הדיירים: זוג בשנות ה-30 לחייהם, האם רו"ח, האב מהנדס חשמל, 3 ילדים קטנים בגילאי גן ובי"ס יסודי.

הבית: הבית ממוקם בשכונה שקטה בבנימינה, בית פרטי בן כ-18 שנים. לפני השיפוץ היה במצב שמור אך מיושן. לבית שני מפלסים. בקומת הכניסה סלון, מטבח, חדר שירות ושירותי אורחים. חמש מדרגות מובילות למפלס החדרים בו יש חדר אמבטיה, ממ"ד, שני חדרי ילדים, חדר הורים עם מקלחת הורים נפרדת.

החזון: הדיירים ביקשו בית חם ונעים ההולם את צרכיהם. הם שומרים על אורח חיים דתי וביקשו מטבח שיכיל שני כיורים ומקום אחסון רב לכלי חלב ובשר. הם ביקשו מרחב פתוח ומואר ולכן הרחבנו חלונות, פינת משחקים לילדים שיצרנו על ידי יישור קיר אלכסוני קיים במעלה המדרגות, עם דגש על עיצוב עדכני אבל עוטף ומזמין. שני המפלסים מייצרים שיפוע קל בתקרה והיה צריך להתמודד איתו בתכנון ארונות המטבח הגבוהים. כמו כן הפינות האלכסוניות של הבית היוו אתגר שהיה צריך להתמודד איתו באופנים שונים.

תמי שלוש, ג, חוץ
הדלת נצבעה בירוק דשא | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, מבט פנימה
מבט פנימה | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, כניסה
שידה גדולה המקבלת את הנכנסים | צילום: שחר לוי

משך השיפוץ: השיפוץ ארך כחודש וחצי, ובמהלכו החלפנו תשתיות והזזנו נקודות קיימות של חשמל. שברנו קירות, הגבהנו את הקיר מול הכניסה כדי להצניע את חדרי הילדים המסתתרים מאחוריו. יישרנו קיר אלכסוני שיצר פינה לא נעימה מול הדלת וכך התאפשר להרחיב את חלל המשפחה המשותף במפלס העליון. סגרנו חלון בקיר קטן אלכסוני בסלון ובמקומו פתחנו חלון רחב וגדול מעל הספסל. בקיר האלכסוני שסתמנו תלינו את הטלוויזיה. החלפנו חלונות ברוב חדרי הבית ושיפצנו את דלת הכניסה הקיימת על ידי צבע והחלפת זכוכיות. החלפנו את דלתות הפנים וחיפינו את הקומה העליונה בפרקט. החלפנו מהיסוד את חדרי הרחצה והשירותים, כולל ריצוף וחיפויים.

קנינו ריהוט חדש ושדרגנו ריהוט קיים. הפריט הבולט שנותר מהבית הישן של הדיירים שלא היה כבר בתקציב הוא הספה הגדולה בסלון, ולכן כיסינו אותה בטקסטיל כדי להפחית את עוצמת הכהות שלה.

עלות השיפוץ: 230 אלף שקל.

תמי שלוש, שולחן אוכל
שולחן אוכל משקיף על הנוף | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, מטבח (3)
הקיר המאכלס את המקרר הוא קיר חדש | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, מטבח (2)
צילום: שחר לוי
תמי שלוש, מטבח
צילום: שחר לוי

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

לקבל בחן את הנכנסים

הכניסה: את דלת הכניסה צבענו מבחוץ בירוק דשא והחלפנו את הזכוכיות שלצדה בזכוכית סבתא. מבפנים צבענו את הדלת בלבן. משמאל לדלת יש אזור קטן לתליית מעילים וארגז לנעליים. מימין פונים לעבר פינת האוכל והמטבח, ומשמאל לסלון. מול הדלת ניבט קיר שצבענו בירוק בהיר ועדין ועליו שידה גדולה המקבלת את הנכנסים בחן.

המטבח ופינת האוכל: לצד פינת האוכל החלפנו את החלון לחלונות אלומיניום בלגי בגוון לבן. כשחולפים על פינת האוכל נכנסים למטבח הבנוי מקיר ארונות גבוה ומולו ארונות נמוכים. הקיר המאכלס את המקרר, התנור והארונות הגבוהים הוא קיר חדש שיצרנו כנישה בין המטבח לשירותי האורחים המסתתרים מאחוריו. את הפינה האלכסונית הקיימת במבנה המטבח מילאנו בכיור רומאי כפול, והיא זו שיוצרת חיץ בין החלק החלבי לחלק האחסון הבשרי. הארונות הגבוהים נצבעו בצבע מוקה כהה ודלתות המקרר הותאמו לגוון זה. ארונות המטבח הנמוכים נצבעו בגוון מוקה בהיר יותר. החלפנו את חלון המטבח לפרופיל בלגי חדש לבן. מהמטבח יש דלת שנקנתה בווינטג'מניה ושופצה, המובילה לחדר שירות ומזווה.

תמי שלוש, סלון
הסלון. הקיר האלכסוני יושר | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, קומפוזיציה בסלון
קומפוזיציה בסלון | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, כורסה
צילום: שחר לוי

הסלון: בסלון יישרנו את הקיר האלכסוני שהיה מול הכניסה והפריד את המפלס העליון והסלון,  ואת הקיר האלכסוני השני סתמנו לצורך הנחת טלוויזיה. הרחבנו את פתח היציאה לגינה וכן פערנו חלון גדול מעל הספסל, בקיר שלא היה בו חלון כלל.

שירותי אורחים: לימין המדרגות יש שירותי אורחים שהחלפנו קומפלט. בחרנו ברצפה בצבע ירוק המתקשרת יפה עם שאר הירוקים שבחרנו לבית. דלת הכניסה של חדר זה, גם היא דלת ישנה שעברה התאמה ושיפוץ.

אמבטיה עם נוף לגינה

חדרי הילדים: כשעולים במדרגות נפתח משמאל מרחב משותף למשחק עבור הילדים. החלפנו את כל דלתות הפנים ללבן ואת דלת חדר הרחצה של ההורים הפכנו לדלת הזזה לניצול מרבי של המקום.

מסדרון מוביל אל חדר הבת שעיצבנו עם פרטי טקסטיל צהובים הניתנים לשינוי בקלות לכשתגדל. חדר הבנים המשותף בהמשך המסדרון. שתי מיטות זהות אפורות יוצרות סימטריה נעימה בחדר.

תמי שלוש, שינה
חדר ההורים. צבעוניות של שחור לבן | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, שינה (2)
צילום: שחר לוי
תמי שלוש, שידת איפור
צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, מראה
צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, שירותי הורים
שירותי ההורים | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, שירותים
צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, אמבטיה
חדר האמבטיה. שופץ בגוני אפור שונים | צילום: שחר לוי

חדר האמבטיה: מימין למדרגות פונים לעבר חדר האמבטיה הכללי, אותו שיפצנו בצבעי אפור שונים ופתחנו בו חלון רחב הצופה לגינה. התקנו בו זכוכית סבתא ששומרת על האינטימיות של המתרחצים.

חדר ההורים: בקצה המסדרון משלב צבעוניות של שחור ולבן עם מיטת עץ ופרקט המכניסים חמימות נעימה. גם שירותי ההורים שופצו מהיסוד ועוצבו בשחור ולבן, ופרטי פליז מוסיפים להם קישוטיות מעודנת.

תמי שלוש, ג, ילדים
חדר הבת. פרטים צהובים | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ילדים (4)
חדר הבנים המשותף בהמשך המסדרון | צילום: שחר לוי

משחק פנימי ללא מגבלות

דבר המעצבת: העבודה עם הדיירים היתה מענגת. בעלת הבית חובבת עיצוב ונהנתה מהתהליך המשותף. היינו שמחים לו יכולנו להחליף את הספה ולשדרג את הבית מבחוץ אך זה ייעשה בהמשך.

אני שמחה על כל קיר אלכסוני שהצלחנו ליישר או להטמיע. פחות מתחברת לבנייה שמשלבת קירות ב-45 מעלות ומעדיפה מרחבים ישרים המאפשרים את המשחק הפנימי עם פחות מגבלות. אני מברכת על כל חלון שפתחנו ועל האור הנעים הנכנס פנימה.

פריט אהוב: אני אוהבת מאד את השידה הירוקה בכניסה לבית. השידה נקנתה בבית קפה שעבר מכירת חיסול והותאמה לנתונים של הבית על ידי נגר. אני חושבת שהצבע שלה מכניס נוכחות מקרקעת לחלל והוא צובע את החלל כולו.

תמי שלוש, כניסה_מבחוץ_לפני
הכניסה מבחוץ לפני | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, מטבח לפני
המטבח לפני | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, סלון_לפני_פתיחת_חלון
סלון לפני פתיחת החלון | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, מטבח לפני
המטבח | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, סגירת_חלון_אלכסוני_בסלון_לפני
סגירת חלון אלכסוני בסלון | צילום: שחר לוי
תמי שלוש התוכנית
התוכנית | שרטוט: יחסי ציבור
_OBJ_OBJ_OBJ_OBJ

תמי שלוש מעצבת פנים

לכל הכתבות במדור בשיפוץ 
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק