גילי רשף, אי במטחב
גם מרווח וגם אינטימי, המטבח. ביצוע: "האסם" | צילום: שי אדם
גילי רשף, כיסאות בר
אי שמשמש כמשטח עבודה ובו כיריים, תנור וטלוויזיה.ביצוע מטבח: "האסם" | צילום: שי אדם
הדיירים:
זוג הורים עם שלושה ילדים. ילד בן 7, נערה מתבגרת בת 17 וסטודנטית בת 21.

הבית: בית בן 25 שנה בשכונה ותיקה וירוקה בתל אביב. גודל המגרש כ-520 מ"ר והשטח הבנוי כ-270 מ"ר. על פניו, הבית נראה במצב טוב ונדרשו רק שינויים קוסמטיים, אבל בפועל שינינו את מיקומי המטבח וחדרי הרחצה והשיפוץ נערך מהיסוד (משלב של "שלד", כולל חשמל אינסטלציה וכו').

החזון: החלום של הדיירים היה ליצור בית עם חללים רחבים ומוארים וגינה גדולה שתיכנס לתוכו. כמו כן, שלכל ילד תהיה את היחידה הפרטית שלו (כולל חדר אמבטיה) שתתאים לאופיו ולגילו. ומנגד, שיהיו מספר חללים משותפים ואינטימיים לכל בני המשפחה. לתכנן ולעצב בית חם ופתוח עם תחושה ביתית, תחושת שייכות וביחד.

אילוצים: אחד האילוצים הגדולים היה גג הרעפים הנמוך יחסית, אותו נאלצנו להגביה. כמו כן, הגינה לא הייתה מיושרת עם קומת הקרקע ודרשה טיפול מיוחד.

משך השיפוץ: משך התהליך ארך כשנה משלב הפרוגרמה והסקיצות ועד כניסת הלקוחות לבית. העבודה בפועל - כשמונה חודשיים.

גילי רשף, יציאה לחצר
מתפקד כלב הבית | צילום: שי אדם
גילי רשף, חצר
צבעוניות בהירה, כמו שאר החללים הציבוריים | צילום: שי אדם

קומת קרקע: מצד אחד ציבורי, מצד שני פרטי

הבית מחולק לשלושה מפלסים. קומת קרקע: סלון, מטבח ושירותי אורחים עם יציאה רחבה לגינה ושני חדרי ילדים (לבן בן ה-7 ולבת בת ה-17), עם יציאות לגינה קדמית משלהם. דלת הכניסה מוקמה מול הפטיו, דבר שמחלק באופן טבעי את השטח הקיים לשני אזורים: האחד ציבורי שכולל מטבח וסלון, והשני פרטי - חדרי הילדים הקטנים.

המטבח: היה חשוב שמצד אחד יהיה מרווח ומצד שני אינטימי, ובנוסף, שיהיה נגיש לחצר. הצבעוניות שנבחרה לו בהירה, כמו שאר החללים הציבוריים. המטבח מעץ שנצבע בתנור, ארונות המטבח הגבוהים בעלי טקסטורה שונה (פסים) מאשר ארונות המטבח התחתונים – משחק שאיפשר לנו לתכנן דלתות בכל מיני גדלים.
במטבח אי שמשמש כמשטח עבודה ובו כיריים, תנור וטלוויזיה והוא למעשה לב הבית. שולחן עץ עגול בפינת האוכל מכניס חמימות ואינטימיות לחלל, עם כיסאות ברזל סביב, המתכתבים עם שולחן העץ שבגינה.

גילי רשף, מטבח לבן
טקסטורה שונה לארונות המטבח הגבוהים | צילום: שי אדם
SHY_8094
דלתות בגדלים שונים | צילום: שי אדם

הסלון: נדרש היה ליישר את כל השטח בכדי שהגינה והסלון יהיו באותו מישור ואז חלקים נכבדים מהתוכנית מתממשים (גינה גדולה שנכנסת פנימה מכל כיוון ובית מואר ופתוח). בעלי הבית ביקשו למקם ספרייה בסלון, והספרייה מעצימה את הגובה בחלל. ספה רחבה שהוצבה מול שתי הכורסאות יוצרת שפה לא פורמולית וביתית, מאוד מכנסת ומשפחתית. פריטי הריהוט שנבחרו לחלל המגורים הם בצבעי חול ומוקה והצבעוניות של הספרים בולטת על רקע הצבע הבהיר והנייטרלי.

גילי רשף, פטיו
הפטיו מחלק את החלל לשניים, הפרטי והציבורי | צילום: שי אדם
גילי רשף, מדרגות
ספה רחבה מול כורסאות יוצרת שפה לא פורמולית | צילום: שי אדם
גילי רשף, כורסאות
הבית מחולק לשלושה מפלסים | צילום: שי אדם
גילי רשף, מבט מהסלון
תחושת שייכות וביחד. החלל הציבורי בבית | צילום: שי אדם

חדר הילד: מכיוון שהילד עלה לכיתה א', היה לנו חשוב לעצב לו חדר שיגדל איתו ויכיל אותו. בחדר שולבה ספרייה מודולרית לצעצועים ולספרים, נבנה שולחן עץ פונקציונאלי ומחוספס עם שרפרפים שיכולים להפוך לשולחנות צד, או לתפקד ככיסאות בעת הצורך.

חדר הנערה: הקונספט לתכנן חדר למתבגרת בת 16, בעיצוב רומנטי ורך. לשם כך נבחרו צבעים בהירים ותמונת קיר של "ווג" צבעונית. בשני צדי המיטה הוצבו, שידה אחת עגולה שמסבה תחושה של סלון קטן לעומת שידה מלבנית בצדה השני, שילוב שמוסיף עניין לחדר.

גילי רשף, חדר ילדים
ספרייה מודולרית לצעצועים ולספרים בחדר של הילד | צילום: שי אדם
גילי רשף שירותים
שוברים את הלבן עם שידת עץ | צילום: שי אדם

קומת המרתף: צבעים כהים ודרמטיים

בקומת המרתף ממוקמת היחידה של הבת הגדולה בת ה-21. הממ"ד משמש לחדר ארונות מתוכנן בקפידה. פתחנו חלון רחב לחצר, מה שעזר לרווח את החלל ולבטל את תחושת המרתף. הצבעוניות והחומרים שנבחרו למרתף כהים ודרמטיים יותר משאר הבית, לבקשת הבת הבכורה שידעה בדיוק מה היא רוצה.
במקום רצפת פרקט שנבחרה לשאר החדרים בבית, בחדרה יצקנו רצפת בטון כהה יותר מיציקות הבטון שנבחרה לחללים הציבוריים ("אבן גן") ורוב הריהוט שנבחר הוא בצבע שחור. האמבטיה רוצפה וחופתה ברצפה בצורת דומינו שחור ולבן, אלמנט המחדד את אופי החלל.

חדר נערה במרתף
הבת הבכורה ביקשה עיצוב דרמטי. היחידה במרתף | צילום: שי אדם
חדר רחצה במרתף
רצפת שחור לבן משנה את האווירה | צילום: שי אדם

קומה ראשונה: צימר להורים

בקומה הראשונה, קומת ההורים, אין כמעט חלוקות, למרות שיש בקומה זאת פונקציות רבות כגון חדר שירות, שני חדרי ארונות, פינת עבודה וחלל רחצה ארוך וצר. בין החלל הרטוב ליבש מפרידות שתי דלתות מברזל בלגי, צבועות בלבן כמו שאר הפתחים בבית, שנותנות תחושה של המשכיות, עומק והצצה לאזור הפרטי.

אחד השינויים החשובים והנכונים ביותר בקומה זאת היה הגבהת שיפוע הגג וניצול השטח שנוצר לחדר ארונות נוסף ומקלחון זוגי עם גג משופע, בנוסף לאמבט FREE STANDING. קומת ההורים עוצבה בסטייל של צימר מפנק ומבודד משאר אזורי הבית, למרות שהקו העיצובי המשיך את שפת העיצוב השלטת בבית - צבעוניות בהירה בשילוב צבעי קפה וחול ושילוב הריהוט בין חדש לישן.

דבר המעצבת: העבודה עם הדיירים הייתה מאתגרת, קשה ומהנה כאחד. בזמן קצר יחסית, שינינו את הבית מכל היבט אפשרי. פריטי ריהוט רבים (פנים וחוץ) נרכשו בבלגיה עוד בשלב מוקדם יחסית בשיפוץ, על סמך תוכניות מפורטות ולכן הריהוט תומך, מחזק ומאזן את הסגנון.

כל עבודות הנגרות: המטבח, ארונות הבגדים, ארונות האמבטיה וכו' תוכננו והותאמו לבית במיוחד. גלריית האסם ליוותה אותנו במקצועיות משלב המדידות ועד כניסת הדיירים. 
קשה לתייג את הבית תחת סגנון מוגדר, ככפרי או כמודרני, אבל ברור שהוא מאוד מדוייק ופונקציונאלי. קווי הקונטור ומניפת הצבעים משדרים מראה מודרני ונקי, אך הריהוט והגינה מביאים איתם את הזרימה, החספוס ומכניסים הרבה חום, עמידות ומשפחתיות.

גילי רשף חדר הורים
בקומת ההורים אין כמעט חלוקות | צילום: שי אדם
גילי רשף, חדר רחצה הורים
הגג הוגבה לטובת המקלחון | צילום: שי אדם
גילי רשף, אמבטיה הורים
אמבט FREE STANDING להורים | צילום: שי אדם

טיפ: מרגע שבחרתם את האדריכל/מעצב הפנים שלכם, סמכו עליו, היפתחו אליו, ודברו איתו על הכול. נסלו לשלבו עוד בשלב הקנייה אם ניתן. ותמיד זכרו, בסוף הפרויקט זה הבית שלכם והוא צריך לשרת ולייצג אתכם. כמו כן, קחו בחשבון: נוחות ופרקטיות זה שם המשחק. אם לא יהיה לכם נוח, אתם לא תאהבו את התוצאה הסופית, יפה ככל שתהיה.

פריט אהוב: קשה לי להצביע על פריט אחד. יש כל כך הרבה פריטים שאהובים עלי ומשרתים את החלל בבית הזה ואל כולם נקשרתי, כי יש להם תפקיד חשוב, אך אם עלי לבחור אני בוחרת את שולחנות העץ (בצורת הדום). הם מודולריים, משדרים ביטחון, מפיצים אופי ומתאימים בכל חלל בבית.

פרגון לאיש מקצוע: בתחילת התהליך הלקוחה הכירה לי את ציון, הבעלים של ה"אסם" בית לעיצוב. שיתוף הפעולה הפורה עם אדם, שמבין ומדבר עיצוב, הובילה אותנו לתוצאה הנפלאה.

גילי רשף, שידת כניסה
תאורה חמה בכניסה | צילום: שי אדם
גילי רשף, שירותי אורחים
מישהו צריך לשירותים לפני שהולכים? | צילום: שי אדם

אדריכלות ועיצוב פנים: גילי רשף-גול, ART OF SPACE
מעצבת אחראית מהמשרד: עינת קלנר

במדור הקודם: השילוש הקדוש: מטבח, פינת אוכל וסלון בחלל אחד
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו