הדיירים: בעל הבית, גרוש טרי, ושתי בנותיו בנות ה-10 וה-12.

הבית: כבן 50 שנה הממוקם בשכונת בתים פרטיים ותיקה בתל אביב. בית קרקע בן קומה אחת, כ-95 מ"ר בנוי, עם חצר מקסימה בשטח של כחצי דונם. מדובר במבנה ישן שלא שופץ מעולם והתחנן לשיפוץ מהיסוד. במקור הבית כלל שלושה חדרים ומטבח.

שחור לבן
השולחן היה אמור להיות חלק מריהוט הגן | צילום: רינת שניידובר

החזון: בית נוח, נעים ופתוח, כזה שכיף לארח ולהתארח בו. בית שיתכתב עם החוץ, והחצר תתמזג עם הפנים כחלק בלתי נפרד, ותשווה לו תחושה של גודל ומרחב. מהפך בתקציב מוגבל.

משך השיפוץ: התהליך היה מהיר מאוד - כחודשיים, כולל תכנון ובנייה.

עלות השיפוץ: עלות השיפוץ כ-270 אלף שקלים, כולל תכנון ועיצוב החלל, תשתיות מים וחלק מהחשמל, החלפת חלק מהחלונות, הריסות ובנייה, מטבח חדש וחדר רחצה חדש.

תיאור כללי של השיפוץ: כל הבית "התהפך": המטבח המקורי הפך להיות חדר שינה של בעל הבית, הסלון הפך לחדר הבנות ושני חדרי השינה המקורים אוחדו לחלל אחד שהפך למטבח וסלון עם יציאה מרווחת לחצר. חדר השירותים המקורי וחדר האמבטיה המקורי אוחדו לחדר אחד עם מקלחון גדול ומרווח.

מטבח
אי כאלמנט מרכזי בחלל | צילום: רינת שניידובר
שיש במטבח
משמש כאי לבישול | צילום: רינת שניידובר

תשתיות המים בבית וחלק עיקרי של מערכת החשמל - הוחלפו. בעל הבית מאוד רצה להשאיר חלק מהחלונות הישנים של המבנה, "כי יש בהם אופי". בהתחלה הייתה התנגדות אבל בסוף הוא ניצח. ובדיעבד, הוא צדק מכיוון שכך שמרנו על אלמנטים מהמבנה המקורי והצלחנו לעמוד במסגרת התקציב. החלונות נצבעו בצבע שמשתלב עם השיפוץ החדש והם מתמזגים נפלא במראה הכללי.

אלמנט בולט שהושאר בבית הוא הקמין הישן שנמצא במבואה, ומצליח לחמם את כל הבית ואת חלל חדר הרחצה, דרכו עוברת הארובה.

מבית קטן שהיה עמוס, סגור כלפי חוץ ואפורורי קיבלנו בית פתוח, עדכני, ביתי וחמים, שנראה גדול בהרבה מכפי שהוא באמת. יחד עם זאת, לא ויתרנו על שימושיות ופונקציונליות.

כיור
ארון הקלאפה האדום נותן זריקת צבע בחלל | צילום: רינת שניידובר
מטבח
וכפינת אוכל | צילום: רינת שניידובר

סלון ומטבח בחלל אחד

הכניסה לבית לא השתנתה מזו המקורית. ישנה מבואה קטנה ומיד מצד שמאל נמצא חדר הבנות (הסלון לשעבר) שהינו חדר גדול יחסית, כ-20 מ"ר ומתאים לשני ילדים. בהמשך המבואה מצד ימין נמצא החלל הציבורי של הסלון והמטבח (חדרי שינה מרווחים) שלכל אחד מהם יציאה מרווחת אל החצר. בהמשך המבואה מצד שמאל נמצאים חדרי האמבטיה והשירותים, ובקצה נמצא חדר השינה של בעל הבית.

גם הסלון וגם המטבח היו חדרי שינה שהפכו לחלל אחד גדול ופתוח. המטבח מדבר עם הסלון ועם החוץ, כשהחצר היא המשך ישיר של החלל. הספה – ספת עור לבנה עם מילוי פוך שנעים לשקוע בה. שידת הטלוויזיה עשויה מעור חום ומתכתבת עם הספה מבחינת החומר. השולחן במקור נבחר לחצר ובעל הבית שאהב אותו, הכניס אותו לסלון.

ארונות המטבח עשויים מעץ מצופה פורמייקה אולטרא גלוס בצבע מוקה. כדי לתת זריקת צבע מעניינת בחר בעל הבית להוסיף ארון קלאפה אחד בצבע אדום. האי במטבח הוא אלמנט מרכזי בחלל ומשמש כאי לבישול וגם כפינת אוכל. כך, כשבעל הבית מארח הוא יכול לעבוד עם הפנים להתרחשות ולא עם הגב. כבונוס, האי מאפשר לנו עוד מקומות אחסון חיוניים.

אגרטל
סלון שמדבר עם המטבח ועם החוץ | צילום: רינת שניידובר
אגרטל תכלת
וחלק מהפתחים רק נצבעו מחדש | צילום: רינת שניידובר

חדרי השינה: גדולים ומרווחים

חדר הבנות: החדר הגדול שימש כסלון בגרסה הקודמת של הבית. הבנות ביקשו גוונים בהירים לתחושה צעירה ומודרנית. בחדר שתי מיטות מתכווננות, עומדות אחת בסמוך לשנייה (לבקשת הבנות, שרצו לישון בצמוד), מה שאפשר לשחק עם החלל הגדול שנוצר ולהוסיף פינת איפור ופינת ישיבה. חלונות העץ הישנים נשארו כפי שהיו ורק הפרופילים נצבעו בלבן. הרצפה קיבלה פרקט לימינציה בצבע בהיר לבן.

חדר בנות
הבנות רצו לישון אחת ליד השנייה | צילום: רינת שניידובר
ווילון לבן
נוף ירוק ומרגיע | צילום: רינת שניידובר
שידה
וכך נוצר מקום גם לפינת איפור נפלאה | צילום: רינת שניידובר

חדר השינה: היה בעבר מטבח, שברנו קיר קטן שהיה בין המטבח לפינת האוכל, מה שיצר חלל גדול יותר. החלונות הוחלפו לפרופיל אלומיניום בלגי בגוון מוקה. לצדי המיטה מוצבים שולחנות צד בגבהים שונים (לצאת מהסטנדרט של שידות קונבנציונליות), עשויות מחלוקי נחל בגוון אפרפר.

חדר שינה ותמונה
החלונות הוחלפו לפרופיל אלומיניום בלגי בגוון מוקה | צילום: רינת שניידובר
ספה לבנה
כורסה, כמו הספה בסלון | צילום: רינת שניידובר

לשידה הגדולה בחדר יש מראה של מזוודה עם ידיות מעור, שאמנם נראית כשידת מגירות, אך היא נפתחת כארונית, עם שתי דלתות ולמעלה שלוש מגירות. הוספנו לחדר כורסת עור לבן מפנקת (השלמה של רהיטי הסלון).

כיסוי מיטה
חלל רחב ממדים | צילום: רינת שניידובר
שידה  לבנה
ושידת מגירות שנפתחת לארונית | צילום: רינת שניידובר

חדר הרחצה: רוצף בגרניט פורצלן דמוי פרקט, וחופה באריחים לבנים בכדי לשמור על ניקיון ולהסוות את העובדה שהחלל קטן יחסית.

חדר רחצה
צבע לבן להסוואת החלל הקטן | צילום: רינת שניידובר

החצר: החצר הייתה מוזנחת מאד והיא טופלה במסגרת השיפוץ על ידי גדי ג'רבי מהמהפכה הירוקה והפכה לאבן השואבת של הבית, עם דק עץ משגע, מדשאה רחבת ידיים, הרבה צמחייה ופינות הסבה.

דבר המעצב: לא תמיד ניתן מספיק קרדיט לגברים בענייני טעם, פתיחות ונכונות לראות דברים באור אחר. במקרה הזה זכינו בלקוח שיודע מה שהוא רוצה, בעל טעם טוב ומהיר החלטה.

טיפ: לא תמיד צריך להחליף את כל הפתחים של הבית וניתן בקלות לשלב ישן עם חדש. עבודת צבע נכונה יכולה לסייע בשילובם בעיצוב הפנים הכללי ולהפוך אותם למעניינים. בדרך זו, ניתן לחסוך בסעיף האלומיניום שהוא אחד היקרים בכל פרויקט שיפוץ. ובנוסף, אל תפחדו מבתים ישנים, יש להם הרבה אופי.

פריט אהוב: שידת המגירות בחדר השינה. השידה (של המעצב אריק בן שמחון) נראית כשידת מגירות קלאסית אך למעשה היא מורכבת משילוב של דלתות ומגירות. זהו פריט מעניין בחלל.

חצר
יוצאים לחצר, האבן השואבת של הבית | צילום: רינת שניידובר

רשימת מכולת:
ויטרינה זכוכית בסלון: כ-14 אלף שקלים, "אריק בן שמחון".
ריהוט גן: 15 אלף שקלים, "פיק אפ".

תכנון ועיצוב פנים: חלי ישראלי, וקרן סינדרובסקי

במדור הקודם: בית המאסטר שף
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו