, המטבח ופינת האוכל תוכנן כחלל פתוח ובמרכז החלל האלמנט המרכזי.

המטבח: יחידות האחסון הסגורות במטבח (מטבחי שולר) נצבעו בצבע אפוקסי בגוון אפור פחם. מעל המשטח עיצבנו יחידות פתוחות – מדפים משולבי פליז וברזל בגמר טבעי ומראות בהטיה להכפלת תחושת המרחב וליצירת רפלקט. המדפים תלויים מהתקרה ומנותקים במראה אוורירי ומרחף ושולבה בהם תאורה למשטח עבודה. הם גם מנותקים מהקיר המחופה בעץ אלון צבוע לבן בצורת אדרת דג. שולחן האוכל תוכנן בהתאמה אישית (לילו הום) ממשטח קורות עץ מותג ומסורק מושחר עם יכולת פתיחה לעשרה סועדים. רגלי השולחן עשויות מברזל שחור. כיסאות האוכל הסקנדינביים, שעוצבו בשנת 1956 על ידי האנס ווגנר, הם רפרודוקציה של המקור (דה בוקס).

הסלון: נבחרו רהיטים משולבי מתכות, וטקסטורות של עור ובד במראה טבעי (דה בוקס), ומקבץ שולחנות סלוניים קלים לניוד המקנים מראה א-פורמלי. שולבה תאורה דקורטיבית - מעל פינת אוכל, גוף תאורה מפליז באלמנט המרכזי ומנורה עומדת בסלון (אקסלוסיב).

אשרי ודנה, מסדרון גובה
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, חדר שינה
חדר השינה. שידות משולבות בברזל ועץ ועליהן מנורות דקורטיביות | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, מיטה
שילובי פליז וברזל מופיעים גם במדפים המרחפים בחדר השינה | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה,  ספריה חדר גובה
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, ספריה בחדר
צילום: עודד סמדר

חדר הרחצה: רוצף בפסיפס טקסטורלי משיש קררה. על הקירות חיפוי שיש קררה שעבר התזה ובחיתוך לפי מידה (אבני טל). מצידי הנגרות חיפוי השיש מסתיר אחסון נסתר. לרהיט שעיצבנו מראה קונסולי מרחף צבוע באפוקסי שחור והמשטח גם כן מקררה (כלים סניטריים חזיבנק).

חדר שינה הורים: שילובי פליז וברזל מופיעים גם במדפים המרחפים בחדר השינה. השידות משולבות גם הן בברזל ועץ ועליהן מנורות דקורטיביות על בסיס פליז וזכוכית אלבסטר בצבעי שחור לבן (לילו הום).

על קיר המבואה לחדרים נבחר צילום אורבני שחור - לבן של הצלם יאיר ברק, ובנושא האמנות ייעצה דניאלה נבון.

דבר המעצב: גם אנחנו וגם הלקוחות נהנינו מאוד מהתהליך ומהתוצאה ומעידים שהצלחנו ליצור מארג ביתי חמים ורגוע, שקל להכיל ונעים להיות מוכל בתוכו. המראה המתקבל הוא של דירה אורבנית שקיבלה תוכן חדש שיש בו אופי ועניין לצד ניקיון צורני, וברוח זו נבחרו גם האלמנטים המשלימים והאמנות. מטרתנו היא לעצב חללים המעוצבים בשפה אחידה ומגובשת ברמת אסתטיקה גבוהה. חללים בעלי אופי ובשפה עיצובית המגשרת בין צורכי לקוחותינו לנתוני החלל. עיצוב המבטא את רצונות וצורכי הלקוחות ומשקף את אורח חייהם ואופיים. אנו אוהבים לעבוד על עיצוב שהוא מעבר לזמן. עיצוב יצירתי ומחדש, מודרני ובעיקר רלוונטי לסגנון חיים של נוחות בת זמננו.

פריט אהוב: המידוף שעיצבנו במטבח המשלב ברזל, פליז, מראות ותאורה על רקע הקיר המחופה בעץ בצורת אדרת דג.

אשרי ודנה, חדר רחצה גובה
חדר הרחצה. רוצף בפסיפס טקסטורלי משיש קררה | צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, חדר רחצה גובה
צילום: עודד סמדר
אשרי ודנה, מקלחון
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

אושרי אבירם ודנה קושמירסקי – תכנון ועיצוב פנים

במדור הקודם: בית חלומות בשכונת הגוף בקיסריה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ