הדיירים: משפחה בת שש נפשות. זוג הורים וארבעה ילדים קטנים.

הדירה: הבית נמצא ברמת השרון בשכונה שקטה. הבניין בן 30 שנה, בית דו מפלסי קומות עם תקרה יחסית נמוכה. שטח המגרש 400 מ"ר, ושטח הבית 350 מ"ר. הבית מחולק לשני חלקים ארוכים שמדרגות מבטון במרכז הבית חילקו אותו לשני "פסים" ארוכים דבר שחנק את החלל ונתן הרגשה של שני חללים קטנים.

החזון: הלקוחות ביקשו בית חמים אך נקי. היה חשוב ליצור תנועה בחלל קומת הקרקע, ולמרות שהמדרגות במרכז הבית סגרו את החלל, רצינו להפוך אותן לאלמנט קל שישתלב בחלל ולא יחצה אותו לשני חללים קטנים. עוד השתמשנו בתאורה רבה כדי להתגבר על התקרה הנמוכה (245 ס"מ) וליצור חלל מואר ורחב כמה שניתן. בעלי הבית חובבי גאדג'טים ומוזיקה טובה, על כן חשוב היה לשלב ברחבי הבית את מיטב המוצרים שיענו על דרישה זאת.

משך השיפוץ: 8 חודשים.

עלות השיפוץ: כ-2.5 מיליון שקלים.

גדי פרידמן, כניסה (28)
הכניסה. 350 מ"ר בשני מפלסים | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, כניסה (1)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, כניסה (14)
צילום: אסף פינצ'וק, עיצוב גדי פרידמן
גדי פרידמן (13)
שילוב פלדה וזכוכית חצי אטומה | צילום: אסף פינצ'וק

עוד בערוץ עיצוב הבית:

פסי אורך כחלוקה עיקרית

הבית מחולק לשתי קומות, קומת כניסה שמחולקת לשני פסים אורכיים כאשר המדרגות ממוקמות במרכז החלל. המדרגות יוצרות חלוקה ברורה בין שני אזורים ראשיים: באחד כניסה רחבה, פינת אוכל גדולה ראשית וסלון, ובאזור שני מטבח שבהמשכו פינת אוכל לשימוש יומי ופינת טלוויזיה לילדים. בעקבות אהבתם של בני הזוג והילדים לגאדג'טים ולמוזיקה משובחת הושם דגש נרחב על מערכות שמע וחשמל חכם, שכולן מיובאות על ידי כהנא ABB מקבוצת כהנא.

חלל המדרגות שנמצא במרכז החלל בין פינת האוכל הראשית למטבח ולפינת האוכל היומית, נהרס ונבנה מחדש מפלדה דקה ונקייה עם מעטפת אוורירית. כך נוצר חלל אחד גדול בכל קומת הכניסה, אך גם הפרדה ויזואלית בין פינת האוכל והסלון הרשמיים לבין המטבח, פינת האוכל היומית ופינת הטלוויזיה הפחות רשמיים.

בקומת הכניסה קיים גם ממד שישמש אורחים ושירותי אורחים מעוצבים. הקומה הראשונה חולקה לשלושה חדרי ילדים, ובהם חדר אחד גדול במיוחד שיתאים לשני ילדים קטנים. עוד בקומה: חדר שינה להורים עם חדר רחצה צמוד.

גדי פרידמן, חצר (11)
החצר. בני המשפחה מבלים כאן זמן רב | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, מחיצה (7)
המחיצה שמחלקת את החלל ושומרת על אווריריות | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, סלון גדול (25)
הסלון הרשמי לאירוח | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, סלון גדול (24)
רצפת עץ טבעי כהה ומחוספס מאוד מפירוקים | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן , סלון גדול (23)
מראה "לופטי" וחם | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, סלון גדול (10)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, פינת ישיבה, ג (23)
פינת הרביצה של הילדים. מול הסלון הרשמי | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, פינת ישיבה, ג (22)
צילום: אסף פינצ'וק

הקו המנחה: שילובי פלדה ועץ

הבית תוכנן ועוצב לפרטי פרטים, והקו המנחה הוא שילוב בין שני חומרים עיקריים - פלדה ועץ. הרצפה חופתה בעץ טבעי כהה ומחוספס מאוד – עץ מפירוקים - הנותן מראה "לופטי" וחם לחלל. שילבנו מדרגות וחיפוי קיר ומדפים מפלדה שחורה כדי לתת הרגשה תעשייתית. בנוסף, הבית מעוצב עם הרבה גופי תאורה בעיצובים שונים, גם כדי לתת הרבה אור לבקשת הדיירים וגם כדי לשלב בעיצוב החלל גופים מיוחדים.

הכניסה: הדלת המקורית, שהייתה צרה ואטומה, נעקרה והורחבה לפתח רחב מאוד שחלקו זכוכית קבועה ובמרכזה דלת פלדה שחורה וזכוכית חצי אטומה בצבע כסוף. המראה הסופי מאוד מינימליסטי ומעוצב.

המרפסת: יצרנו חווית לייף סטייל מושלמת באזור המרפסת רחבת הידיים. בני המשפחה מבלים זמן רב בחלל החוץ, ומשום כך בחרנו לשלב מערכת סאונד עם טלוויזיה גדולה, האידיאלית לשימוש בכל תנאי מזג האוויר.

הסלון ופינת הטלוויזיה: בהמשך למדרגות שמחלקות את החלל לשני חלקים נמצא הסלון ובמקביל אליו פינת הטלוויזיה. מה שמפריד בין שני החללים הללו הוא מסך גדול שיורד מהתקרה וטלוויזיה על עמוד מסתובב חשמלי. כך אפשר לשבת בשני החללים - הסלון ופינת הטלוויזיה - ולצפות בטלוויזיה בצורה טובה.

המטבח: בתוכנית המקורית היה המטבח סגור וקטן. פתחנו אותו לכל החלל ולמרות שאינו גדול יצרנו אי מיוחד שכולו יציקת ברזל ומשולבים בו משטח פלדה וכיריים מובנות.

גדי פרידמן, פינת אוכל גדולה (10)
פינת האוכל הגדולה. משמשת לאירוח | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, פינת אוכל גדולה (5)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, פינת אוכל גדולה (4)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, פינת אוכל גדולה (8)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, פינת אוכל גדולה (9)
מצדה השני של המחיצה - מטבח ופינת אוכל יומיומית | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, מטבח ופינת אוכל (26)
החלל הארוך מנוצל בחוכמה רבה | צילום: אסף פינצ'וק

חדר ההורים: מפאת גודלו של חדר ההורים יצרנו ארון גדול מאוד לאורך כל קיר חדר השינה. לארון דלתות זכוכית חצי שקופות המעניקות מראה קל יותר ותחושת גודל לחדר. חדר הרחצה של ההורים מחופה בפלטות בזלטינה, אבן אפורה חלקה, וארונות שנותנים לחלל מראה נקי ומינימליסטי. בתקרה יש חלון גדול שמכניס אור ואוורור טבעי לחלל.

חדר הרחצה של הילדים: לבקשת הלקוחות הוצבו בו גם אמבטיה פרי סטנדינג מעוצבת וגם מקלחון. בהמשך חדר הרחצה של הילדים נמצא חדר הכביסה.

דבר המעצב: העבודה עם הדיירים, בני זוג בשנות ה-40 לחייהם, אנשים אוהבי עיצוב ופרטים ומבינים בהם, הייתה נפלאה. הם נתנו למעצב יד חופשית לאורך כל הדרך, ולאחר שנתנו את הפרוגרמה והדרישות הבסיסיות לתכנון הלכו אחרי הקו המנחה שהצבנו לעצמנו ולא סטו ממנו.

למרות המדרגות שנמצאות במרכז החלל ויצרו בעיה לא פשוטה בחלוקה של החלל לשני פסים צרים יחסית, ולמרות התקרה הנמוכה של קומת הכניסה שלא יכולנו להגביה, הצלחנו ליצור חללים פתוחים וזורמים, ובעזרת חומים מיוחדים, פלדה ועץ טבעי יצרנו תחושה של חמימות ובית שלא רוצים לצאת ממנו – כך מעידים גם בעלי הבית.

גדי פרידמן, מטבח (6)
אי מיוחד שכולו יציקת ברזל ומשולבים בו משטח פלדה וכיריים | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, מטבח (7)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, מטבח ופינת אוכל (27)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, פינת רביצה (2)
. | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, מדרגות, ג (15)
המחיצה מופיעה גם בקומה העליונה | צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, שינה (17)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, רחצה (20)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, רחצה, ג (16)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, רחצה (21)
צילום: אסף פינצ'וק
גדי פרידמן, רחצה,  ג (19)
צילום: אסף פינצ'וק
_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב: גדי פרידמן – רוארק אדריכלים
כל הבית רושת במערכות שמע וחשמל חכמות מבית כהנא ABB מקבוצת כהנא

במדור הקודם: 20 מ"ר של שיק אירופי
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?