הדיירים: אמא, שני ילדיה וזוג כלבים.

הדירה: הדירה ממוקמת בצפון תל אביב, בבניין רב קומות שנבנה בתחילת שנות ה-80. שטח הדירה נטו 110 מ"ר ובמקור היו בה חמישה חדרי שינה. הדירה עברה שינויים פנימיים על ידי הדיירים הקודמים, שכללו חלוקה מחדש לארבעה חדרי שינה.

קרן שהם, כניסה (צילום: רני לוריא)
שעון קיר ומראה תורמים להתארגנות לפני היציאה ובחזרה. הכניסה | צילום: רני לוריא

החזון: הדירה נרכשה במצב טוב יחסית, אך אופייה לא ענה על החלום של בעלת הבית לחלל מגורים מואר, אוורירי ומרווח. למרות המבנה ההגיוני של הדירה, היא נראתה צפופה, בין השאר בשל מערכת מיזוג מרכזי שיצרה הנמכה בעייתית במרכז הבית, פרקט וריהוט בגוון כהה ומחסור בפתרונות אחסון מובנים.

משך השיפוץ: לוח הזמנים בשיפוץ היה מאתגר במיוחד, מאחר ולעבודה הוקצבו פחות מחודשיים. מגבלה זו הובילה לתכנית שכללה שינויים מבניים הכרחיים בלבד. למשימה גייסנו את הקבלן חיים בן דוד, שעשה עבודה מוקפדת.

קרן שהם, פסנתר (צילום: רני לוריא)
השולחן בסלון משמש גם כארגז לאחסון. שטיח: שטיחי איתמר | צילום: רני לוריא
קרן שהם, ספה (צילום: רני לוריא)
לספה נבחר בד תוך התחשבות בחיי היומיום של ילדים צעירים וחיות מחמד | צילום: רני לוריא
קרן שהם, שידת טלוויזיה (צילום: רני לוריא)
שומרים על החלל נקי ומסודר | צילום: רני לוריא

עלות השיפוץ: כ-250 אלף שקלים. עלות השיפוץ התחלקה בין עבודת הקבלן ורכישת ריצוף וחומרים בסך של כ-150 אלף שקלים, לבין עבודות נגרות מובנית ורכישת ריהוט, גופי תאורה ווילונות בסך של כ-100 אלף שקלים.

תיאור כללי של השיפוץ:  עיקר השינויים המבניים התמקדו בהגדרה מחדש של לב הדירה, הכולל את השטח שבין הסלון למטבח ואת המסדרון המוביל אל חדרי השינה. בזכות שינויים אלו (שיפורטו בהמשך), נוספו לדירה פינת עבודה חדשה, ספרייה וארונות מובנים לשרות האזור הציבורי וחדר הילדים. כמו כן, שופצו לחלוטין חדרי הרחצה והוחלף הריצוף בכל הבית.

קרן שהם, סלון (צילום: רני לוריא)
וילונות לבנים מינימליסטים וגוף תאורה תואם מבד | צילום: רני לוריא
קרן שהם, מסרון אחרי (צילום: רני לוריא)
מהסלון מתאפשר מבט לכלל המרחב של הדירה | צילום: רני לוריא

מרחיבים את המסדרון לטובת מבואה 

הכניסה: התקרה באזור הדלת הונמכה להגדרת הכניסה ולהדגשת תחושת הגובה בחלל המרכזי. דלת הכניסה החדשה הוזמנה בגוון כחול עמוק, בהשראת ארגז העץ שנבחר לסלון. הכניסה אובזרה בשידת מגירות, שעון קיר ומראה, שמשמשים להתארגנות אחרונה לפני היציאה מהבית ומקבלים את פני הנכנסים אליו.

קרן שהם, מדף (צילום: רני לוריא)
פנתרים של נייר | צילום: רני לוריא
קרן שהם, מדפים (צילום: רני לוריא)
טפט שמכניס צבע לדירה | צילום: רני לוריא
קרן שהם, טפט (צילום: רני לוריא)
פנל נמוך לתחושת גובה | צילום: רני לוריא

הסלון: החלונות והמעקה הכהים בסלון ובפינת האוכל הוחלפו לגוון בהיר. שימוש בווילונות לבנים מינימליסטים ובגוף תאורה תואם מבד, מכניסים רוך לחלל. לספה נבחר בד קל לניקוי נעים במיוחד תוך התחשבות בחיי היומיום של ילדים צעירים ונמרצים וחיות המחמד. ארגז לאחסון כשולחן בסלון מאפשר לשמור על חלל מאורגן ונקי. 

פינת העבודה: המסדרון הקיים בדירה היה אחד החסרונות הבולטים שלה, בהיותו צר, ארוך וחשוך. פינת העבודה שיצרנו קיצרה אותו ופתחה את הכניסה אליו מכיוון הסלון. את הקצה הפנימי של המסדרון הרחבנו, על חשבון חדר הארונות, ליצירת ספרייה, המהווה מבואה לחדרי השינה. בהנמכת הגבס חריץ לתאורה נסתרת (Luce) הופך את האזור הפנימי בבית לנעים ומזמין.

המטבח: המטבח לפני השיפוץ היה חדש יחסית וכלל פרזול איכותי. לאור זאת ובשל מגבלת לוח הזמנים לביצוע העבודה, הוחלט להשאיר את הארונות התחתונים ולצבוע אותם מחדש. את העבודה, כמו כל עבודות הנגרות בבית, ביצע במסירות שלומי אנג'ל. הארונות העליונים הוחלפו ורוכזו בקיר אחד בלבד, ליעילות וליצירת מרחב פתוח. פינת האוכל המשפחתית מוקמה בקרבה לחלון גדול והיא שטופת אור טבעי.

קרן שהם, חדר שינה (צילום: רני לוריא)
גופי תאורה ובווילונות תואמים לחלל המרכזי. הצצה לחדר השינה | צילום: רני לוריא

פנלים נמוכים יוצרים אשליה של חלל גבוה

חדר השינה: שימוש בגופי תאורה ובווילונות תואמים לחדרים הפרטיים ולחלל הציבורי ומשחק קל בסכמת הצבעים – כחלק מתפישת הרצף העיצובי.

חדרי הילדים: בבסיס העיצוב של חדר הילדים עמד הצורך בגמישות לאורך השנים. החדר ניטרלי ומאופק, הנגרות המובנית נטמעת בקיר, כך שהריהוט הנייד (כמו ארגז אחסון על גלגלים) והפריטים המשלימים מאפשרים לשנות את אופי החדר ולהתאימו לגיל הילד.

קרן שהם, שטיח בחדר ילדים (צילום: רני לוריא)
ריהוט שגדל עם הילד. חדר הילדים. שטיח סרוג: רינת אהרונסון | צילום: רני לוריא
קרן שהם, חדרי רחצה (צילום: רני לוריא)
גישה עיצובית נקייה. חדר הרחצה | צילום: רני לוריא

חדר הרחצה: חדר הרחצה מאופיין אף הוא בגישה עיצובית נקייה. הריצוף בחדר זה זהה לשאר הדירה, ליצירת תחושת המשכיות ומרחב.

דבר המעצב: החוויה בשיפוץ זה הייתה העבודה בשיתוף עם לקוחה מקסימה, שהדיאלוג הפורה עמה ניכר בתוצאה. הגדרת סדרי עדיפויות ברורים והתמקדות בעיקר, אפשרו לנו ליצור תחושה שהדירה כולה שודרגה, למרות שהשיפוץ חלקי.

טיפ: תפישה המסורתית של ביצוע הפנל בחומר זהה לריצוף אינה הכרח. בדירה זו ריצוף הטרצו המלוטש מלווה בפנל עץ אלון מלא. מסגרת העץ מדגישה את הגוונים החמים בריצוף האפור. גובה הפנל אף הוא נמוך מהמקובל, ליצירת אשליה של חלל גבוה יותר.

פריטים אהובים: הטפט הייחודי (Meyers) המלווה את פינת העבודה, המסדרון וגב הספרייה. מרחוק הוא נראה כדגם גיאומטרי ומקרוב מתגלים בו חיים והומור. שידות העץ בכניסה ובסלון שנקנו ב-Primitive. הספה והכורסה שהוזמנו ורופדו במיוחד ב-Metro שביפו וארגז העץ הכחול, שנבנה בעבודת יד ב- Bloomfield.

קרן שהם, לפני
מבנה הגיוני, דירה צפופה. התוכנית לפני
קרן שהם, לפני אחרי
עיקר השינויים המבניים התמקדו בהגדרה מחדש של לב הדירה. התוכנית החדשה

תכנון ועיצוב: אדריכלית קרן שהם (054-6440862)
ואדריכלית חמוטל שדות (054-2331373)

במדור הקודם: שיפוץ לחמישה
לכל הכתבות במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו