סטודיו וי, חוץ, ג (31) (צילום: עודד סמדר)
100 מ"ר למשפחה בת 4 נפשות | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ (29) (צילום: עודד סמדר)
הלוקיישן: שכונה בתל אביב | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ (30) (צילום: עודד סמדר)
הכלה: בית ישן שלא גרו בו הרבה שנים | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ, ג (30) (צילום: עודד סמדר)
אבל מלא קסם | צילום: עודד סמדר
הדיירים:
זוג הורים עם שתי בנות, מתבגרת ופעוטה.

הדירה: בית בקומה אחת, ששטחו 100 מ"ר, בשכונה בתל אביב בקרבת פארק. הבית הוא בן 5 חדרים (חדר לכל בת, חדר שינה מאסטר עם חדר רחצה, מטבח, פינת אוכל, סלון, חדר עבודה). "זה היה בית ישן שלא גרו בו הרבה שנים, במצב לא הכי טוב. בני הזוג קנו את המגרש עם הבית שיועד להריסה ומכיוון שמדובר בתהליך ארוך החליטו לשפץ ולגור בבית שנתיים-שלוש, ובינתיים לתכנן את הבית החדש, להגיש בקשה להיתר וכו'. הבית יצא כל כך מוצלח שהחליטו להישאר שם, ולמעשה הם עזבו בית בשטח 300 מ"ר ועברו ל-100 מ"ר", מספר האדריכל גיא וליקסון מ"וי סטודיו".

סטודיו וי, כניסה, ג (5) (צילום: עודד סמדר)
הדיירים דיברו על שיפוץ זמני | צילום: עודד סמדר

החזון: במהלך התכנון עלו בעיות קונסטרוקטיביות: לפני השיפוץ הגג נתמך על ידי קירות פנימיים והיה עמוד שאי אפשר להסיר. חלקן נפתרו, וחלקן הפכו ליתרון - כך למשל העמוד נעשה אלמנט מרכזי של העיצוב. "לדיירים היה מאוד חשוב שהבית יהיה מעוצב בהרמוניה עם הסביבה הירוקה, ולכן שמנו דגש על ויטרינות וחלונות גדולים, על חומרים טבעיים וצבעים רגועים", מתאר וליקסון. השיפוץ נמשך כחצי שנה, ובמהלכו נשמרה המעטפת עם מינימום שינויים חיצוניים. כל המערכות, כולל אינסטלציה, חודשו.

סטודיו וי, סלון (3) (צילום: עודד סמדר)
אבל כשהבית היה מוכן הם התאהבו | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי , סלון (10) (צילום: עודד סמדר)
סלון אינטימי פתוח למטבח | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי , סלון (9) (צילום: עודד סמדר)
ולפינת האוכל | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, סלון (4) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, פינת אוכל (1) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

עוד בערוץ עיצוב הבית:

רומנטיקה, רכות וירוק מבחוץ

הגינה: כל אזור בבית, ללא יוצא מן הכלל, מקבל מצד אחד פרטיות מלאה ומצד שני חשיפה או מבטים לגינה המקדימה שעוטפת את כל הבית היושב במרכזה. העצים שבגינה נשמרו ונוספו לה אזורים שונים למטרות נוי, משחקים וסוגי שהייה שונים (אזור לילדים, אזור סלון חיצוני וארוחות, פינת קפה וכו'). הגינה עוצבה באופן ששומר את הצביון התל אביבי הישן ואילו הבית עצמו תוכנן ועוצב בעדינות, רוך ורומנטיות, אך בד בבד בפונקציונליות שאינה מתפשרת. על כל החלונות נפרשו וילונות שמוסיפים לרומנטיות ורכות.

סטודיו וי, מטבח (4) (צילום: עודד סמדר)
מטבח בצבע חלודה | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, מטבח (6) (צילום: עודד סמדר)
בר יין עבודת ברזל | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, מטבח (14) (צילום: עודד סמדר)
בארונות האחסון שולבו מכונת הכביסה והמייבש | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, מטבח (7) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, מטבח, ג (12) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר

הכניסה: עולים במדרגות מהרחוב אל המגרש המוגבה. נכנסים בשער מעוצב שנותן פרטיות ומאפשר הצצה לכיוון הציבורי של הבית). השביל עצמו הוגבה בעוד מדרגה וחצי כדי לבטל את המדרגות בכניסה לבית שהיו בבית המקורי. השביל מחופה בדק שמתחבר לדק באזור החיצוני שסמוך לפינת האוכל. הכניסה נעימה ובלתי אמצעית אל חלל שמשלב פינת אוכל המוקפת בוויטרינות מפרופיל בלגי וצופה אל ירוק של גינה ועצים. לריצוף הבית נבחר פרקט בצבע חם הממשיך את דק החוץ ומוסיף נגיעת טבע לפנים הבית. רוב הקירות צבועים בלבן כדי לאזן את הנוף הירוק.

סטודיו וי, מסדרון, ג (35) (צילום: עודד סמדר)
מסדרון מוביל לחדרי השינה | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, שינה (24) (צילום: עודד סמדר)
חדר המאסטר של ההורים | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, שינה, ג (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, שינה (26) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, רחצה ג (23) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, רחצה, ג (42) (צילום: עודד סמדר)
סטודיו וי, רחצה, ג (42) | צילום: עודד סמדר

העמוד המאתגר הפך ליתרון

הסלון והמטבח: הסלון החמים והאינטימי נחצץ על ידי אי מטבח גדול בצבע חלודה. הוא צמוד לעמוד שנשאר כמו שהוא – טקסטורה עשירה של בטון גס, עם שברים פה ושם. מטבח גדול ועשיר עם ארבעה מקומות ישיבה על הבר, פונקציונלי ביותר. משמאל למטבח ספרייה עם מדפים קרמיים ובר יין בעבודת יד מברזל, תלויים על קיר אפור שמבליט את ייחודיות האקססוריז. את המטבח ואת עבודות הנגרות בבית ביצעה נגרית "היקורי נגרות".

בגב המטבח אזור שירות המרובה בארונות ואחסנה, ובו מוסתרים גם מכונת הכביסה והמייבש. הארון משמש גם את הכניסה לחדר הרחצה המשותף לבנות, וכל הנגרות ודלתות הכניסה משתלבות בחזיתות הרמוניות עם ציפוי חלקי הקיר שעליו הן ממוקמות.

סטודיו וי, רחצה (39) (צילום: עודד סמדר)
סטודיו וי, רחצה (39) | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, מדף, ג (13) (צילום: עודד סמדר)
כל ילדה קיבלה חדר | צילום: עודד סמדר

מצד שמאל מבואת כניסה קטנה לחדר הבת הקטנה וחדר עבודה פסטורלי שיושב כולו על הגינה. בהמשך חדר השינה מאסטר שאינו גדול אבל מכיל את כל מה שצריך לרבות מיטה זוגית גדולה, ארון בגדים גדול, ובצמידות אליו חדר רחצה רומנטי. מבואת חדר השינה הראשי משמשת גם כמבואה לחדר השינה של הבת הגדולה. חיפויים בחדרי הרחצה נבחרו בגוונים שונים של אפור ולבן עם טקסטורות ופטרן קליל

דבר המעצב: "הייתה לנו תקשורת פנטסטית עם הלקוחות, מפגשים כיפיים וחוויה נהדרת", מסכם וליקסון. "הלקוחות נתנו כיוון ותקציב, ישבנו על פרוגרמה, ומיד הרגשנו והבנו מה הם רוצים. כתוצאה הם קיבלו את כל מה שהצענו"..

סטודיו וי (27) (צילום: עודד סמדר)
החדרים פונה לגינה הפורחת | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ (23) (צילום: עודד סמדר)
עצי פרי וירק בחצר | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ, ג (21) (צילום: עודד סמדר)
ויטרינות מפרופיל בלגי | צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ (25) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ (22) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ (24) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, חוץ, ג (20) (צילום: עודד סמדר)
צילום: עודד סמדר
סטודיו וי, לפני (צילום: צילום ביתי)
הבית לפני: עמד שנים ריק | צילום: צילום ביתי
סטודיו וי, לפני (2) (צילום: צילום ביתי)
כל האינסטלציה הוחלפה | צילום: צילום ביתי
סטודיו וי, לפני (1) (צילום: יחסי ציבור)
כל הפנים חודש | צילום: יחסי ציבור
סטודיו וי, תכנית (הדמיה: צילום ביתי)
תכנית הבית | הדמיה: צילום ביתי
_OBJ

תכנון ועיצוב פנים: אדריכל גיא וליקסון, אדריכל דוד עזוז, וי סטודיו
כל פריטי הנגרות נעשו על ידי בועז פולק מ"היקורי נגרות"

במדור הקודם: לזרום עם המלבן: שיפוץ בית ברמת השרון
לכל הכתבות במדור בשיפוץ 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק