הדיירים: משפחה המונה חמש נפשות, זוג הורים ושלושה ילדים בגיל גן ובית ספר. משפחה חמה ושמחה. ההורים אקדמאים, בעלי משרות בכירות, מביני עניין ומעריכים ואוהבים עיצוב.

הדירה: בית פרטי בתל אביב בשטח 250 מ"ר בנוי, שרכשו הלקוחות ובקשו לבצע שינוי מהותי בפנים הבית בלבד. מצב המבנה החיצוני היה טוב ולכן לא בוצע שינוי מבני חיצוני.

החזון: בעלי הבית הם אנשים משכילים, חמים וחברותיים המארחים הרבה בביתם, אנשי משפחה האוהבים את הבית ויש לו מקום חשוב מאוד בחייהם. הם בעלי מודעות והערכה לעיצוב אינטליגנטי ומקורי. רצונם היה שנתכנן עבורם חלל עם אישיות ואופי, שתהיה בו אווירה חמה, מזמינה ואינטימית. בביקורנו הראשון בבית זיהינו פוטנציאל רב, היה ברור לנו שכל פנים הבית יעבור טרנספורמציה, תפיסת חלל חדשה ושפה ייחודית.

משך השיפוץ: כשבעה חודשים (משלב תחילת התכנון ועד הכניסה).

דנה קושמירסקי (42)
אקלקטיות שהיא אמנות של חיבורים | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (41)
המוטיב: מנעד מתכות, עץ ואבן | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (24)
צילום: עודד סמדר

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

יותר, לא פחות

הקונספט העיצובי שבחרנו לתכנון בית זה הוא More than less: עיצוב הדוגל בניקיון צורני, הרמוני וחם עם עושר חומרי וטקסטורלי ובמקביל שקט ושלו. לא מינימליסטי - שימוש ביותר מאשר בפחות אך במינונים מדודים ובאיזונים נכונים המשווים לחלל מראה לא עמוס, מסודר ומגובש. עיצוב שיש בו תחכום וחשיבה שהיא אחרת. בחלל אחד שילבנו עושר חומרי וטקסטורות שונות, אקלקטיות שהיא מבחינתנו אמנות של חיבורים שלאו דווקא קשורים או משלימים אך משתלבים יחד בסינרגיה מלאה.

אנחנו מאמינים ב-First concept then design: בחשיבה עמוקה ויוצרת המקדימה את שלב התכנון והעיצוב, בבחינה מעמיקה של נתוני החלל וסביבתו, תכתיבי הפרוגרמה ואופיים ואורח חייהם של הלקוחות במטרה ליצור עבורם personal design - עיצוב אישי התפור עבור לסגנון החיים האינדיבידואלי שלהם. אנו מייצרים התאמה אישית עד לגיבוש קונספט עיצובי מהודק המייחד את הפרויקט ורק אז ניגשים לעבודת התכנון והעיצוב.

דנה קושמירסקי (27)
באלמנט אחד שולבו קמין גז, מסך טלוויזיה, מערכות מיזוג אוויר ורמקולים | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (23)
מינימום שימוש ב-ready made ודגש על התאמה אישית | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (22)
הרהיטים מסודרים בצורה חופשית וא-פורמלית | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (4)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (31)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (18)
השולחן שלצד הכורסה הוא הפריט האהוב על המעצבים | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (1)
צילום: עודד סמדר

חומרים בסינרגיה

כחלק מתפיסתנו העיצובית, "honest design", הדוגלת בכנות החומר ובשימוש בחומרים טבעיים בלבד, בחרנו בשלושה חומרים טבעיים מרכזיים החוזרים על עצמם: מנעד מתכות, עץ ואבן. שלושתם משולבים בגיוון חומרי, מופיעים במשטחים ובמסות גדולות וקטנות, בעיבודים שונים, במלאכת יד, בשכבות ובגושים - חומרים אורגניים בטקסטורות טבעיות כשלכל חומר שפה משלו העובדת בסינרגיה מלאה עם שפות החומרים האחרים.  

בבחירת היישום של חומרים אלו נעשה מינימום שימוש ב-ready made והושם דגש על התערבות ידנית יקרת ערך המשלבת אומנות ומלאכת יד מסורתית של בעלי מומחיות לדבר ויוצרים מקומיים. כך למשל הספרייה, שבעיצובה שילבנו שני חומרים ושני בעלי מקצוע: מסגרת ומדפים עשויים עץ אלון מושחר בביצוע נגר, וחלוקה אנכית ודקיקה עשויה פליז שעברה חמצון ונעשתה בידי אומן ברזל. התוצאה מבטאת את התשוקה והכבוד שאנו רוחשים לחומרים הטבעיים ואת שימוש וההתנסות הבלתי פוסקים שלנו בהם. כל תפיסת החלל השתנתה והוא הותאם לקונספט העיצובי וגובה בחומריות ובצבעוניות חדשות. כל הריהוט, האלמנטים המשלימים והדקורטיביים, האמנות והטקסטילים, ללא יוצא מן הכלל, נרכשו ועוצבו עבור הבית הזה.

דנה קושמירסקי (28)
רשת העשויה מכבלי נירוסטה דקיקים | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (6)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (38)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (29)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (21)
צילום: עודד סמדר

קומפוזיציה וצירופים מלאי הפתעות

הכניסה לבית: בכניסה לבית מבואה סגורה חלקית שבה יצרנו גירוי והצצה אל החלל הציבורי הנחשף בשלבים. מצדה האחד תוכנן אלמנט פתוח מברזל הבוקע ממישור הקיר ומאפשר הצצה קלה לחלל המגורים וממנו. צדה השני של המבואה מחופה בנגרות היקפית המסתובבת ומגיעה עד למטבח, בגריד צורני של מלבנים צרים אופקיים בגדלים משתנים אשר מתוכה בוקע שער הכניסה, העשוי מעץ אלון מושחר, למבואת שירותי האורחים. ככל שנכנסים לתוך החללים מתוודעים לפרטים נוספים. החללים עשירים בפרטי תכנון ועיצוב, בקומפוזיציה ובצירופים שלא בהכרח צפויים. בחלל הציבורי מיקום הפונקציות מאופיין ברווחה המעניקה לכל אחת מהן מרחב ראוי.

הסלון: במרכז החלל הציבורי אלמנט שכולו ברזל בגימור טבעי בשילוב ברזל מושחר. באלמנט אחד שולבו קמין גז עם ארובה פנימית, מסך טלוויזיה, מערכות מיזוג אוויר ורמקולים המוסתרים בתוכו. חשוב לנו שהפתרון יהיה אסתטי ובד בבד פונקציונלי ופרקטי לשימוש ותחזוקה. האלמנט המרכזי הבנוי ממודולציות מלבניות של ברזל טבעי נעשה במלאכת יד מסורתית ועוצב בניקיון צורני המקנה לו עדינות ואלגנטיות עם חומריות נוכחת, חזקה ומודגשת. הרהיטים מסודרים בצורה חופשית וא-פורמלית, המאפשרת דינמיות ושינויים.

יצרנו מפגשים בין עיצוב חדש לישן ואקלקטיות חזקה במופעים השונים של אותו חומר. כך, למשל, העץ מופיע במרקמים ובטקסטורות מנוגדות - במרקם גס, מראה "ראסטי", מחוספס, גמר מחורץ, עץ המופיע בחלוקות למול משטחי עץ מהוקצעים והומוגניים, עץ שעבר תהליך צביעה אטומה ושאינה אטומה ועוד. רהיטים ופריטים בסגנון סקנדינבי לצד עיצוב איטלקי ועיצוב מקומי ומתקופות שונות. אפילו האמנות שנבחרה משלבת אמנים מקומיים לצד אמנים מחו"ל.

המטבח: מצידו השני של החלל. במרכזו שולחן אכילה יומי עגול, שנתוני המטבח והמרחב שנותר במרכזו הביאו להעדפתו על פני אי.

דנה קושמירסקי (40)
שולחן אכילה יומי עגול שהועדף על אי | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (39)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (37)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (26)
מרקמים וטקסטורות מנוגדות | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (25)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (20)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (19)
צילום: עודד סמדר

קומת מגורים שלווה ואופטימית

המדרגות: המעקה עשוי מסגרת ברזל שסביבה לופפה בעבודה ידנית רשת העשויה מכבלי נירוסטה דקיקים היוצרים מראה טקסטורלי עדין ומשווים לגרם המדרגות מראה אלגנטי, אוורירי וקליל.

בקומת המרחב הפרטי אגף הורים בצד אחד ושלושה חדרי ילדים בצדו השני. שתי הבנות חולקות חדר רחצה משותף שאותו עיצבנו כחדר רחצה זוגי, עם שתי כניסות נפרדות ישירות לכל אחת מחדרה באמצעות דלתות ברזל זהות משולבות מראה כהה. בחדר הרחצה מיקמנו אמבט משותף, שתי אסלות ושני כיורים. בחרנו לרצף את חדר הרחצה בפסיפס שיש בצורה גרפית קלאסית ולחפות את הקירות בצורניות גרפית אופקית המשתלבת בהרמוניה עם טקסטורת וצבעוניות הרצפה. הנגרות משולבת עץ אלון מושחר וגרניט שחורה.

חדרי השינה של הילדים: החומריות, הצבעוניות והקונספט התכנוני נוכחים גם שם עם אדפטציה למי שדר בכל חדר ובהתאם לגילו.

אגף ההורים: מתוך חדר המאסטר עיצבנו שתי דלתות סימטריות מברזל ופליז משולבות מראת ברונזה כהה, האחת לחדר הארונות והשנייה לחדר הרחצה של ההורים, שאף הוא תוכנן במתכונת "זוגית": מקלחת רחבה עם שני ראשי טוש. לחדר זה בחרנו אבן טבעית טקסטורלית ובעלת נוכחות ובחיתוך לפי מידה. בחדר השינה אווירה שלווה ורומנטית וכך גם האמנות שנבחרה - שלווה ואופטימית.

דנה קושמירסקי (10)
אווירה שלווה ורומנטית | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (11)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (34)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (15)
לחדר הרחצה של הבנות שתי דלתות מכל צד | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (14)
על הרצפה פסיפס שיש בצורה גרפית קלאסית | צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (13)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (33)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (7)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (8)
צילום: עודד סמדר
דנה קושמירסקי (9)
צילום: עודד סמדר
_OBJ_OBJ

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

הדיירים: "התוצאה המושלמת עבורנו"

פריט אהוב: השולחן שעיצב ג'ונתן אדלר וממוקם לצד הכורסה הכחולה והקמין, עשוי משילוב מתכת ועץ: בסיס השולחן עשוי פליז והמשטח עשוי עץ אלון מושחר.

דבר המעצבים: מאוד נהנינו מהתהליך ומהעבודה המשותפת עם לקוחות אלו. הלקוחות היו מעורבים והמסע המשותף היה נעים, הדיאלוג פתוח וזורם וכבר מהשלב הראשון היה חיבור מלא לסגנון העיצובי שלנו ומאוד זרמו איתנו בכל התהליך. דיירי הבית מעידים בפנינו שהם מאוהבים בבית וכי השהות בו עושה אותם מאושרים ושמחים. הם מאוד מחוברים לבית ונהנים להיות "מוכלים" בו.

הדיירים אף מעידים בגוף ראשון: "דנה ואושרי לימדו אותנו את ההבדל הגדול שבין House לבין Home. הם לקחו אותנו במסלול שהיה מלא בידע וניסיון, מקצועיות, הבנה והכוונה, ייחודיות וירידה לפרטים הכי קטנים, וכל זאת תוך מחויבות אינסופית, זמינות, נאמנות ורגישות עד לקבלת התוצאה המושלמת עבורנו".

תכנון ועיצוב פנים: אושרי אבירם ודנה קושמירסקי

במדור הקודם: שחור לבן ומלא חמימות: שיפוץ בית בכפר סבא  
לכל הכתבות במדור בשיפוץ