הדיירים: זוג באמצע שנות ה-30 לחייהם, העוסקים בתחומי הדיגיטל והביטוח, מטיילים בעולם, אוספים פריטים מיוחדים ואוהבים עיצוב.

הדירה: דירת 65 מ"ר בת 2.5 חדרים, הממוקמת בקומה העליונה של בניין משנות ה-60 בשכונה שקטה בגבעתיים. השכונה עוברת שינוי בזכות בעלי דירות צעירים שהגיעו אליה, המשפיעים גם על אופי הרחובות, שהתמלאו בבתי קפה, מעדניות וחנויות עיצוב והפכו לאטרקטיביים מאוד. הדירה לפני השיפוץ היתה חשוכה ומיושנת מאוד ומצבה חייב טיפול פיזי במעטפת ובתשתיות.

בשיפוץ_רוני_אלגביש
מיצוי פוטנציאל הדירה ברגישות ובצניעות | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש
את נגיעות הצב מוסיפים האביזרים והצמחים | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש
הסלון לפני השיפוץ
ב
במרפסת הסגורה הוחלפו החלונות לכניסה מרבית של אור טבעי

החזון: מטרת השיפוץ היתה להדגיש את התכונות החיוביות שבגינן בחרו הדיירים בדירה, אך לא באו לידי ביטוי - אור טבעי השוטף את כל חללי הבית ומבט פתוח לרחוב. זאת תוך יצירת שפה עיצובית המשתמשת בצניעות במידותיו של כל חלל, כדי ליצור תחושת מרחב ביתי ופרטי בדירה מרכזית בעיר והתאמת עיצוב הפנים לטעמם האישי והמיוחד של הדיירים.

תקציב: כ-90 אלף שקלים שכללו תכנון מחדש, אלומיניום, ריהוט ואבזור, צביעה וגינון. 

משך השיפוץ: שיפוץ הדירה נמשך כחודשיים וכלל תכנון ועיצוב, הריסה, בנייה ואבזור מחדש של כל החדרים.

עוד באתר לעיצוב הבית:

הכפלת כמות האור

תיאור כללי של השיפוץ: מתוך רצון לשמור על אופייה הישראלי של הדירה ובעקבות חשיבה פונקציונלית על צורכי הדיירים, החלטנו על אילו מרכיבים ואלמנטים בדירה כדאי לשמור ומה יש להחליף - מרפסת היסטורית סגורה בחדר המגורים נהרסה והוחלפה בחלונות בלגיים בגוון אפור כהה, היוצרים קשר עם החוץ, מכפילים את כמות האור בחלל ומדגישים את גובהו. חלל המגורים הורחב, כדי שישמש גם כחלל אירוח, ומוקמה בו פינת אוכל. המטבח וחדר השירות הצמוד אליו אוחדו ונשמרו כחלל סגור.

הסלון: ממוקם במרכז הדירה והורחב כדי שיוכל להכיל גם את פינת האוכל. רצפת השומשום הקיימת נשמרה ומוקמו גופי תאורת אווירה צמודי קיר, המדגישים את מרקם הקיר, יוצרים עליו אלומות אור טרפזיות ומפזרים אור רך וחמים. מבחינת צבעוניות הוחלט להצמד לרביעיית גוונים המורכבת מלבן, חום, אפור וירוק. בהתאם לכך נבחרו הרהיטים והאביזרי בסלון, ואת הנגיעות הירוקות מוסיפה הצמחייה.

בשיפוץ_רוני_אלגביש
פינת האוכל נותקה מהמטבח והרוויחה תאורה טבעית | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש
גינה אורבנית קטנה תלויה מחוץ לפינת האוכל | צילום: אורית ארנון

פינת האוכל: חלונות בפרופיל בלגי בחלוקה א-סימטרית מכניסים אור טבעי רב פנימה ולצדם מוקמה פינת האוכל, שנותקה מהמטבח. בישיבה לצד שולחן האוכל ניתן ליהנות מגן אורבני קטן, הנשען על קונסטרוקציית ברזל קלה, ובו קוקטייל של סוקולנטים ים תיכוניים - רגלנית אפריקנית, סביון הימלאיה, סרפנס אפור ועוד. צמחים אלו נבחרו בגלל יכולתם להזדקף לגובה והם עתידים לשלש את גובהם ולהסוות את המבט פנימה.

המטבח: במבנה צר וארוך ומידותיו מאתגרות, אך הוחלט לשמור עליו כחלל סגור ולהרחיב את פתח המעבר אל חלל המגורים. מכיוון שבעלי הדירה אוהבים לבשל, פינת האוכל נותקה ממנו והטיפול העיצובי והתכנוני בחלל התמקד בציוד דפנותיו בכל הדרוש לבישול וביצירת סביבת עבודה נוחה לשניים: נוספו לו משטחי עבודה חדשים, נבחרה תאורה המתאימה לעבודה במטבח והתשתיות הטכניות שודרגו. קיר מרכזי הפונה לדרום, שסבל מהארת יתר, נצבע בצבע שחור מיוחד המאפשר כתיבה ומחיקה בגיר, ועל אזוריו הגבוהים צוירה ידנית עבודה גרפית גדולה שעוצבה במיוחד.

בשיפוץ_רוני_אלגביש_07_מבנה_צר_וארוך_ומאתגר_למטבח_צ
מבנה צר וארוך ומאתגר למטבחון | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש_09_עבודה_גרפית_מיוחדת_על_קיר_המ
עבודה גרפית מיוחדת על קיר המטבח | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש
טיפול בדפנות המטבח ליצירת מרחב נוח לעבודה | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש
המטבח לפני שיפוץ

חדר השינה: מבואה מובילה לחדרי האמבטיה והשירותים ולצדם ממוקם חדר השינה, שאליו צמודה מרפסת צרפתית הפונה לחצר פנימית פסטורלית. קירותיו של החדר נצבעו בגוון ירקרק-טורקיז והם עוטפים אותו באווירה ביתית וקלאסית. מראת קריסטל ענקית מצפה ארון קיר גדול ומעבר לייעודה השימושי, מוסיפה לחלל תחושת מרחב ותלת ממדיות. הריהוט, הצבעוניות והחומריות מקשרים בין החדר לבין הסלון ושאר חללי הבית, והוא עוצב בגוני לבן, חום ואפור. בכניסה לחדר ניצב הדום בעל רגליים מגולפות בריפוד זהה לכורסה הממוקמת בחדר המגורים, וגם כאן נעשה שימוש בצמחייה באמצעות גב המיטה, המהווה מעין חלון סודי, ובדפנותיו צמחייה מלאכותית ועבודת צילום של אמנית ישראלית העוסקת בצמחייה מקומית.

בשיפוץ_רוני_אלגביש
הדום מרופד בכניסה לחדר וצמחייה מלאכותית מוסיפים צבע | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש_13_אבזור_מוקפד_ותאורת_אווירה_צי
אבזור מוקפד ותאורת אווירה | צילום: אורית ארנון
רוני אלגביש פסלים
הדיירים מטיילים בעולם ואוספים פריטים יפים | צילום: אורית ארנון

עיצוב כתהליך מתפתח

טיפ: עיצוב הבית הוא תהליך מתפתח ולא פרויקט סגור, ויש בתוכו גם ניסוי וטעייה. לעתים כדאי להשאיר "סימני שאלה עיצוביים", להתאזר בסבלנות ולא לשאוף להשלים את העבודה בפרק זמן ידוע מראש. ממילא כל אלו נענים בצורה חכמה יותר לאחר תקופת מגורים מסוימת בבית. בפרויקט זה לדוגמה, הוחלט בשלב מאוחר יותר, לאחר גמר השיפוץ, על חיפוי תלת ממדי מיוחד לחלק מקירות חדר המגורים, כדי להשלים ולהקצין את האפקט התאורתי שנוצר בו בשעות מסוימות. היה קשה לצפות פרט מסוג זה תוך כדי עבודה ובוודאי לפניה. שמירה על קשר ארוך טווח עם המעצב מסייעת לקבל החלטות כאלו ברגעים הנכונים.

פריט אהוב: כורסת קריאה בסגנון אנגלי עם רגלי עץ מגולפות וריפוד ברוקד איטלקי בדגם פרפרים. הכורסה עוצבה אישית עבור דיירי הבית, שאוהבים מאוד לקרוא, וביקשו להכניס באמצעותה ממד נוסטלגי ומאוד אישי למרכז הבית.

בשיפוץ_רוני_אלגביש_15_כורסת_קריאה_אהובה_בסגנון_אנג
כורסת קריאה אהובה בסגנון אנגלי | צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש_16_צילום-אורית_ארנון
צילום: אורית ארנון
בשיפוץ_רוני_אלגביש
חדר השינה לפני השיפוץ
 

אדריכל ומעצב - רוני אלגביש

במדור הקודם: הרבה מעל הסטנדרט - מדירת קבלן לדירה מהז'ורנל
לכל מדורי בשיפוץ

לכל כתבות המגזין