הדיירים: זוג עם שלושה ילדים. הבת הגדולה בת 13 ועוד זוג תאומים בני 10. האם מעצבת פנים והאב רואה חשבון. המשפחה ביקשה להישאר בסביבת מגוריה ברמת השרון, ובמשך תקופה ארוכה חיפשו מגרש או בית באזור. לאחר שהתייאשו, החליטו לשפץ את הבית בצורה מאסיבית.

הבית: הבית ברמת השרון על מגרש פנימי בשטח כ-530 מ"ר, ושטחו הבנוי הכולל כ-410 מ"ר. הבית בנוי בחצאי מפלסים (מצב קיים שלא ניתן לשנותו): במפלס התחתון (המרתף) – מקלט, חדר כביסה, חדר קולנוע, שירותי אורחים וחדר עבודה (משפחתי ללא קבלת קהל); במפלס הקרקע - חדר משפחה וטלוויזיה, מטבח, חדר אוכל וסלון. בחצי הקומה העליונה -יחידת ההורים המוגדלת הכוללת חדר שינה עם מרפסת הצופה לבריכה, חדר ארונות וחדר רחצה. בקומה העליונה - חדר כושר, אורחים ושלושה חדרי ילדים. חדר רחצה צמוד לכל אחד מן החדרים.

בית מיימון (48), סלון ובריכה (צילום: עודד סמדר)
הבית בנוי בחצאי מפלסים | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (53), אח ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (14), מבט מהסלון למטבח (צילום: עודד סמדר)
כולל חדר כושר וחדר קולנוע ביתי | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (9), פינת אוכל (צילום: עודד סמדר)
משטחי שיש עם קאנטים מעוצבים | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (6), אי (צילום: עודד סמדר)
מטבח אלגנטי בסגנון של פעם | צילום: עודד סמדר

משך השיפוץ: שנה

עוד בערוץ עיצוב הבית:

שפה אדריכלית חדשה

בסיומו של הפרויקט השתנה הבית ללא הכר, התווספו לו אגף וקומה וכן התווספה בריכת שחייה. מטרות השיפוץ היו מגוונות ובעצם כיוונו אותי כאדריכל לשינויים רדיקליים במבנה בהיבט האדריכלי ההנדסי והעיצובי:
הגדלת הבית: הוספנו חדר כושר/אורחים בחלל הכפול מעל הסלון, ואגף שלם להגדלת יחידת ההורים (שאפשר תוספת חדר ארונות מרווח), ומתחתיו יצירת חלל לחדר העבודה.
שינוי מהותי בחזיתות הבית וקביעת שפה אדריכלית חדשה על ידי הריסת כל חלקי הגגות הקטנים ותוספת בנייה כך שיתקבל גג רעפים חדש אחד ריבועי ורגולרי. עוד טופלו כל מרכיבי החזיתות – חלונות, ספים ומסגרות אבן מסביב לחלונות עמודים ומדפים דקורטיביים.
ארגון מחדש של החללים השונים בכל חלקי הבית אך בעיקר סידור חדרי הילדים כולל חדרי רחצה צמודים והגדלת יחידת ההורים.
תוספת בריכה כולל טיפול בכל השטחים החיצוניים: רחבות מרוצפות, פרגולה, מטבח חוץ ושטחים מגוננים.

השיפוץ היה מקיף ביותר כולל תוספות וחיזוקים הנדסיים שיאפשרו תוספת בנייה חדשה למבנה שקיים עשרות שנים. חלק גדול מהקירות הפנימיים נבנו מחדש, כל תשתיות החשמל (מאור, מתח נמוך וחשמל) והאינסטלציה שודרגו, הוחלפו כל החלונות הקיימים מפרופיל בלגי לחלונות עץ אלומיניום של החברה האמריקאית Pella, הוחלפו כל גופי התאורה וחדרי הרחצה על כל מרכיביהם: אריחי חיפוי וריצוף, ברזים, כלים סניטריים וארונות נגרות. כמו כן הוחלף רוב הריהוט הפנימי ואלמנט הדקורציה. 

בית מיימון (7), מטבח (צילום: עודד סמדר)
את כל הארונות מעטרות ידיות ברזל מושחרות | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (10), מטבח ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (11) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

החצר: האתגר העיקרי בתכנון ובעיצוב החצר היה להגדיר אזורים שונים במגרש ששטחו כ-500 מ"ר. יצירת אזורי ישיבה ושימוש באזורים שונים הפונים לכיווני שמיים מגוונים מאפשרת שימוש בכל ימות השנה על פי חשיפה לשמש וכיווני הרוח. בחצר הבית תוכננה רחבת כניסה מרווחת הכוללת פינת ישיבה מזמינה ומקורה. בהמשך לשביל המתפתל בתוך צמחייה פורחת ממוקם מטבח חוץ שבו כיור, משטחי עבודה וגריל רחב ידיים. הברביקיו פונה לפינת אוכל עגולה שמבטיחה גישה ותנועה נוחה בכל היקפה. בהמשך פינת ישיבה מתחת לפרגולה גדולה, סלון נוסף למעשה. ולבסוף הבריכה שלתוכה משתקף הבית ומעליה מרחפת מרפסת שיזוף מדק עץ טבעי.

בית מיימון (15), ספה (צילום: עודד סמדר)
חדר טלוויזייה עם נוף לבריכה | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (16), סלון (צילום: עודד סמדר)
חלונות שממסגרים את הנוף ומשווים לבית מראה קלאסי | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (4), חוץ (צילום: עודד סמדר)
הגדרת פינות ישיבה וחלוקה מחדש של החוץ | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (34), כניסה (צילום: עודד סמדר)
דלת הכניסה מרשימה | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (2), כניסה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

המטבח: המטבח תוכנן ובוצע על פי הצרכים המפורטים של הלקוחות. העיצוב תואם את הרוח הקלאסית של הבית כולל נגרות בצבע, מסגרות מסביב לדלתות ולמגירות ועד לעמודים מעוצבים עם כותרות ובסיסים. המשטחים מאבן קיסר עם קנטים מעוצבים משתלבים עם ארונות מזוגגים בניחוח של פעם. את כל המטבח מעטרות ידיות ברזל מושחרות המדגישות את קצב היחידות הנגרות השונות. התאורה תוכננה ונבחרה בקפידה כך שהתאורה הטכנית הכללית תשתלב עם תאורה נקודתית על האי ומשטחי העבודה.

בית מיימון (44), דחר הורים (צילום: עודד סמדר)
יחידת ההורים במפלס נפרד | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (46), חדר הורים (צילום: עודד סמדר)
מרפסת עם נוף לבריכה | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (45), חדר ארונות ג (צילום: עודד סמדר)
חדר ארונות מרווח | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (70), חדר הורים ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (27), חדר ארונות ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (24), חדר רחצה לבן ג (צילום: עודד סמדר)
לכל חדר שינה צמוד חדר רחצה | צילום: עודד סמדר

החדרים: לחדרי השינה השונים אלמנטים אחידים ומאפיינים ייחודים. כל החדרים מעוטרים בפרופילים דקורטיביים בין הקיר לתקרה המייצרים נישות מעוצבות לווילונות. החלונות מעץ צבועים בגוון תואם לארונות ולדלת. בחדרי הבנים רצפת פרקט ובחדר של הילדה וההורים שטיח מקיר לקיר. בכל חדר נבחרה פלטה שונה של גוונים: חדר הילדה ורוד עדין, אדום ואפור, חדר הבנים כחולים ואפורים, ובחדר הורים בז' ואפור. גופי התאורה נבחרו בהתאם. בחדר מול הילדים מנורה מרכזית מקריסטלים מנצנצים בשילוב מנורות אהיל חמות ותאורת לד דקורטיבית. בחדר הבנים מנורת תוף מרוכזת בכחול תואם לגוונים בחדר. בחדר הורים מנורות אהיל בצידי המיטה תואמות למנורות אהיל על הקיר, בתוספת תאורה שקועה מקומית.

דבר האדריכל: בעלי הבית שיתפו פעולה בצורה מלאה ונתנו אמון בכל הצעות התכנון שלנו לאורך כל שלבי הפרויקט. הבחירות השונות, והן רבות, התקבלו בהסכמה מלאה. האתגר העיקרי היה לעצב בית קיים כך שייראה כאילו נבנה כבית חדש ללא כל סימן להיותו שיפוץ שרבים מפרשים כפתרון של פשרה.

בית מיימון (56), חדר ילדים (צילום: עודד סמדר)
חדרי הילדים במפלס האחרון | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (17), חדר בן (צילום: עודד סמדר)
בית מיימון (17), חדר בן | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (20), חדר שינה בת (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (25), חדר רחצה ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (23), חדר רחצה ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (43), שירותים ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (35), חדר עבודה (צילום: עודד סמדר)
חדר עבודה עוצב באותה שפה של הבית | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (21), חדר טלוויזיה (צילום: עודד סמדר)
פינת טלוויזיה | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (22), חדר טלוויזיה ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

טיפ: המלצה עקרונית לכל מי שמשפץ או בונה בית חדש: לבחור היטב את האדריכל. התכנון האדריכלי הוא ההשקעה הטובה ביותר, שתבטיח לא רק הליך תכנון ובנייה מסודר אלא גם ובעיקר קבלת תוצאה איכותית פונקציונלית ועם ערך שוק גבוה. ברמה הפרקטית אני ממליץ להקפיד לקבל החלטות אל מול חלופות שונות ולבקש הכנת דוגמאות מבעלי המקצוע השונים – צבע, נגרות, מסגרות, טקסטיל וכו'.

פריט אהוב: הפריטים האהובים עלי ברמת המבנה הם החלונות החדשים שמספקים לבית את המראה הקלאסי שאליו שאפנו. ברמת עיצוב הפנים המטבח של חברת "מיכאלו" משתלב היטב בקו העיצובי ומספק את כל הצרכים הפונקציונליים של בני הבית. ברמת הסטיילינג הספרייה מברזל שחור בחדר המשפחה מספקת איזון וקריצה לאדריכלות מודרנית עכשווית.

בית מיימון (32), חוץ ג (צילום: עודד סמדר)
הבית נצבע וגג הרעפים הוחלף | צילום: עודד סמדר
בית מיימון (30), בריכה (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (31), בריכה ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (5), שביל ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (33), מטבח חוץ (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (1), כניסה ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
בית מיימון (80), לפני ג  (צילום: צילום ביתי)
מבט לבית לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
בית מיימון (69), לפני ג (צילום: צילום ביתי)
פינת האוכל לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
בית מיימון (79), לפני (צילום: צילום ביתי)
החלוקה של הבית שונתה | צילום: צילום ביתי
בית-מיימון-(1) (צילום: עודד סמדר)
תכנית הבית | צילום: עודד סמדר
בית-מיימון-(2) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ

אדריכלות ועיצוב פנים: סרג' בן דוד אדריכלים 
סטיילינג: קרן מיימון

במדור הקודם: סגנון יווני ברמת רזיאל: שיפוץ בהמשכים  
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק