הדיירים: זוג הורים, ילד בן 6 וילדה בת 8. האב העוסק בהקמת אתרי אינטרנט והיה זקוק למשרד בביתו והאם רואת חשבון.

הדירה: בשכונת תל גנים המקסימה, ברמת גן (גבול גבעתיים), בבניין בן 30 שנה, בקומה שלישית ואחרונה, נמצאת דירה ששטחה 110 מ"ר ובה חמישה חדרים. לפני השיפוץ הדירה הייתה מוזנחת מאוד, והיו בה ארבעה חדרים בלבד. הדיירים פנו אלינו כדי להגשים את חלומם הפשוט (לכאורה) - בית פרקטי ולא שגרתי, פתוח ומואר ככל שניתן, ללא מסדרון.

הלקוחות ביקשו להפוך את הדירה מדירת ארבעה חדרים לדירת חמישה חדרים כולל שני חדרי רחצה מרווחים - חדר רחצה לילדים וחדר רחצה נוסף בסוויטת ההורים. עוד ביקשו הדיירים לתת מקום לאוסף הספרים הגדול שלהם, והוחלט לשלב את הספרים באזורים שונים בבית בשל הכמות המאוד נכבדה.

אפרתמר אדריכלות (30), מטבח
"הלקוחות והדירה היו גם החלום שלנו", מסכמות המעצבות | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (28) מטבח
מסתיר את חדר העבודה. המטבח | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (17), מטבח ג
צילום: מאיה חבקין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

עיצוב פרקטי בצבעים עזים

החזון: הדיירים ביקשו להשיג עיצוב פרקטי (מה שהשפיע על בחירת החומרים), ואמרו במפורש: "אנו מעוניינים שהבית ישרת אותנו ולא אנחנו את הבית". בקשה נוספת לא שגרתית של בעלת הבית הייתה מטבח בצבע פיסטוק. "לאחר שפשפשנו בתמונות נוסטלגיות של הזוג גילינו כי דירת הרווקים הראשונה של האם לפני 30 שנה הייתה מאובזרת במטבח מקסים מעץ מלא בצבע פיסטוק", מספרות אפרת פרויליך ותמר פיצ'ו, "והיא סיפרה שזאת הייתה התקופה המרגשת ביותר בחייה.

אפרתמר אדריכלות (16), מטבח ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (18), מטבח
דלת צהובה מובילה לחדר הרחצה המרכזי | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (20), פינת אוכל
פינת האוכל צופה לנוף הירוק בין רמת גן לגבעתיים | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (22), פינת אוכל ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (21), פינת אוכל ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (32), מבט מהסלון למטבח
צילום: מאיה חבקין

"פגישת ההיכרות הראשונה עם המשפחה התקיימה בדירתם השכורה בגבעתיים וכששאלנו מה הם אוהבים בדירתם הנוכחית ענתה בעלת הדירה שנעלה זוג נעליים צהובות זרחניות – 'כלום חוץ מהקיר הצהוב שבכניסה'. מיד היה ברור - צהוב יהיה בבית החדש". האילוץ הגדול ביותר היה להתחשב בכך שלדירה יש שתי כניסות: האחת מחדר המדרגות וכניסה נוספת בצדו השני של הבית, מהמעלית שנוספה לבניין לפני עשר שנים.

משך השיפוץ: תהליך התכנון והשיפוץ נמשך שלושה חודשים וחצי.

עלות השיפוץ: 360 אלף שקלים. המחיר כלל: שכ"ט תכנון ועיצוב פנים ומדידה מקצועית, הריסה של כל קירות הפנים בבית ובנייה חדשה, תשתיות חדשות - אינסטלציה, חשמל ותקשורת, חלונות אלומיניום (דמוי בלגי כולל רשתות) נגרות מותאמת אישית - מטבח, ארונות חדרים וספריות, ריהוט, תאורה, אקססוריז וסטיילינג, ריצופים, חיפויים, פרקט, דלתות פנים, דלתות כניסה, מזגנים, וילונות - בקיצור - הכל חדש מלבד הפסנתר.

אפרתמר אדריכלות (36), בעל הבית מנגן
עובד ומנגן מהבית. אב המשפחה | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (23) פינת טלוויזיה ג
צילום: מאיה חבקין

דלת סתרים יוצאת מן המטבח

מיד בכניסה לבית נגלה חלל עשיר, מרווח, צבעוני ופתוח שבו כל בני הבית יכולים לשהות בכיף. החלון הענק בכניסה לדירה היה העוגן המרכזי של הבית, והיה ברור שעליו להישמר כמעט בגודלו המקורי ולהכניס את הירוק הנשקף מהחלון אל הבית. התכנון האדריכלי עקרונו בכיכר – הכיכר המרכזית של הבית היא המטבח וממנו בצורה מעגלית מסתובבות כל פונקציות הבית וכל זאת ללא מסדרון. המטבח גם מסתיר בתוכו באלגנטיות את חדר העבודה של האב. פינת האוכל העגולה משקיפה החוצה אל הנוף האורבני והעץ הירוק נכנס אל תוך הבית. לפינת האוכל הוספנו כיסאות צבעוניים בפלטת צבעי הבית.

אפרתמר אדריכלות (10), פסנתר ג
הצצה לחדר השינה של ההורים | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (8), חדר שינה ג
פה היה פעם המטבח | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (25) מקלחון ג
פסיפס רומנטי בכחול ואפור בחדר הרחצה של ההורים | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (24), מקלחת הורים ג
צילום: מאיה חבקין

בסלון המרווח ספה שאורכה שלושה מטרים, המרופדת בבד רחיץ - מותר להרים רגליים ולנשנש על הספה כי עליה לא רואים לכלוך. המטבח בצבע פיסטוק עם משטח עבודה של אבן קיסר ומשטח אי מפורניר אלון מבוקע. האי משמש מחיצה בין הסלון למטבח ובתוכו מאוחסנים מצד אחד מזנון הטלוויזיה, מצד שני מגירות המטבח, מצד שלישי מכונת הכביסה והספרייה ומצדו הרביעי דלת סתרים אל חדר העבודה של האב.

חדר העבודה של האב ממוקם מאחורי המטבח מה שמאפשר לו גישה ישירה למטבח בשעות הלילה המאוחרות כשכולם ישנים ללא הפרעה. בחדר העבודה רצפת פרקט למינציה בגווני אלון, ספרייה המכילה את כל המכשור המשרדי (טלפון, מדפסת, רמקולים, מחשבים) ואחסון ניירת שתוכננה בנגרות אישית מפורניר אלון מבוקע וברזל שחור. חדר העבודה קיבל חלון גדול ומפנק והוחלט למקם את שולחן העבודה מול החלון ברגעים שבהם העיניים זקוקות למרגוע לאחר שעות מרובות של ישיבה מול המחשב.

אפרתמר אדריכלות (13), ספרייה ג
הספרים שולבו בכל מיני נקודות ברחבי הבית | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (11), חדר רחצה
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (26), מקלחון
בריקים אורבניים שולבו בקירות עם רובה בצבע צהוב | צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (12), מקלחון ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (27), חדר רחצה
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (19), ראי ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (16), חדר ילדים ג
עיצוב שקט ללא גירוי ויזואלי בחדר הילדים | צילום: מאיה חבקין

רובה צבעונית וחלונות גדולים

חדר הילד והילדה מוקמו זה מול זה. לחדר הילד נבחרו גוונים רגועים ושלווים ללא צורות גיאומטריות, בהחלטה מכוונת היה לנו חשוב לשמור על חדר שקט ללא גירויים. את חדר הילדה עיצבנו בגווני סגול וורוד על פי בקשתה. על הקיר נבחר גוון אפור התואם במדויק את צבע הפורמייקה של מגירות הארון, המשמש לאחסון בגדים וצעצועים. לקירות הוספנו טפט עננים קסום ונסיכותי.

אפרתמר אדריכלות (15), חדר ילדים ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (6), לפני ג
:ככה זה נראה לפני | צילום: מאיה חבקין

חדר הרחצה המרכזי של הבית הודגש ע"י דלת מיוחדת בצבע אפוקסי צהוב, בעלת חלונות זכוכית להכנסת אור מהחלון הגדול שבחדר הרחצה (Domus Nature). בריקים אורבניים שולבו בקירות עם רובה בצבע צהוב, כמובן, והרצפה באריחים מעוטרים באפור. בחדר הרחצה ארון כיור גדול, 120 ס"מ, מדפי אחסון לבקבוקים וארון גדול לאחסון חומרי ניקוי, מגבות וכביסה. חדר הרחצה הכללי של הבית הוא גדול ומפנק עם מקלחון מרווח שאפשר לשיר בו!

המטבח הישן הפך לחדר ההורים - לקוחות אמיצים ומאושרים שהחליטו שלא תהיה טלוויזיה בחדר ההורים אבל יהיו שם המון ספרים. גב המיטה מודגש בכחול ונישה מעל המיטה שחופתה בעץ פורניר אלון מבוקע מחממת את חדר השינה. בסוויטת ההורים פתחנו חלון גדול מרצפה עד תקרה המכניס אור טבעי ונעים אל החדר. חדר הרחצה משלב קיר פסיפס רומנטי בכחול ואפור ובריקים לבנים עם פאזה המשובצים ברובה כחולה משגעת. הרובות הצבעוניות שמעטרות את חדרי הרחצה והוזמנו במיוחד מחברת mapei העולמית.

אפרתמר אדריכלות (5), לפני ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (4), לפני ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (3), לפני ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (1), לפני ג
צילום: מאיה חבקין
אפרתמר אדריכלות (35), תכנית לפני
תכנית הבית לפני השיפוץ | צילום: מאיה חבקין

סוף מעשה בחברות נדירה

דבר המעצבות: "הלקוחות והדירה היו גם החלום שלנו", מסכמות פרויליך ופיצ'ו, "כאדריכליות ומעצבות פנים קיבלנו לקוחות צבעוניים עם לב רחב שנתנו בנו אמון מלא לאורך כל הדרך. הלקוחות כמעט ולא ביקרו במהלך הביצוע בבית והשאירו לנו את מלאכת הביצוע ותיאום מלא מול הספקים. רוב הבחירות נעשו ללא נוכחות הדיירים, למעשה מלבד צבע המטבח, הספה בסלון ופינת האוכל הכל היה בגדר הפתעה. החיבור עם לקוחות היה מדהים והסתיים בחברות נדירה ובהרבה חיבוקים".

טיפ: "להקשיב ללקוחות דרך העיניים ולא דרך מילים כלומר, לנסות לחוות את החיים שלהם הלכה למעשה בשטח ולא על פי מה שהם מספרים. לפעמים הלקוח בעצמו לא יודע מה הוא מבקש. התפקיד שלנו כמתכננות ומעצבות לדעת לזהות את הצורך האמיתי. תהליך מוצלח מתחיל ומסתיים באמון הדדי".

אפרתמר אדריכלות (34), אחרי
התכנית הקיימת | צילום: מאיה חבקין
_OBJ

תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: אפרתמר אדריכלות ועיצוב פנים  
סטיילינג לצילומים: לימור אורן

במדור הקודם: להביא את הים לאפקה: שיפוץ דירת גן
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?