הדייר: רווק, בסוף שנות העשרים לחייו, יזם שרצה שהדירה תותאם לזוג צעיר.

הדירה: הדירה ממוקמת במרכז תל אביב, 80 מ"ר, במקור שלושה וחצי חדרים שהפכו לשניים. הדירה בבניין ישן מאוד ושימשה לפני מעבר הדייר כמרפאת שיניים. לא היה בה מטבח, התקרה אקוסטית, חללים קטנים וחשוכים ברובם, למרות שהיו נתוני אור טבעי מעולים וזו לא דירה שניתן היה לגור בה בשום אופן.

החזון: לפתוח ולרווח את המרחב. הקווים המנחים: חדר רחצה גדול, חדר שינה מאוורר והתייחסות מרבית לאור הטבעי של הדירה. ליצור דירה במראה של מלון בוטיק נעים ומזמין.

מייקאובר, מבט לסלון
שימוש בגרניט פורצלן המדמה בטון | צילום: דנה קרן

משך השיפוץ: כשישה שבועות.

עלות השיפוץ:  כ-100 אלף שקלים הכוללים עבודות חשמל, אינסטלציה, כלים סניטריים, חידוש דלתות וחלונות. 

תיאור כללי של השיפוץ: השפה העיצובית הכללית היא עיצוב קלאסי עם נגיעות מודרניות-אורבניות. כל מחיצות הפנים בדירה הוסרו וחלל הדירה תוכנן מחדש. לרצפה נבחר גרניט פורצלן המדמה בטון, בגודל 80 X 80 ולאורך כל הדרך הושם דגש רב על האור הטבעי.

סגנון קלאסי עם נגיעות עתיקות

השפה העיצובית משלבת מטבח ושירותים בסגנון מודרני לצד אלמנטיים קלאסים כמו תאורה, קרניזים, מפתחים, פרופילים, ריהוט וחומרים. החלונות המקוריים נשמרו במטרה לשמור על המראה האותנטי.

בכניסה לדירה נגלה מרחב מגורים בגוון טבעי בהיר שמחולק לסלון ולפינת אוכל, שעוצבו בסגנון קלאסי עם נגיעות עתיקות. המטבח בקו מודרני מעץ שחופה ב בצבע נס קפה בהיר עם ידיות קלאסיות ומשטח עבודה מנירוסטה שמוקם כאי, עליו הונחו הכיריים. האי פונה אל מרחב המגורים וכולל כסאות ישיבה, כך שישנו קשר טבעי בין המטבח לחלל המגורים.

מייקאובר, מטבח ומבט לסלון
עיצוב קלאסי עם נגיעות מודרניות-אורבניות | צילום: דנה קרן
מייקאובר, סלון
אין איזור בבית שלא קיבל אור טבעי | צילום: דנה קרן

חדר שינה: בחדר השינה הפכנו את כל המפתחים לחלונות בלגיים גדולים בצבע נחושת כהה. לצדי המיטה נתלו גופי תאורה שמתשלשים מהתקרה ומשמשים כמנורות קריאה. בחדר השינה נבנו שירותים נוספים עם אריחים מלבניים שהונחו בצורה ורטיקלית בגוונים אפורים, ומעניקים ניחוח קלאסי לחלל.

חדר רחצה: בדירה חלל רחצה גדול, כפי שביקש הדייר, שקיבל חלון גדול מעוטר בפרופילים בלגיים, תוך התייחסות לאור הטבעי הרב. בחדר הרחצה מקלחון זוגי מרווח ובו ספסל בנוי מחופה בגרניט פורצלן במראה אבן אפורה וקירות מחופים בטיח מינרלי בצבע טבעי. לחלל הזה עיצבנו במיוחד קונסטרוקציות ברזל עם משטח זכוכית מחוסמת, עליו הונח הכיור במראה אורבני.   

דבר המעצבת: חוויית העיצוב של הבית הזה היתה מצוינת. הלקוח היה פתוח לרעיונות העיצוביים ולעצות המקצועיות. השפה העיצובית נסגרה מאוד מהר והיה ברור ממש מההתחלה לאיזה כיוון הולכים ועם איזה חומרים משתמשים, גם בשלב העיצוב וגם בשלב ריהוט הבית. זוהי דירה שאני מאוד אוהבת את התוצאה שלה.

מייקאובר, פינת אוכל דלפק
קו מודרני במטבח | צילום: דנה קרן
מייקאובר, סלון מטבח
משטח עבודה מנירוסטה שמוקם כאי | צילום: דנה קרן
מייקאובר, פינת אוכל מנורה עומדת
מייקאובר, פינת אוכל מנורה עומדת | צילום: דנה קרן

טיפ למשפצים: להשתמש בנתונים הטבעיים של החלל ולא להילחם בהם, כמו התאורה הטבעית בדירה הזו. אין איזור בבית שלא קיבל אור טבעי. ממש התעקשתי לתת לכל מרחב את החלון שלו.

טיפ נוסף הוא להיות עקביים מאוד הכל הקשור לשפה העיצובית. אם רוצים להיות קלאסיים, אבל גם לשלב נגיעות מודרניות, חשוב לשלב את הנגיעות בעדינות באמצעות השימוש בחומרים ובפריטים מתאימים.

טיפ של אלעד כהן, מנכ"ל make-over: להיות סגורים על הקונספט כשמגישים את התוכניות. כל שינוי במהלך העבודה גורם לחריגה מהזמן וגם לחריגה מהתקציב..

מייקאובר, פינת אוכל, מבט לדלת
קשר טבעי בין המטבח לחלל המגורים | צילום: דנה קרן

פריט אהוב: גופי התאורה שנקנו ב"הבית הישן" בשוק הפשפשים ביפו. פרט לגופי התאורה התלויים בחדר השינה ובפינת האוכל, כל גופי התאורה מוצמדים לקיר. התאורה תוכננה כך על מנת להקנות מראה אלגנטי, המזכיר עיצוב של סוויטה במלון בוטיק. כל הגופים מברזל וזכוכית והשימוש בחומרים ובניחוח הקלאסי נשמרו בכל הגופים, רק הצורניות שלהם השתנתה.

רשימת מכולת:

1. גוף התאורה בפינת האוכל. כ-2,000 שקלים ב"הבית הישן", שוק הפשפשים יפו
2. הסטולים, הממוקמים בסמוך לאי. כ-700 שקלים לאחד, מ"פרימיטיב", יהודה הלוי תל אביב
3. כיסא עם גב גבוה מצוייר הממוקם גם בסלון וגם בחדר השינה, "ביתילי"

מייקאובר, חדר שינה שטיח
מפתחים לחלונות בלגיים גדולים | צילום: דנה קרן
מייקאובר, שירותים קטנים
אריחים בגוון אפור המעניקים ניחוח קלאסי | צילום: דנה קרן

עיצוב פנים: רוני קרן.
ביצוע: חברת make-over

במדור הקודם: אקסטרה סמול: הרהיטים גדולים, הדירה קטנה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו