הדיירים: זוג הורים - האם עו"ד, האב איש עסקים, בני 45 – ובתם החיילת. שני בנים סטודנטים אינם גרים בבית, ומגיעים רק בסופי השבוע.

הדירה: במושב בחוף הכרמל, בית שנבנה לפני כ-20 שנים. שטחו כ-300 מ”ר במפלס אחד. אמנם הבית היה מתוחזק היטב, אך הצרכים של בני הבית השתנו מהותית ונדרשה חלוקה מחדש של החלל.

החזון: הדיירים ביקשו בית עם חלל גדול ופתוח, מטבח גדול (האם מבשלת מצוין...), מקום לאירוח ופינות אינטימיות לישיבה (פינת משפחה, סלון, פינת קריאה), סוויטת הורים גדולה ונעימה עם חדר ארונות ענק ומקום לשפע זוגות הנעליים של האם, כמו גם חדר רחצה מפנק וגדול. בנוסף ביקשו לשנות את מיקום דלת הכניסה לבית, ומבואת כניסה רחבה ונעימה. עם הכנסת המרפסת המקורה לתוך חלל הבית, נכנסו גם העמודים התומכים שלה, חלקם הוסרו והוחלפו בעמודים ממתכת, וחלקם נשארו והגדירו את חלוקת החללים. הקווים המנחים היו בית עוטף, נעים ומואר, מתוכנן בצורה חכמה, פונקציונלי ומותאם לאירוח.

משך השיפוץ: השיפוץ נמשך כשנה משלב התכנון ועד סופו.

סתיו בן יעקב, כניסה (34) (צילום: גלעד רדט)
מבואת כניסה רחבה, מרשימה ונעימה | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, כניסה (3) (צילום: גלעד רדט)
ארון משולב כוורת וספסל | צילום: גלעד רדט

עוד בערוץ עיצוב הבית:

 אין מקום לטלאים תכנוניים

חלק מהלקוחות חוששים שהמעצבת "תשתלט" ותעצב בית בדמות חזונה וטעמה. זה עומד בניגוד מוחלט לאני מאמין שלי. אני מאמינה שהתהליך והבחירות צריכים להיות משותפים ולהביא לידי ביטוי את את הטעם והחזון של בני הבית, לצד המקצועיות, הניסיון, הידע והנדסת האנוש שמביאה איתה המעצבת.

תפקידה של מעצבת טובה הוא לחשוף את הלקוחות לחומרים, לצבעים, לטקסטורות ולגישות עיצוביות, ולהעניק להם את הכלים והליווי המקצועי בהרכבת הפזל של בית חלומותיהם. מדובר בתהליך משולב והדדי, שבו כל אחד מהצדדים מכבד את הצד השני ומביע בו אמון מלא, על מנת להגיע לתוצאה של בית מושלם ומותאם באופן מדויק לבני הבית.

תוך כדי התהליך החלטנו שאין מקום לטלאים והבית צריך להיות מתוכנן ומדויק ולכן כל החלוקה הפנימית שונתה ותוכננה מחדש. כמעט כל הריהוט, הנגרות והאקססוריז בבית תוכננו ונרכשו מחדש, הפריטים נבחרו בקפידה ועם המון מחשבה, בדיוק לפי מידה ובהזמנה מיוחדת. הרעיון המרכזי שהוביל אותי כמעצבת, היה לייצר בית חם אך מינימליסטי ולא להעמיס פריטים וחפצים כמו שהיה קודם לכן.

סתיו בן יעקב, מטבח (8) (צילום: גלעד רדט)
מטבח מואר עם אי רחב ידיים | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, מטבח (7) (צילום: גלעד רדט)
חיפוי עד התקרה עשוי פורצלן תלת ממדי | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, מטבח (9) (צילום: גלעד רדט)
הבטון מעצים את הגובה ומוסיף תחכום | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, מטבח (31) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, מטבח (32) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, מטבח (10) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, מטבח,, ג (32) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

שלושה אגפים עיקריים

הבית בנוי משלושה חלקים: חלל הורים, חלל ציבורי, חלל פרטי ילדים ואירוח. חלוקה זו מבטיחה אינטימיות ופרטיות. מאחורי דלת הכניסה מתגלה מבואת כניסה רחבה, מרשימה ונעימה עם ארון משולב כוורת וספסל. מקום לנעליים, מעילים, קסדות, מטריות ואפילו לישיבה. המבואה יוצרת הפסקה בכניסה וציפייה להמשך הביקור בבית. מתוך המבואה הבית נפתח כמו משפך וכל כמה צעדים נגלה אלינו אזור אחר בבית.

משמאל למבואת הכניסה שירותי אורחים מפנקים במיוחד, הכוללים ארון תלוי עם משטח עץ טבעי בשילוב שרף (הפריט האהוב עלי בבית), אריחים משופשפים שחורים בשילוב גוון פליז שתואם את גופי התאורה התלויים, ואסלה מוצנעת התואמת לגוון הכיור - אנטרסיט.

סתיו בן יעקב, פינת אוכל (26) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, פינת אוכל (33) (צילום: גלעד רדט)
אור, אוויר ונוף לגינה המרהיבה | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, פינת אוכל, ג (11) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, פינת אוכל (12) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון ופינת אוכל, ג (5) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

קונסולה חוצצת בין החללים

המטבח מואר עם אי רחב ידיים לבעלת הבית הבשלנית. חיפוי המטבח עד התקרה עשוי פורצלן תלת ממדי בגוון בטון שמעצים את הגובה ומוסיף תחכום לחומרים ולטקסטורות שנבחרו. הפרקט מעץ טבעי, משרה אווירה חמימה, רגועה וביתית לאורך כל הסיור בבית. משמאל למטבח נמצאת פינת המשפחה האינטימית שבה קמין. שימוש בבדי טקסטיל עדינים ורכים ושטיח כותנה סקנדינבי עם הדפסים גרפים בצבעוניות מונוכרומטית.

בהמשך מימין נמצא הסלון שעוצב בגוונים שחורים שמקרינים עוצמה ויוקרה, בשילוב ברזל וזכוכית. משמאל ניתן לראות את פינת האוכל ופינת הקריאה, הממוקמות לצד קיר בלגי עם זכוכית שקופה באורך 12 מטר עם המון אור, אוויר ונוף לגינה המרהיבה בשילוב וילון רך, נעים ושקוף. בפינת האוכל המותאמת לאירוח רב משתתפים, שולב שטיח טלאים בגווני אפור.

בפינת הקריאה שילבתי שתי כורסאות בגון בטון וחרדל, ושטיח וינטג' בגוונים אפורים על מנת להעצים את החמימות והאינטימיות. בין פינת הקריאה לשדרה המרכזית של הבית ניתן לראות רהיט חוצץ, סוג של קונסולה מעוצבת עם אדני רכבת ליצירת הפרדה וחציצה בין החללים.

סתיו בן יעקב, סלון (23) (צילום: גלעד רדט)
פינת הישיבה המשפחתית | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון (11) (צילום: גלעד רדט)
גוונים עדינים ורכים ושטיח כותנה סקנדינבי | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון (10) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון (9) (צילום: גלעד רדט)
פינת הקריאה .שתי כורסאות בגון בטון וחרדל | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון (16) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון (17) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון (25) (צילום: גלעד רדט)
הסלון. גוונים שחורים שמקרינים עוצמה ויוקרה | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון (2) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, סלון ג (24) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט

חדר ארונות במפרט דקדקני

בקצה השדרה המרכזית דלת כניסה מרשימה לסוויטה המרכזית. בסוויטה יש הפרדה מוחלטת בין החללים - חלל השינה, חדר הארונות וחדר הרחצה - דבר המבטיח פרקטיות, פרטיות ונוחות אם אחד מבני הזוג ישן והשני מתארגן לעבודה. שילבתי בחלל וילונות רכים ומלטפים ליצירת אווירה רומנטית ונעימה, חדר הארונות תוכנן בקפידה בהתאם לצורכי בעלי הבית. בעלת הבית חובבת אופנה וסטיילינג אישי עם מלתחה גדולה שמסודרת וממוינת לפי צבעים, גדלים וקטגוריות. עברתי איתה בצורה מקיפה על כל תכולת הארון וכך דאגתי שלכל קולקציית הבגדים והנעליים יהיה מספיק מקום ומדויק על פי מידות ומפרט דקדקני. בחדר הרחצה מקלחון מפנק ורחב עם ספסל תלוי מעץ טיק בורמזי וקיר תלת ממד וטיח דקורטיבי בקירות. לחדר הרחצה נרכשו וילונות וכורסה לישיבה או הנחת בגדים בגוון שחור המדגיש ומחדד את יתר הצבעים והחומרים מסביב.

סוויטת הנערה עוצבה בגוונים עם נגיעה רומנטית אך עם זאת בוגרת ונעימה. הבדים רכים - הדום פרווה בגון פודרה, וילונות רכים מפשתן בגון יוטה, וארון קיר גדול ופרקטי. חדר הרחצה עוצב באריחים מודפסים וצעירים כיאה לנערה מתבגרת, עם מקום לאחסון ומקלחון. סוויטת האורחים עוצבה בגוונים מונוכרומטיים עדינים עם ארון גדול לאחסון וחדר רחצה עם אמבטיה מפנקת.

סתיו בן יעקב, שינה (29) (צילום: גלעד רדט)
הפרדה מוחלטת בין החללים - השינה, הארונות והרחצה | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, שינה (30) (צילום: גלעד רדט)
וילונות רכים ומלטפים ליצירת אווירה רומנטית ונעימה | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, רחצה (22) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, רחצה (27) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, שינה (19) (צילום: גלעד רדט)
חדר הבת. נגיעה רומנטית אך בוגרת ונעימה | צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, שינה, ג (21) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, שינה (20) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, רחצה, ג (23) (צילום: גלעד רדט)
צילום: גלעד רדט
סתיו בן יעקב, לפני (צילום: יחסי ציבור)
בית בן 20 שנה. הצצה לסלון לפני | צילום: יחסי ציבור
סתיו בן יעקב, לפני (צילום: יחסי ציבור)
נגרות חדשה לכל הבית. מבט לפני | צילום: יחסי ציבור

דבר המעצבת: נפלה בחלקי זכות גדולה להכיר משפחה מדהימה עם אם דומיננטית, עוצמתית ופרפקציוניסטית. זאת אחת הסיבות לחיבור הנפלא שנוצר בינינו ונמשך גם לאחר סיום השיפוץ. נהניתי להגשים למשפחה חלום, ולהעניק להם כהגדרתם "חלל מעוצב בטוב טעם ובקפידה בדמות בית עוטף, נעים וגדוש באנרגיה קסומה". התהליך עם הדיירים היה מיוחד ועוצמתי, ואני מודה על כך.

טיפ: אני ממליצה, על בסיס הקונספט העיצובי וההשראה לחשוף את הלקוחות למגוון חומרים וכך לזהות את החיבור האישי שלהם ממקומם הטבעי והאותנטי וליצור עבורם את בית החלומות המדויק עבורם.

סתיו בן יעקב, לפני (צילום: יחסי ציבור)
דלת הכניסה עברה מקום | צילום: יחסי ציבור
סתיו בן יעקב, לפני (צילום: יחסי ציבור)
חדר רחצה ישן | צילום: יחסי ציבור
_OBJ_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: סתיו בן יעקב 
במדור הקודם: בית לבן, רצפה צבעונית: תל אביבית קלאסית 
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק