המעצב: אייל רובננקו (54), מנכ"ל ומייסד חברת אורשייד, מומחה בפתרונות בנייה בזכוכית. גרוש +3 וסב לנכדה. סיימתי את לימודי האקדמיה וחיפשתי תחום תעשייתי מעניין. באותה תקופה כל תחום הזכוכית היה מאוד מסורתי, של זגגיות קטנות וללא כל מעורבות טכנולוגית. בחנתי את הכיוון העולמי של שימוש הולך וגובר במגדלים, ולמדתי את כל מה שקשור לפן הטכנולוגי, המיקום, מכונות הנדסה והבנת המוצר. באותה תקופה של תל אביב בשנות ה-80, היה את מגדל כלבו שלום וזהו, והיום קו הנוף של תל אביב שונה לחלוטין, כך שההימור הצליח. אני כבר 25 שנה בתחום, ולאורך השנים פיתחתי את תחום הזכוכית מבחינת הבידוד התרמי והאקוסטי, איך שומרים על בטיחות וכל מה שקשור לזה. בהמשך נכנסתי גם לתחום ההצללה והאלקטרוניקה, היה למעשה תהליך אבולוציוני בהתמקצעות שלי.

אייל רובננקו, סלון) (צילום: lessismore)
הקירות הפנימיים הוסרו ונוצר לופט מרשים עם חלונות ענק המשקיפים לים | צילום: lessismore
אייל רובננקו, ספרייה) (צילום: lessismore)
הדירה משלבת חמימות וביתיות יחד עם נגיעה עכשווית | צילום: lessismore

אייל רובננקו , פינת עבודה) (צילום: lessismore)
חלל תרבות הכולל ספרייה, אוסף תקליטורי מוזיקה, טלוויזיה ופינת עבודה | צילום: lessismore

עוד באתר לעיצוב הבית:

חמימות וביתיות עם נגיעה עכשווית

הבית: הבית עצמו, הממוקם ברחוב ארנון בתל אביב, משמש לפני הכל מעין מעבדה של המוצרים שלנו, אני מפתח ומתקין בדירה, אני למעשה סוג של שפן הניסיונות. הבניין נבנה בסוף שנות ה-30 של המאה שעברה, ובשנות השמונים נרכש על ידי משפחה תל אביבית ותיקה. לפני המעבר לדירה, ששטחה כ-100 מ"ר, בוצע שיפוץ נרחב שכלל הריסת אינטרסולים, וכפועל יוצא התקבלו תקרות בגובה של 3.20 מטר. הקירות הפנימיים הוסרו ונוצר לופט מרשים עם חלונות ענק המשקיפים לים. רעיון עיצוב הפנים והסטיילינג נעשה על ידי סטודיו טלי רוזנשטיין & רקפת גולדפרב, שעוסקות בעיצוב פנים לבתים, סביבת עבודה בהיי-טק, משרדים ומרפאות. היה לי רצון בחלל גדול המשמש לשינה, בחלל תרבות הכולל ספרייה, אוסף תקליטורי מוזיקה, טלוויזיה ופינת עבודה. כמו כן מוקמה פינת קריאה ושולחן אוכל לאירוח. לצד החלל המשותף ביקשתי להשאיר חדר אחד עבור אירוח ילדיי.

אייל רובננקו, מטבח) (2) (צילום: lessismore)
המטבח הצבעוני | צילום: lessismore

אייל רובננקו, מטבח) (צילום: lessismore)
לא להסס להיות חלק מהנוף ומהמרחב שבו אתה חי | צילום: lessismore

פילוסופיית העיצוב של הבית: הדירה משלבת חמימות וביתיות יחד עם נגיעה עכשווית כאשר ברקע נוף הים משמש כתמונה משתנה וקינטית. נוצר שילוב מעניין בין המעצבות לביני בחלוקת העיצוב. כחובב שטיחים אוריינטליים ואמנות פלסטית, הבאתי את אוסף היצירות שלי, ובמקביל השלימו המעצבות בריהוט קלאסי בין זמננו ושילבו פריטים של צ'רלס וריי אימס, תאורה של ארני יעקובסון ואף פריטים של המעצב רון גלעד.

הכי אוהב בבית: אני מוכרח לענות שהדבר שאני אוהב יותר מכל בבית הם החלונות. יש לי דרכם תמונה של הים, ותוסיפי לזה את העובדה שאני חובב ים גדול, בשבילי לקום בבוקר ובלחיצת כפתור לפתוח את החלונות ולראות את הים זה הערך המוסף הכי משמעותי עבורי.

מה היית משנה בבית: כאשר תכננתי את הדירה לאחר גירושי, לא השארתי מקום למכונת כביסה, בדיעבד אולי הייתי מקצה לזה מקום.

להמשיך להפיץ את הבשורה

חלום להמשך: הייתי רוצה לפרוץ עם המוצרים שלנו לעולם הגדול, הגענו להישגים מאוד גדולים כבר עכשיו, והחלום שלי הוא להמשיך ולהפיץ את הבשורה בתחום הזכוכית בכל הנוגע לפיתוחים, לאלקטרוניקה וכמובן לאסתטיקה.

אייל רובננקו, חדר שינה  (צילום: lessismore)
חדר שינה. חלל גדול | צילום: lessismore
אייל רובננקו, חלון) (צילום: lessismore)
נוף הים משמש כתמונה משתנה וקינטית | צילום: lessismore
אייל רובננקו , פינת אוכל) (צילום: lessismore)
פינת האוכל | צילום: lessismore
אייל רובננקו , פינת חשיבה) (צילום: lessismore)
פינת חשיבה. פריטים של צ'רלס וריי אימס, תאורה של ארני יעקובסון ואף פריטים של המעצב רון גלעד | צילום: lessismore

אייל רובננקו, חלון) (2) (צילום: lessismore)
נוצר שילוב מעניין בין המעצבות לדייר בחלוקת העיצוב | צילום: lessismore

טיפים: מאחר שאני מגיע מעולם הזכוכית, עולם שקוף עם המון אפשרויות, הייתי מייעץ ברמה החווייתית ליישם פתחים גדולים, לא להסס להיות חלק מהנוף ומהמרחב שבו אתה חי, אם זה טבע או רחוב אורבני. ניתן להגדיל את מרחב המחיה שלך בכך שתייצר חלונות גדולים, ומאחר שהפתרונות כיום הם כל כך טובים, מבחינת הבידוד התרמי והאקוסטי, ההצללה והחשכה, להיות בפנים ולקבל את החוויה של החוץ. זכוכית היא חומר העתיד.

פרויקטים נבחרים: מגדל רמז בת"א – נבחרו בו הפריטים הכי מעניינים מבחינת מעטפת הבניין שיוצר לו חזות שונה ומעניינת. האדריכל משה צור יצר על ידי שימוש בזכוכית מיוחדת מראה יוצא דופן ואף קיבל על זה פרס בינלאומי.

פרויקט נוסף שמסתיים בימים אלה הוא בית ספר פיטמן, בניין מגורים לשימור. גידי בר אוריין האדריכל הצליח לבצע שימור ייחודי בין יחידות השימור למגדל הדירות, נמצא בחלק ההיסטורי של תל אביב (פינת העם פינת בלפור). משלב ומעניק פתרונות של בית חכם.

אייל רובננקו, חדר אורחים) (צילום: lessismore)
חדר אורחים. כשהילדים מגיעים | צילום: lessismore

אייל רובננקו, הדמייה בר אוריין אדריכלים וitstudio  (צילום: lessismore)
הדמייה בר אוריין אדריכלים | צילום: lessismore

הילה עפרי וסיון איינהורן, מעצבות פנים בעלות סטודיו לעיצוב H a n d S  
לדף הפייסבוק של הילה וסיון

במדור הקודם: פלורנטין: דופלקס שכור בעיצוב אישי
לכל המדורים של "קופצות לביקור"