הדיירים: זוג + שלושה ילדים בגילאי תיכון, חטיבה ויסודי.

הבית: בית דו משפחתי בגודל של 187 מ"ר על מגרש בשטח של 400 מ"ר. הבית, חלק מהרחבה של יישוב כפרי בשרון, הוא האחרון בשכונה ופונה אל בוסתן עצי פרי ושדות פתוחים. הוא כולל שתי קומות: קומת הכניסה ציבורית, ובקומה העליונה - ארבעה חדרי שינה, סלון ופינת משפחה.

שרון איגר, דלת כניסה
אין בית שמסתיר את הנוף | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, כניסה דלת
קיר מרחף מול דלת הכניסה | צילום: studio Levich-Peled

חזון: להפוך דגם סטנדרטי של בית מקבלן לבית מעוצב, מואר ומזמין.

משך השיפוץ: השיפוץ נמשך כארבעה חודשים.

תיאור כללי של השיפוץ: מעטפת הבית לא הייתה ניתנת לשינוי, בשל אחידות בתי השכונה, וכבר בבניית הפרוגרמה העיצובית עלתה התייחסות וחשיבות וליחס בין פנים וחוץ. לבית גג רעפים וקיר אבנים שהשפיעו במידה מסוימת על הבחירות העיצוביות. בתחילה עלתה מחשבה לרצף את הפנים בבטון מוחלק, מה שהיה מנוגד ולא באופן מחמיא, לאדריכלות החיצונית, ולכן הוחלט על רצפת עץ בעלת קורות ברוחב 22 ס"מ. ברגע שנבחר הריצוף, נבעו החלטות ונלקחו החלטות נוספות.

הוחלט מראש, מטעמי תקציב, כי חלונות האלומיניום לא יוחלפו, אבל ארון החשמל שקיבל את פני הבאים בכניסה לבית, העברנו אל החלל שמתחת לגרם המדרגות. המעבר פינה מקום לשולחן נגרים ישן שהוצב כשידת כניסה.

שרון איגר, מטבח מקרר
סגנון מודרני וגוון בהיר | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, מטבח צלחות
משטח נירוסטה המהווה ניגוד מושלם לפרקט | צילום: מארי חנן
שרון איגר, מטבח גז
משחקי חריצים מתחת לגז | צילום: studio Levich-Peled

שולחנות הסלון: גזעי עץ פראיים

קיר הבטון האלכסוני מול דלת הכניסה פורק והפך לקיר מרחף המסתיר מאחוריו את גרם המדרגות. הקיר מואר ועליו תלויה עבודת אמנות של לאה ניקל.

שרון איגר, מטבח שיש
תבלינים מהעציץ לצלחת | צילום: מארי חנן
שרון איגר, עציצים
מדף פתוח במקום ארונות עליונים | צילום: מארי חנן
שרון איגר, מטבח מיקסר
נגיעות מרעננות של אדום | צילום: מארי חנן

המטבח: ארונות המטבח בסגנון מודרני ובגוון בהיר, משטח הנירוסטה מהווה ניגוד מושלם לפרקט העץ הכהה המונח על הרצפה. בצד אחד, במקום ארונות עליונים יצרנו מדף פתוח ואוורירי. החלל שמתחת לגרם המדרגות המוביל לקומה השנייה, נוצל לטובת אחסון המקרר והארונות הגבוהים. חלק מהקירות באזורים הרטובים חופה אף הוא בעץ, ומעליו זכוכית מגנה. בשל חיבתה הרבה של המשפחה לכדורסל, נתלתה תמונתו של מייקל ג'ורדן האגדי על הקיר במטבח.

שרון איגר, פינת אוכל חלון
וילונות ארוכים לבנים למראה רומנטי ורך | צילום: studio Levich-Peled

הסלון: נישה סתמית לטלוויזיה בסלון הפכה לקיר מחופה לוחות ברזל שחורים, הכולל מערכת מולטימדיה וקמין מודרני, שארובתו עוברת בחדר המשפחה שבקומה העליונה. מעל הספה בסלון מסיכה אפריקאית מגלריה "אפרו" בשוק הפשפשים, גזעי עץ פראיים המשמשים כשולחן סלון ושטיח קילים שמכניס כתם צבע ומשלים את המראה האקלקטי.

שרון איגר, סלון בחושך
קמין מודרני מפיץ חום | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, סלון אח
נישה סתמית לטלוויזיה בסלון הפכה לקיר מחופה לוחות ברזל | צילום: studio Levich-Peled

וילונות ארוכים לבנים נשפכים לרצפה ומשווים לבית מראה רומנטי ורך, היוצר קונטרסט לקיר הברזל מצד אחד, וכן מעניקים פתרון הסתרה לארגזי התריסים המגושמים.

קיר בטון ובו מאחז יד סטנדרטי המפריד בין מהלכי המדרגות הוסר והוחלף במעקה ברזל משולב עץ, מה שפתח ואוורר את חלל המדרגות וחיבר את המדרגות באופן הרמוני לקומה העליונה.

שרון איגר, מדרגות
עבודת אמנות של לאה ניקל על הקיר | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, מדרגות עלייה
בקומה השנייה החלל הפרטי | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, דלת קומה שנייה
שרון איגר, דלת קומה שנייה | צילום: studio Levich-Peled

חדר שינה נזירי

פינת המשפחה: מעלה המדרגות הוביל, לפני השיפוץ, אל מבוך חדרים מחניק. על ידי שבירת הקיר שמול מעלה המדרגות, התקבלה פינת משפחה אינטימית, הכוללת מערכת מולטימדיה בתוך ספרייה.

שרון איגר, פינת טלוויזיה
שרון איגר, פינת טלוויזיה | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, פינת טלוויזיה דלת
שרון איגר, פינת טלוויזיה דלת | צילום: studio Levich-Peled

יחידת ההורים: בקומה העליונה הורחב חדר השינה, חדר הארונות בוטל ובמקומו הוצבו ארונות בנישה משני הצדדים, שממש נעלמים בקיר ובגווני החדר וכך נוצר חלל רחב ליחידת הורים עם חדר רחצה. דלת עץ ישנה מפירוק נקנתה משוק הפשפשים, שוחזרה ועוצבה מחדש כדלת כניסה כפולה לחדר השינה. החדר מאוד מינימליסטי על גבול הנזירי, התאורה שקועה ויש משהו נעים עבורנו בכלום המרווח הזה. מעל המיטה תלוי מאוור תקרה שחור.

שרון איגר, חדר שינה
חדר שינה מינימליסטי | צילום: studio Levich-Peled

חדרי הרחצה: חדרי הרחצה עוצבו באריחי בטון מיובאים בפאזל פרחוני והעיצוב בכל חדרי הרחצה זהה.

חדרי הילדים: בכל חדר ילדים מדבקת ענק שנבחרה על ידי הילדים והופקה במכון להדפסת כרזות בפרופורציות המתאימות לחדר.

החצר: בחצר יש דק איפאה גדול וגינה שניסינו לשוות לה מראה בר פראי, בוסתני הכי רחוק שאפשר מ"גן אירועים".

שרון איגר, חדר רחצה
אריחי בטון בחדר הרחצה | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, חדר רחצה כיור
ארון תלוי ומראה מסוגננת | צילום: studio Levich-Peled
שרון איגר, חדר ילדה
מדבקות קיר שעוצבו במיוחד לכל אחד מחדרי הילדים | צילום: מארי חנן

דבר המעצבת: הבית יוצר אווירה משפחתית ומערבב סגנונות מודרניים וכפריים לכדי הרמוניה עיצובית.

טיפ: קיר הברזל השחור היה דבר שחלמתי עליו מתחילת הדרך. עד הדקה ה-90 היה קשה לקבל החלטה לגבי החומר שיחפה את הקיר (אבן, בריקים, צבע, עץ). בוצעו ניסיונות במפעל לייצור פלטות ברזל, ובכלל הרעיון של "לגזול" חלק מהסלון כדי לעבות את הקיר היה קשה מנטלית. לבסוף הוחלט ללכת עד הסוף וללא ספק ויזואלית, זה יצר אפקט הפוך והגדיל את הסלון. הברזל השחור דרמטי, עוצמתי ומשחק בגווניו הטבעיים וייחודי  לבית הזה. הטיפ הוא להעז וכך להגשים חלומות.

שרון איגר, חצר צמחייה, צילום שרון איגר
מראה בר פראי בגינה | צילום: שרון איגר
שרון איגר, חצר אבנים, צילום שרון איגר
פוסעים לבוסתן על אבני מדרך מעוצבות | צילום: שרון איגר

עיצוב ואדריכלות פנים: שרון איגר.

במדור הקודם: רווק עם קלאס
לכל הכתבות במדור בשיפוץ


מעצבים ודיירים, יש לכם בית שעבר שיפוץ ואתם רוצים להציג אותו במדור? כתבו לנו