כניסה לבית
אווירה חמימה כבר בכניסה | צילום: שי אפשטיין
הדיירים: משפחה בת ארבע נפשות. הוא עורך סדנאות פיתוח ארגוני לבעלי עסקים דרך בישול, היא יועצת ארגונית ושני ילדיהם בני 7 ו-9.

הבית: בית פרטי בן שנתיים, 240 מ"ר על ארבע קומות ומגרש בגודל רבע דונם בבאר יעקב. בבית קומת מרתף פלוס יחידת דיור נפרדת, סלון, מטבח, פינת אוכל, חמישה חדרי שינה וארבעה חדרי רחצה. המפלס התחתון נסגר ליחידת דיור לשוכרים פוטנציאלים ובמסגרת השיפוץ נפתחה כניסה נפרדת מחוץ לבית, על מנת לאפשר לדיירים פרטיות.

החזון: בעלי הבית רצו בית חם ומזמין, בסגנון כפרי. המשפחה אוהבת לארח בכל הזדמנות אפשרית, לכן היה להם חשוב שהבית יהיה נעים, נוח ובאווירה לא פורמאלית. הבעל שף במקצועו ולכן ניתנה תשומת לב מיוחדת לאבזור המטבח.

הזוג הקודם שגר בבית בנה אותו בסגנון מודרני, עם תקרות גבס עגולות מונמכות עם ספוטים, קירות מנצנצים ומטבח מודרני עם קלאפות שחורות מבריקות. האתגר שניצב בפנינו היה לשוות לבית מראה כפרי, למרות המגבלות שתוארו. למשל, הדרך הקלה הייתה להחליף את המטבח כולו למטבח בסגנון פרובנס, אבל בגלל אילוצי תקציב שיווינו מראה כפרי למטבח על ידי טיפול קוסמטי בלבד.

שטיח
יש מקום לכל החברים | צילום: שי אפשטיין
אגרטל
פינות קריאה נעימות | צילום: שי אפשטיין
כריות
פרחים באגרטל ועל הכריות | צילום: שי אפשטיין

לבעלי הבית ספרים רבים והיה חשוב להם שהם יבואו לידי ביטוי במקום בולט בבית ולא יאוחסנו בחדר העבודה. הם ביקשו שהרהיט המרכזי בסלון יהיו הספריות. לשמחתנו, עבדנו מול נגר שהוא למעשה חבר קרוב של בני הזוג (נגריית בלוט), אשר ביצע את כל עבודות הנגרות במקצועיות ובדיוק רב.

תיאור כללי של השיפוץ: השיפוץ התחלק לשניים. בחלקו הראשון עשינו את "העבודות המלוכלכות": צביעה, ביטול תקרות גבס, בניית יחידת הדיור נפרדת, בניית תקרה בסלון, ריצוף של החוץ בדק וכו'. חלקו השני (אותו אנו אוהבות יותר ומתמקדות בו במסגרת עבודתנו בבית של עידה) התמקד בהלבשת הבית, רכישת ריהוט ואביזרים לרוב חלקי הבית, פלוס שימוש בריהוט קיים. לבני הזוג חפצים רבים בעלי ערך סנטימנטלי, אותם רצו שנשלב בחללים השונים.

ספות
שתי כורסאות שרופדו מחדש | צילום: שי אפשטיין
שידה
קיר בריקים צבוע | צילום: שי אפשטיין

משך השיפוץ: כשלושה חודשים.

עלות השיפוץ: כ-120 אלף שקלים, כולל את ריהוט הסלון + פרטי נגרות, וילונות, תאורה, פינת אוכל, איבזור ושידרוג המטבח, ריהוט לחדרי ילדים, ריהוט לפינת משפחה ולחדר השינה, וילונות, תאורה וסטיילינג לבית.

הסלון: ספה ארוכה ומפנקת

בני הזוג רצו סלון נעים ומזמין, נטול טלוויזיה, בו יוכלו לארח את חבריהם הרבים ובנוסף, שיהווה מקום קריאה נעים לעצמם. בסלון המקורי היה חלל אשר חיבר בין המפלס התחתון לעליון. בשל בקשתם של בעלי הבית ליצור בקומה השנייה פינת משפחה וחדר ארונות שצמוד לחדר שינה, החלל הזה נסגר. את התקרה לא סגרנו בגובה אפס, אלא יצרנו מעין נישה בתוך התקרה. את ההפרש ניצלנו לטובת קורות עץ מסיביות ודקורטיביות שנצבעו בגוון וונגה (חום כהה). הקורות יוצרות מראה חם מאוד וכפרי.

את הקיר הקטן עם החלונות הצרים חיפינו בלבנים בהירות מאוד. הייתה לנו התלבטות בין לבנים חומות מפירוק לבין לבנים בגוון שמנת, לבסוף החלטנו על המראה השקט יותר, על מנת שלא ליצור עומס. כבר בשלב הזה ידענו שאנחנו רוצות לתת את דגשי הצבע בטקסטיל. את קיר הטיח הקיים השארנו, אבל שינינו אותו מגוון אוקר (צהוב מעושן) לגוון חול מעושן.

מנורה
שולחן אוכל מהנגר | צילום: שי אפשטיין
קולאז8
מנורת קנים מפליז | צילום: עידית זכריה
דלעת
וסלסלה מושקעת להשלמת האווירה | צילום: עידית זכריה

מבחינת סידור החלל, לבני הזוג היה חשוב מאוד עניין הנוחות, לכן מיקמנו ספה ארוכה במיוחד בגוון נטרלי, עמוסה בכריות מפנקות. את דגשי הצבע הענקנו בשתי כורסאות, אותן מצאנו אחרי שיטוטים בשוק הפשפשים. שתיהן שופצו, האחת רופדה בבד פרחוני בגווני התכלת-סגול והשנייה בבד סאטן, בשילוב קטיפה בגוון תכלת עם טקסטורה של מעוינים. מהבדים של הכורסאות תפרנו כריות, אותן שילבנו על הספה.

כדי ליצור נקודות צבע נוספת ריפדנו הדום ישיבה קטן בגוון של סגול. במרכז החלל הצבנו שולחן מעץ אלון עתיק בעל מראה גס ובאותו סגנון מיקמנו קונסולה צרה בשילוב ברזל על קיר הלבנים. על הקיר המשותף עם חדר המדרגות מיקמנו ספרייה גדולה מעץ אלון. את דופן הספרייה, הבנוי מקורות קורות, השארנו חשוף ואת השאר צבענו בגוון תכלת אפרפר. ספרייה קטנה וצרה יותר, אך דומה לה בסגנון, מיקמנו בסמוך לספה.

למרות הפרופילים הדקים והיפים של החלונות שילבנו וילונות אווריריים ונשפכים בגוון שמנת, אשר מעניקים אווירה מאוד חמה לכל החלל. על הקיר מעל הספה תלינו שתי מפות עולם ישנות, אשר מוסגרו במסגרת עץ מסיבית.

פית אוכל
כלי מטבח חשופים | צילום: שי אפשטיין
קולאז 6
הסוואה לארון החשמל | צילום: עידית זכריה
מקרר
הכל מתמגנט אם צריך | צילום: שי אפשטיין

חדר האוכל: ספרי חסמבה על המדף

הכניסה לבית גובלת עם חלל פינת האוכל. על מנת ליצור הפרדה ותיחום מיקמנו שידה ירקרקה עם מגירות, ומעליה תלינו מראה. בתחילה הייתה לנו התלבטות ארוכה לגבי בחירה שולחן אוכל: בין שולחן מלבני לבין שולחן עגול. בעל הבית מאוד רצה שולחן עגול שבו יש קשר עין עם כל הסובבים. למרות החשש שמא הוא יחסום את המעבר לסלון, בחירה של הקוטר הנכון אפשרה זאת. גם לבניית השולחן גויס חבר המשפחה הנגר אומן, אשר בנה שולחן עגול מסיבי מעץ אלון עם רגל אמצעית יפיפייה. סביב השולחן מיקמנו כסאות עם רגלי עץ משולבים בבד פישתני.

במקור הייתה תקרת גבס עגולה מונמכת. ביטלנו אותה ובמרכזה מיקמנו מנורת קנים מפליז עם כוסות זכוכית גבוהות. על הקיר הצר הדבקנו טפט מדליונים טון על טון בגוון שמנת. על מנת להכניס נקודת צבע לחלל תלינו יחידת מדפים מעץ ועליה הנחנו פריטי דקורציה צבעוניים, פלוס סדרת ספרים מקורית של חסמבה.

שיש
יחידה מסוגננת מעץ | צילום: שי אפשטיין
קולאז 5
גם לתבלינים ולספרי הבישול | צילום: עידית זכריה

מטבח: כלי עבודה חשופים ונגישים

המטבח ללא ספק הוא לב לבו של הבית, בייחוד בהתחשב בעובדה שזה גם עיסוקו של בעל הבית, הייתה חשיבות גדולה בעיצובו ותכנונו. במקור היה בבית מטבח בסגנון מודרני עם דלתות פורמייקה מבריקות וקלאפה שחורה. כשבדקנו את התקציב הבנו שאין באפשרותנו להחליפו ושעלינו להסתדר עם מה שיש, כלומר, שדרוגים קוסמטיים בלבד. לפיכך הורדנו את הקלאפה ובמקומה תלינו יחידה מעץ, מעוטרת ומסוגננת ובה הנחנו כוסות, צנצנות זכוכית, תבלינים וכמובן, ספרי בישול.

קולאז חדש
כלים בהישג יד | צילום: עידית זכריה
סכינים
כך הרבה יותר קל לבשל | צילום: עידית זכריה

את הטיח מסביב צבענו בגוון נטרלי, אותו חיפינו בקרמיקה דמוית בריקים. בעל הבית ביקש את כל עזרי המטבח חשופים ונגישים ולא מוחבאים בארון. ניצלנו עובדה זאת כדי לשוות למטבח מראה כפרי. את הסירים תלינו על מתקן מפורזל מהתקרה, הוספנו מדף עץ רחב, עליו ניתן להניח סירים נוספים. תלינו פס מתכתי עם ווים לתליית ששת ומתקן פתוח לתבלינים. מעל האי תלינו גוף תאורה מרשים מפליז.

ספרים
חסמבה, חסמבה, חסמבה | צילום: עידית זכריה
קולאז2
איך עושה כבשה על מדף? | צילום: עידית זכריה
לוח
שיהיה יום טוב | צילום: שי אפשטיין

במטבח נמצא ארון חשמל גדול של כל הבית. סגרנו אותו עם דלתות, כאשר מרכזן היא פלטה מתכתית. לא ניתן לראות זאת, כיוון שהדלת כולה נצבעה בגוון של שאר המטבח. הדלת המתכתית מאפשר תליית מגנטים. כך הפכה הדלת הזאת למקום תליית ציוריי הילדים ובכלל פתקים.

קולאז3
בובות על המדף | צילום: עידית זכריה
בובה
תראו איזה מבט | צילום: עידית זכריה

חדר שינה: אווירה רומנטית

בני הזוג רצו חדר שינה רגוע, בגוונים ניטרליים. הם ביקשו להישאר עם המיטה הזוגית הקיימת - מיטה מפורזלת בגוון טורקיז מעושן. צבענו אותה בגוון שמנת והשארנו את קצות העמודים בגוון הזהב המקורי. לצדי המיטה הוספנו שתי שידות לילה ומעליהן גופי תאורה שיוצרים אווירה רומנטית. על גב המיטה הדבקנו טפט מדליונים ולהשלמת האווירה תלינו וילונות שמנתיים ארוכים על מוט מעץ. בפינת החדר יצרנו פינת ישיבה קטנה.

חדרי הילדים: שני הילדים לומדים בבתי ספר אנטרופוספיים, כך שהתבקשנו לעצב את החדרים לפי רוח תורה זו. לכן נבחרו רהיטים מעץ מלא.ף ארון, שולחן לימוד ומיטה. לכל ילד תלינו מידוף, על מנת שיוכל להציג בו את יצירותיו.

חדרי רחצה ושירותים: מראות בסגנון פרובנס

חדרי הרחצה עוצבו במקור בסגנון מודרני, עם אריחים לבנים ושחורים מבריקים וארונות אמבטיה שחורים בצביעה אפוקסית. שיוונו להם מראה כפרי על ידי הוספה של אביזרים. את המראות הצפות הוצאנו ובמקומן תלינו מראות עם מסגרות עבות בסגנון פרובנס. מעל המראות מיקמנו גופי תאורה בעלי שני קנים ואהילי זכוכית חלבית בגוון שמנת. הופסנו יחידות תלויות כפריות לאחסון של נייר טואלט וטואלטיקה מעל האסלה והחלפנו את כל האביזרים מניקל לאביזרים מעוצבים בסגנון פרובנס. שילבנו ספסל ישיבה בגוון של אפור מעושן, ולידו סל כביסה לבן עם תחרה.

Home_22
מראה כפרי גם בחדר השינה | צילום: שי אפשטיין
Home_23
פרזולים על גב המיטה | צילום: שי אפשטיין

דבר המעצבת: בני הבית לא רצו להיות מעורבים בפרטים הקטנים של הלבשת הבית. הם נתנו לנו צרכים וקווים מנחים כללים ומשם אור ירוק לכמעט 90 אחוז מהבחירות שלנו. האמון המלא שלהם בנו כנשות מקצוע תרם רבות לתוצאות הסופיות.

טיפ: הנטייה הטבעית שלנו היא לקנות מיד חדש, במיוחד בכל מה שנוגע לחדרי הרחצה או למטבח. דקה לפני שאתם רצים להחליף ולהוציא סכומי כסף גדולים, תבחנו האם ניתן בשינויים קוסמטיים ובהוצאה לא גדולה לשדרג את הקיים.

קולאז 1
הגיע הזמן להרגיע | צילום: עידית זכריה
עציץ סגול
בבית הזה לא חסרים פרחים, זה בטוח | צילום: עידית זכריה

במדור הקודם: קחי לך בעל ובני לו בית
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

המדריך המלא לעיצוב מטבחים כפריים 

עידית זכריה, מעצבת פנים, כותבת את הבלוג "הבית של עידה, המפורסם גם באתר living

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו