ממרומי הקומה ה-19 במגדל המגורים נווה בבת ים נפרש נוף ים מרהיב, ולא בכדי הוא גרם לזוג צעיר להעדיף את המיקום בקו ראשון לטיילת החוף על פני התמקמות בעיר הגדולה. את עיצוב הדירה שרכשו הפקידו בידיו של המעצב אורון מילשטיין, עם בקשה ברורה להתמקד בחלל הציבורי ולמקסם את תמונת הנוף הנשקפת ממנו. במסגרת זו ביצע מילשטיין כמה שינויים בחלל הדירה כולה, ובכלל זה ביטול אחד מחדריה לטובת העתקת מיקום המטבח והרחבת החלל הציבורי, שאכן היווה את מרכז הכובד לו הוקדשה מרב עבודת העיצוב. "הרעיון היה למהול את הנוף בתוך חלל שיקלוט אותו נכונה, ושביחד ייווצר אפקט של וואו כמו זה שמאפיין את הבניין המרשים ואף עונה על רצון הדיירים למראה מסוגנן עם אפיל של יוקרה", אומר מילשטיין.

בניין נווה, שתוכנן על ידי משרד גל מרום אדריכלים בשיתוף עם משרד ישר אדריכלים, נחשב למגדל המגורים הגבוה בארץ ומשלב במעטפתו אלמנט זהוב דמוי סנפיר הנמתח לכל גובהו ומשווה לו מראה מרשים של מגדלור. עבור מילשטיין שימש האלמנט הייחודי מקור השראה. "כשיוצאים למרפסת רואים אותו, והרעיון היה להמשיך את המופע הזהוב בתוך החלל פנימה, כעין הומאז' או הד ויזואלי למתרחש בחוץ".

ואמנם, אין ספק שהמופע הזהוב שתורגם לחיפוי קיר הוא שתופס את העין מיד עם הכניסה אליו: באזור הציבורי הוא מחפה את הקיר הסמוך לפינת האוכל, ומשם ממשיך אל חלל המעבר לחדרים. החיפוי בוצע באמצעות לוחות MDF עם חיתוך פאזה, שחופו בפורמייקה אלומיניום בגון זהב והותקנו בהדבקה ישירה על הקיר ללא כל קונסטרוקציה. לאחר מכן נצבעו הלוחות בצבע בייץ שחור שנטמע בחיתוכי הפאזות תוך יצירת גריד בתצורת קוביות זהובות המהווה מוקד רב עניין בחלל ומייצר רצף הקושר אותו אל החוץ.

אורון מילשטיין, צביעה בבייץ שחור שנטמע בחריצי החיתוך
צביעה בבייץ שחור שנטמע בחריצי החיתוך | צילום: גדעון לוין
אורון מילשטיין
צילום: גדעון לוין
אורון מילשטיין
צילום: גדעון לוין
אורון מילשטיין, הספרייה תוכננה ייעודית עם מדפים דקיקים (1)
הספרייה תוכננה ייעודית עם מדפים דקיקים | צילום: גדעון לוין

עוד באתר לעיצוב הבית:

מארג בהיר ומאופק

עם עוצמת נוכחותו של הנוף החודר מבעד לפתחים הגדולים התוחמים את החלל, ונוכחות הקיר הזהוב בתוכו פנימה, טווה מילשטיין את שפת העיצוב בהתאם, כמארג בהיר ומאופק המשלים את מופעם ואינו מתחרה בהם. לריצוף המרחב משמש פרקט אלון, והתאורה בו מתקבלת מספוטים מינימליסטיים לצד גופים דקורטיביים המהווים אלמנטים עיצוביים בפני עצמם, דוגמת מנורת צלמים גדולה. את הפתחים הגדולים מעטרים וילונות לבנים אווריריים, היוצקים רכות נעימה ומסייעים להצללה כלשהי, אך בה בעת אינם חוסמים את יפי המראה הנחשף מבחוץ.

פריטי הריהוט שנבחרו לחלל אנינים ומוקפדים: פינת הישיבה ממשלבת ספה נינוחה בריפוד אפור בהיר, כורסה ושני שולחנות קפה מעודנים בעיצוב מצולע, ופינת האוכל החוסה בצלו של קיר הזהב מעוצבת עם שולחן עגול בעל בסיס עץ בתצורת איקס ומשטח זכוכית, כיסאות אייקונים של אימס, וגוף תאורה שקוף המשתלשל מעל. למרות תמימותו השקופה באור היום, בשעות הערב הופך הגוף את עורו ומפיץ תאורה צבעונית בגוני כחול ואדום המתכתבים עם אורות העיר המנצנצים בחוץ.

אורון מילשטיין, קיר מחופה אריחים זהובים מהדהד את האלמנט הזהוב (8)
קיר מחופה אריחים זהובים מהדהד את האלמנט הזהוב (8) | צילום: גדעון לוין
אורון מילשטיין, פינת האוכל בעיצוב מסוגנן מאופק  (9)
אורון מילשטיין, פינת האוכל בעיצוב מסוגנן מאופק | צילום: גדעון לוין
 
אורון מילשטיין, חזיתות באפור כהה, דלפק עשוי קוריאן  (2)
חזיתות באפור כהה, דלפק עשוי קוריאן | צילום: גדעון לוין
אורון מילשטיין, המטבח. עיצוב מינימליסטי המצניע את כל מכשירי החשמל
אורון מילשטיין, עיצוב מינימליסטי המצניע את כל מכשירי החשמל | צילום: גדעון לוין

הנוף מבצבץ מבין המדפים

אזור המטבח בחלל מאופיין באותה רוח מסוגננת אך מאופקת, עם חזיתות בגוון אפור כהה וחזות נקייה למשעי מכל מכשירים חשמליים שהוצנעו כולם בתוך יחידות האחסון. לחיפוי הקיר משמשת פלטת ענק של שיש. סטטוארליטו בגוני לבן ואפור בהירים, ומשטח העבודה הכולל כיור יצוק אינטגרלית, כמו גם דלפק האכילה, עשויים מקוריאן.

אלמנט מעניין נוסף ששילב מילשטיין בחלל המגורים הוא ספרייה לבנה הנמשכת מעמוד לעמוד בחזיתו של קיר זכוכית. "בגלל גודלה היא נבנתה בתוך החלל ולא הובאה אליו כיחידה מוגמרת", מספר מילשטיין, שלצורך עיצובה פיתוח פרט ייחודי שאפשר קבלת מדפים דקים אך עמידים ובעלי כושר נשיאה גבוה. המדפים הותקנו תוך שימור מרווחים נדיבים למדי בין אחד לשני כך שהנוף מבצבץ ביניהם, והם משמשים כמקום משכן לפריטי נוי מובחרים שנאספו ברחבי העולם ובנוכחותם הצבעונית מעשירים את החלל בממד של ייחוד יוקרתי וצעיר כאחד - חלל שנרקם בקפידה תוך שילוב פתרונות שנהגו ייעודית עבורו כך שיענה על בקשת דייריו, ואכן עונה גם עונה עליה.

אורון מילשטיין, מרפסת מרוצפת דק עץ צופה אל נוף ים   (5)
אורון מילשטיין, מרפסת מרוצפת דק עץ צופה אל נוף ים (5) | צילום: גדעון לוין
אורון מילשטיין, קסם של שעות בין ערביים מול הנוף (6)
קסם של שעות בין ערביים מול הנוף | צילום: גדעון לוין
אורון מילשטיין, ג, התוכנית
התוכנית | צילום: גדעון לוין

עיצוב פנים: אורון מילשטיין

שולחנות מצולעים, והדומים: קסטיאל, ספה וכורסת קש: קסטיאל As is, חיפוי שיש מטבח: חזי בנק, כסאות בר: טולמנ'ס, וילונות: אקספרס דיזיין.

במדור הקודם: בריכה עד הדלת
לכל הבתים של בית ונוי

הכתבה פורסמה במגזין "בית ונוי"