הדיירים: זוג הורים צעירים עם שני ילדים קטנים.

הבית: במושב בגליל התחתון משקיף אל ואדי ירוק ויפהפה. גודלו כ 130 מ"ר. מחולק למרחב ציבורי שבו פינת משפחה וסלון, מטבח רחב ידיים, שני חדרי אמבטיה (לילדים ולהורים) וחדרי שינה. הבית שייך למשפחה ותוכנן בתחילה כמבנה להשכרה. לאחר שגרו בו כמה שנים, החליטו בני הזוג לשפצו ולהתאימו לאורח חייהם ולמשפחתם המתרחבת.

החזון: בית משפחתי חמים ונעים, המכיל את הדרים בו בנוחות. שיהיה בו חלל ציבורי גדול שנעים לשהות בו יחד אך גם מייצר פינות שבהן ניתן לתפוס שקט. בית שנעים לארח בו ולא צריך לחשוש עליו, קל לתפעול ועם הרבה מקומות אחסון. במטבח - שיהיה ארון מזווה גדול וכן ארונות למחזור ממוין. שיהיה קמין עצים, שניתן יהיה להתאימו לדינמיקה של משפחה בתחילת הדרך.

משך השיפוץ: השיפוץ עצמו ארך כחודשיים אך קדם לו תהליך גיבוש ארוך. כיוון שהבית שייך למשפחה, לא היה לחץ על מועד מסוים שבו צריך לפנות ולהתחיל, מה שאפשר לעשות את הדברים בקצב שהתאים לבני הבית.

עלות השיפוץ: כ-350 אלף שקל. העלות כוללת את התכנון, החלפת ותיקון התשתיות, עבודות פירוק ובנייה בבלוקים ובגבס, פתיחת חלון גדול במטבח, הרחבת והחלפת דלת הכניסה וכל דלתות הפנים. כמו כן היא כוללת את החלפת הריצוף ברחבת הכניסה וברחבת הישיבה שבחוץ ואת הריצוף, המדרגות והפרקט בבית כולו. את עבודת העיצוב, את יצירת המטבח ופרטי הנגרות, את תכנון והנחת הקמין, את צביעת הבית וקורות העץ, ואת גופי התאורה והריהוט.

תמי שלוש, ג, כניסה א (צילום: שחר לוי)
בית משפחתי חמים ונעים | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, כניסה ב (צילום: שחר לוי)
תהליך גיבוש ארוך | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, כניסה ומטבח (צילום: שחר לוי)
מקום לחלוץ נעליים, מקום למעילים ולתיקים | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, כניסה ופינת אוכל (צילום: שחר לוי)
צילום: שחר לוי

עוד באתר לעיצוב הבית:

הטבע מדבר בעד עצמו

רוב חלוקת הבית נשארה כפי שהיתה. המטבח היה קטן ומחולק לשני חדרים - מטבח וחדר מזווה. הקיר שהפריד ביניהם נשבר, חיזקנו את התמיכה בגג שנחלשה בעקבות כך, ויצרנו מטבח פתוח ונוח לשימוש. פתחנו חלון רחב במקום שני חלונות קטנים שהיו בשני החדרים בתחילה, יצרנו אי לישיבה ומקומות אחסון רבים. בסלון שתי הקורות הרחבות התומכות בתקרה הגבוהה הפכו לאלמנט דקורטיבי מרכזי בבית. ביניהן נשתל הקמין השקוף משני הכיוונים, שמחמם את הסלון ופתוח וגלוי לכל הבית, ואת הספרייה הדו- צדדית. כך מתאפשרת גם זרימת חום לכל המרחב וגם הפרדה חלקית שמאפשרת קשר עין עם המרחב הנסתר אך בה בעת מייצרת אינטימיות והפרדה.

הבית מעוצב בסגנון כפרי קל ואקלקטי המשלב נגיעות של וינטג' וסגנון מודרני. הריצוף והדלתות הוחלפו בכל הבית כולל החדרים הרטובים. תכננתי ארונות לנישות קיימות וחלק קנינו מוכנים. קנינו שטיחים, גופי תאורה, פרטי טקסטיל ודקורציה וריהוט לרוב הבית. התפשרנו על החלפת כל החלונות בבית, כי מדובר בהוצאה כבדה שהחלטנו לדחות למועד אחר.

תמי שלוש, ג, מטבח (צילום: שחר לוי)
המטבח. קל לתפעול ועם הרבה מקומות אחסון | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, כיסאות בר (צילום: שחר לוי)
כיסאות בר מטורקיז | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, מטבח (2) (צילום: שחר לוי)
נבנה על פי תוכנית בנגריית חידושים | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, פינת אוכל (צילום: שחר לוי)
פינת האוכל. שולחן מעץ ועצה וגוף תאורה מטרנדלייט | צילום: שחר לוי

מבואת הכניסה: בכניסה לבית הטבע מדבר בעד עצמו. הבית שטוף בצמחייה מכל צדדיו, טובל ברקפות בעונת החורף. כשנכנסים מבואת הכניסה רחבה ומאפשרת מבט פתוח לעבר המטבח והסלון, ולעבר החלונות שמהם ניבט הוואדי. בכניסה יש מקום לחלוץ נעליים, מקום למעילים ולתיקים.

בכניסה מנורת קיר ושידת עץ ישנה שנקנו בטורקיז האוס במושב בני דרור, מראת עץ שנקנתה באיקאה ונצבעה לצבע תואם.

שלוש מדרגות מובילות לסלון, לפינת האוכל ולמטבח. משמאל לכניסה מסדרון המוביל אל פינת המשפחה וחדרי הרחצה והשינה.

תמי שלוש, ספה (צילום: שחר לוי)
כפרי קל ואקלקטי המשלב נגיעות של וינטג' וסגנון מודרני | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ספסל וכורסה (צילום: שחר לוי)
כורסת הווינטג' מבית מלאכה | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ספסל ונוף (צילום: שחר לוי)
משקיף על הוואדי היפהפה | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, סלון קמין (צילום: שחר לוי)
הקמין השקוף שיצר אמן הברזל בועז יכין | צילום: שחר לוי

פינת האוכל: הורכבה משולחן שקנינו בעץ ועצה, כיסאות מטורקיז וגוף תאורה שנרכש, כרוב גופי התאורה בבית, בטרנדלייט בחדרה.

המטבח: נבנה על פי תכנית שיצרתי בנגריית חידושים שבקיבוץ משמרות.

הסלון: הכורסה בסלון נרכשה ושופצה אצל "בית מלאכה" בפרדס חנה ושולחן הקפה מבית "הביתה". הספסל והספרייה נבנו בנגריית האומן בזרזיר (וכך גם הארון בחדר המקלחת של ההורים, מדרגות העץ ודלתות הפנים). בסלון ובחדרים השטיחים ופרטי הטקסטיל והאמנות מעצטרובד בזכרון יעקב ומ"אחותי ואני" בכרכור. האריחים לריצוף נרכשו באלוני, בנגב" ובחסון, והמצוירים שתחת האי באריחי ורדי. את הקמין השקוף יצר אמן הברזל בועז יכין, שייצר עבורנו גם את הסוקל השחור מהברזל לארונות המטבח.

תמי שלוש, ג, הורים (צילום: שחר לוי)
חדר ההורים | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, אמבטיה הורים (צילום: שחר לוי)
אמבטיה הורים. ארון שנבנה בנגריית האומן בזרזיר | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, ילדים (צילום: שחר לוי)
חדר הילדים. בית שמרגיש בית | צילום: שחר לוי
תמי שלוש, ג, אמבטיה ילדים (צילום: שחר לוי)
אמבטיה ילדים | צילום: שחר לוי

בית שמספק את החוויה השלמה

דבר המעצב: העבודה עם הדיירים היתה נעימה במיוחד. עבדתי צמוד לבעלת הבית, שהקדישה הרבה מזמנה ליצירת הקן החמים שעליו חלמה. נהניתי לצלול לעולמם של בני הבית וללוות אותם בהפיכת החלום למציאות עבורם. אשמח להמשיך להלביש את הבית במקומות שעליהם ויתרנו כרגע מפאתי תקציב, אך שמחתי להשאיר אחרי בית שמספק את החוויה השלמה למרות ועל אף הפשרות שנאלצנו לעשות.

טיפ: לנסות וליצור, במסגרת גבולות התקציב, בית שלם שירגיש בית. גם אם יש צורך להתפשר לעתים, לדעת כיצד לאכוף את הבעיה ולייצר בפחות את האווירה שאתם חולמים עליה, כי השלם גדול מסך חלקיו.

פריט אהוב: הקמין שנעשה על ידי בועז יכין בהזמנה מיוחדת על פי תכנון שלי ובהתאמה ספציפית לבית כולו, מכניס אווירה וישמש נקודת מיקוד נעימה במיוחד בימי החורף הקרירים. וכן כורסת הווינטג' שנרכשה ב"בית מלאכה" - סטודיו לשיפוץ ורסטורציה של רהיטים.

תמי שלוש, לפני השיפוץ,  (2) (צילום: צילום ביתי)
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
תמי שלוש, לפני השיפוץ (צילום: צילום ביתי)
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
תמי שלוש, לפני השיפוץ, (4) (צילום: צילום ביתי)
לפני השיפוץ | צילום: צילום ביתי
_OBJ_OBJ

תמי שלוש עיצוב פנים

במדור הקודם: 3 קומות כפריות באזור השרון
לכל הכתבות במדור בשיפוץ