הדיירים: זוג צעיר + ילד ועוד אחת בדרך. הבעל סטארטאפיסט, האישה מתעסקת בשיווק בתחום האופנה, שניהם אוהבים ונושמים עיצוב.

הדירה: דירה בת שני מפלסים בשיכון דן בתל אביב + גג. גודל הדירה כ 120 מ"ר, ויטרינת הסלון פונה לפארק ירוק. בקומת הכניסה חלל ציבורי הכולל מטבח, פינת אוכל, סלון ומרפסת קטנה ושלושה חדרי שינה, בקומת הגג חדר אחד, עם יציאה למרפסת. עיקר השיפוץ התרכז בקומת הכניסה, קומת הגג שופצה שיפוץ בסיסי. לפני השיפוץ הדירה הייתה במצב סביר ואף שופצה לפני שנים אך בעיצוב מיושן שאינו תואם את טעמם של הדיירים.

החזון: הזוג הגיע אלינו עם דעות מגובשות לגבי סגנון העיצוב ואיך הם היו רוצים לראות את הדירה. הם ביקשו עיצוב נקי ומינימליסטי, עם רמת גימור גבוהה וירידה לפרטים הכי קטנים. הייתה דרישה לשים דגש בעיקר בחדר השינה של ההורים ובחלל המטבח והסלון, נוסף לכך ביקשו לדאוג למקומות אחסון ולהפוך את החלל שמתחת למדרגות לפונקציונלי.

נאלצנו להתמודד עם בעיית גובה תקרה בעיקר במסדרון המוביל לחדרים, שהיה מונמך באופן משמעותי, ומכיוון שהדיירים גבוהים היה חשוב לפתוח את החלל ועם זאת לדאוג למערכת מיזוג. בעיה נוספת שמצאנו הייתה תומכים קונסטרוקטיביים משני צדי המדרגות שבלטו בתקרה בכניסה לדירה ובחדר ההורים, שאותם הסתרנו בהנמכות ששימשו בהמשך לתאורה שקועה.

משך השיפוץ:  השיפוץ ארך כשמונה חודשים כולל תכנון וביצוע.

עלות השיפוץ: עלות השיפוץ כ-600 אלף שקל, שכללו הריסת קירות, החלפת תשתיות אינסטלציה, חשמל ומערכות מיזוג האוויר. נגרות בכל הדירה כולל ארון המדרגות והמטבח, דלתות, אלומיניום, חדרי רחצה, פרקט וציפוי בטון, חידוש הדק והטיח במרפסת הגג ויחידת ההורים, הריהוט הוחלף והותאם לעיצוב החדש של הדירה.

מבט_מהסלון_למטבח_ומדרגות (צילום: גדעון לוין)
מבט מהסלון למטבח ומדרגות | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, ארון מדרגות (צילום: גדעון לוין)
ארון המדרגות. הפריט האהוב בבית | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, מבט מהמטבח לארון המדרגות והסלון (צילום: גדעון לוין)
מבט מהמטבח לארון המדרגות והסלון | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, ארון מדרגות 2 (צילום: גדעון לוין)
לשמור על פונקציונליות ביצירתיות וחדשנות | צילום: גדעון לוין

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

מעקה רשת שמאוורר את החלל

הכניסה: הכניסה לדירה מובילה ישירות לחלל המרכזי הפתוח. ממול ניבט חלון ויטרינת הסלון. מצד ימין לדלת קיים גרם המדרגות שבולט מאוד בחלל ובהמשכו קיר הסלון.

מכיוון שהמדרגות הן אלמנט מרכזי בחלל, היינו צריכים להחליט איך הן משתלבות בעיצוב. היו כמה מחשבות והתלבטויות אם להדגישן או להצניען. לאחר כמה רעיונות וסקיצות הוחלט לייצר פרט נגרות שאורכו 11 מטרים המתחיל מדלת הכניסה ועד לקצה השני של הדירה וישלב כמה פונקציות: ארון אחסון, מעקה למדרגות ובהמשך כרהיט לטלוויזיה וכן פתח לתריסי המזגן. עם זאת היה חשוב לא ליצור מסה כבדה בחלל, ולכן הרהיט (נגרות: יוחאי וייכמן, נגריית טימבר) אינו מכסה באופן מלא את המדרגות שצופו בציפוי הבטון כמו שאר החלל, אלא חושף את חלקן ובתוכו משתלב מעקה הרשת שמאוורר את החלל. וכל זה תוך שמירה על קו נקי ומינימליסטי. מן הצד השני גם כן נשמר הפתח, והפעם הוא משלב בתוכו את הטלוויזיה.

לחלל המרכזי נבחרו פסי תאורה אורכיים (דורי קמחי תאורה) על מנת להדגיש את הקונספט הלינארי ולחבר את החלל של המטבח לסלון. אותה שפה של תאורה נשמרת גם במסדרון ובחדרי הרחצה כפס שקוע בהנמכות. כדי להתגבר על גובה ההנמכה במסדרון הוחלט לבחור מערכת מיזוג שתדרוש הנמכה מינימלית וחיברנו את ההנמכה לארון המדרגות כך שהוא מסתיר ומטשטש אותה.

מעיין גבאי, ארון מדרגות ומעקה רשת (צילום: גדעון לוין)
מעקה הרשת. מאוורר את החלל | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, ארון מדרגות ומעקה רשת (2) (צילום: גדעון לוין)
צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, מעקה רשת (צילום: גדעון לוין)
צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, מבט מהמדרגות למטבח (צילום: גדעון לוין)
מבט מהמדרגות למטבח | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, ג, פינת אוכל (צילום: גדעון לוין)
פינת האוכל. אל תפחדו להתפרע | צילום: גדעון לוין

המטבח: מיקום המטבח נשאר כשהיה אך הארכנו אותו לכיוון הסלון ויצרנו פרופורציה חדשה. ביטלנו את האי ובמקומו מיקמנו שולחן אוכל גדול וזה עזר לפתיחת החלל. בתחילה חשבנו להחליף רק חזיתות למטבח מכיוון שארונות המטבח היו במצב טוב, אך בסופו של דבר הוחלט להחליף את כולו ולתכנן אותו בצורה שונה. בחרנו במטבח שחור בהתאם לפלטת הצבעים שנבחרה המורכבת משחור, בטון ועץ.

הסלון: חלל הסלון ממשיך את המטבח ואת ארון המדרגות. חלון הוויטרינה הוחלף, החלוקה של הזכוכיות השתנתה ואפשרה בצורתה החדשה מעבר גדול יותר של אור ופתיחה של החלל. נבחר אלומיניום שחור לכל הפתחים בדירה. את רצפת המרפסת כמו כל החלל הציבורי ציפינו בבטון מוחלק, וכך המרפסת נראית כהמשך ישיר לסלון ויוצרת אשליה שהוא גדול יותר.

יחידת ההורים: הדרישה ליחידת הורים מפנקת ומרווחת יחסית לחלל הקטן הביאה להחלטה לשנות את מיקום חדר הרחצה וליצירת חדר ארונות פתוח. את חדר הרחצה תכננו כחדר ארוך וצר מוגבה על במה בציפוי בטון מוחלק ומתחתה תאורת לד היוצרת ריחוף וקלילות, ומופרדת בקיר זכוכית שחלקו האמצעי חלבי כך שנשמרת הפרטיות ועדיין החלל מאוורר. במקביל לבמה מלמעלה יצרנו הנמכת תקרה, גם היא בציפוי בטון מוחלק ובה תאורה שקועה. תכננו ארון תחתון מפורניר אלון עם כיור מונח מעליו ויחידת ארון עליון ליניארית הנמשכת לאורך כל חדר הרחצה וחודרת את הזכוכית המקלחון עד לקצה. המקלחון חופה באריחים דקים בגודל 1.20/60 מ', כך שכמעט אין חיבורים. מחדר הרחצה יש יציאה למרפסת קטנה והחלטנו להחליף את הדלת לדלת זכוכית חלבית, מה שהכניס אור ואוורור לחדר הרחצה והחדר בכלל.  את חדר הרחצה הישן פתחנו לחלל ומיקמנו בו חדר ארונות שאינו תחום בדלת אלא פתוח לחדר ונותן תחושה של חלל גדול יותר.  את חדר השינה כמו שאר החדרים חיפינו בפרקט עץ ליצירת אווירה חמימה. עמוד קונסטרוקטיבי שנמצא בפינת החדר בחרנו להדגיש ולחשוף ולהפכו לאלמנט עיצובי.

מעיין גבאי, מבט מהמטבח לסלון (צילום: גדעון לוין)
הסלון. מעבר גדול יותר של אור ופתיחה של החלל | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, ג, סלון (צילום: גדעון לוין)
צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, חדר הורים (צילום: גדעון לוין)
יחידת ההורים. מפנקת ומרווחת יחסית לחלל הקטן | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, ג, מקלחת הורים (צילום: גדעון לוין)
מקלחת הורים. חלל מוגבה על במה | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, ג, מקלחת הורים (2) (צילום: גדעון לוין)
צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, מקלחת הורים (צילום: גדעון לוין)
צילום: גדעון לוין

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

חדרי הילדים: חדרי הילדים חופו בפרקט עץ, הוחלף האלומיניום לאלומיניום שחור כמו בשאר חלונות הדירה. חדר הבן עוצב בסקאלת צבעים כחולה.

אמבטיית ילדים: אמבטיית הילדים נשארה במיקומה הקודם והותאמה לעיצוב החדש. גם כאן הרצפה חופתה בבטון מוחלק שעלה גם על דופן האמבטיה. הכלים הסניטריים הוחלפו. בחרנו חיפוי קיר לבן, ותכננו ארון פורניר אלון עם משטח קוריאן לבן עם חזית דקיקה.

קומת הגג: בקומה העליונה חדר אחד ויציאה למרפסת גג. התבקשנו להחליף תשתיות, לשפץ את השירותים ולהכין תשתיות למטבחון. חיפינו את הרצפה בפרקט, וחידשנו את הדק החיצוני ואת טיח מעקה האבן. החדר הותאם כך שיכול לשמש למשרד ביתי ובעתיד ליחידה לילד מתבגר.

מעיין גבאי, חדר ילד (צילום: גדעון לוין)
חדר הילד. חופה בפרקט עץ | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, אמבטיית ילדים (צילום: גדעון לוין)
אמבטיית ילדים. הותאמה לעיצוב החדש | צילום: גדעון לוין
מעיין גבאי, אמבטיית ילדים (2) (צילום: גדעון לוין)
צילום: גדעון לוין

לייצר את החלום

דבר המעצב: כבר בפגישה הראשונה עם הדיירים הבנו שיש לנו עסק עם מביני וחובבי עיצוב, מה שנתן לנו את הגושפנקה לעוף עם רעיונות משוגעים כמו ארון המדרגות ומעקה לא סטנדרטי, ולהגיע לעיצוב מדויק וברמה הכי גבוהה. העבודה עם הדיירים לכל אורכה הייתה עבודה צמודה ומשותפת ומאוד מאתגרת, והרגשנו שהצלחנו לייצר את החלום.

טיפ: לא לפחד להתפרע עם רעיונות. גם כשרוצים לשמור על פונקציונליות אפשר לעשות זאת ביצירתיות ובחדשנות.

פריט אהוב: ללא ספק הפריט המרכזי של הבית, ארון המדרגות המכונה בפינו - ארון כל יכול!

מעיין גבאי,סלון לפני, צילום ביתי (צילום: ביתי)
הסלון לפני | צילום: ביתי
מדרגות_ומסדרון_לפני (צילום: ביתי)
המדרגות לפני | צילום: ביתי
מעיין גבאי, מטבח לפני, צילום ביתי (2) (צילום: ביתי)
המטבח לפני | צילום: ביתי
מעיין גבאי, ג, חדר ילדים לפני, צילום ביתי (צילום: ביתי)
חדר הילדים לפני | צילום: ביתי
מעיין גבאי, ג, אמבטיית ילדים לפני, צילום ביתי (צילום: ביתי)
אמבטיית הילדים לפני | צילום: ביתי
מעיין גבאי, מקלחת הורים לפני, צילום ביתי (2) (צילום: ביתי)
מקלחת הורים לפני | צילום: ביתי
מעיין גבאי, תוכנית (1)
התוכנית
מעיין גבאי, תוכנית (2)
התוכנית
_OBJ

מעצבות: מעין גבאי, עיצוב ותכנון פנים; יסמין בצ'ינסקי, מעצבת פנים. בוגרות בית הספר לעיצוב פנים בסטודיו 6B.

מנחה, תכנון וליווי הפרויקט: אדריכל אמיר נבון, סטודיו 6B.

במדור הקודם: שיפוץ בזק לעולים חדשים בשכונת צמרת
לכל הכתבות במדור בשיפוץ