הדיירים: זוג צעיר בסוף שנות ה-20 ותינוק שנולד ממש לפני כניסתם לדירה. האב עובד הייטק, האם יועצת ארגונית.

הדירה: בכפר סבא ברחוב קטן ושקט. בניין ישן בן ארבע קומות שנבנה באמצע שנות ה-60. הדירה בקומה הראשונה, גודלה 75 מ"ר. שני חדרי שינה וסלון. הדירה, שהיתה מושכרת לאורך שנים, היתה ישנה ומוזנחת, והתשתיות הישנות היו זקוקות להחלפה. 

מעין גבאי ודקלה גלזר גובה אוכל (19)
דירה נעימה, חמימה ומוארת
מעין גבאי ודקלה גלזר סלון (24)
כל האורחים מתפעלים מהספה

עוד באתר לעיצוב הבית:

שיפוץ לפני לידה

החזון: הדיירים ביקשו דירה נעימה, חמימה ומוארת בעלת אופי צעיר. דירה מרווחת עד כמה שאפשר בסגנון כפרי מודרני עם נגיעות וינטג'. מטבח עם משטח עבודה גדול. דרישה חשובה נוספת היתה מציאת פתרונות אחסון מרובים, וכיוון שהדירה קטנה והיה צורך לבטל את מרפסת השירות, זה אכן היה אתגר. אתגרים נוספים היו התקציב הלא גדול ביחס להיקף השיפוץ, והזמנים - בתחילת התהליך האישה היתה בהיריון ולכן היה לחץ לסיים את השיפוץ לפני הלידה.

משך השיפוץ: כשלושה חודשים.

עלות השיפוץ: כהתקציב היה מוגבל ל-150 אלף שקל, לא כולל את עבודות המעצבות. מאוד רצינו לעשות שינוי בבית ולכן היה לנו חשוב לאתר בעלי מקצוע נוחים וטובים שיעשו עבודה במחיר טוב. אחרי המתקחות גדולה מאוד, הצלחנו להשיג מחירים מעולים לעבודות השונות. היו דברים שנאצלנו להתפשר עליהם כמו איכות האלומיניום, אבל בסך הכל התוצאה מאוד מוצלחת ביחס לעלות.
עבודות הקבלן: כ-55 אלף שקלים, שכללו את כל עבודות הגבס, החשמל והאינסטלציה, הקרמיקה ועוד.
נגרות: כ-30 אלף שקלים שכללו מטבח חדש וארון אמבטיה.
חלונות אלומיניום: כ-15 אלף שקלים, שכללו וטרינה בסלון, במטבח ובחדרי השינה (חלון בכל חדר)
פרקט למינציה: 10כ- אלפים שקלים
קרמיקות וסניטריה בחדר הרחצה: כ- 10 אלפים שקלים.
ריהוט בסלון: כ-10 אלפים שקלים עבור הספה, הספסל והמזנון.
פינת אוכל: כ-4000 שקלים
כמו כן, המחיר כלל מאווררי תקרה, גופי תאורה ואקססוריז.

מעין גבאי ודקלה גלזר חלל (18)
כיסאות בשני צבעים
מעין גבאי ודקלה גלזר גובה אכילה (14)
גוף תאורה משוק הפשפשים מעל השולחן

תיאור כללי של השיפוץ: החלק המשמעותי בשיפוץ כלל את החלל הציבורי - המטבח והסלון. שבירת קירות בחלק הזה שיצרה חלל אחד מרווח והגדילה משמעותית את החלל. נוסף לכך ביטלנו את חדר השירות ואיחדנו אותו עם המטבח. בחדר השירותים היתה נישת אחסון ללא גישה נוחה, ביטלנו אותה והרחבנו את חדר האמבטיה שהיה קטן מדי על חשבונה, ונבנה חדר רחצה ושירותים חדשים לחלוטין. תשתיות החשמל והאינסטלציה הוחלפו. חדרי השינה נשארו כפי שהיו מבחינת מיקומם וגודלם. בדירה היה מזגן מיני מרכזי במצב טוב, ובגלל מגבלות תקציב השארנו אותו כפי שהוא. הריצוף הישן של הדירה הוחלף בפרקט לימינציה באיכות טובה, בגוון לבן מלוכלך שבחר בעל הבית בכישרון רב.

הדיירים רצו להשאיר את חלונות הדירה הישנים בגלל החשש מהעלויות, כאן התעקשו המעצבות לשכנע אותם להחליף לפחות את החלון הגדול בסלון, שהיה בצבע חום והחשיך את כל הדירה, ואת חלון חדר השירות. הדיירים החליטו להסכים לכך ובהמשך להחליף גם את החלונות בחדרי השינה. הפשרה היתה על תריסים ידניים והשארת הסורגים הקיימים. דלתות הפנים לעומת זאת נשארו כפי שהיו ויוחלפו בהמשך כשיהיה תקציב לכך. הצבע הכללי שנבחר לדירה הוא שמנת עדין, כמעט לבן. בחדר התינוק נצבע שליש קיר בירוק, הצבע המועדף על הדיירים.

זריקות צבע בריהוט

כניסה: הכניסה לדירה היא ישירות לחלל הציבורי ללא מבואה. מימין נמצא הסלון ומשמאל המטבח. אי המטבח נמצא מול דלת הכניסה ומאחוריו ארון גבוה לאחסון (כחלק מארונות המטבח). הקיר שמוביל לחדרים עוטר בתמונות של בני המשפחה.

הסלון ופינת האוכל: הסלון ממוקם מצד ימין לדלת הכניסה ומכיל בתוכו את פינת האוכל. נבחרה פינת אוכל עגולה לבנה שתופסת פחות מקום ומתאימה למיקומה ליד הסלון, וכיסאות רשת מתכת בצבעים שונים המתאימים לגוני הבית ויוצרים עניין. גוף תאורה משוק הפשפשים נתלה מעל מרכז השולחן.

בסלון חלון ויטרינה גדול שמתחתיו מוקם ספסל ישיבה מעץ בצבע אגוז המשמש גם לאחסון, ושולחן הסלון מאותו החומר והצבע. הסלון מואר ומרווח בזכות חלון הוויטרינה הגדול והלבן. בסלון שלושה גופי תאורה ייחודיים - אחד תלוי מהתקרה במרכז הסלון, השני גוף תאורה וינטג'י מהקיר, והשלישי גוף תאורה עומד שממוקם בין הספה לספסל. כיוון שקירות הבית בצבע אחיד ועדין, יכולנו לתת את זריקות הצבע בריהוט, ונבחרה ספה בצבע ירוק חרדלי עז, ואכן זהו הפריט שמושך את תשומת הלב בסלון וזוכה לאהדה רבה בקרב המבקרים. מזנון הטלוויזיה, בצבע ירוק-כחול עמוק, נבנה בהתאמה אישית. בחרנו בשטיח חבלים כדי להרגיע את הצבעוניות.

מעין גבאי ודקלה גלזר (28)
האי במטבח מול הכניסה
מעין גבאי ודקלה גלזר גובה אי במטבח (16)
המטבח הותאם למידות ולדרישות הדיירים
מעין גבאי ודקלה גלזר (27)
סגנון כפרי מודרני
מעין גבאי ודקלה גלזר (29)
האי מוסיף לחמימות

שמנת עם טוויסט זית

המטבח: המטבח פתוח לחלל כך שאפשר להשקיף ממנו לסלון ולהפך. המטבח עוצב על ידי המעצבות, הותאם למידות ולדרישות הדיירים, ונבנה בנגרות בהתאמה אישית. הוא בנוי בשני קווים מקבילים, בצד אחד כיור (שרואים את חזיתו), כיריים ומשטח עבודה גדול, וממול האי המשלב אחסון, מקומות ישיבה ומשטח עבודה. הסגנון הנבחר הוא כפרי מודרני, היוצר אווירה חמימה ונעימה. לארונות נבחר צבע שמנת עם טוויסט מעניין של נגיעות ירוק זית, והאי שממול נצבע בירוק. מעל האי נתלו שני גופי תאורה משוק הפשפשים. השיש גם הוא בגוון ירוק, ולאי נבחר משטח בוצ'ר בלוק אלון, שמוסיף לחמימות המטבח. הוספה יחידת ארונות תלויה מעל הכיור, כדי לא לחסום את הזרימה. שני ארונות גבוהים שולבו במטבח ונתנו פתרון לאחסון. מכונת הכביסה גם היא מוקמה בארונות המטבח ליד החלון, בגלל מצוקת מקום במקלחת ורצון לא להעמיס שם.

מעין גבאי ודקלה גלזר גובה רחצה (1)
ארון תלוי יוצר תחושת מרחב
מעין גבאי ודקלה גלזר (30)
ריצוף מצויר לנגיעות וינטג' של HeziBank

חדר הרחצה: חלל קטן יחסית שהורחב מעט על חשבון נישה לא מנוצלת שהיתה בחדר השירותים, ומצליח להכיל בתוכו ארון גדול שעוצב על ידי המעצבות, מקלחון מרווח ואסלה. ונשאר מקום לאמבטיית התינוק. בחרנו ארון תלוי היוצר תחושת מרחב וכן אסלות תלויות. הארון נצבע בצבע תכלת, השיש לבן ועליו כיור מונח. כחלק מנגיעות הווינטג' בחרנו ריצוף מצויר מבית HeziBank בגוון כחול ולקירות אריחי קרמיקה לבנים. מעל הארון מראה גדולה המגדילה את החלל ומעליה גוף תאורה וינטג'.

שירותים: לשירותים בחרנו את אותו הריצוף של חדר הרחצה ואת הקירות בחרנו לחפות בשליכטה צבעונית בגוון חול עם פאנל לבן להפרדה בין הרצפה לקירות.

מעין גבאי ודקלה גלזר (31)
שליכטה צבעונית בגוון חול

מדפים במקום טואלט

חדר שינה הורים: חדר השינה אינו גדול וקיים בו חלון אחד. לכן גם בו נבחר צבע שמנת כמעט לבן. המיטה הובאה מהבית הקודם, ארון בגדים חדש. מפאת חוסר מקום, במקום טואלט לאישה נתלו שני מדפים בצורת ר' ומעליהם מראה עגולה. מאוורר תקרה משמש גם כגוף תאורה.

מעין גבאי ודקלה גלזר גובה חדר שינה (21)
במקום טואלט לאישה נתלו שני מדפים בצורת רי"ש
מעין גבאי ודקלה גלזר גובה מראה (22)
מראה תמיד עוזרת להגדיל את החלל
מעין גבאי ודקלה גלזר כריות (23)
אבל הכריות חדשות

חדר תינוק: בחדר התינוק נצבע שליש קיר בירוק עם פס הפרדה דקורטיבי. נבחר וילון עד לרצפה עם קרניז ילדים, המסתיר את חיבור הווילון לקיר. הריהוט, שעבר בירושה, היה במצב טוב, ורק שידת ההחתלה שופצה מעט, המגירות נצבעו בירוק של הקיר והידיות הוחלפו. מדף הספרים מעל השידה עוצב ונבנה על ידי מעין המעצבת, וכך גם מתלה המגבות, שנבנה בסדנת חוטי ברזל. השטיח העגול נסרג על ידה וניתן במתנה להולדת התינוק. גם כאן נבחר מאוורר תקרה שמשמש גם כתאורה.

מעין גבאי ודקלה גלזר ילדים (9)
השטיח נסרג על ידי המעצבת
מעין גבאי ודקלה גלזר מיטת ילדים (12)
צבע זית על שליש קיר
מעין גבאי ודקלה גלזר גובה ילדים (10)
שידת ההחתלה שופצה ונצבעה
מעין גבאי ודקלה גלזר גובה ילדים (11)
מעין גבאי ודקלה גלזר גובה ילדים (11)
מעין גבאי ודקלה גלזר גובה ילדים (15)
חדר התינוק, רך ומלא חיים

דבר המעצבות: כשפגשנו את הדיירים האישה היתה בהיריון ראשון מתקדם, ולכן היה לוח זמנים מוגדר והיה לחץ לסיים את השיפוץ לפני הלידה. עם זאת, זה לא ניכר במהלך השיפוץ. האווירה לאורך הדרך היתה נינוחה ובשיתוף פעולה מלא בינינו. הדיירים בהחלט ידעו מה הם רוצים, אך עם זאת סמכו עלינו, וכך התאפשרה עבודה משותפת ונעימה, והתוצאה של דירה ייחודית אכן תאמה את הציפיות שלנו וחשוב מכך - שלהם. גם התינוק שליווה אותנו בבטן נראה מרוצה מחדרו.

טיפ: גם בתקציב מועט אפשר לתת אופי ייחודי לדירה ולא לוותר על החלומות. הכל שאלה של אלתור ושל סדר עדיפויות.

פריט אהוב: שני פריטים: ארון האמבטיה שעוצב על ידינו בהתאמה לגודל ולצרכים ונצבע בצבע תכלת מנצח. והספה בסלון, שבהסכמה ותעוזה של הדיירים בחרנו בצבע עז ושונה.

מעין גבאי ודקלה גלזר גובה (13)
חלומות פז
מעין גבאי ודקלה גלזר ילדים (8)
התינוק נראה מרוצה מחדרו

עיצוב פנים: מעין גבאי, עיצוב פנים והום סטיילינג,
דיקלה גלזר, עיצוב פנים והום סטיילינג

במדור הקודם: ראש העין: הייתם מאמינים שמדובר באותה דירה?
לכל הכתבות במדור בשיפוץ